Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vianna

19.09.2011 Ostrzeżenie od Boga

Polecane posty

ostatnie moje słowo do ciebie: Pwt 18:20 bw "Wszakże prorok, który ośmieli się mówić w moim imieniu słowo, którego mu nie nakazałem mówić, albo który będzie przemawiał w imieniu innych bogów, taki prorok poniesie śmierć." szukaj Boga nie idz za kłamstwem, szkoda stracić duszę.

Gość vianna
Biblię czytaj , Pismo studiuj a nie głupoty wypisujesz . Ludzie bzdurami sie zajmują , jakimiś " proroctwami " od siedmiu boleści a później umierają jako poganie a tylko diabeł ma z tego radochę . A ty ,że tak to rozpowszechniasz też masz udział w tym zwodzeniu . Na dziś moja panno nie masz pojęcia, czy to sa głupoty czy nie.. Twoja Pycha cie kiedyś zgubi... księga Amosa 3.7: Bo Pan Bóg nie uczyni niczego, jeśli nie objawi swego zamiaru sługom swym, prorokom. i dalej: Dzień Pański 16 Dlatego tak mówi Pan, Bóg Zastępów, Panujący: Na wszystkich placach będzie lament, na wszystkich ulicach krzyczeć będą: "Biada, biada!" Wzywać będą rolnika do żałoby, do lamentowania - umiejących jęczeć. 17 We wszystkich winnicach będzie narzekanie, bo przejdę pośród ciebie - rzekł Pan. 18 Biada oczekującym dnia Pańskiego. Cóż wam po dniu Pańskim? On jest ciemnością a nie światłem. 19 Jakby uciekał człowiek przed lwem, a trafił na niedźwiedzia; jakby skrył się do domu i oparł się ręką o ścianę, a ukąsił go wąż. 20 Przecież dzień Pański jest ciemnością, a nie światłem, mrokiem, a nie ma w nim jasności?

Gość niekonieczny
Czego ten Bóg tak sie czepia, dał wolną wolę to niech i da święty spokój.

Gość a ja wierze
te autorka! skoro ty tak obeznana jestes w zamiarach i ostrzezeniach Boga i tak sie orirntujesz w Biblii ze cytatami strzelasz nie wiesz ze Bog przestrzegal ludzi przed falszywymi prorokami i proroctwami- zeby w nie nie wierzyc bo zwykly zjadacz chleba nie zna dnia ani godziny podaj dowody na wiarygodnosc tego proroctwa bo ja tez se moge zalozyc stronke w necie i wymyslic proroctwo

tyle tylko , moja droga ,zę ty i tobie podobni prorocy ;) wyznaczacie datę kiedy sieto stanie , rozumiesz ? Nie jest żadna tajemnicą dla nikogo kto w Boga wierzy ,ze któregoś dnia świat sieskończy ito nie jest dla mnie nowina . Nowiną jest dla mnie konkretna data i to podana nie przez Boga , ale przez " anonimową prorokinię z Polsk " śmiecha na sali , albo zgroza .

Gość niekonieczny
nie będą krzyczeć "biada biada" bo tak się już nie mówi. A jakby nawet, to skąd wszyscy na tych placach będą umieli wołać po polsku "biada"?

Gość vianna
bellaforma vianna masz problemy z czytaniemi i zrozumieniem tekstu czytanego ? Jeśli nie to cofnij sie parę postów i przeczytaj jeszcze raz . Nie, mam problemy z nadążeniem na pokretnych ścieżkach twojego umysłu. jak dla mnie za mało w tobie pokory, abys łapała się na jakikolwiek autorytet w dziedzinie WIARY :classic_cool:

Gość a ja wierze
napisz cos dziewczyno od siebie a nie kopuj wklej stosujesz placi ci ktos za to ze stronki polecasz? rozumiem ze piszac tu o tym proroctwie chcesz nas nawrocic ? wiec argumentuj! ty w to wierzysz? kim jestes ile masz lat? gdzie sa teraz twoi rodzice?

