Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vianna

19.09.2011 Ostrzeżenie od Boga

Polecane posty

Gość vianna
t o było omnie , bo śmiem nie wierzyć w jakieś wydumane historie blizej nieznanej kobieciny a wolę zufać Bogu i jego Słowu . To mnie dyskredytuje w oczach pani autorki Nie, to było o tobie nie dlatego, że SMIESZ nie wierzyć, ale dlatego, że z góry dyskredytujesz coś, o czym dzis nie możesz z całą pewnoscia powiedzieć, że jest fałszywe. Mozesz tylko PRZYPUSZCZAĆ! a co do zaufania Bogu... czyz w Biblii nie ma o prorokach? Skąd koleżanko wiesz, że akurat ta prorokini jest fałszywa? DZIŚ NIE MOŻESZ TEGO WIEDZIEĆ, z cała pewnością będziesz to mogła osadzić "po owocach" czyli 20,09,2011. A ty już dzis wyrażasz się z góry... to dowód twojej pychy

Gość niekonieczny
Ale swoją drogą mój proboszcz jest w porządku, nawet lubię z nim zamienić parę zdań. Szkoda, ze nie ma już poprzedniego, tamten był prawdziwy, rasowy, ludzie go uwielbiali. Potrafił za darmo robić różne posługi, dawał mi ślub i chrzcił dzieci. Taki to może ludzi nawracać, a nie tacy, którzy tylko straszą. :)

Ps 32:5 bw "Grzech mój wyznałem tobie I winy mojej nie ukryłem. Rzekłem: Wyznam występki moje Panu; Wtedy Ty odpuściłeś winę grzechu mego." grzechy wyznać mozne jedynie przed Bogiem i Bogu. Bo tylko On ma moc je odpuszczać.

Gość niekonieczny
owszem , Panu wyznam. Ale po co bliźniemu?

Gość murdock
"niekonieczny Bóg i tak wszystko wie, jemu nie jest potrzebna moja skrucha w kofesjonale, on ją widzi i tak." --tak i nie.Bog jako Bog wie wszystko.Jednak kazdy z nas ma WOLNA WOLE.Mozesz grzeszyc,robic co chcesz.Wolna wola jest wielkim darem od Ojca przedwiecznego-Stworcy wszechrzeczy.Dlatego wlasnie z powodu niej musisz isc sie wyspowiadac do konfesjonalu.Bog nie moze ci przebaczyc twoich grzechow bez wyrazenia TWOJEJ WOLNEJ woli.Az tak nas Bog umilowal.jak z tego widac-Bog nawet "pozwoli",kto chce isc do piekla.Mimo ze umarl za nas na Krzyzu.Poniewaz odwrotnie niz szatan NIGDY NIE ZABIERZE NAM DARU WOLNEJ WOLI.Nawet wtedy... .

Gość niekonieczny
i tak po ptokach, jeśli mam wątpliwości to i tak po mnie

ale ja niczego nie muszę PRZYPUSZCZAC :) Ja wiem ,zę te wklejki to fałszywki i to jeszcze grubymi nićmi szyte . Skoro Bóg chciałby nas owiadomić o dacie , nie sądzisz ,zę zrobiłby to przy pomocy Biblii? wszystko w niej jest , to zabrakłoby takiego ważnego elementu ?

Gość murdock
Nikt z nas nie wyznaje grzechow blizniemu.Ksiadz jest tylko posrednikiem.Faktycznie spoeiwdzi wysluchuje sam Jezus.

Gość niekonieczny
Każdym naszy oddechem pokazujemy, czy mamy Boga w sercu. Gadanie nic nie zmienia.

Gość hmm nie no ja jestem z pogląda
bellaforma a co to jest MSK ? Międzynarodowa Stacja Kosmiczna nie wiem czy to dobra nazwa chodzi o tych kosmonautów no bo tak to zrozumiałam eksplozja na niebie coś spada i tak dalej (pierwszy post topa)

nie ma pośredników między Bogiem a człowiekiem 1Tm 2:5 bw "Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus," 1Tm 2:5 bw "Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus,"

Gość niekonieczny
Więc ksiądz nie jest tu potrzebny, Prawdę mówiąc, jakiś jaden z pierwszy spowiedników mi to zrobił i tak mam.

a po co komu pośrednik do Jezusa ? Jesus sam jest Pośrednikiem pomiędzy Nim a Ojcem . I tylko On . reszta to obsługa techniczna i nic nie ma do spraw duchowych .

