Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zawsze szczery

Idzcie na wybory

Polecane posty

Gość daj linka do topu
????

Gość ktos nam sie w gadke
chyba zartujesz :classic_cool:

jesli otulona sie zgodzi to ci wkleje :P o :classic_cool:

cusz :classic_cool: nie udało mi sie Jej przekonac :P ale moze Ci sie tu wpisze, jesli łądnie poprosisz :P ja przekażęęęęęęę :classic_cool:

Gość agfdhskafbvdsaMN
słuchajcie i oceniajcie. ja tam nie ufam 'pięknych laskom' na plakatach PIS-u bo i tak sorry ale w tej partii rządzi ktoś inny... nie chce mieć pana Macierewcza jako ministra!! pani Fotygi i kamińskiego wrr!! boje się ich, nie ufam im i jeśli ktoś patrzył uważnie, słuchał polityków PIS-u udzielających się a telewizji Trwam i Radiu M. i oglądał co wyprawiali ze Smoleńskiem myślę że mają wystarczająco 'materiału' do przemyślenia:(

mi wystarczy "materiału na przemyślenia" w postaci setek miliardów długów których narobiła PO. jeżeli ktoś przedkłada jakieś bzdurne osobiste niechęci do ludzi nad roztrwonione setki miliardów złotych i podniesione podatki to mogę nad nim tylko ubolewać. a ty, kolego, napisz maila do sztabowców PO że staszenie "kaczyzmem-macierewizmem" działa już bardzo słabo. niech ci wymyślą nową propagandę jak masz być skuteczny.

Gość agfdhskafbvdsaMN
primo jestem kobietą:) secundo, jak dla mnie możesz sobie nawet ołtarzyk Macierewiczowi postawić przy łóżku :) your choice, a na koniec.....proponowałabym pana JK jako premiera na czas kryzysu i kłopotów Hiszpańsko-Amerykańsko-Greckich i ewentualnie wtedy usiedlibyśmy do merytorycznej rozmowy ( czytaj: nie-self-monologu szefa rządu) kto i czy i ile długów narobił...na moje szczęście nie dano mu szansy wtedy i liczę że i dziś Rydzyk nie pomoże:):) a tak już na sam koniec...może Tobie autorytet samotnego pana pod pantoflem mamy z kotem i brakiem JAKIEGOKOLWIEK ŻYCIOWEGO DOŚWIADCZENIA wystarcza na rządzenie polskimi rodzinami, mi nie wystarcza, sorki.

Gość hej ludzie
z pisowcami to nawet nie zaczynajcie dialogów, oni ewentualnie co potrafią to zagadywać pod kościołami co niedziela starszych ludzi i agitować tych którzy nie mają tyle 'ostrości języka' by powiedzieć im że TO KOŚCIÓŁ A NIE WIEC POLITYCZNY!!

Gość okrutnie czy nie
ta mondra pomarancz co dyskutuje z offerma to otulona :classic_cool: cicho, bo sie wyda :P

jeżeli jeszcze trochę porządzi twoja ukochana PO to grecki scenariusz stanie się naszym udziałem. już nie zostało prawie nic do ukradzenia. OFE obrabowane, fundusz rezerwy demograficznej też, wojska prawie nie mamy a długi takie że przez ostatnie 12 lat łącznie tyle się zadłużyliśmy co przez 4 lata rządów PO. ale ty w swoim fanatycznym uwielbieniu tego w ogóle nie widzisz i interesuje cię kot. z kotem czy bez efekty rządów PiSu były nieporównywalnie lepsze niż złodziei których z takim fanatyzmem się trzymasz.

Gość ludzie dajcie spokój
czy to byłby Napieralski czy Palikot, jak miał kryzys walnąć tak walnął i tyle!! co? cudów oczekiwaliście?? z czego? nigdy nie byliśmy super silni i bogaci a wam się wydaje że Jarosław by nas uratował bardziej niż tusk??? pamiętam jak Kaczor był u władzy i jakoś sobie nie przypominam żeby były rarytasy:(:( i wygrał wybory ale/...na stanowisko premiera dał lalkę Macierewicza którym sterował ale jakby co to nie on oficjalnie był premierem więc unikał krytyki:( taki był Kaczor odważny do rządzenia!! ja ide na wybory i jak dla mnie mimo wszystko PO są normalniejsi...

i jakiej ty się spodziewasz merytorycznej dyskusji z facetem który naiwniakom od paru lat wmawia że za nic nie odpowiada. nie odpowiada za długi których nazaciągał, za podatki które podniósł, za afery we własnym rządzie, za wzrost cen do którego doprowadził. po prostu za nic. o czym z takim człowiekiem rozmawiać? jedyny "cud" jakiego się doczekaliśmy to wmówienie części obywateli że rząd "nic nie może" i wszystko się samo dzieje. to dlaczego oni startują w wyborach wobec tego skoro "nic nie mogą"?