A Biblia pełna jest ostrzeżeń przed nadchodżącym końcem ,ale nawet Jezus nie zna tej godziny a tylko Bóg . No i oczywiście " anaimowa prorokini ":)

Gość murdock
do"ta wersje odsluchajcie"-przepraszam-ale wypisujesz dyrdymay na temat Ostrzezenia.Najprawdopodobniej szatan juz sie wmieszal i probuje zdyskredytowac dzialanie Boze-jak zawsze. Przeczytaj lub odsluchaj prawdziwe oredzia zapowiadajace "Ostrzezenie",ktoere WCALE NIE POCHODZI Z ROKU 1965 !!Pochodzi z lat 2010-2011 (!!!!) To co ty piszesz to sa jakies klamstwa.Wszystko o czym piszesz to sa czyjes klamstwa. Tu masz Garabandal.Tam znajdziesz slowa Matki Bozej gdy mowi o Oswieceniu Sumien"-to jest zapowiedz ostatniego wielkiego dziela Milosierdzia Bozego dla nas a nazywa sie ono Ostrzezenie. Tu jest Garabandal http://www.duchprawdy.com/garabandal.htm#zjawienie A tu masz tresc wszystkich oredzi zapowiadajacych "Ostrzezenie" w formacie PDF(pierwsze od gory) .Wystarczy wgrac do kompa i masz je wszystkie w porzadku numerycznym: http://www.google.ie/search?q=Oredzia%20zwane%20Ostrzezenie%20w%20formacie%20PDF&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&source=hp&channel=np

Gość a ja wierze
vianna o jakim autorytecie wiary mowisz odpisz ma moje posty powyzej

Gość vianna
podaj dowody na wiarygodnosc tego proroctwa bo ja tez se moge zalozyc stronke w necie i wymyslic proroctwo a skąd ja ci wytrzasnę dowody? To nie ja jestem osobą która cokolwiek tu prorokuje, Znalazłam i wkleiłam - informacyjnie i dla dyskusji :) tyle tylko , moja droga ,zę ty i tobie podobni prorocy wyznaczacie datę kiedy sieto stanie , rozumiesz ? :D, :D, :D Jestem jak najdalsza OD WYZNACZANIA DATY CZEGOKOLWIEK! jakbys czytała uważnie to wszędzie są linki do materiałów źródłowych...A jakbys potrafiła MYŚLEĆ SAMODZIELNIE to nawet mogłybysmy na ten temat podyskutować

t o było omnie , bo śmiem nie wierzyć w jakieś wydumane historie blizej nieznanej kobieciny a wolę zufać Bogu i jego Słowu . To mnie dyskredytuje w oczach pani autorki :D

Gość niekonieczny
No dobra, ja choć mam wąty mam pokorę. Codziennie zapier...m na moją rodzinę. Sprzątam zmywam, piorę gotuję, by mojej zonie było lżej. Robię fuchy by coś dorobić na życie. Muchy bym nie skrzywdził. Jedno ale nie czytam tych cholernych pism i nie chodzę do spowiedzi. Rozumiem przez to, że jakiś ojciec mafii, co jego ludzie mordują na codzień, ale on sam chodzi do kościoła, jest lepszy ode mnie i będzie zbawiony, jeśli spowiada się szczerze i z pokorą??

a ty jakbyś czytała zanim cos wkleisz a nie tylko mechanicznie kopiował wiedziałabyś o czym mówisz :D przeczytaj 2 pierwsze zdania z tego co wkleiłaś a później powiedz nam " co poeta miał na myśli " :)

spowiedzz,ęby bła skuteczna musi zawierać akt skruchy , prawdziwej . I chęć odwrotu od grzechu . Jeśli spowiadasz siea tak naprawde wcale tego nie żałujesz , spowiedz jest nieważna ,.Proste , ale skuteczne :)

Gość niekonieczny
Mickiewicz miał na myśli, że Polak patriota to dziad z dziada pradziada.

