Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vianna

19.09.2011 Ostrzeżenie od Boga

Polecane posty

Gość vianna

http://www.duchprawdy.com/oczyszczenie.htm Termin ostrzeżenia Ostrzeżenie od Boga zapowiedziane przez Matkę Bożą w czasie objawień w Garabandal będzie miało miejsce 19.09.2011. Termin ostrzeżenia 19.09.2011 został wyjawiony Prorokini z naszej grupy modlitewnej TLIG PMDS przez Archanioła Rafała. Datę ostrzeżenia zezwolił rozpowszechniać Jej kierownik duchowy oraz biskup miejsca, który bada aktualnie jej objawienia. Przebieg ostrzeżenia * najpierw będzie wielka eksplozja na niebie * będzie się wydawało, że gwiazdy spadają z nieba * na niebie będzie widoczny taki krzyż http://www.wordsfromjesus.com/warning.html * później ma być faza nadprzyrodzona, czas się zatrzyma, dusza wyjdzie z ciała i zostanie postawiona przed Jezusem na tzw. Mini Sąd * każdy zobaczy jakby film z całego swojego dotychczasowego życia, wszystkie grzechy, zaniedbania i złe postępowanie * zobaczy to w sposób doskonały, czyli tak, jak to widzi Bóg * będzie też czuł, to co czuli ludzie, którym wyrządził jakaś krzywdę * po sądzie każdemu zostanie dany przedsmak miejsca, do którego by trafił, gdyby akurat właśnie teraz umarł, piekła, nieba lub czyśćca * niezależnie od tego, każdemu będzie dane doświadczyć, jak wygląda śmierć w stanie grzechu śmiertelnego * później, kiedy wszystko się zakończy dusze wrócą do ciała i ludzie będą mieli szansę się poprawić * ale niestety część ludzi umrze, dlatego Jezus poleca, aby już teraz odmawiać za nich Koronkę do Miłosierdzia Bożego, co możne uratować ich przed potępieniem

Gość aaaaaaaaaaaaah
że ludziom chce sie wymyslac takie pierdoły.

