Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anusiadanusia

żywienie optymalne najszybiej leczy otyłosc?

Polecane posty

Tak Basiu,ale może spróbuj odstawic mleczne. ja takiego problemu nie miałam. Lk pisze że ubywa na wadze. trzeba znalezc przyczyne:) Byłam w selgrosie ,maki takiej nie było:( kupiłam zestaw na pasztet ,tamten był pyszny trzeba powtórzyc.

Tak Basiu,ale może spróbuj odstawic mleczne. ja takiego problemu nie miałam. Lk pisze że ubywa na wadze. trzeba znalezc przyczyne:) Byłam w selgrosie ,maki takiej nie było:( kupiłam zestaw na pasztet ,tamten był pyszny trzeba powtórzyc.

Hej :) U mnie nadal dietkowo. Mąka migdałowa jest super, ale i droga. Nie zawiera glutenu, co najważniejsze. Z tego co pamiętam białka roślinnego nie liczymy, więc białka zawartego w takiej mące nie wliczamy do dobowego BTW. LK, to może zamiast jajecznicy rób sobie na śniadanie jajka na twardo/miękko? Ograniczysz jeszcze bardziej smażenie. Zresztą w smażeniu najbardziej niebezpieczne jest mocne przyrumienienie potraw, podobnie jak i zresztą przy pieczeniu. Pani Wanda pisała o rakotwórczej substancji. Tworzy się na ona na wszystkich mocno przypalonych/spieczonych produktach. A to ciekawe Hoga ;) Ile tych warzyw musiałabym zjeść, aby do 400 kcal, które mam z białka i węgli przy "moim" sposobie żywienia dokoptowac ponad 1000 kcal na dobę, aby osiągnąć moją normę? :P Zwierzakiem nie jestem, nie chcę robić kupek wielkości hipopotama, rozpychać żołądka, i jednak nie skorzystam z takiej propozycji, zostanę więc przy tłuszczach. Co do kafe, to ja akurat trafiłam na awarię, któa trwała kilka godzin, a czemu Tobie Anusiu często posty wysyła podwójnie to nie wiem. Czasami dzieje się tak przy odświeżaniu strony, przynajmniej na niektórych blogach tak jest. Postanowiłam ograniczyć moje pisanie tutaj. Po prostu nie przepadam za tym. Oczywiście będę Was wspierać i czytać w wolnej chwili. Napiszę również coś od czasu do czasu. Zrobiłam gołąbki dla leniwych ze strony: http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php Zamiast podgardla dałam mieloną łopatkę wieprzową, dodałam kapustę włoską i nie dawałam w ogóle ryżu. Potrawa pyszna i szybka. Przeraziła mnie cena boczku tzw. parzonego (tylko taki kupowałam, gdyż inne wędliny są dla mnie za słone)-27 zł za kg, dlatego teraz kupuję surowy i piekę go w prodiżu, jest wilgotny i pyszny. Teraz mam kg w cenie około 17 zł. Dobranoc i powodzenia w dietkowaniu :) ❤️ 🖐️

Gwoli ścisłości: pisząc że nie przepadam za pisaniem, miałam na myśli pisanie na forach, blogach, a nie ten akurat konkretny temat. Nie lubię pisać, wolę rozmawiać :P Poza tym chcę się zacząć więcej ruszać, a siedzenie przy komputerze jest odwrotnie proporcjonalne do intensywności ruchu. Wystarczy, że pracę mam siedzącą, w domu nie chcę tego robić. Będę wpadać rzadziej, ale w miarę systematycznie. Pa 🌻

dzien dobry Mariola zdublowane posty czasem wynikaja z tego ze chce cofnac sie do poprzedniej strony|(back space) i wdety wysyła ponownie,a kafe ostatnoi kilka razy miało awarie. czytałam ze kafe ma byc zlikwidowane-nie wiem ile w tym prawdy. miłego dnia zycze:)

Witajcie. Aniu, jaki jest najbardziej optymalny ser żółty? Mariola, ja też zaczęłam się więcej ruszać. 2x1,5 - 2km na orbiterku + kije w miarę możliwości. I tak to za mało, ale na początek zawsze coś. Mało mam czasu na gotowanie tych pyszności optymalnych i nie zawsze mam ochotę. Aniu powinnaś założyć sklep z własnymi optymalnymi wyrobami. :) Pozdrawiam.

Witam Gosia sery żółte maja podobne wartosci ,najczesciej ok 23-25g b i 26g tłuszczu. dzisiaj mam zupke szpinakowa na tłustym rosołku z jajeczkami i smietaną.a co u Was?

Ja jednak nie zdeklaruje sie jako optymalna-tluszcz zwierzecy i oliwa z oliwek jak najbardziej,produkty light blee.Jednak jestem za uzupelnianiem bilansu energetycznego warzywami,a nie tluszczem.Przynajmniej ja tak chudne ,a na optymalnej trzymalam wage. to ciekawe Hoga Ile tych warzyw musiałabym zjeść, aby do 400 kcal, które mam z białka i węgli przy "moim" sposobie żywienia dokoptowac ponad 1000 kcal na dobę, aby osiągnąć moją normę? Zwierzakiem nie jestem, nie chcę robić kupek wielkości hipopotama, rozpychać żołądka, i jednak nie skorzystam z takiej propozycji, zostanę więc przy tłuszczach. czy ja Ci cos sugerowalam,wzgledem diety?Trafilas na fajny topik,zastosowalas sie do diety i sa rewelacyjne efekty-idz kobieto ta droga, pisz i nie marudz,ze Ci sie nie chce,bo jednak jestes cos winna Anusi i pani S.

Gość Lk.
Dzisiaj się zważyłam- 88kg, no cóż, wygląda na to, że schudłam 1, może 2 kg przez 17 dni. W ostatnim tygodniu jadłam 45B-80/90T-20/30W, koło 1000kcal. Jestem troszkę zawiedziona. Może coś robię źle? Jedyny plus jest taki, że wizualnie widać różnicę. Zamówiłam mąkę migdałową przez internet, w następnym tygodniu może coś upiekę.

Co tu u nas tak pusto? Wytopiłam dzisiaj słoninkę, fajny smalczyk i skwareczki wyszły.

Dzien dobry Lk spróbuj zwiekszyc o 20-30g tłuszczyk. ja wczoraj bawiłam sie z nalesnikami,piekłam takie małe-oczywiscie ze serem.jak zawsze pyszne. snieg zaczął padac i jest -1. :) moja mała ma dzisiaj bal przebieranców w szkole-jest czarodziejką:)

Dzien dobry Lk spróbuj zwiekszyc o 20-30g tłuszczyk. ja wczoraj bawiłam sie z nalesnikami,piekłam takie małe-oczywiscie ze serem.jak zawsze pyszne. snieg zaczął padac i jest -1. :) moja mała ma dzisiaj bal przebieranców w szkole-jest czarodziejką:)

moj pare dni temu byl lesniczym-jaka mu M z sasiadem strzelbe wystrugali...az pani z angielskiego pozyczyla .Anusia,cos mi sie zdale,ze jestesmy poznymi rodzicami.

A ja mam dużego synka i jak za rok pójdzie na studia, to mi serce z samotności pęknie.:(