Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatris4567

prawie 8 miesięcy a jeszcze sam nie siedzi

Polecane posty

Gość beatris4567
edafi to czyli radzisz mi to skontultować z lekarzem???widzisz twój już raczkuje ,a mój to nawet rączek nie stawia w pozycji prostej :(

diezwczyny,ale nie chodzi o samodzielne SIADANIE,ale o siedzenie,a to duuuuża różnica.pozdrawiam autorkę i życzę wszystkiego dobrego!

Dla własnego spokoju,oczywiście,że tak,co nie znaczy,że to coś poważnego,być może zbyt niskie napięcie mięśniowe to powoduje i kilka prostych ćwiczeń na pewno pomoże

Gość moja córka
wiesz ja nie chodzę na rehabilitacje tylko na wizytę kontrolne . Jkaby coś było nie tak to wtedy babka zapisze nas na rehabilitacje . Jak idziemy to lekarz obserwuje mała ,pokazuje zabawki itd a może poproś pediatrę o skierowanie do takiej poradni .Jak masz się martwic to może warto iść tam i porozmawiać z lekarzem?

Gość szooja
beatris, moja corka urodzila sie dokladnie w ten sam dzien, 23 lutego, i tez nie siada. I w ogole sobie tym dupy nie zawracam. Widze, ze robi postepy, niedawno nie umiala sie jeszcze poruszac 'naprzod', teraz unosi sie na kolanach i dloniach i sie kiwa w tyl i przod, probuje raczkowac, czasem cos wyjdzie, czasem sie wywali. Z siadaniem jest jeszcze calkiem kiepsko, nawet jak ja posadze, to zaraz sie wywraca. Co do stawania - jak ja postawie przy lozeczku i trzyma sie u gory, to stoi ladna chwile. Lubi tez, jak ja trzymam pod pachy i ona sobie nogami 'sprezynuje'. Jak cie cos niepokoi, to pytaj lekarza, ale nie czytaj tych wszystkich 'co powinno robic dziecko w wieku', bo tylko sie nakrecisz.

Gość beatris4567
szooja widzisz twoja malutka chociaż na dłoniach potrafi się utrzymac ,,a mój jest strasznie słaby w tym temacie ,,teraz leży na macie ,,wyjełam ją własnie z szafy ,bo przypomniałam że mam jeszcze jedną po mojej córci ,ale jest zaintersowany bardziej żyrandolem,, coś do niego gaworzy :)

Gość szooja
Ale ja uwazam, ze moja corka nie 'chociaz' tyle robi, ale 'az' tyle :) Czasem slucham, jak kobity opowiadaja, co to ich dzieci nie umieja, a potem widze te dzieci i te historie to sa delikatnie mowiac przesadzone. Jak ma ci to spedzac sen z oczu, to idz do lekarza i spytaj. Mpozliwe, ze twoj syn jest po prostu malym leniuchem :)

Gość beatris4567
doktor moja do 21 na urlopie to na razie sie wstrzymam ,,przez tan czas będziemy ćwiczyć ,,,

Gość szooja
Moze tez byc tak, ze nie ma motywacji. Probowalam cos tam, juz nie pamietam co, zrobic z moja corka i ona w ogole nie byla zainteresowana, kiedy wabilam ja grzechotka. A jak wzielam komorke (nie do tego celu, po prostu chcialam sprawdzic, co to za sms przyszedl), to mialam natychmiast jej uwage

moj urodził sie 16 lutego i tez calkiem samodzielnie nie siedzi .jednak nie mam zamiaru sie tym przejmowac ,bo nie uwazam,zeby to bylo cos nienormalnego.

mój maluch dzisiaj kończy 8 m-cy a siedzi dobrze od tygodnia, nie raczkuje tylko pełza i staje sam w łóżeczku na nogi zaczyna się poruszać wzdłuż łóżeczka samodzielnie, lekarz kazał opóźniać chodzenie ( cokolwiek to znaczy) starsze dzieci nie raczkowały a teraz podobno te co nie raczkują to mają dysleksję. U mnie żadne dziecko dysleksji nie ma, a mam dzieci na studiach doktoranckich (córak) na politechnice (syn) i w liceum(druga córka) więc wody z mózgu robić sobie nie dam, ale młode mamy mogą być przerażone takimi perspektywami.

Ale same przyznacie,że leżący ośmiomiesięczniak gaworzący do żyrandola.który nie przekręca się na boczki,nie podciąga się z pomocą podanych rąk,wymaga jakielkolwiek konsultacji!Poza tym piszecie,żeby się dziewczyna nie przejmowała,a potem podajecie,co wasze dzieciaczki umieją,a jej maluch żadnych z w/w umiejętności nie potrafi!więc czy to dziwne,że dziewczyna się martwi???