Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Gość ani jedno ani drugie
tudziez Wikipedia: Wokół filmu powstało wiele kontrowersji. W 1985 r. zespół ekspertów medycznych amerykańskiej organizacji pro-choice Planned Parenthood uznał, że film jest "pełen błędów medycznych, naukowych i prawnych, jest w nim wiele mylących, przesadzonych stwierdzeń". Z tymi zarzutami nie zgodził się jeden z prekursorów ultrasonografii i zwolennik zakazu przerywania ciąży, prof. Ian Donald, który uważał, że Niemy krzyk jest prawdziwym dokumentem aborcji trzymiesięcznego płodu. Również polski lekarz ginekolog Bolesław Piecha określił film jako całkowicie rzetelny merytorycznie. Członkowie American College of Obstetrics and Gynecology w październiku 1985 roku, w swojej deklaracji potępili film za szerzenie fałszywych i przesadnych stwierdzeń. Francuski lekarz tienne-mile Baulieu zarzucił autorowi filmu manipulację i fałszerstwo medyczne, w następstwie czego Baulieu został przez Nathansona oskarżony o zniesławienie. Francuski sąd, przed którym toczyła się sprawa, odrzucił oskarżenie i uniewinnił profesora Baulieu. The Silent Scream skrytykował również profesor Richard Berkowitz, specjalista od spraw ginekologii i położnictwa z Mount Sinai Medical Center w Nowym Jorku. Doktor John Hobbins z Yale School of Medicine oskarżył film o oszustwo i stosowanie filmowych efektów specjalnych. Ze względu na drastyczne szczegóły, film nie jest przeznaczony dla dzieci. Ostrzegają o tym nawet osoby popierające rozpowszechnianie Niemego krzyku, jednak film w Polsce był wyświetlany na lekcjach religii w niektórych szkołach. http://pl.wikipedia.org/wiki/Niemy_krzyk_(film_1984)

Gość ja się nie znam na tym
no Kaitana, czeski błąd

a może ciebie kataina powinny usunąć, oto pełna miłości i miłosierdzia katoliczka. a dlaczego mnie? Ja szanuję ludzkie życie

akurat ten alkoholik Piecha może coś powiedzieć, chyba co wypic na kaca.

no przecież Ci wysłałam linki stronę wcześniej są...

no bo jesteś głupią katoliczką. Amen.

"...a jednak nie macie skrupulow i chociaz jest nielegalne- placicie i korzystacie." Pdeudo-inteligencie ja się Ciebie pytałam o legalne zabiegi, nie o pokątnie przeprowadzone.

jestem przeciwna aborcji. Kobieta ma prawo decydowac o SWOIM CIELE I ZYCIU - zgadzam sie. Aczkoolwiek z takiego plodu (ktory jakby nie patrzec jest juz w trakcie rozwijania sie podczas aborcji) wyrasta czlowiek, to osobne cialo, osobne zycie - i za nie zadna suuka nie ma prawa decydowac. Argumentacja w stylu ''po co ma nosic dzieciaka ktorego nie chce'' jest nie na miejscu poniewaz w dzisiejszych czasach jest multum mozliwosci na zabiezpieczenie przed ciaza a jak sie jest na to zbyt ulomnym to nie powinno sie dawac duupy na prawo i lewo. 🖐️ Co do ofiar gwaltow - to odrebna sprawa.

ja się nie znam na tym "no bo jesteś głupią katoliczką. Amen." Ona przedstawia nowy nurt o pięknej nazwie FEMINIZM KATOLICKI. :):)

Ale to sa pierdolki, takie niescislosci ktore tam wypomniano to betka. Tego, co jest meritum- jakos nie podwazono- wyrywania jednej nogi, drugiej, jednej reki, drugiej, tulowia, miazdzenia glowy, by mogla wydostac sie przez szyjke na zewnatrz- skladania potem tego martwego ciala by sprawdzic, czy czegos nie pominieto, czy cos nie pozostalo w srodku. Obejrzyj film ktory wkleilam powyzej, poczytaj o zyciu prenatalnym i o ojego przebiegu, stadiach rozwoju plodu. Ide 🖐️

Gość Chińczycy uważają że życie
rozpoczyna się wraz z pierwszym oddechem i jest ich około miliarda, a katolicki, mają zakazy i czort wie co jeszcze i minusowy przyrost , cos chyba sie perdoli, nie uważacie , durne pały?

