Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Anna Zniecierpliwiona

Du偶o czytam i mysle na temat teorii Z zniecierpliwionego

Polecane posty

Go艣膰 Kochanka Franka
[zg艂o艣 do usuni臋cia] messol I zn贸w to samo. Przeciez w pe艂nych rodzinach dzieci (w wi臋kszosci przypadk贸w) te偶 偶yj膮 na poziomie uzale偶nionym od zarobk贸w rodzic贸w. Czyli dziecko z pe艂nej rodziny ma prawo do lepszego 偶ycia, z niepe艂nej ju偶 nie? Przed rozwodem kurtka z nexa a po rozwodzie z targu lub lumpeksu? zauwazylam ze czesto jest odwrotnie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Ja r贸zniez zauwazylam ta dziwna odwrotnosc, bo za czas贸w maleznstwa kurtka z targu jest ok, ale po rozwodzie juz musi byc z firmowym znaczkiem :) wi臋c jak to jest mamusie? firmowym znaczkiem chcecie wynagrodzic dziecku to ze nie ma pe艂nej rodziny? i dlatego o艣mieszacie sie w sadach zebrajac od ex o podwyzke 50zl alment贸w? To jest 偶a艂osne. Wiec powt贸rze poraz enty, by unin膮膰 wydawania naszych wszystkich wsp贸lnych pieniedzy na czas pracy s臋dziego, 艂awik贸w i pa艅 sprzatajacych chyba lepiej by bylo wprowadzic jedna stawke aliment贸w dla danego przedzialu wiekowego i po klopocie. Skonczyla by sie ta bro艅 w rekach matki ktora traktuje alimenty jako jedyn膮 opcje by mu uprzykszac zycie. I nie domyslajcie sie zn贸w ze jestem zona alimenciarza bo przypomne ze m膮z nie ma dzieci po za malzenskich, mamy tylko nasz c贸rki, ale pomimo tego potrafie trze藕wo spojrze膰 na wszystko i 艣lepo nie bede tu stawac po stonie samotnych matek bo to czego sie dopuszczaja jak juz zostana same z dzieckiem, to jak graja alimentami, ich podwyzka.. ehhh czasem mi wstyd ze jestem kobiet膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobra matka
Frnaeek- twoje skopiowane wypowiedzi pozostawi臋 bez komentarza. Nie dla mnie Tw贸j denny poziom. Anna - "Jakos inne dzieci moga bez tego zyc a to jedno akuat nie ah dziwne " . Juz napisa艂am id膮c tym tokiem rozumowania nale偶y napisa膰 - inni ludzie mog膮 zy膰 bez mercedes贸w, plazmy, mieszka艅 /dom贸w o powierzchni np. 200 m2, wakacji w tropikach , wyj艣c do restauracji 3 razy w tygodniu, bizuterii z diamentami itp, itd. wi臋c dlaczego nie za偶膮da膰 aby wszyscy, kt贸rzy to maj膮 oddawali pieni膮dze dla dobra og贸艂u ? Powiem Ci kr贸tko - nie wierz臋, 偶e nie jeste艣 zniecierpliwionym a je艣li nim nie jeste艣 to nie wierz臋, 偶e tw贸j ma艂偶onek/partner nie jest ojcem dziecka, na kt贸re p艂aci alimenty. Wyst臋powa艂am o podwy偶k臋 aliment贸w bo kwota 270 z艂 by艂a 艣mieszna. Alimenty s膮 dla dziecka ? Tak ? TAK. Wara mojemu by艂emu ( i Tobie) od moich dochod贸w. Kwota aliment贸w x 2 ( od ojca i wk艂ad matki) ma pokry膰 PODSTAWOWE POTRZEBY DZIECKA. Jeste艣 niekonsekwentna w tym co piszesz - moje dochody oczywi艣cie s膮 Ci belk膮 w oku ale alimenty nie powinny by膰 zale偶ne od dochod贸w ojca, tak ? Udaj si臋 mo偶e do szko艂y po odszkodowanie gdy偶 nie nauczyli Ci臋 podstaw logicznego my艣lenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no i sie niecierpliwy
rozmno偶y艂. Nie do艣膰 偶e pisze pod r贸znymi micjami to jeszcze powiela te swoje wypociny. Dure艅, my艣li 偶e si臋 ludzie nie domy艣l膮 偶e to on.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
oj strasznie nienawidzisz swojego exa i wkurwia cie , mimo ze temu zaprzeczasz.To moze od tego zacznij w swoim mysleniu. Skup sie na swojej nienawi艣ci a sama sie przekonasz ile w tobie jest logiki. Bo na forum zachowujesz sie jak york.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kochanko Franka podobno
Miesxkaz za granica a mentalnosc masz jak baba z Village kill by desks

