Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zawsze szczery

Idzcie na wybory

Polecane posty

Gość kanta_lupa
to sorry !off, wycofuję sie z oskarżania Cię o fałszywość agitując za tym, aby niezdecydowani zostawali w domach, agitujesz za PiS, brawa za uczciwość ;-) .

generalnie teraz jestem na prochach tzn wit c i gripex max i nie mam głowy do szerokich dyskusji;)

"akle już się wyrwał i teraz ma swoją wizję " aha, teraz to jest "nowy, jeszcze lepszy palikot". wprawdzie obiecuje te same dyrdymały które obiecywał w PO, no ale teraz to już mu trzeba wierzyć, jakże by inaczej :D "każdy niech głosuje jak mu się podoba" no nie do końca. bo jak na razie ta władza którą "jak chcą" wybierają polacy okrada mnie niemiłosiernie. i dlatego nie jest mi wszystko jedno ilu da się nabrać różnym cwaniakom. korwin mikke o donaldu tusku: "Donald Tusk oświadczył ostatnio: „Chcemy, by Polacy nie bali się mieć dzieci. Jest to bezczelność zatykająca dech w piersiach. Ten były liberał obecnie przebija Hitlera i Stalina. Ale nawet za Hitlera i Stalina człowiekowi nie groziło więzienie za danie klapsa własnemu dziecku!!! A ten przepis wprowadził p.Tusk! To jak ludzie mają się nie bać mieć dzieci???!? " http://www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=7187

Gość mi dała w pracy
"Jest różnica 384 mld i 21,18 mld ?" Jest. Nie zrobić nic za 384 mld, a wybudować 3 mln mieszkań za 21,18 mld. To robi różnicę. To "nic" jednak widzę wokól, a co z tymi mieszkaniami? Nie ma ich? To nie problem, ważne, że tanio wyszły.

"agitując za tym, aby niezdecydowani zostawali w domach, agitujesz za PiS," akurat nie za pis tylko za liberałami. za upr, za "nową prawicą". pis tylko przypadkiem zyskuje.

Gość kanta_lupa
to sorry !off, wycofuję sie z oskarżania Cię o fałszywość agitując za tym, aby niezdecydowani zostawali w domach, agitujesz za PiS, brawa za uczciwość ;-) .

Gość kanta_lupa
proszę wyciąć, bo mi sie skserowało za dużo .

"To "nic" jednak widzę wokól," na takie pierdoły mogę odpowiedzieć tylko tak: "Pszenny bochen od rolnika, port trącany morską falą metro, traktor, telewizor huta spływająca stalą mruczy, więc Polak potrafi ! Zadziwiona Europa ! Cudów dokonują ręce robotnika oraz chłopa Gospodarzu tych dożynek, Twoja przecież to zasługa że dzień w dzień słychać meldunek : Rośnie w górę Polska Druga ! " dokładnie taka sama propaganda obowiązywała w prlu. i też tak jak i obecnie nie liczono się z kosztami, z rachunkiem ekonomicznym ale "się budowało". a potem się jak zwykle "okazało" że te "inwestycje" gówno warte a długi spłacaliśmy kilkadziesiąt lat. myślałem że po prlowskim doświadczeniu polacy powinni być trochę rozumniejsi ale jak widać polak "i przed szkodą i po szkodzie głupi".

Gość mi mala z pracy
czekam na odp na moje pytanie co dokladnie moga zrobic z krajem? w punktach:)

Gość mi dała w pracy
Najpierw ruszyć na Ruskich, potem dokopać Niemcom. Przy okazji oczyścić naród z nieprawdziwych polaków.

"Najpierw ruszyć na Ruskich, potem dokopać Niemcom. Przy okazji oczyścić naród z nieprawdziwych polaków." żenujący jesteś. te pierdoły to chyba wymyślacie w sztabie donaldu tusku. bo jak na razie to dwa lata rządów pis były najlepszym okresem w ciągu ostatnich 20 lat. tylko kaczyński nie musiał się tłumaczyć dlaczego podnosi podatki i coraz bardziej nas zadłuża bo podatki obniżał. twój tusk to tylko do opowiadania pierdół w telewizji dobry. miało być 3x15 a z 15 się prawie 25 zrobiło. no to trzeba się jakoś ratować oskarżajac tego kaczyńskiego o jakieś wyimaginowane zbrodnie.

Gość kanta_lupa
to jasna zależność wynikająca z charakteru typowego elektoratu tych partii, na PO glosuje bardzo dużo ludzi, którzy nie tyle popierają program PO, ale nie chcą PiS-u, albo nie wiedzą na kogo głosować a to PO wydaje im sie jeszcze do przyjęcia i że ma szanse wygrać. wiec jak idzie dużo ludzi do urn, to PO dostaje dużo takich głosów. Wyborcy PiS, czy właśnie JKM to są ludzie , ktorzy konkretnie wybrali ta partię i wiedząc, że ona ma mniejsze szanse oraz z tego powodu, że są starej daty i obowiązku głosowania nauczeni przez PZPR, idą głosować, te głosy PiS ma jak w banku- zelazny elektorat. więc PO zależy aby głosować poszli niezdecydowani, bo najpewniej zagłosują na PO, a PiS-owi zależy żeby niezdecydowamni siedzieli w chacie i nie głosowali na PO głos nieważny- to wyjście z sytuacji jeśli nie ma sie swojego kandydata, a chce sie pokazać ze obserwuje się poczynania polityków. Na niską frekwencję zwraca uwagę Unia, kampanie pro demokracja są z inicjatywy Unii, ale akurat PO to pasuje, PiS był u władzy to nie było kampanii: Idź głosować! .