Gość a ja wierze
alez ja mysle samodzielnie- nie pojmuje tylko jak mozna w to wierzyc znalazlam i wkleilam /....... / i ktos tu ma problem z wartosciowaniem informacji z internetu wklejasz teksty zrodlowe? gdybys raz w zyciu na oczy widziala tekst zrodlowy to bys sie zorientowala ze wcale tego nie robisz p.s. pisz do mnie w rodzaju meskim

Gość murdock
"bellaforma A Biblia pełna jest ostrzeżeń przed nadchodżącym końcem ,ale nawet Jezus nie zna tej godziny a tylko Bóg . No i oczywiście " anaimowa prorokini "" --Bog do nas mowi wciaz.Postaraj sie to zrozumiec.Wy-protestanci usilujecuie Mu zamknac usta.Kazda epoka ma swoich prorokow.Problem w tym ze wiekszosc z nas NIE CHCE ICH SLUCHAC.Wlasnie w Biblii jest napisane wyraznie wiele rzeczy ktore wy protestanci omijacie,opuszczacie.Np jak to ze mamy"wszystko badac a co pochodzi od Boga-zatrzymywac" i wiele innych.Bog jako kochajacy Ojciec nie moze opuscic swoich dzieci.Caly czas ma z nami kontakt poprzez Objawienia i Oredzia.Caly czas do nas WYSYLA PROROKOW jak czynil to w czasach Biblijnych tak czyni do dzis.Wlasnie w Biblii jest opisane mnostwo z czasow obecnych w Apokalipsie sw.Jana.Bog chce nam wytlumaczyc ta ksiege bo nie wszyscy ja rozumieja.To dotyczy tez was-protestantow. To ze Bog zna koniec swiata-to fakt.Jezus tez i o tym mowi w oredziach zapoaiwdajacych Ostrzezenie.

Gość vianna
A Biblia pełna jest ostrzeżeń przed nadchodżącym końcem ,ale nawet Jezus nie zna tej godziny a tylko Bóg . No i oczywiście " anaimowa prorokini Ostrzeżenie nie jest NADCHODZĄCYM KOŃCEM jakbyś poczytała dokładniej jest tylko przystankiem, aby ludzie sie nawrócili a ja wierze vianna o jakim autorytecie wiary mowisz odpisz ma moje posty powyzej to było do bellaforma, bo jak widzę pychę tej panny to przypomina mi sie powiedzonko o dupie w kropielnicy a ja wierze napisz cos dziewczyno od siebie a nie kopuj wklej stosujesz placi ci ktos za to ze stronki polecasz? rozumiem ze piszac tu o tym proroctwie chcesz nas nawrocic ? wiec argumentuj! ty w to wierzysz? kim jestes ile masz lat? gdzie sa teraz twoi rodzice? Nie za duże masz wymagania? Numer buta i telefonu mojego tez chcesz znać? A może obwód w biuscie? A skoro juz mowa o rodzicach - gdzie są teraz TWOI rodzice? :D

Gość niekonieczny
Tak, ale z drugiej strony, jak ktoś naprawdę załuje za swoje błędy, to po co biegać z tym do księdza?

dziewucho durna . Ludzie jak świat światem wymyślali , a diabeł był tego inicjatorem , różne " objawienia " Ale ty i tobie podobni idziecie krok dalej : wyznaczacie datę , co jest wkraczaniem na Boze teretorium z butami . Naprawdę tego nie rozumiesz ?

Gość niekonieczny
Tak myśle, że spowiedź jest po to, by Kościół wiedział, co jest grane w narodzie.

Gość a ja wierze
umysly takie jak twoje nie sa wolne sa zainfekowane jakas informacja, wierza w cos niedorzecznego nierealnego, jakas ułuda bo gdy ten termin minie to bedzie nastepny i nastepny i nastepny az umrzesz i sie nie dowiesz....

Gość niekonieczny
Bóg i tak wszystko wie, jemu nie jest potrzebna moja skrucha w kofesjonale, on ją widzi i tak.

Gość a ja wierze
"rozumiem ze piszac tu o tym proroctwie chcesz nas nawrocic ? nie umiesz odpowiedziec na to pytanie? trudno! to jak z toba mozna dyskutowac?

On ja widzi , ale ty powinieneś ją wypowiedzieć . Jako akt uznania faktu ,zę tylko Bóg moze zmazać grzechy człowieka i uczynić go od nich wolnym .

Gość hmm nie no ja jestem z pogląda
czyli 19 września MSK spadnie z nieba ? tak mam to rozumieć ?

Gość a ja wierze
bellaforma nie masz co sie produkowac. tu jest u niej jakis fanatyzm w glowce....