Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w takim szoku bylam

Zauważyliście jakie w Smyku są chore ceny?

Polecane posty

Gość zależyyy
owszem czasem w zwykłych sklepach coś jest dobre gatunkowo i tanie, ale bywa brzydkie, bo rzadko jest takie że wszystko pięknie i tanio...

zależy.... to ja nie wiem w jakim Ty sklepie byłaś :P U mnie np. w tym durnym Herbatkowie jest niedaleko targu warzywnego taka stara drewniana buda z rzeczami dla dzieci.... weszłam kiedyś z ciekawości... a tam? Pościele Glucka itp. niemalże za połowę ceny, zabawki fisher price dużo tańsze, itp. itd. Wiem bardzo dobrze na czym polega handel i jestem w tym trochę obeznana, ale nawet sama nie wiedziałam, że da się kupić oryginalne i jakościowo świetne rzeczy w takich cenach ;) Co do SMYKA tam widziałam nawet trampki dla dwulatka po 70zł :D a obok w CCC były bardzo podobne po 30 :P jakość ta sama :D Inne kolory raptem ;) Smyk nie podupadnie, bo jest sporo ludzi- jak wyżej napisałam, którzy do zwykłych sklepików nie wejdą ;) W dodatku tam zawsze wszystko tak ślicznie wygląda! Sklep duży itd.... no ale jak mówię :P da się kupić dużo taniej i to samo :D Ale jak ktoś nie ma co z kasa robić to może wyprawkę zamówić u VERSACE :D

Gość zależyyy
bellik, coś w tym jest, co piszesz, zdaję sobie sprawę, ale też to nie jest tak, że Smyk to jedno wielkie oszustwo są tam rzeczy, których nigdzie indziej nie ma i mnie nie przekonasz!

zależyyy dwa lata w ubraniach z Tesco i jak nowe, jasne , przecież to nawet bardzo dobra bluzka po tym czasie się spiera, sorry ale mocno przesadzasz... No właśnie nie przesadzam :] Są to ciuyszki z tej serii Disney- zazwyczaj je kupuję, bo są ładne, z postaciami z bajek - córka je bardzo lubi ;) Faktem jest, że ja akurat bardzo dbam o ubrania... w domu się chodzi w domowych itd. ale i moja siostra ma w ciul rzeczy z tej serii dla synów ( ma ich 3) i też sobie je chwali ;)

ja w tesco ciuchów w ogóle nie kupuję... ze względu na "oko"... wzory bardzo tandetne... i widać że to taniocha...

Ja moja corke ubieram tylko w H&M i w mniejszosci reserved, zara, C&A, jakis carrefour czy tesco, czasem ma rajstopki fajne. A ze smyka nie mam kompletnie nic bo moim zdaniem to przeplacanie, a na tak male dziecko chyba jest tyle wydatkow ze jeszcze dokladac sobie kosztow rzeczami ze smyka nie trzeba.

zależyyyy oczywiście, że są tam ( 1%? xD) rzeczy, których nie kupisz nigdzie- oprócz allegro chyba :P ale powiem szczerze, że mnie te rzeczy nie powalają ;) Nie3 są brzydkie- są ładne, ale nie są brzydko mówiąc Zabiste do potęgi :D

Bellik ja wlasnie ostatnio kupilam corce dwie bluzeczki w carrefour z serii Disney. Z myszka mickey, i jest super :)

[zgłoś do usunięcia] ginger21 ginger21@tlen.pl'; ja w tesco ciuchów w ogóle nie kupuję... ze względu na "oko"... wzory bardzo tandetne... i widać że to taniocha... No widzisz :P a ja np. wiele razy kupiłam tam kompleciki np. z hello kity identycznie niemalże jak widziałam w H&M ;) i osobiście tandety w tym nie widzę :D

Gość zależyyy
Kwestia gusty, wielu ludziom pobają się też jeansy z bazarku, co nie oznacza, że obiektywnie są dobre...

Gość zależyyy
Jak zaczęłam nosić markowe ciuchy, było to w liceum, snobizm ;), to jakieś 15 lat temu było, no to była ogromna przepaść cenowa i jakościowa, między markowymi, a tymi typowo bazarowymi, nie było prawie nic pośredniego...ale wtedy nie było reserved i tego typu sieciówek ubrań ze średniej półki...teraz jak już są, to te jeansy nie są dużo gorsze jakościowo, albo wcale od tych typu Levis, Wrangler, tym bardziej że jakość tych starych dobrych marek według mnie się pogorszyła...

Gość zależyyy
wyżej chodziło mi o jeansy...