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobra matka
Widzisz to co chcesz widzie膰 :) Gdyby艣 zechcia艂a zobaczy膰 co艣 wi臋cej - WIEDZIA艁ABY艢 wi臋cej ale ... Ty nie chcesz :) Przypisujesz mi uczucia, kt贸re s膮 mi obce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
to dlaczego negujesz niemiecka tabelk臋, by艂oby ci l偶ej, gdyby zaczela sie od stawki FA- 500z艂. Wolisz skubac bide exa poma艂u,metodycznie i warczec wara od twoich dochod贸w, kt贸rymi sama tu sie che艂pisz:-) podnosisz razem z innymi wkurwionymi temat ukrywania dochod贸w przez ex贸w i twierdzisz ze tabela tego nie zmieni, a czy obecne alimenty i spos贸b ich przyznawania nie daja wiecej mozliwo艣ci do manipulacji? tylko nie pisz ,ze twoj ex nie mia艂by mozliwosci p艂acic 500z艂 zgodnie z tabelk膮, bo jakos nie mia艂as opor贸w by go pogonic do s膮du o 80 z艂. PITy roczne to tez z艂e, a co jest w takim razie dobre??? podwy偶szanie alimnet贸w? co ile? i ile? 3krotnos膰 艣redniej krajowej nie upowaznia cie do takich posunie膰, skoro tak chetnie klepiesz o sprawiedliwo艣ci wobec indywidualnego dziecka. Chcesz miec dzieciaka w metkach firmowych to prosze bardzo, ale nie oczekuj nawet od swojego exa,ze bedzie ci przyklaskiwa艂 przy okazji kolejnych 80 z艂. Co tak sie boisz zmian na lepsze dla kazdego dziecka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobra matka
Nie zamierzam wyst臋powac o podwy偶ke aliment贸w - moje pe艂noletnie dziecko te偶 nie. To Wy warczycie - wara od dochod贸w ojca przy ustalaniu aliment贸w. Kij jak wiadomo ma dwa ko艅ce - od jego dochod贸w wara to od moich te偶 przy przerzucaniu na mnie wi臋kszo艣ci koszt贸w utrzymania dziecka, zgadza si臋 ? I naucz sie liczyc :) 370-280=90 z艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
a niech ci bedzie i 90z艂:-D, warcz dalej , jak lubisz, tylko po co tu wlaz艂a艣 "ucisniona" mamusiu.I dalej - i dlaczego tylko o swojej podwyzce potrafisz klepac a nie o rozsadnych rozwiazaniach. A tak na marginesie, slabo sie starasz jak tylko 90 z艂. 900z艂 brzmi dumniej:-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobra matka
hahahahaha .... :) to tyle jako komentarz ... zdejmij klapki z oczu i zacznij widzie膰 wi臋cej ni偶 alimenty, kt贸re musi zap艂acic tw贸j partner swojemu dziecku :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
ale podwy偶szy艂as o ile pamietam w majestacie prawa!!!bo jakos nie wydaje mi sie za na ladne oczy!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna Zniecierpliowiona
Te dobra matko, ci臋zko pisa膰 do takiego osio艂ka jakim jestes zeby cokolwiek zrozumia艂. A wiec.. dorosli owszem jeden je藕dzi mercedesem a inny stara 艂ad膮.. ale to doro艣li, ktorzy pracuja i moga sobie powzolic na co im sie podoba bo to ich ciezko zarobione pieniadze. Na dobra sprawe mogli by nimi rozpalac pieniadze i tak jak mi "wara" od twoich dochod贸w (buhhahah) tak i tobie od tego co dorosli robia z zarobionymi przez siebie pieniedzmi :) To ze pan x zarabia 5 tysiecy nie znaczy ze jego dziecko z tego powodu potrzebuje wiecej jesc i z automatu otrzymuje przywilej uubierania sie w burberry :) jeszcze co艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
nerwowo sie zrobi艂o widze:-D