Gość vianna
http://www.duchprawdy.com/ostrzezenie.htm OSTRZEŻENIE od Boga zapowiedzianie w Garabandal co mówią inne objawienia ? OSTRZEŻENIE to pierwszy raz zapowiedziała Matka Boża w objawieniu, które miało miejsce w Garabandal w latach 1961-1965 (północna Hiszpania) czworgu dzieciom ale Kościół zlekceważył tę zapowiedź. Jednak Jezus razem z Maryją przypominają nam o tym OSTRZEŻENIU-OCZYSZCZENIU przez następne objawienie z lat 1985-2003 pod tytułem „Prawdziwe Życie w Bogu przez prorokinię Vassulę Ryden, w którym słowo Garabandal wypowiadają aż 47 razy ! Jezus powtórzył trzykrotnie Ja, Pan, błogosławię Moje dzieci z Garabandal Fragmenty te są zebrane tutaj: www.duchprawdy.com/objawieniamaryjne.htm . Ostrzeżenie w tym objawieniu występuje również pod nazwami: Mały Sąd, Ostrzeżenie, Oczyszczenie przez Ogień, Wielki Powrót, Boskie Nawiedzenie, Dzień Pana, Dzień Pański, Dzień Nawiedzenia Boga, Chrzest Oczyszczenia, Chrzcielny Pocałunek, Ogień Miłości, Wylanie Ducha... W objawieniu "Prawdziwe Życie w Bogu" w zeszycie 54 są najobszerniejsze orędzia wyjaśniające na czym polegać będzie OSTRZEŻENIE, oto ich fragmenty: 15.09.91r Jezus mówi: „Koniec Czasów [koniec pewnej epoki] jest bliższy niż myślisz. (1) Niebawem, już wkrótce, otworzę nagle Moją Świątynię w Niebiosach i odsłoniętymi oczami ujrzysz tam jakby tajemne objawienie 19.09.91r Jezus mówi: "Zaprawdę powiadam wam: Mój Ogień spadnie na ten świat szybciej, niż się spodziewacie, aby ci, którzy nie widzą swych grzechów, mogli nagle zobaczyć własne błędy.(...) W Dniu Oczyszczenia zrozumiecie, jak mało uczyniliście, bo ukażę wam w was Moje Święte Oblicze." Zwróćcie uwagę na datę orędzia 19.09.91r ! Niedługo 19.09.2011r będzie okrągłe 20 lat ! Przypomnę, że proroctwo z datą 11.09.91 dotyczące zburzenia wierz World Trade Center w Nowym Jorku spełniło się dokładnie co do dnia po 10 latach w dniu 11.09.2001, co więcej, Jezus powiedział po wypełnieniu się tego proroctwa, że „poprzednie sceny jęków, jakie się rozegrały [11 września 2001] są niczym w porównaniu z bolesnymi porankami, jakie macie przed sobą z bolesnymi porankami, które przyciągniecie własną ręką. Według posiadanych informacji OSTRZEŻENIE będzie 19.09.2011 i wypadnie w święto Najświętszej Maryi Panny z La Salette, a dzień ten jest 165 rocznicą tych objawień. W dniu tym jest również wspomnienie św. Januarego biskupa i męczennika. Gdy był biskupem wybuchło prześladowanie Chrześcijan, a biskupa gdy nie chciał złożyć ofiary bożkom, skazano na pożarcie przez dzikie niedźwiedzie, podobny los spotkał innych w róznych miejscach. Czy czeka nas prześladowanie chrześcijan ? W dniu tym jest również wspomnienie św. Teodora z Tarsu, arcybiskupa Canterbury, co ciekawe świętego nie tylko Kościoła Katolickiego ale Anglikańskiego, również w Prawosławiu wspomina się tego świętego, choć kult nie jest powszechny. Czy to znak zapowiadający jedność Chrześcijan ? Również objawienie Maryi z lat 1973-1997 pod tytułem "Do Kapłanów umiłowanych synów Matki Bożej" przez Proroka Ks. Stefano Gobbiego mówi o Ostrzeżeniu jako o Sądzie w Pomniejszeniu, Miłosiernej Karze, Wielkim Odrodzeniu... Maryja wyjaśnia Ostrzeżenie w orędziu 383: "Każdy człowiek zobaczy sam siebie w płonącym ogniu Jego Boskiej Prawdy. Będzie to jakby sąd w pomniejszeniu." albo w oredziu 478: "każdy zobaczy w Świetle samego Boga swe własne życie oraz wszystkie swoje czyny." Także najnowsze objawienie Jezusa i Maryi z lat 2010-2011 pod tytułem "Ostrzeżenie" przez Prorokinię Marię Miłosierdzia Bożego mówi o Ostrzeżeniu jako o Oczyszczeniu Sumienia, Akcie Miłosierdzia, Wielkim Darze Miłosierdzia, Oczyszczeniu... Jezus 5.06.2011 mówi: "Moja córko, musisz zrobić wszystko, aby ostrzec świat, bo to Wielkie Wydarzenie będzie wstrząsem dla każdego. Będziecie widzieć wielkie znaki na niebie zanim Ostrzeżenie będzie miało miejsce. Gwiazdy kolidować będą z takim impetem, że człowiek mylnie oceni spektakl widziany na niebie, jako katastrofalny. Wynikiem zderzenia komet będzie wielkie czerwone niebo, a znak Mojego Krzyża stanie się widoczny dla wszystkich na całym świecie. Wielu będzie się bać, ale Ja mówię: radujcie się, bo po raz pierwszy w swoim życiu zobaczycie prawdziwie Boski Znak, oznaczający wspaniałą wiadomość dla grzeszników na całym świecie. Ujrzycie Mój Krzyż i będziecie wiedzieć, że Moje Wielkie Miłosierdzie dawane jest każdemu z was, Moich drogich Dzieci." Jak wynika z objawień, wydarzenie to będzie bolesne dla duszy, jednak Maryja nas podtrzyma w tym dniu.

Gość vianna
Maryja mówi przez ks. Gobbiego w orędziu 383: "Duch Święty przyjdzie przez tryumf Mojego Niepokalanego Serca. Dlatego właśnie proszę dziś was wszystkich, byście weszli do Wieczernika Mojego Serca. Dzięki temu będziecie przygotowani na przyjęcie daru Ducha Świętego. On was przemieni i uczyni narzędziami, za pomocą których Jezus ustanowi Swe królestwo. 521: Możecie wejść do niego przez akt poświęcenia się Mojemu Niepokalanemu Sercu. Proszę, by to poświęcenie się o które nalegam z pełną niepokoju uporczywością zostało dokonane przez Biskupów, Kapłanów, osoby zakonne i wiernych. Niech dokonają go wszyscy, aby został skrócony czas wielkiej próby, który właśnie nadszedł. Ostrzeżenie jest również aktem miłosierdzia dla oczyszczenia świata ze zła które zaszło już za daleko, to zło, które nagromadziło się w naszych duszach przez grzech. Bóg nie może patrzeć już na taki świat, musi przyjść oczyszczenie, ostrzeżenie ale nie wszyscy je przeżyją. Szczególnie ciężko będzie tym, którzy nie będą wtedy w stanie Łaski Uświęcającej, bez Sakramentu Spowiedzi i Eucharystii, to da nam moc abyśmy ustali, przetrwali w zetknięciu się z prawdą o nas samych w Świetle Boga. Kto kocha Boga z całego serca i poświęca się często Jego Najświętszemu Sercu i Niepokalanemu Sercu Maryi ten może się czuć bezpiecznie w duchowym wieczerniku Dwóch Serc zjednoczonych w Miłości. Nasze wspólne modlitwy dodadzą nam siły, szczególnie Modlitwa Różańcowa z Maryją, Koronka do Miłosierdzia Bożego oraz modlitwy podyktowane przez Jezusa z orędzi „Prawdziwe Życie w Bogu. Jak najlepiej się przygotować ? Najlepiej przeczytać fragmenty wymienionych objawień o Ostrzeżeniu, które znajdują się tutaj: www.duchprawdy.com/prorocy_o_ostrzezeniu.htm oraz wypełniać wszystko o co prosi Jezus z Maryją.