Gość zwykły piepsz terz poprawia
platforma chce w polce gmo Naukowcy pod obstrzałem - pułapki inżynierii genetycznej http://www.youtube.com/watch?v=0gFNfPfeQ3Y a pis nie chce platforma chce wprowadzić podatek katastralny 1 procent od nieruchomości komoruski a jezeli teraz wygra to zacznie sprzedawac lasy a zablokuje wydobycie gazu lupkowego pod pretekstem ze unia zakazuje

"pamiętam jak Kaczor był u władzy i jakoś sobie nie przypominam żeby były rarytasy" no to kiepską pamięć masz. bo kaczyński rządził tylko dwa lata a w tym czasie obniżył podatki, składki zus, deficyt budżetowy, faktycznie ścigał przekręty a nie pomagał kryć oszustów, odmroził progi podatkowe które oczywiście PO natychmiast znowu zamroziła (dzięki temu płacimy wyższe podatki bez podwyżki podatków). spadło bezrobocie, mieliśmy najwyższe w historii bezpośrednie inwestycje zagraniczne (co świadczy nawiasem mówiąc że inwestorzy dobrze oceniali te rządy). i można by se jeszcze poszukać więcej. natomiast 4 lata rządów PO to tylko wzrost cen, podatków, długów i ściem opowiadanych w tv. no ale dopóki znajdują się idioci którzy w to wierzą to opłaca się kraś i łgać w tv że "to wszystko wina pisu".

"na stanowisko premiera dał lalkę Macierewicza" a premierem to tak w ogóle był MARCINKIEWICZ a nie macierewicz. po tym jednym widać jakich "świadomych wyborców" ma PO. przecież to się płakać chce jak człowiek pomyśli że ktoś taki głosuje.

Gość ale jestes malorozgarniety
wlasnie. jesli juz marcinka zakochanego nie odrozniaja od antoniego to :O miej nas Panie w opiece :D

"jesli juz marcinka zakochanego nie odrozniaja od antoniego to" to... pewnie vatu od citu nie odróżniacie ani długu publicznego od deficytu finansów publicznych. no ale za to "boicie się kaczyńskiego". i to wam ma dawać podstawę do uznawania się za "świadomych wyborców".

Gość a tu siedzi najwierniejsza z
suk Myrevina:D:D:D:D:D:D

"platforma chce w polce gmo " akurat co do tego to się zgadzam z PO. nie ma powodu żeby zakazywać postępu technologicznego. gdybyśmy w XIX wiemu mieli taki system polityczny jak teraz to pewnie zakazano by samochodów i samolotów żeby "ratować miejsca pracy" hodowców koni (i z innych powodów też, zatruwają środowisko, niebezpieczne). do tej pory byśmy na konikach jeździli.

ofermo dajze zyc tylko dlatego , ze chcemy glosowac na inna partie niz PIS jestesmy "swiadomymi wyborcami"? a Ty jako ich zwolennik jestes swiadomy? Nie oslabiaj mnie. Zreszta PISz sobie co chcesz, dzieki Bogu nie ma to zadnego znaczenia poniewaz kazdy z nas ma prawo do swojego glosu na partie badz osobe ktora popiera

Gość offerma powiedz kto
zdecydował o tym, że papierosy teraz są takie drogie? Pytam serio

"a tak już na sam koniec...może Tobie autorytet samotnego pana pod pantoflem mamy z kotem i brakiem JAKIEGOKOLWIEK ŻYCIOWEGO DOŚWIADCZENIA wystarcza na rządzenie polskimi rodzinami, mi nie wystarcza, sorkiW grupa wyborcow PIS zostala ostatnio zcharakteryzowana, to starsi, ubozsi slabo wyksztalceni ludzie, ktorych zycie polega na szukaniu powodow do narzekania w zyciu. Piszecie od dlugach ktore niby narobila PO a zapominacie o tym ze oni rzady przejeli od PISu i sami tych dlugow nie narobili tylko przejeli je od moherow, ale niestety wszyscy o tym zapominaja i narzekaja na rzadzacych, niestety nic nie bierze sie z niczego

Gość czemu nick offerma jest na
liście zastrzeżonych? znowu ktoś trzody narobił?:O

"ofermo dajze zyc tylko dlatego , ze chcemy glosowac na inna partie niz PIS jestesmy "swiadomymi wyborcami"?" nie. chodzi o to ze zamiast racjonalnymi przesłankami kierujecie się jakimiś chorymi uprzedzeniami. a ja wcale nie jestem zwolennikiem pisu. po prostu szlag mnie trafia jak widzę ludzi oglupionych do tego stopnia że mówią "głosuję na PO żebi pis nie doszedł do władzy". historia pokazała że pis lepiej rządziło niż PO, co do tego nie ma wątpliwości. no ale do was argumenty nie docierają, to jest żałosne. no bo czym wy się kierujecie w swoim wyborze? jakie są kryteria waszych decyzji? jeżeli setki miliardów długów i wszystkie możliwe rezerwy ukradzione nie są dla was przesłanką do odsunięcia złodziei od włądzy to co się musi stać? zobacz na to: http://www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=7195 "Rekordzista : rząd PO + PSL z premierem Tuskiem wygenerował 384mld zł długu do dzisiaj , czyli tyle ile powstało w najtrudniejszym okresie transformacji w latach 1990-2002, czyli przez dwanaście lat. BRAWO !! JAK BY SIĘ KTOŚ PYTAŁ O PIS TO 21,18 MLD. Jest różnica 384 mld i 21,18 mld ?" http://www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=7210 "W dolarach polskie obligacje straciły prawie 16% ponad 2 razy więcej niż hiszpańskie, które straciły prawie 5,5%. A to przecież Hiszpania jest jednym z bardziej zadłużonych państw. To jest chyba ocena, jaką rynki finansowe wystawiają rządowi. Gorzej od polskich sprawowały się tylko obligacje Węgier, które staniały prawie 17% i Grecji ponad 30%. A co się będzie działo w przyszłym roku? Oj, będzie się działo! Potrzeby pożyczkowe „brutto wyniosą około 175 mld zł i to pod warunkiem, że się złotówka nie za bardzo „zwali. „Netto czyli na wydatki bieżące potrzeba będzie „jedynie około 47 mld zł. Reszta 127 mld zł(!!!) będzie przeznaczona na spłatę zadłużenia, które Prawie Najlepszy Minister Finansów w Europie zaciągnął w latach 2009-2010 dla swojego Premiera, żeby ten nic nie robiąc miał za co przekupywać wyborców. " to są teksty ze strony "wolność i kapitalizm", bynajmniej nie "pisowskiej". no ale dla was każdy kto nie dał się urobić propagandzie tuska i widzi rzeczywistoś tak jak ona naprawdę wygląda to "pisowiec", "kaczysta" i "moher". pis wcale nie jest najlepszym rozwiazaniem ale na pewno jest lepszy niż PO. przecież naprawdę, jeszcze jedna taka kadencja jak ta i będziemy drugą grecją. pamiętaj że na słynnej mapie gdzie polska była "zieloną wyspą" drugą zieloną wyspą była grecja. http://www.wykop.pl/ramka/838521/polska-i-grecja-zielona-wyspa/ dlaczego wyście się uparli żeby tego nie dostrzegać? "dzieki Bogu nie ma to zadnego znaczenia poniewaz kazdy z nas ma prawo do swojego glosu" no i tak od 20 lat głosujecie na tych którzy wam naopowiadają lepszych bajek i którzy mają poparcie mediów. i złodziej na złodzieju w tym sejmie siedzi.

"sami tych dlugow nie narobili tylko przejeli je od moherow" jak słyszę takiego żałosnego pajaca to nie wiem czy to naprawdę możliwe żeby być tak głupim. jeszcze raz to wkleję może do kogoś dotrze: "Rekordzista : rząd PO + PSL z premierem Tuskiem wygenerował 384mld zł długu do dzisiaj , czyli tyle ile powstało w najtrudniejszym okresie transformacji w latach 1990-2002, czyli przez dwanaście lat. BRAWO !! JAK BY SIĘ KTOŚ PYTAŁ O PIS TO 21,18 MLD. Jest różnica 384 mld i 21,18 mld ?" http://www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=7195

Gość Beliar ja tez glosuje na
lewice!!! nie dajmy sie moherom i katolom!!!

Pomarańczo, przybij piatkę 🖐️ Katole to zło wcielone, instytucja zbrodnicza i nieopodatkowana. 🖐️

Gość ale jestes malorozgarniety
jestem swiadomym wyborcą, dlatego olewam cała te bajkę :)