Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Gość Patrząca z boku
Vamos wiesz co powiem Ci tak. Powinno Ci byc niewyobrazalne wstyd,ze twoja kobieta poddala sie aborcji i zabila wasze dziecko. Tak pisales o tym,ze lepiej zabic dziecko niz by mialo zyc w nedzy i glodzie. Powiedz szczerze czy jestes biedny? i czy nie moglbys zapewnic swojemu dziecku warunkow do zycia, nawet skromnych??? Bo w innym temacie wypowiadales sie na temat biznesu,ze masz w planach zalozyc. Do tego trzeba miec chyba troche pieniedzy prawda??? dla mnie jestes mordercą podwojnym.

Tak, masz racje jak beda karani to będą mniej kradli. A jak pojadą za granice i tam ukradą to tez będa ukarani. Bo morderstwo jest wszedzie ścigane i z surowościa karane. Tyle że z aborcją jest tak, ze tu jest karana a za granica jest legalna więc gdzie tu sens zakazywac czegoś co można zrobić bezstresowo parenaście kilometrów dalej???? Rozumiesz dlaczego uważam ze powinna byc legalna? Ja poprostu przyjmuje stan faktyczny, który jest taki że kobiety sie skrobia i to nie podlega żadnej dysusji ze tak jest. Więc po co robic te ceregiele skoro w krajach dookoła jest to na legalu i zasilamy budzety innych szpitali a nie naszych?

Patrząca z boku Vamos wiesz co powiem Ci tak. Powinno Ci byc niewyobrazalne wstyd,ze twoja kobieta poddala sie aborcji i zabila wasze dziecko. Tak pisales o tym,ze lepiej zabic dziecko niz by mialo zyc w nedzy i glodzie. Powiedz szczerze czy jestes biedny? i czy nie moglbys zapewnic swojemu dziecku warunkow do zycia, nawet skromnych??? Bo w innym temacie wypowiadales sie na temat biznesu,ze masz w planach zalozyc. Do tego trzeba miec chyba troche pieniedzy prawda??? dla mnie jestes mordercą podwojnym. teraz mam pieniądze i pewny zarobek oraz jestem z kobietą, któa kocham i z która mam półroczna córeczke. Wtedy miałem 19 lat i nie miałem pojęcia o zyciu a dziewczyna z która zaszedłem była bardziej jako panna do seksu niz partnerka na całe życie. jedyne co wtedy miałem to kasa zebrana na osiemnastkę, którą to na aborcje przeznaczyłem i uważam ze wtedy to było najmadrzejsze rozwiązanie.

Gość nafefesaa
Aborcja jest i bedzie i zaden zakaz tego nie zmieni. Powinno sie ja zalegalizowac aby kobiety ktore sa zdecydowane na jej dokonanie a nie maja pieniedzy na pomoc prywatna lub za granica, nie wstrzykiwaly sobie kwasu akumulatorowego i gorszych rzeczy do brzucha i osierocaly posiadanych juz dzieci. Przeciwnikow aborcji pytam - dlaczego np w Holandii gdzie aborcja do 12 tygodnia na zyczenie jest legalna jest mniej aborcji (wliczajac ''aborcyjna turystyke'' niz w Polsce (wliczajac aborcyjne podziemie). Aborcja w Polsce jest ''niby'' zakazana a jest jej wiecej niz tam gdzie legalna...

Gość calineczkaaa76
Ja usunęłam...Nie żałuję, nie mam wyrzutów. Żyję jak chcę 🖐️

Gość fdggtgttg
jest jej wiecej, bo ludzie nie maja z czego zyc do chuja pana 🖐️

Gość Patrząca z boku
sam przyznajesz,ze miales 19 lat i nie miales pojecia o zyciu tak?:D to po co sie bawiles w seks?:/ to zabawa dla odpowiedzialnych ludzi,bo z tej zabawy moze stworzyc sie nowe zycie:/ swiat schodzi na psy:/ i ty chcesz zalegalizowac aborcje:D czy nie dochodzi to do twojego malego rozumku,ze jesli aborcja bedzie legalna to tacy niemający pojecia o zyciu nastolatkowie będa usuwac ciąze co tydzien?

Gość offerma1
"Ja poprostu przyjmuje stan faktyczny, który jest taki że kobiety sie skrobia i to nie podlega żadnej dysusji ze tak jest." tak samo jak stanem faktycznym jest to że ludzie kradną, gwałcą napadają itd itd. czy to jest powód do legalizacji? przy aborcji wg ciebie jest dlaczego w przypadku gwałtów jakoś ten "stanu faktycznego" nie przyjmujesz jako powodu do zalegalizowania procederu?

A poza tym wiedziałem czym jest seks bez zabezpieczenia i wiedziałem czym to grozi. Wiedziałem tez że jest na to lekarstwo i szczerze tamtej wakacyjnej nocy wolałem ją w najgorszym razie zapłodnic i później wyskrobac niz zapierdalac do najbliższej stacji benzynowej po gumki :)

Gość offerma1
"Ich brzuchy, ich sprawa." aborcja to nie jest "operacja brzucha" tylko zabicie dziecka które w tym brzuchu się znajduje. a to nie jest już "ich sprawa" tylko sprawa tego dziecka właśnie.

Gość poqazsc
w innych krajach jest mniej aborcji bo jest rozpowszechniona oświata na temat antykoncepcji. No ale u nas mohery są tak ciemne i nie umieją przekazać nic na temat antykoncepcji. Dla nich seks to temat tabu i przez to mamy tyle wpadek, tyle samotnych matek korzystających z opieki społecznej, no bo te kobiety chciały sie sekować, no ale bez zabezpieczenia no i są samotnymi.

