Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Ja robiłam ANA 2 zamiast ANA 1 bo w labie powiedzieli, że to badania szczegółowe i lepiej od razu zrobić ANA 2 lub ANA 3...

Gość Rubineye
Trzymajcie kciuki - odezwę się jak wrócę do domu:) Można płacić na dole kartą. Mój rekord to ponad 1200 zł.

Ania to jedno z badań immunologicznych wykrywających choroby tkanki łącznej

Ania punkcja chyba będzie w poniedziałek. Chyba, bo coraz bardziej martwię się tym, że ten estradiol jest daremny, źle prawie śluzu płodnego nie mam.. .wszystko nie tak. ANA 2 to bardziej szczegółowe badanie immunologiczne mające na celu wykrycie chorób tkanki łącznej.

Jak kupowalyscie lutinus w necie to nie balyscie się wysyłać komuś kasę jak nie dostalyscie jeszcze leku?

Co do zasady najpierw robi się ANA1, a w razie wyniku dodatniego bardziej szczegółowe, czyli ANA2, ANA3 i inne. Badania te stwierdzają obecność przeciwciał przeciwjądrowych obecnych w chorobach autoimmunologicznych (np. toczeń układowy). aguuula koniecznie do immunologa się wybierz, zrobisz badania bardziej swoiste, będziesz wszystko wiedziała. Polecam dr Grygę w Będzinie na NFZ, dzięki Dziewczynom się tam wybrałam i jestem zadowolona. Mam pokrzywkę przewlekłą, wiele badań za sobą (również ANA i innych związanych z chorobami autoimmunologicznymi), uważam, że Facet zna się na rzeczy

Gość joafer
Dorotko dzięki za odpowiedz a powiedz mi ty na pierwszej wizycie już miałas przepisany gonapeptyl. i ile jesteś po transferze nieiwem czy ciebie pytałam czy HOPE gubie się już w tym forum... jestem na forum Warszawa ale tam cisza

Gość gość
cisza, czy znowu strona zacięła się?

Gość gość
2299

joafer spokojnie, nic się nie dzieje- rozmawiałyśmy dziś o tym, ale powtórzę bez problemu - transfer w Gyn miałam 30.01.2016. Co do gonapeptylu - tak wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie w warszawie u dr Dworniaka i już przepisał mi go. Wczoraj był pierwszy zastrzyk. Doktor powiedział, że to zastrzyki przed stymulacją. A po czemu tak - nie wiem. bo już tego nie powiedział.

czesc aguula - ja dzisiaj tez odebralam wynik ANA -dodatni i sie przestraszyłam ,poczekam na inne wyniki i zobaczymy co dalej....daj znac co Ci powiedzą w laboratorium lub u lekarza...pozostale wyniki masz w normie?

ja płaciłam albo umawiałam się że wpłacam część a resztę po przesyłce (ta ostatnio opcja jak mi się udało 5 opakowań razem kupić). Nikt mnie jeszcze nie oszukał.

bo własnie sie zastanawiałam jak to zrobić z tym lutinusem czy wysłać kase od razu czy dopiero jak dostane paczke..ja tak gadam a nie wiadomo czy wogóle uda mi sie znaleść w necie kogoś kto mi sprzeda ...:/nie pomyślałam o tym sposobie kupna wcześniej ..mój błąd...;/

Gość gość
Gdybyscie slyszaly ze ktos,cos to ja chetna na 1 op. Litinusa :-) sprawdzam tez na forach o sprzedazy lutinusa,czekam na chetne do sprzedazy :-) Kasia

Kasia ja wczesniej pisałam o lutinusie bo tez chce kupic ale tu dziewczyny nie mają

Gość gość
Ania moze ktos sie nam odezwie...zza krzakow ;-) kasia

Mandy- najgorsze jest to ze za 3 dni koncze antyki i zaczynam stymulację od 2 dc. Póki są fundusze.... Musze jeszcze zrobić to ANA 2. Do Będzina na pewno się umówię ale juz i tak nie zdążę przed transferem... Teraz wszystko na wariackich papierach bo mam ostatnią próbę a wizyty i badania potrwają pewnie wieki. Zośka- robiłam tez anty tpo i tg to jest ok, vit d3 tez ok, przeciwciała kardiolipinowe jedno wyszło nieco ponad normę ale w opisie mam ze nie ma to podstaw do podejrzenia jakiejs choroby norma do 10 a ja mam 12.5 ale jednak podwyzszone są(pisze tak mniej wiecej bo wynik sprawdzałam w necie i nie mam go juz przed oczami) jeszcze nie zrobiłam antykoagulantu tocznia- w takim wypadku gdy mam ANA dodatnie niezwłocznie musze go wykonac. Czytałam w necie ze przy próbach in vitro kiedy są p.p jądrowe dodatnie przepisuja acard encorton fragmin i chyba clexane i heparyne. Nie wiem teraz czy skontaktowac sie przed stymulacją z dr M choc to nic nie da.

Przez ile dni po transwerze pobolewal Was brzuch? Ja czuję takie ciągnięcie w dole brzucha i delikatny ból brzucha

Smutasek-ja za kazdym razem czułam takie ciągniecie przez kilka dni od transferu, może tak ok tygodnia.

aguuula2525 fragmin i clexane to jest heparyna. Acard to odrobinę inny lek ale działający podobnie. Co do bólu po transferze to mnie bolało za każdym razem a teraz się okazało, że boleć nie powinno (przynajmniej nie w sposób skurczowy), bo nie można do skurczów dopuszczać. Więc jak boli to należy chyba brać środki przeciwskurczowe...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować