Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zawsze szczery

Idzcie na wybory

Polecane posty

lub oddanie nieważnego głosu w ramach protestu wobec tego, co robia rządzący zapytalem wczesniej - czmu od razu nie wyjsc na ulice jak grecy? podobny narod, byle sie nie narobic ale NALEZY MI SIE

Gość mi mala z pracy
"niska frekwencja jest powodem do zaniepokojenia nad stanem tego spoleczenstwa" powodem to zaniepokojenia nie jest frekwencja, ale fakt, ze ludzie po kilkudziesietu latach niewoli nadal w ogole glosuja na SLD i takie nowo-twory, jak po-prlowskie PO;)

Gość mi mala z pracy
zapytalem wczesniej - czmu od razu nie wyjsc na ulice jak grecy? brakuje nam do tego natury hellenskiej niestety

Gość Malum
"zarówno zs jak i off są tu fałszywi, bo wyższa frekwencja od lat daje lepszy wynik PO a słabsza polepsza wynik PiS-u" Hehehehe No ale przecieżwyższa frekwencja nie oznacza że więcej idzie do wyborów ludzi świadomych, tylko wręcz przeciwnie - nieświadomych. Czyli logicznie więcej ludzi nieświadomych co i jak w polityce = lepszy wynik PO.

Gość okantdupy
"oddanie nieważnego głosu w ramach protestu wobec tego, co robia rządzący" - przecież rządzacy biora się sposród nas. Może na znak protestu zostań rzadzacym?

"zarówno zs jak i off są tu fałszywi," ja nie jestem fałszywy bo ja się przyznaję że o to chodzi. żeby nie wygrywały manipulatorzy posiadający w garści media, partie establishmentu tylko żeby świadomi wyborcy rozliczali ich z kłamstw i nadużyć. ale żeby być świadomym wyborcą to się trzeba tym wszystkim interesować a nie zobaczyć w tv spot wyborczy albo inne wyborcze "pierdu pierdu" i na tej podstawie kartkę do urny wrzucać.

Gość malo mi z pracy
"po-prlowskie PO" podobnie jak po-prlowski PIS, czy SLD Może weź sie do roboty i skrzyknij podobnych sobie. Zróbcie coś przed-prlowskie. To będzie najlepsza forma protestu.

"podobny narod, byle sie nie narobic ale NALEZY MI SIE" z tego to akurat się powinieneś cieszyć bo gdyby nie ta cecha naszego narodu to już tę "partie właścicieli polski" dawno by zmiotło ze sceny politycznej. a tak to się mogą przelicytowywać że jeden obiecuje laptop dla każdego ucznia, drugi tablet a trzeci jakieś zasiłki.

Gość mi mala z pracy
14:21 [zgłoś do usunięcia] okantdupy "oddanie nieważnego głosu w ramach protestu wobec tego, co robia rządzący" - przecież rządzacy biora się sposród nas. mow za siebie 🖐️

Gość mi mala z pracy
"po-prlowskie PO" w sensie spuscizny doskonale wiesz, w czym rzecz;) i wszycy wiedza

idac tokiem rozumowania "samochodowego" to nalezaloby najpierw ze spoleczenstwa wybrac (nie wiem jeszcze jak) grupe ludzi, ktorzy sie na polityce "znaja", zeby ta grupa w dalszym kroku wybierala politykow :-) ja pierd. robcie z tym topikiem co chcecie ja na koniec napisze to co na poczatku: obojetnie na kogo chcecie glosowac chcesz na pis - do dziela chcesz na palikota - smialo chcesz na sld - glosuj chcesz przeciw pis - zrob to chcesz przeciw po - na co czekasz GLOSUJCIE szczegolnie kobiety powinny miec to na uwadze, nie zaslaniajcie sie tekstem "ja sie na polityce nie znam", raz na 4 lata wypada, trzeba, nalezy, oderwac sie od VIVY, na zywao czy czegos tam innego, poswiecic te pare godzin, porozmawiac ze znajomymi, z rodzina, poczytac, posluchac i ZAGLOSOWAC wiadomo, ze od jednego czlowieka nic nie zalezy, ale jesli wiele osob tak mysli, to pozniej mamy 45% frekwencje, tak byc NIE MOZE najlepszym argumentem powinno byc to, ze jesli nie zaglosujesz to z automatu tracisz prawo do narzekania, stekania, zawodzenia "w polsce nie da sie zyc" gdybym mogl o tym decydowac to w naszym kraju, z nasza mentalnoscia wprowadzilbym wybory obowiazkowe z grzywna 1000PLN za brak glosowania to raptem 10 minut waszego czasu a NAPRAWDE moze wiele zmienic GLOSUJCIE

Gość okantdupy
"rządzacy biora się sposród nas. mow za siebie" Wróóóóć, przyznaję się. Jestem nasłanym agentem. Nieprawdziwym polakiem. Wiadomo komu się wysługuję i z kim knuję spiski przeciw Prawdziwym Polakom.

