Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxxta

czy jeżeli domniemany ojciec uznał w urzędzie dziecko za swoje

Polecane posty

Gość Emilka lalalala :)
i tak byś musiał podpisać akt urodzenia, przecież testy wykazały, że jesteś ojcem dziecka. Gdybyś nie podpisał: -ona mogłaby Cię podać do sądu -sąd kazałby Ci zrobić badania dna na własny koszt i jeszcze zapłacić koszty rozprawy BO TAKA JEST PROCEDURA POSTĘPOWANIA W TAKICH PRZYPADKACH JAK TWÓJ - i tak wyszłoby, że to Ty jesteś ojcem i i tak z rozkazu sądu MUSIAŁBYŚ PODPISAĆ. Więc to nie jest Twoja dobra wola ani łaska że to zrobiłeś ;) tak Ci przeszkadza to, że fakt bycia ojcem dziecka jest zapisany na papierku w urzędzie?

Gość xxxxxta
Ja nie muszę przestawać być ojcem bo nim nie jestem , ani nie będę tego dziecka na pewno nigdy!

Gość chyba pozostaje
Akurat to, ze podpisałes te papiery to nie była żadna łaska z twojej strony, ale dojrzała meska decyzja. Jeżeli ona w jakiś sposób miesza, albo sprawia problemy to są na to inne rady. A swoją drogą, pilnuj tego, zeby mieć dowody na to, ze płacisz, wyciągi z konta itd, bo jak pozwie cię do sądu o alimenty i okaże się suką to możesz płacić wstecz.

Ja nie muszę przestawać być ojcem bo nim nie jestem

Gość xxxxxta
wszystko kompletuje. najbardziej denerwującym mnie faktem jest to , że nie mam na to żadnego wpływu taka kU*rwa zadecydowala o moim życiu, oszukując mnie.

Gość xxxxxta
tak, nie jestem nim i nigdy nie bede! jestem jedynie dawcą nasienia i pieniedzy przez najbliższe lata.

kurr ... ucieło mi wypowiedz Czyli wychodzi na to, że problem nie jest z papierami a z byłą. Ona zatruwa Ci zycie, a takie sprawy rozwiązuje się w inny sposób a nie wypisując się z bycia ojcem!

Gość xxxxxta
ona nie jest moją była, poznalem ja na imprezie i jak to po alkoholu... za glupi bład teraz tak musze placic.

Gość xxxxxta
powiem Ci tak, na nią nie ma sposobu, zawsze bedzie sie mieszac. ma takie fazy, że jakiś czas da od siebie odpocząć , ale to tylko cisza przed burzą , a ta burza to istny sztorm rujnujący wszystko co uda Nam się poskładać przez ten czas...ale ile razy można składać.... czuję się bezsilny a jak dla faceta to chyba najgorszy stan.

jak zwał tak zwał, skoro jesteś ojcem biologicznym to nim zostaniesz na zawsze, a jeśli ta baba miesza się w Twoje życie, niszczy Ci je, to możesz podać ją za nękanie Ciebie i tyle..

to co ona takiego złego robi..?

Gość chyba pozostaje
a czy ktos obiecywał, ze będzie łatwo? Ja zostałam sama z dzieckiem, bo jego ojciec uznał, ze jeszcze nie dojrzał do roli ojca... potem powiedział mi, ze jak go pozwę o alimenty, to będę musiała w wieku 20 lat sztuczną szczękę nosić... A rok później związał sie z kobietą z dzieckiem i po kolejnym roku miał już też swoje dziecko z tą kobietą. I co myślisz, miałabym zrobić? RZucić wszystko i się obrazić? NIe, bo miałam obowiązki. Teraz po 10 latach mam z mężem drugie dziecko i one są dla nas NAJJJ. Zastanów się nad tym...

Gość xxxxxta
nie chcę się zagłebiać w takie szczegóły, ale z pewnością możecie sobie wyobraźić co byście "zrobiły takiemu skur..., ktory z premedytacją zrobil wam dziecko, a teraz spotyka sie z inna [tak zapewne o sobie mysli takten kaszalot]"

Gość wesqrewrer
ahahahaah bo szczytem Marzeń kazdej kobiety jest z pierwszym lepszym jak tu widac ciulem zajsc w ciaze;;; luju chcesz sie ruchac to ruchaj z glowa albo wcale tego kutasa nie uzywaj. Niestety takie szmaty jak ty istnieja i nikt na to nic nie poradzi ale ze twoja kobieta przyszla matka jest takim samym scierwem jak ty to tego juz pojac nie moge

Gość xxxxxta
chyba pozostaje++> czyli jaką masz dla mnie rade???? Twoj facet okazal sie tchórzem, ale ja nim nie jestem po prostu czyję się jakby doslownie obca mi osoba zadecydowala o moim życiu w tak iststny sposób!! nie wypieram sie placenia, ale kontaktów nie planuje mieć żadnych.

Gość xxxxxta
wesqrewrer widocznie nie przeczytales calego wątku. co masz do mojej Kobiety? ona na prawdę zasługuje w moich oczach na podziw za to co robi i na co się godzi, jest młoda moglaby sobie ulozyc zycie inaczej,ale jednak jest ze mną. ja sie nie wypieram odpowiedzialności finansowej, po prostu nie chcę mieć żadnych innych zobowiązań w stosunku do tego dziecka.