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Boże, chroń nas przed takimi fanatykami Jedyne ostrzeżenie ostatnich lat dla Polski to katastrofa smoleńska, niestety ci których ona dotyczy najbardziej nie wyciągnęli wniosków.

Gość vianna
a jakich konkretnie fanatyków masz na myśli? Temat ostrzeżenia przewija sie od czasu objawień maryjnych w Garabandal w latach 1961-1965

Gość aaaaaaaaaaaaah
kobieto przestań robić zamęt,kręcą Cie takie akcje?

Gość vianna
na czym polega zamęt? na podaniu linka do strony? Nie kpij sobie :P

Gość vianna
tu masz w pigułce raz jeszcze: później ma być faza nadprzyrodzona, czas się zatrzyma, dusza wyjdzie z ciała i zostanie postawiona przed Jezusem na tzw. Mini Sąd * każdy zobaczy jakby film z całego swojego dotychczasowego życia, wszystkie grzechy, zaniedbania i złe postępowanie * zobaczy to w sposób doskonały, czyli tak, jak to widzi Bóg * będzie też czuł, to co czuli ludzie, którym wyrządził jakaś krzywdę * po sądzie każdemu zostanie dany przedsmak miejsca, do którego by trafił, gdyby akurat właśnie teraz umarł, piekła, nieba lub czyśćca * niezależnie od tego, każdemu będzie dane doświadczyć, jak wygląda śmierć w stanie grzechu śmiertelnego * później, kiedy wszystko się zakończy dusze wrócą do ciała i ludzie będą mieli szansę się poprawić WOLISZ NIE WIEDZIEĆ NIZ WIEDZIEĆ?

Gość vianna
zresztą 19.09 juz za 10 dni... kilka mysli o duszy stanie nie zaszkodziło jeszcze nikomu :classic_cool:

Gość o fajnie, w moje urodziny
prawie - a akurat gości miałam sprosić .. Ile takich domniemanych końców świata miało być? Za mego 27 letniego życia było tyle objawień już i zapowiedzi końca świata, że ciężko mi zliczyć. A to z tym 19.09 to powtarzane jest rok za rokiem, odgrzany kawałek, bo w 2001 też tego 19 miało się coś dziać ... Akurat taka data , że pamiętam. Już były Baby Jagi jakieś i inne ludki, ksiądz Natanek też ma telefony z nieba (i o dziwo na płaszczykach purpurowych już 100 za sztukę zarabia...) a prawda jest jedna: NIKT NIE WIE, GDY ÓW DZIEŃ NASTĄPI - "PRZYJDZIE JAK ZŁODZIEJ W NOCY" i na dobrą sprawę nikt tego nie przewidzi. Trochę tych końców świata już przeżyłam, zresztą, już dawno III wojna światowa miała się skończyć, ale ją też z roku na rok przesuwają... Życie jest za krótkie, żeby siedzieć i czekać jego końca.

Gość vianna
ja tez ;)

Gość pomarańczowaaa
a ja myślę, że to prawda Bo 19go dostanę pensję i sądzę, że jak zobaczę jej wysokość to będzie to koniec świata!

Gość vianna
ale w tych linkach nie pisze o końcu świata tylko o ostrzeżeniu.. tak więc rozsądnie gospodaruj pensją :D

Gość marilen
JA wierzaca jestem, a w takie brednie nie wierzę.