A ty dalej. Gwałt krzywdzi ofiare i sprawia jej ból. Wyskrobanie embrionu nikogo nie krzywdzi i kobieta sama sie na to decyduje a na bycie ofiara gwałtu raczej żadna sie nie pisze

Nie to jest sprawa kobiety i jej brzucha i nech nikt sie jej do tego nie wpierdala

Gość offerma1
"najgorszym razie zapłodnic i później wyskrobac niz zapie**alac do najbliższej stacji benzynowej po gumki" no i właśnie tacy psychopaci są zwolennikami aborcji. powiedzmy sobie szczerze, jakby ci twoja córeczka w jakichś planach przeszkadzała to też byś ją zajebał.

Gość offerma1
"Gwałt krzywdzi ofiare i sprawia jej ból" ofiarą aborcji jest dziecko które nie tylko jest "krzywdzone" ale po prostu zabijane. coraz bardziej się ośmieszasz.

Gość Dobrawka88
Vamos i inni proaborcjonisci te "komórki"ktore wg was sie wysysa, te zalązki, to częśc życia, jego podstawa, jego pierwsze stadium rozwoju. Nadal twierdzisz ze nie zabija sie zycia, ktore w przyszlosci mialoby szansę życ jak inni. Ale prożnota ludzka i egoizm mowi sam za siebie

Pisze bzdury bo sie dobrze z wami bawie i uważam, ze ta dyskusja jest bzdurna. Dla was aborcja to zabójstwo a dla mnie jedynie zabieg taki jak rwanie zeba. Nie chce mi sie teraz szukac po necie ale z medycznego punktu do 12 tyg to nie jest zabójstwo.

pimpuśśś1652 Moja kuzynka powiedziala ze nigdy nie bedzie miala dziecka bo nie potrafilaby go kochac,nie czuje zadnego instynktu macierzynskiego...No coz...zdarza sie.I co w takim przypadku? Zabezpioecza sie,ale co by bylo jakby zaszla w ciaze? czy ktos chcialby byc dzieckiem takiej osoby? A kto jej każe uprawiać seks? PS dziecko to nie część ciała matki tylko osobna istota, która ma duszę już od momentu poczęcia

Gość Patrząca z boku
"i szczerze tamtej wakacyjnej nocy wolałem ją w najgorszym razie zapłodnic i później wyskrobac niz zapie**alac do najbliższej stacji benzynowej po gumki " BOŻEE CO SIE DZIEJE NA TYM SWIECIE:/ STRACILAM WIARE W MŁODYCH LUDZI:/ I TAKIE GÓWNO JAK TY - BO TERAZ INACZEJ NIE DA SIE CIEBIE OKRESLIC MA DECYDOWAC O ZYCIU INNEJ ISTOTY:/

Vamos Ich brzuchy, ich sprawa. To ja też zabiję pół ludności na świecie i powiem, że to moja sprawa

A takie gówno jak ty może decydować o zyciu innych zabraniając im albo pozwalając na cokolwiek?

Gość offerma1
"Ale prożnota ludzka i egoizm mowi sam za siebie" dokładnie. to są psychole jak ci którzy zakładali obozy koncentracyjne. ich "pensjonariuszy" też "nie uznawali za ludzi" i uważali że można ich wytępić jak wszy. tak samo sekta aborcjonistów. tak samo im "nie zależy" na tych dzieciach które mordują (a nawet im przeszkadzają) więc bez żadnych skrupułów chcą je mordować. to po prostu psychopaci dla których nie ma znaczenia życie ludzkie tylko własna wygoda. argument "bo go nie kocham" jest tu zasadniczy. ja też wielu ludzi nie kocham a niektórych nawet nie lubię ale oczywistym jest dla mnie że nie mam prawa ich mordować. oni uważają że mają takie prawo. no bo skoro "nie kochają" a im taki "utrudnia życie" to zajebać i tyle. problem z głowy.

Gość kaeeeewas
Kurwa mac!! Jak ktos nie ma warunkow i go nie stac na dziecki,to co ma kurwa zrobic? Pierdolone mohery byscie sie lepiej wlasnym marnym zyciem zajely,a przy okazji pomogly tym dzieciom ktore juz sa na swiecie i ktorych rodzice biede klepia!!!!

"i szczerze tamtej wakacyjnej nocy wolałem ją w najgorszym razie zapłodnic i później wyskrobac niz zapie**alac do najbliższej stacji benzynowej po gumki " A nie lepiej w ogóle nie zapładniać Zgadzam sie z patrząca z boku

K**wa mac!! Jak ktos nie ma warunkow i go nie stac na dziecki,to co ma k**wa zrobic? Pie**olone mohery byscie sie lepiej wlasnym marnym zyciem zajely,a przy okazji pomogly tym dzieciom ktore juz sa na swiecie i ktorych rodzice biede klepia!!!! Nie seksić się?

Kaitana nie wiem czym dla ciebie jest seks ale dla mnie czyms bardzo fajnym, bardzo waznym i lubie sie oddac w wir uniesienia. Ty może planujesz i ustalasz strategię stusunku i podczas bzykania trzymasz sie nakreślonego wczesniej planu ale ja w tym momencie odlatuje i spełniam fantazje a wtedy miałem kaporys zlac sie do srodka. zabronisz?

Gość kaeeeewas
kaitana Ty moherze pieprzony jak chcesz to se zyj bez seksu,ale innym go zakazywac nie bedziesz bo huja ci do tego czy ktos go uprawia czy nie!!!!!!!!!!!!! I wbij se do tego durnego lba ze sie zdarzaja przypadki kiedy antykoncepcja zawodzi !!!!!!!!!!