Gość wesqrewrer
ale czy ty rozumiesz, ze dziecko jest niczemu nie winne? nie trzeba bylo fiuta pchac tam gdzie nie trzeba. Matka jest osoba obca a dziecko zawsze będzie twoje!!

Gość xxxxxta
a czy Ty rozumiesz , że ona zrobiła mi to specjalnie tłumacząc , że się zabezpiecza? moj błąd, zawiódł mnie kredyt zaufania dla tej ku...

Gość wesqrewrer
zreszta szkoda konwersowac z takim smieciem

Gość chyba pozostaje
Ja nie wiem, jak wyglądają te wasze "spotkania". Jeżeli ona ciebie, albo twoją partnerkę nachodzi i obraża itd albo knuje jakieś cięższe sprawy, to dzwoń na policję. Kilka takich telefonów i będzie się bała. Ale ty sie do niej absolutnie nie zbliżaj, nie wymierzaj żadnych samosądów, ani nie rób nic co mogło by ciebie obciążać. Ale najwazniejsze- staraj się, zeby nic nie robić kosztem dziecka, ono i tak będzie miało ciężkie zycie bez ojca i z taką matką. DZiałaj rozważnie, zapewniaj swoją partnekę o miłości i wytłumacz jej, ze dziecko w niczym wam nie będzie przeszkadzać. Bo to nie ono (jak się okazuje) jest w twoim przypadku problemem.

Gość wesqrewrer
a nie bales sie chociazby chorobsk wenerycznych?? gdzie Ty amsz mozg tymbardziej ze do przygodna kobieta i nie wiesz co nosi i czy rzeczywiscie nie klamie a uwierz miz e jej szczytem marzen nie bylo dziekco z byle jakim frajerem ktory dupczy wszystko po imprezach

Gość ja pikoloooo
ale jesteś debil, aż mi żal tego dziecka to taki ojciec go spłodził, to ty masz sie ich wypierac tylko oni ciebie, współczuje dziecku ze ma takiego ojca dupku co dziecko jest winne trzeba było nie pchac sie tam gdzie nie trzeba, pieprzyc sie pitrafiłeś na laske wszytsko z życic tez twojej winy tu nie ma nic, płac i to nie do 18 roku zycia tylko do 25 dopuki dziecko bedzie sie kształcic a mam nadzieje ze jak nadłuzej by dokopwac takiemu dupkowi jak ty a twoja dziewczyna ma oczy chyba w dupie bo znia zapewne bedzie tak samo tak samo potraktujesz i porzucisz a potem od szmat bedzie wyzył

Ja piedziele i Ty SIE NAZYWASZ ODPOWIEDZIALNYM CZŁOWIEKIEM ? CHLAC SIE CHCIAŁO TO I W URZEDZIE NIECH BEDZIE ZE JESTES KUŹWA TYM ZAJEFFFANYM OJCEM !!! Wstydziłbys sie w ogole o to pytac co za kretyn ułom i w ogole szkoda słów, ale mnie wkurzyłes ANULOWAC ANULOWAC A M P U T O W A Ć !!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO WLASNICIWE OKRESLENIE !

Gość xxxxxta
ona mnie znała, uwierz z racju zawodu jestem rozpoznawalną osobą w okolicy i pewnie dlatego to postanowila zrobić. badalem się, żadnych chorób dzięki Bogu nie mam [teraz jak sobie pomysle jaki ona mogla miec syf w sobie po tylu facetach to az mnie wzdryga!!!!]. Staram się zapewnieą moją Kobietę, ale uwierzcie mi Jej naprawdę nie jest łatwo, strasznie się zmieniła od tego momentu. Obydwoje doskonale wiemy, że normalnego życia mnić już na pewno nie bedziemy , zawsze będzie "coś " z mojej przeszłości. coś nie do przeskoczenia. zastanawiam się czy nie powinienem się z nią rostac i nie marnować jej młodziutkiego życia.

Gość xxxxxta
dziękuję za krytykę, tego się również spodziewalem, ale myślę, że można robic w sposób grzeczniejsze. ciekawe czy mielibyście odwagę powiedzieć takie coś w żywe oczy.

Gość wesqrewrer
to raczej ty predzej bys jej syfa sprzedal skoro ruchasz nie swoje kobiety po imrezach, jestes zwykla meska kurwa. Pieprzyc sie chce ale konsekwencje ponosic to juz nie do konca. Biedne dzieciatko oby mialo porzadnego i madrego tatusia...wyswiadczasz dziecku i tej kobiecie rpzysluge bo zasluguja na o wiele wiecej. Na drugi raz pomysl nim z kims wleziesz do lozka BO Z TEGO MOGA BYC DZIECI. Wczesniej musiales tego najwyrazniej nie wiedziec

Gość wesqrewrer
takie cos to ci kazdy powie w zywe oczy bo jestes zwyklym scierwem, twoja "kobieta" rowniez skoro z takim zerem sie związała

Gość xxxxxta
ta sz*ata nie zasluguje na nic dobrego!!!!!! ona zrobiła to specjalnie, niech ponosi sama konsekwencje, ja mogę tylko płacić. to dziecko tez mnie wcale nie obchodzi, najlepiej gdyby go w ogole nie bylo.

Gość xxxxxta
nie obrażaj Mojej Kobiety za Jej plecami to po pierwsze, poza tym widze ze nie znasz i nie do konca rozumiesz całą sytuację. dlatego dziękuję za rozmowę.