Gość erkazz
Ode mnie tylko jedno małe sprostowanie: czyściec nie istnieje

ok, ale takie "ostrzeżenie" że dusze wyjdą z ciał, potem do nich wrócą, niektórzy tego nie przeżyją etc ? Wiesz co, czytałam trochę u źródeł (internetowych) i wyszlo na to, że ta kobitka, której są te przepowiednie to w oczach Watykanu (no ok, Watykan może nie mieć racji) jest niegroźną wariatką, która pisze sobie 110 zeszytów, namawia ludzi do modlitwy (więc de facto groźna nie jest) i przy okazji kręci z tego całkiem miły, dochodowy biznesik jeżdżąc po Tournee po Ameryce Południowej i Europie. I tak na dobrą sprawę działa ona na pograniczu sekty. Pomijając - jakieś 2 czy 3 miesiące temu Świadkowie Jehowy mieli wizję, że też nastąpi "pochwycenie" i że wybrani mają być z dusza i ciałem wzięci do nieba ... Cóż, zastanawiać się nad życiem powinno chyba co dzień, i żyć przyzwoicie a nie od czasu do czasu w panice bo idzie "ostrzeżenie". A do WTC czy katastrofy w Smoleńsku to sobie można znaleźć tyle interpretacji, ile kto chce, wystarczy troche kreatywności tak naprawdę. Wróżby Nostradamusa też można sobie interpretować różnie w zależności od zdarzeń aktualnych.

no właśnie - czyściec tak naprawdę jest domeną stricte rzymsko - katolicką

Gość Menel*z*ławeczki
vianna ? wymiętol sobie pieroga , to ci przejdzie :D Bo widać że chłopa to ci brak :D

Gość vianna
hm... Ale o ostrzeżeniu ( bez daty) mówiły już wizjonerki w latach 60-tych: http://www.marypages.com/GarabandalPolish.htm W dniu 13-ego listopada 1965 r., Conchita widziała Matkę Boską w Garabandal po raz ostatni. Ostrzeżenie: Pierwsze, Ostrzeżenie dla Całego Świata, które ukaże się na niebie... podobne do zderzenia dwóch gwiazd, które nie spadną na dół... to przerazi całą ludzkość niezależnie, gdzie się wydarzy w danym czasie... to będzie tysiąc razy gorsze niż trzęsienia ziemi... podobne do ognia, który nie spali naszego ciała... to będzie trwało bardzo krótko, chociaż nam będzie wydawało się, że trwa bardzo długo... nikt się nie uchroni od tego wydarzenia... Ono będzie rozpoznane jako pochodzące od Boga... to będzie podobne do kary... to znaczy, to będzie oczyszczenie... podobnie, ujawnienie naszych grzechów i to, co my czujemy w naszych sercach będzie gorsze niż smutek. To nas nie zabije. To będzie spowodowane przez emocje wewnątrz nas. Data nie została ujawniona, tylko to, że stanie się to przed zapowiedzią cudu.

jeśli to się nie sprawdzi okaże się ze wypowiedział je zuchwały prorok a nauka ta jest fałszem nie pochodzącym od Boga, a takiech mamy się wystrzegać 20) Wszakże prorok, który ośmieli się mówić w moim imieniu słowo, którego mu nie nakazałem mówić, albo który będzie przemawiał w imieniu innych bogów, taki prorok poniesie śmierć. (21) A jeśli powiesz w swoim sercu: Po czym poznamy słowo, którego Pan nie wypowiedział? (22) Jeżeli słowo, które wypowiedział prorok nie w imieniu Pana, nie spełni się i nie nastąpi, jest ono słowem, którego Pan nie wypowiedział, lecz w zuchwalstwie wypowiedział je prorok; więc nie bój się go. (Ks. Powt. Prawa 18:1-22, Biblia Warszawska)

Gość Menel*z*ławeczki
Rady jak widzę nie posłuchałaś :( I soki do łba uderzają :D

Gość vianna
jeśli to się nie sprawdzi okaże się ze wypowiedział je zuchwały prorok a nauka ta jest fałszem nie pochodzącym od Boga, a takiech mamy się wystrzegać kamelio, data pochodzi od jakiejś prorokini z Polski.. http://www.duchprawdy.com/index.html Dokładna data znana jest dzięki anonimowej prorokini z Polski jest pozwolenie Biskupa.

Kamelia - wklej co dalej robili Izraelici z takim " prokiem " nawet jeśli miał pozwolenie biskupa :D

Gość Menel*z*ławeczki
Słuchaj vianna ? A może palec w doopę ? niekiedy pomaga :D

A skoro data jest jest tak pewna ,zę NAWET :) bisku sie pod tym podpisał - to czemu pani prorokini tak sie tajniaczy ?