Gość annaklaudia
ja kupilam w ciucholandzie całą wyprawke tzn po 7 sztuk pajacyków spiochów body z krótkim i długim rękawem i pospiochy i kafaniki. zaplacilam 150 zł. wszystko markowe. Next I inne

uuu nie wiem... ja mam wranglery już 5 rok i każdy się mnie pyta gdzie kupiłam te nowe spodnie... jakość jest po prostu świetna. Po praniu nie czuję się jak w zbroi w przeciwieństwie do masówki z C&A czy innych... jeśli chodzi o jeans to proponuje zostać przy markowych...

Gość do zalezyyy
no co Ty kobito, nie porownuj jeansow wranglera do spodni z sredniawych sieciowek! po pierwsze wykonanie,material duzo lepszy, a po drugie cena wranglerow daleko odbiega np od reserved czy hm...moj maz chodzi tylko i wylacznie we wranglerach i lee i kazde portki to kwota rzędu 300zl, a w sieciowach kupisz spodnie za 70-150zl...

Gość zależyyy
ginger, ja czuję różnicę, w jakości 10 lat temu i teraz, ale fakt nadal mi bardziej pasują niż te z sieciówek...

Jakość spodni wranglera chociażby jest dużo gorsza teraz niż 10 lat temu ;) ja byłam dzieckiem/ nastolatką, która potwornie niszczyła spodnie :D wiecznie dupa i kolana powycierane :D w końcu za namową starszej siostry rodzice zaczęli mi kupować spodnie lee i wrangler- nie do zajechania :D a teraz? Kupiłam jakieś chyba 2, 1,5 rozku temu i.... sorry to nie to samo :/ tamten materiał był ZUPEŁNIE inny ;)

Gość zależyyy
No to 150 zł w sieciówce, a 300 zł w Lee, to wcale nie jest taka przepaść :D

co do hello kity... osobiście tego kota bym podpaliła żywcem :D ale NIGDY ubrań dla dziecka nie będe kupować pod siebie- moi rodzice tak robili przez dłuuuugi czas i to była masakra -.-

Gość zależyyy
Teraz przynajmniej damskich jest mało normalnych jeansów nie takich gumowanych, tylko z tego grubego materiału mówię o starych dobrych markach...

Gość do zalezyyy
no prosze Cie, moze dla Ciebie nie jest to przepasc, ale za spodnie wranglera kupisz np 2-3pary z sieciowek, a z lumpa jakies 10par albo i lepiej...my z mezem dobrze zarabiamy, ale dla mnie to przepasc, bo miec 150zl a nie miec to roznica, ja musze caly dzien pracowac na te 150zl:)

Gość zależyyy
Przecież nie pisze o jeansach z lumpeksu! Nie jest przepaść, bo najczęściej dobre jeansy kupuje się przynajmniej na dwa lata...

bell no trudno mi porównywać jakość do tego co było 10 lat temu... jednak wydaje mi się że to nie oni się pogarszają, tylko inne marki są coraz lepsze...

Gość do zalezyyy
a bellik, zapomnialam Ci to napisac, wiesz ze jakis czas temu jak Cie nie bylo widac na forum to jakas pomarancza napisala, ze wie od modki, ze Ty to offerma i dostalas bana i nie piszesz pod nickiem: Bellik i offerma :D ? hehehe to prawda?;>

Gość zależyyy
Są ludzie, którzy każdy tani ciuch będą zachwalać, choć to maszkara :O, no ale jak tanio kupili!

Gość zależyyy
ginger, możliwe że masz rację...bo już nie wnikając w faktyczną jakość, to z tych sieciówek na pierwszy rzut oka dużo jeansów wygląda dobrze, nie to co kiedyś te takie bazarowe!

jasne że wygląd mają świetny jednak po praniu, czuję które mam na sobie... sieciówkowe czy wranglery :) a tak poza tym jak widzę bardzo niską cenę na ciuchu... to zawsze dopadają mnie podejrzenia, co z tym ciuchem jest nie tak że aż taki tani. Czy robiły to chińskie dzieci w obozach pracy, jakość jest masakryczna czy jeszcze coś innego....

do zalezyyy a bellik, zapomnialam Ci to napisac, wiesz ze jakis czas temu jak Cie nie bylo widac na forum to jakas pomarancza napisala, ze wie od modki, ze Ty to offerma i dostalas bana i nie piszesz pod nickiem: Bellik i offerma ? hehehe to prawda?;> hahahahhahaha :D Czego to ludzie nie wymyślą :D Nie nooo.... mnie nie było bo dużo siedziałam w Lublinie u rodziców ;) Takie "wakacje w mieście" :P Jak widać bana nie mam :D a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo xD