Minusowy przyrost jest, bo: - pieniądze i kariera są ważniejsze, nieodpowiedzialni ludzie usuwają ciążę - nie ma polityki prorodzinnej

Gość Chińczycy uważają że życie
co ty gadasz, kto ma pszczoły ten ma miód, kto ma dzieci ten ma smród. Mam cztery szwagierki trzy nie mają dzieci, a mają własne piękne mieszkania, i samochody wakacje na Majorce, czwarta ma czworo dzieci i dość życia, bo juz sa także wnuki.

Gość Alaaalalala
Ja jestem jak najbardziej za aborcja. Kazda kobieta ma prawo decydowac o sobie i swiom ciele. Piszecie o oddawaniu do adopcji niechcinych dieciakow, ale moze kobieta nie chce sie meczyc te 9 cholernych miesiecy i znieksztalcac swoje cialo przez jakiegos dzieciaka!!!! Ja znam kolezanke, ktora nie chce miec dzieci,ale ma meza ktory bardzo by chcial. Ona sie zabezpiecza jak moze, ale co jak wpadnie (nie jeden wieczor przeplakala mi zwierzajac sie), a tak, zkegalizowaliby aborcje i nie mialyby takie kobitki problemow. Ja nie interesowalam sie wyborami i nie mialam zamiaru nawet na nie isc, ale jak sie tu dowiedzialam przypadkiem o partii popierajacej legalna aborcje jednak rusze d*pe z domu i pojde zaglosowac. A juz calkiem niedobrze sie robi jak slucham waszych religijnych wyznan, no ludzie prosze, przeciez ta cala religia to tylko wyciaganie biednym i starszym ludziom kasy z kieszeni i wkrecanie im za to jakis glupot. Gdyby naprawde istniala jakas religia nie byloby biedy i takiego chamstwa na swiecie. A ksieza woza sie nowymi autami za Wasze pieniadze- to powinno byc tepione a nie wola kobiet nad swoimi cialami.

Gość za za za
Witam! ja rowniez jestem za legalizacja:)

To może w ogóle zalegalizujmy zabijanie wszystkich ludzi, niech się wszyscy pozabijają PS Dziecko to nie ciało matki, o czym już mówiłam

Gość ale rozwija się w jej ciele
kretynko 😴

Alalala - małżeństwo koleżanki jest nieważne, skoro ona zawierając je nie chciała mieć dzieci, więc to tak jakby w ogóle nie mieli ślubu, może ona więc zrezygnować z seksu

"Kazda kobieta ma prawo decydowac o sobie i swiom ciele. Piszecie o oddawaniu do adopcji niechcinych dieciakow, ale moze kobieta nie chce sie meczyc te 9 cholernych miesiecy i znieksztalcac swoje cialo przez jakiegos dzieciaka!!!!" przeciez plod nie jest jej cialem. Skad w ogole sie bierze taka bzdurna argumentacja? :D Jak sie nie chce nosic ''dzieciaka'' jak to napisalas 9 miesiecy i znieksztalcac swojego ciala przezen to sie mozna zabezpieczyc albo zaprzestac dawania tylka na prawo i lewo :)

rozwija sie w jej ciele - ale samo ni stad ni zowad sie tam nie znalazlo, wiedziala co robi bzykajac sie noo chyba ze mowisz o ułomach jakichś.

niby czemu jest nieważne? :D :D chyba według jakichś durnych katolskich zabobonów :D:D w normalnym cywilnym prawie nigdzie nie jest powiedziane że ktokolwiek biorąc ślub ma chcieć potomstwa, więc Kaitana daruj sobie :D

Gość chomikuj pl
to niech używa prezerwatyw albo sie nie kurwi

Gość w takich tematach właśnie
widać jak ci katole sa tolerancyjni i dobroduszni, to jakas sekta:O

Gość maaaaaaaaatkaa
przepraszam bardzo....a po co wam legalizacja????????? Przeciez jak ktoras nie chce dziecka to i tak usunie.... Co wy myslicie,ze tak pewnie jedna z druga pojdzie sobie usunac ciaze???Jak zalegalizuja??? Ze jak bedzie legal-to nie bedzie wyzutow sumenia? Ze nie bedzie krzywych spojrzen innych ludzi???