Gość mi mala z pracy
obojetnie na kogo chcecie glosowac chcesz na pis - do dziela chcesz na palikota - smialo chcesz na sld - glosuj chcesz przeciw pis - zrob to chcesz przeciw po - na co czekasz czyli nie masz zadnych pogladow, opcji politycznych i tak naprawde masz w dupie, kogo wybiora i co z krajem zrobia? congrats:)

Gość okantdupy
""po-prlowskie PO" w sensie spuscizny" Masz na myśli ich liberalizm? Czy też sprawiedliwosć społeczną?

dlatego ze mam dosyc juz po i pis i innych oszolomow moze sie sama do ruchu palikota zapisze:classic_cool:

fajny artykuł na "wolność i kapitalizm": http://www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=7195 "Jeden z internautów portalu gazeta.pl zaprezentował jak zadłużało się państwo polskie pod kolejnymi rządami. Okazuje się że najwięcej pieniędzy pożyczył obecny rząd Tuska i Pawlaka ..." "Rekordzista : rząd PO + PSL z premierem Tuskiem wygenerował 384mld zł długu do dzisiaj , czyli tyle ile powstało w najtrudniejszym okresie transformacji w latach 1990-2002, czyli przez dwanaście lat. BRAWO !! JAK BY SIĘ KTOŚ PYTAŁ O PIS TO 21,18 MLD. Jest różnica 384 mld i 21,18 mld ?"

Gość mi mala z pracy
Masz na myśli ich liberalizm? Czy też sprawiedliwosć społeczną? leze i kwicze jak Palikot:)

"dlatego ze mam dosyc juz po i pis i innych oszolomow" czy ty nie masz przypadkiem na myśli tego samego palikota który był jednym z filarów, wręcz gwiazdą PO, szefem komisji "przyjazne państwo" i nieprzejednanym "antykaczystą"? ciekawe :D

Gość mi mala z pracy
"Rekordzista : rząd PO + PSL z premierem Tuskiem wygenerował 384mld zł długu do dzisiaj , czyli tyle ile powstało w najtrudniejszym okresie transformacji w latach 1990-2002, czyli przez dwanaście lat. BRAWO !! JAK BY SIĘ KTOŚ PYTAŁ O PIS TO 21,18 MLD. Jest różnica 384 mld i 21,18 mld ?" offermo, wyborcy PO nie potrafia myslec racjonalnie a Ty im kazesz obliczen dokonywac? no mercy!

Gość mi mala z pracy
"Rekordzista : rząd PO + PSL z premierem Tuskiem wygenerował 384mld zł długu do dzisiaj , czyli tyle ile powstało w najtrudniejszym okresie transformacji w latach 1990-2002, czyli przez dwanaście lat. BRAWO !! JAK BY SIĘ KTOŚ PYTAŁ O PIS TO 21,18 MLD. Jest różnica 384 mld i 21,18 mld ?" offermo, wyborcy PO nie potrafia myslec racjonalnie a Ty im obliczen dokonywac kazesz? nic dziwnego, ze sie porozumiec nie mozecie;)

Gość mi dała w pracy
mi mala z pracy, "nie masz zadnych pogladow, opcji politycznych i tak naprawde masz w dupie, kogo wybiora i co z krajem zrobia?" - to nie jest niebezpieczne. W przeciwieństwie do takich ludzi jak ty. Mając pojęcie co mogą z krajem zrobić, chcesz na nich głosować. A może jednak cię przeceniam. Z tym pojęciem?

a moze masz na myśli tego palikota który przy okazji śmierci jana pawła II wspominał o "duchowym przeżyciu" jakiego mu dostarczyło spotkanie z papieżem oraz finansował katolicki tygodnik "ozon" (o ile dobrze pamiętam) a teraz jest równie nieprzejednanym "antyklerykałem" i chce rugować krzyże z przestrzeni publicznej. o tego samego palikota ci chodzi? cholercia.

Gość mi mala z pracy
Mając pojęcie co mogą z krajem zrobić, chcesz na nich głosować. Co moga z krajem zrobic? Pytam powaznie:)

ciekawe może był' akle już się wyrwał i teraz ma swoją wizję:P ja oddam na niego głos chociażby po to by tamci mojego głosu nei dostali każdy niech głosuje jak mu się podoba;)