Gość vianna
a ja wierze umysly takie jak twoje nie sa wolne sa zainfekowane jakas informacja, wierza w cos niedorzecznego nierealnego, jakas ułuda bo gdy ten termin minie to bedzie nastepny i nastepny i nastepny az umrzesz i sie nie dowiesz.... :D primo: nigdzie nie napisałam, że w to wierzę secundo: najlepszym przykładem zainfekowanego umysłu był biblijny NOE, czyz nie? :P to jak, gdzie sa twoi rodzice? bellaforma dziewucho durna . Ludzie jak świat światem wymyślali , a diabeł był tego inicjatorem , różne " objawienia " Ale ty i tobie podobni idziecie krok dalej : wyznaczacie datę , co jest wkraczaniem na Boze teretorium z butami . Naprawdę tego nie rozumiesz ? Nie, droga bellaformo, nie rozumiem dlaczego z uporem maniaka piszesz "Ale ty i tobie podobni idziecie krok dalej : wyznaczacie datę" skoro wyraźnie piszę, że data została wyznaczona NIE PRZEZE MNIE, a ja znalazłam i wkleiłam jako przyczynek do dyskusji :P Natomiast podziwiam twój szacunek to rozmówcy i kunszt prowadzenia rozmów, skoro po 4 stronach zaczynasz tytułowac oponenta "dziewucho durna : :classic_cool:

no to ja znikam z tematu, bo jak zaczynacie z innymi proroctwami ciemnego pochodzenia to mnie już nie ma. Ja wolę te spelnione poparte Bożym autorytetem z Jego Słowa. Pa.

Gość niekonieczny
Wiem, że ksiądz zawsze jest tylko pośrednikiem. On tylko pilnuje, by było wszystko jak trzeba. ale taki już jestem zatwardziały :)

Gość murdock
Szatan usiluje wszystko przekrecic.To co Jezus nam przekazuje aby mozliwie jak najwiecej a nas uratowac szatan przedstawia w krzywym zwierciadle.Stad te wszystkie bzdury o 2012 itd.Oczywiscie jako mistrz klamstwa i oszustwa szatam wykorzystal "komete".Tyle tylko ze tych komet bedzie dwie.Zderza sie one na niebie ale nie wyrzadza ziemi zadnej krzywdy.Bedzie to znak ze Jezus przyszedl.Po tym zdarzeniu ukarze sie na niebie wielki znak Krzyza(ks.apokalipsy),ktory bedzie widoczny ze wszystkich krancow ziemi.Ateisci beda go tlumaczyc jako zbiorowe zludzenie.Inni jeszce inaczej... . Podawanie daty ze niby 2012 jest oszustwem.Juz teraz klamcy pisza o roku 2038 !!!

Gość a ja wierze
"z cała pewnością będziesz to mogła osadzić "po owocach" czyli 20,09,2011. A ty już dzis wyrażasz się z góry... to dowód twojej pychy" autorko to nie dowod jej pychy tylko zdrowego rozsadku oraz obecnosci i dobrego funkcjonowania mozgu pod czaszka

skoro go znalazłaś i wkleiłaś znaczy to ,zę identyfikujesz siez ta informacja . A jeszcze twój entuzjasytczny ton każe mi siezastanawiać czy nawet sama tej daty nie wymyśliłaś. oczywiście to żart - tłumaczę na wypadek gdybyś nie załapała :D

Gość a ja wierze
dziecko ja mam juz swoje lata i moi rodzice juz nie zyja a ty lekcje odrobilas?

Gość murdock
"Kamelia no to ja znikam z tematu, bo jak zaczynacie z innymi proroctwami ciemnego pochodzenia to mnie już nie ma. Ja wolę te spelnione poparte Bożym autorytetem z Jego Słowa. Pa." --ty sama konbieto jestes"ciemnego pochodzenia".Postaraj sie to zrozumiec i nawroc sie. Te oredzia o ktorych ja pisze sa FAKTEM.Mozna poczytac czy posluchac i samemu ocenic-TAK JAK JEST NAPISANE W BIBLI-ktora ty rzekomo tak namietnie "studiujesz".

skoro jest napisane tak jak w Bibli to poco to studiować ? czy nie lepiej trzymać sie orginału ?

Gość a ja wierze
dlaczego NOE? mysle ze wielu innych tez! nie rznij tu jakies obcykanej w temacie bo nie jestes ja tez moge przekopac net w poszukiwaniu info i byc nagle super specem w temacie

Gość mnjbmjbkjb
chcialabym zobaczyc twoja mine po tym 20stym autorko:))))))wroce tu na topik ,mm nadzieje ze nie stchorzysz i bedziesz i ty:)

Gość vianna
Skoro Bóg chciałby nas owiadomić o dacie , nie sądzisz ,zę zrobiłby to przy pomocy Biblii? Ależ zrobił to! księga Amosa 3.7: Bo Pan Bóg nie uczyni niczego, jeśli nie objawi swego zamiaru sługom swym, prorokom. A w liście do tesaloniczan masz też: 19 Ducha nie gaście, 20 proroctwa nie lekceważcie! 21 Wszystko badajcie, a co szlachetne - zachowujcie! Pytanie tylko, czy akurat TEN PROROK był Boży... Ja w przeciwieństwie do ciebie nie potrafie DZIŚ powiedzieć czy osoba określajaca datę JEST CZY NIE JEST bożym prorokiem

Gość a ja wierze
nie jest! zaloze sie o palete wodki gdzie sa twoi rodzice? ty mnie sie bezczelnie wypytywalas to ja ciebie tez