Gość mi dała w pracy
jeżeli chodzi o zbrodnie to nie ja oskarżam i nie kaczyńskiego

Gość mi dała w pracy
"kampanie pro demokracja są z inicjatywy Unii, ale akurat PO to pasuje" - czysty przypadek czy chodzenie na pasku? Wbrew narodowym interesom?

"Wyborcy PiS, czy właśnie JKM to są ludzie , ktorzy konkretnie wybrali ta partię i wiedząc, że ona ma mniejsze szanse oraz z tego powodu, że są starej daty i obowiązku głosowania nauczeni przez PZPR," niezłe bzdury biorąc pod uwagę że przewagę pis ma nad PO właśnie w najmłodszej grupie wyborców bo ostatnio PO strasznie wśród nich straciła. idea jest inna. PO jest chwalona w mediach, "autorytety" i "celebryci" czyli wszyscy "ustawieni" robią co mogą żeby tylko nie naruszyć ustalonego podziału łupów. i dlatego właśnie osoba której polityka nie interesuje co chwilę słyszy jak to pis czy jakieś korwiny to "wywrotowcy, oszołomy" którzy "chcą wszystko niszczyć".

Gość mi mala z pracy
offerma - zapomniales dodac, ze wg wyborcow PO najwieksza wina kaczynskiego jest to, ze ma kota, jest kawalerem i jest niewysoki. wobec tak karygodnych zarzutow, wszelkie zaslugi sie nie licza.

Gość kanta_lupa
rany, sama znam trzy osoby, które kiedyś były w partii i za jej pomocą zgarnęły lokalne wpływy, sekretarz, partyjna działaczka i ubek, ktore teraz klęczą w pierwszej ławce w kościele i należą do PiS-u, a kiedyś nawet dzieciom swoim nie pozwalali ślubu kościelnego wziąć, bo w partii to byłoby źle widziane, więc nie pisz, że bzdura i ze elektorat PiS to nie są byłe komuchy, bo to bardzo duża grupa jest właśnie przefarbowanych czerwonych. Tka jest prawda niestety, że poprzyjmowali Kaczynscy te gnidy, każda dusza sie liczy. Natomiast PO jedzie tylko na strachu przed PiSem i uważa ludzi za durniów, którzy wiecznie będą to łykać, podczas gdy to nikogo już nie obchodzi, co tam znowu Kaczor powiedział, liczy sie to, że PO nie wybudowało dróg, ludzie zabijają sie na polskich dziurach i wąskich kiepskich asfaltach, że rachunki rosna a pensje nie, i że nie ma zadnych propozycji dla ludzi na codzienne godne życie .

"sama znam trzy osoby, które kiedyś były w partii i za jej pomocą zgarnęły lokalne wpływy, sekretarz, partyjna działaczka i ubek, ktore teraz klęczą w pierwszej ławce w kościele i należą do PiS-u," szczerz mówiąc wątpię. tego rodzaju kariery to raczej sld i PO. to oni są obrońcami praw uwłaszczonej nomenklatury a pis gromadzi raczej tych niezadowolonych.

Gość kanta_lupa
możesz wątpić, tu nie będę nikogo po nazwisku oczerniać Na pewno nie chwalą sie swoją partyjną przesżłością wśród nowych towarzyszy, ale to koleżanka z byłej pracy mojego ojca- kiedyś partyjna delegatka z zakładu, teraz nawet na hali produkcyjnej każe puszczać RadioM i PIsiorka zatwardziała, ten były sekretarz z PGR to całą rodzinę znamy bo jest z tej samej wsi, co moja matka pochodzi, a na wsi to wsztystko widzą i pamiętają, jak dzieciaki do kościoła nie mogły chodzić, do komuinii nie poszły, ślub w USC brały, a teraz plakaty PiS rozwieszają i on w komisji na wyborach siedzi jako obserwator czy coś, a ten ubek to mieszkał blok obok nas w milicji był i na donosach awansował, teraz jest w komitecie wyborczym jednego z kandydatów PiS, jak rodzice drzwi otworzyli a ten z lista poparcia stoi zeby podpisać, to ojciec mu powiedział tylko, że powinien sie pan wstydzić chodzić po sąsiadach. ale tacy ludzie to wstydu na pewno nie mają. zgodzę sie ze błych czerwonych najwięcej jest w SLD ale są tam jawni, a w PO też pewnie się umościli, przecież oni nie potrafią z daleka od koryta Warto głosować na młodych jeśli już, chociaż wtedy jest pewność, że to nie przebierańcy i byli piewcy wujaszka Stalina .

Gość bgnbhnjhmj
a czemu o januszu korwinie nic nie wspomniałeś ? :classic_cool:

Gość maryszkulawagira
a ja tam ide na wybory mam prawo, korzystam z niego i uzyskam dodatkowe prawo narzekania PO :D

no i? moze wklej jeszcze cos o przypalaniu papierosami i strzelaniu z kalasza do tych ktorzy przezyli wypadek, ups! zamach

Gość ale bzduraaaaaa
chcesz na pis - do dziela chcesz na palikota - smialo chcesz na sld - glosuj chcesz przeciw pis - zrob to chcesz przeciw po - na co czekasz a gdzie reszta? toż to manipulacja

Gość aniołek prezesa
"Warto głosować na młodych jeśli już, chociaż wtedy jest pewność, że to nie przebierańcy i byli piewcy wujaszka Stalina" - dlaczego byli? I dlaczego tylko Stalina? Wszak było ich więcej. Jedną z tych aktualnych miłośniczek literatury z grupy "Mein kampf" jest jeden z aniołków prezesa. Ciary chodzą po plecach.