Udost臋pnij ten post

mamo piszesz: "od jego dochod贸w wara to od moich te偶 przy przerzucaniu na mnie wi臋kszo艣ci koszt贸w utrzymania dziecka, zgadza si臋 ? " no i zgadza sie! przeciez przy zastosowaniu takiej tabeli podana jest kwota jaka mialby placic zobowiazany do alimenacji a Ty jako osoba sprawujaca opieke nad dzieckiem nie musialabys ze swoich dochod贸w wogole wyskakiwac, wiec co to za mundro艣ci tworzysz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
Kurde no naprawde, gdzie kto napisa艂,ze alimenty nie maja byc pochodna dochod贸w ojca. Ale偶 maja by膰, bo w ten spos贸b pomaga matce w utrzymaniu i wychowaniu dziecka. Dobra matko rozr贸zniasz cytat od w艂asnej wypowiedzi??? Chyba przejade sie moim exie;-) od czasu rozwodu zmieni艂 3 samochody, ja dopiero jeden.Zaraz ,mnie szlag trafi z zawi艣ci:-p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobra matka
mundro艣膰i ? braki w wykszta艂ceniu ? bo jako sarkazm to kiepskie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
oj zbliza sie koniec tematu z braku argument贸w zaczynamy teksty o brakach w wykszta艂ceniu.

Udost臋pnij ten post

w twoim wykonaniu to tylko mundro艣ci :D :D wi臋c stad nie m膮dro艣ci, zeby nie obrazac tu co po niekt贸rych co m膮drze pisza :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobra matka
ozcywi艣cie masz siebie na my艣艂i ? wybacz, nie podzielam Twego zdania. Ale w pysk贸wki nie zamierzam si臋 wkr臋ca膰. 呕egnam, jest mi zupe艂nie oboj臋tne jak zostan膮 zmienione przepisy dotycz膮ce aliment贸w. A TY Anno, zacznij dzia艂a膰 - napisalam co trzeba zrobi膰 aby postara膰 si臋 o zmian臋 przepis贸w. Skieruj energie na dzia艂alno艣膰 konstuktywn膮 zamiast bi膰 pian臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
M贸j ex p艂aci c贸rce 600z艂 aliment贸w. O extrasach tez chcesz wiedziec dobra matko?Bo s膮, a jakze:-D Mamy tak dobre uklady miedzy sob膮,ze gdybys poznala fakty to twoje hahahahahaha nerowowe poniekad zamieniloby sie w huk armatni. nikogo nie rajcuj膮 twoje dochody, chcemy rozmawiac o polepszeniu sytuacji prawnej w zwiazku z alimentami.B膮d藕 tak mi艂a i zacznij byc merytoryczna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
o i powiedzia艂a ta co sama napyskowa艂a :-D

Udost臋pnij ten post

dobra mamo dzieki za rady i rowniez zegnam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z innej planety
Tak sie zawsze dziwnie sklada ze tego typu tematy wzbudzaja az tyle emocji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MI LENKA
Tabelka jak najbardziej ale zale偶na od dochod贸w ojca to po pierwsze a po drugie od rzeczywistych dochod贸w a w tej kwestii w naszym kraju jest do zrobienia tyle 偶e hoho.Najni偶sza krajowa na umowie reszta do r膮czki i jest spos贸b na wszystko wi臋c dop贸ki tu nic si臋 nie zmieni to i alimenty b臋d膮 od mo偶liwo艣ci zarobkowych i tyle.Ah i pai Anno co do w膮tpliwo艣ci to m贸j syn w艂a艣nie z takim 艣ciemniaczem rozpraw臋 wygra艂 bo naraz ze strachu przed skarb贸wk膮 ojciec chcia艂 si臋 dogada膰,i mo偶esz sobie to nazywa膰 nawet 偶ebractwem,tylko m贸j syn niczego by nie musia艂 偶ebra膰 gdyby go w艂asny ojciec chcia艂 wys艂ucha膰.I swoj膮 lip臋 w za艣wiadczeniu m贸g艂 sobie wsadzi膰 w dup臋 z 1100z艂 netto na czteroosobow膮 rodzin臋 zas膮dzono mu 600z艂 aliment贸w,i niech si臋 cieszy 偶e nie dosz艂o do przedstawienia dowod贸w i 偶e 艂askawie maj膮c to co mieli艣my w zanadrzu oboje zgodzili艣my si臋 na tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zgadzammmm sie
autorko tez cie popieram. alimenty ustalone z g贸ry, dzieci bogatych i dzieci biednych sa takie same, z krwi i ko艣ci mali ludzie ktorzy potrzebja jesc i ksiazki do szkoly i ubran itd. powinni ustalic jedna kwote dla wszystkich , taka sama. a jesli rodzice zarabiaja wiecej to z W艁ASNEJ WOLI moga cos dozucic. a nie ze facet zarabia 5 tys to bedzie placil 2 tys alimentow, albo ze mamusia ubiera sie w gucci to dziecko tez PRAWNIE musi miec bucicki za setki z艂otych. oczywiscie ze moga ale nic prawnie, dobrowolnie od rodzicow. Obowiazkowe minimum od rodzica a reszta to juz z w艂asnej woli. co to za pierdola ze dziecko ma zyc na poziomie ojca. a jak ojciec zy艂 jak dziad bedac z matka dziecka, rozw贸d i ojciec zyje teraz na duzo wyzszym poziomie bo jego kolejna partnerka zarabia duzo i maja domy samochody itd, to automatycznie musi sie podniesc poziom zycia dziecka i bylej?? niech byla sama zzapracuje jak jej sie chce luksus贸w a od ojca dziecka zalezy czy chce kupic dziecku lepsze ciuchy czy wys艂ac na lepsza wycieczke.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Co ty pierdzielisz
Co ty pierdzielisz MI LENKA .... m贸j syn w艂a艣nie z takim 艣ciemniaczem rozpraw臋 wygra艂 bo naraz ze strachu przed skarb贸wk膮 ojciec chcia艂 si臋 dogada膰,...m贸j syn niczego by nie musia艂 偶ebra膰 gdyby go w艂asny ojciec chcia艂 wys艂ucha膰.I swoj膮 lip臋 w za艣wiadczeniu m贸g艂 sobie wsadzi膰 w d**臋 z 1100z艂 netto na czteroosobow膮 rodzin臋 zas膮dzono mu 600z艂 aliment贸w,...... Co艣 mi si臋 zdaje 偶e zas艂aniasz si臋 synem, a sama jeste艣 pazerna i kierujesz tym. Jak mo偶esz si臋 cieszy膰 偶e facetowi na 4 osobow膮 rodzin臋 zosta艂o 500 z艂 , a twojemu jednemu ma p艂aci膰 600 ??? Czy to normalne ???

Udost臋pnij ten post

Milenko "Tabelka jak najbardziej ale zale偶na od dochod贸w ojca...." a mozesz wyjasnic DLACZEGO ma byc ona uzalezniona od ojca dochod贸w? nizej pod toba ktos Ci wytlumaczyl ze dziecko ojca ktory zarabia 5 tys i takiego co ma 1100zl, nie zje wiecej ani nie potrzebuje firmowych metek na ubraniach. A to czy ojciec dolozy sie wiecej ponad ustalone alimnety to tylko i wy艂膮cznie z jego dobrej woli. Jesli uprzednio us艂yszy: czy m贸g艂bys sie dorzucic, czy byla by taka mozliwosc, PROSZ臉..(??!!!!) czy mamusie dostajace almenty pamietaja jeszcze o tych zwrotach? :)

Udost臋pnij ten post

aha Milwnko, nie nie rozumiem po co te k艂amastwa o tych 600zl, chcesz tu poruszenie wzbudzic? ZADEN sad nie przyzna aliment贸w w kwocie wyzszej niz 50proc dochod贸w. uppppsss nie doinformowalas sie przed wymyslaniem tych bredni :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mi lenka
Przyzna przyzna nie obawiaj si臋 偶aden s膮d nie jest na tyle g艂upi by uwierzy膰 w a偶 tak lewe za艣wiadczenia a podwa偶enie niezbitymi dowodami skutkuje 偶e s膮d dowala ile 偶膮dasz. Gdyby nie kr臋ci艂 by艂o by trudniej. A jak kto艣 ma wi臋ksze wydatki ni偶 dochody to ju偶 pajac 艂atwy do pokonania. Wi臋c mo偶na teraz mo偶e sie uczy膰 do matury.

Udost臋pnij ten post