Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IlonkaNT

Otyłość...? Damy jej radę:)

Polecane posty

bo to zdrowe tłuszcze, które są potrzebne:) juz kilku ososbom dietetycy zalecali i duzo o tym pisze w necie.my niestety nie mamy dostępu do zdrowych,swiezych ryb( chyba ze ktos mieszka nad morzem to korzysta z tego przywileju) wiec trzeba je uzupełniac.

tak samo kawa czarna i herb.czerwona pita w duzej ilosci wypłukuje magnez i potas, wiec sprzydałyby sie jakie witaminki przy dłuzszym odchudzaniu. mi po dietach paznokcie sie zniszczyły i są kruche,choc badania miałam ok, to jednak to był minus mojej diety. ale wit b6 z magnezem jest bardzo tania-5-6 łzotych za pudeleczko.

Hej, dzięki za rady:) o tym tranie to nie wiedziałam, a warto spróbować:). Ja nie wiem czy sobie lewatywy nie zrobić, żeby oczyścić jelita z toksyn, które są gromadzone całe życie. Wtedy już bym całkiem zrezygnowała z chleba. Bo chleb zapycha jelita i wspomaga gnicie w jelitach(pokarm gnije i pleśnieje w jelitach, przez co wytwarzają się toksyny i częściej chorujemy). Pomogłoby mi to w odchudzaniu, bo nic niepotrzebnego by tam nie było.

ilonka, ale wiem po sobie ze mozna sobie chlebka odmawiac tydzien ,dwa, nawet miesiąc ale potem to jest nadrabianie kazdej ilosci:( wiec kromeczka w pracy czy szkole z warzywkami lub kurczakiem nie zaszkodzi a zapokoi nasze"pragnienie" chlebusia. warunek: miec pod ręką tylko jedną kromke a nie poł swiezego bochenka:) i jeszcze jedno:trzeba czytac etykiety, bo np dzis zorientowałam sie ze jogurt pitny1,5% ( w 100 g) ma 3 g białka, a 13 g węglowodanów, natomiast jog.naturalny z biedronki(pyszny zresztą) ma 4g białka i 5 g węglowodanów. jaki morał? mamy jesc więcej białka a mniej węgli, czyli jog.pitny jest bee, a naturalny cacy:) i takie perełki trzeba w swojej diecie znalezc i zmieniac na lepsze.

he, he zeby to tylko było takie łatwe. a wy macie jakies własne metody?pomysły,które sie sprawdzają?

Się zobaczy co będzie z tym chlebusiem:) teraz jem obiadek:) ugotowałam pierś z kurczaka(starczyło mi kasy:D), do tego ugotowana marchewka i łyżka groszku. Polane dwoma łyżkami jogurtu naturalnego z pieprzem:)

Hej. ja mam 166cm i ważę 68kg, przed ciązą wazyłam 58kg. Jestem 7 mies po porodzie i zamiast chudnąć to tyje:( i mam takie pytanko, naprawdę warto jesc często? bo ja jem 2x dziennie ale nie mogę powstrzymać sie od słodyczy ale boję się ze jak zacznę jesć 5 razy to jeszcze bardziej przytyje.

Jeśli jesz dwa razy dziennie to nie trawisz wszystkiego i idzie ci w boczki. A jeśli jesz pięc razy dziennie małe posiłki(tak jakbyś tą samą ilość co zjadasz dziennie, podzieliła na pięć części) to częściej trawisz... I organizm nie magazynuje, bo wie że za dwie godziny to dostanie

hej dziewczyny IlonkaNT chętnie się dołącze do was, tak myślałam że jesteś z nt jak zobaczyłam nick, ja jestem z Przyłęku wiesz gdzie to ??? ja odchudzam się za pomoca dietetyczki, chodzę na siłownie teraz waże 65 kg a zaczynałam z wagi prawie 80 kg chętnie mogę ci po towarzyszyć w odchudzaniu

a zamiast chleba białego jedź gracham lub bułkę grachamę, ewentualnie pieczywo orkiszowe chętnie z tobą popiszę ale na 14 idę do pracy i do 22 mnie nie będzie

Ilonka a jak to jest z tym bilansem energetycznym? Mi wyszło,ze muszę zjeść 1420kcal czy naprawde aż tylę muszę zjeść żeby zdrowo chudnąć? przecież to jest masa kalorii i po prostu przeraza mnie to,że jeszcze wiecej przytyję. A jak u was z aktywnoscią fizyczną?

jem praktycznie wszystko, mam dietę 1100 kalorii, jem przeróżne zupy, makarony - razowy na wszelkie sposoby, piersi z kurczaka, ryby praktycznie normalne obiady tylko w zdrowszej wersji, jem 5 posiłków dziennie, przed każdym posiłkiem piję szklankę wody tak ok 20 minut przed

O hej:) wiem doskonale gdzie jest Przyłęk:) jeździłam tam rowerem z koleżankami na wycieczki rowerowe:) miło wiedzieć, że jest tu ktoś z okolicy...:) po co Bóg stworzył nadmiar? Nie lepiej by było, żeby naturalnie wszyscy byli chudzi?:)

pierdołka, mam prośbe o przepis na makaron razowy, jak go przyrządzac? (gotowac)i z czym jesc.pozdr.jestem pod wrazeniem

do wolsztyna super babka dziewczyny uciekam do pracy, będe jutro Makaron po meksykańsku: - filet z piersi kurczaka - oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy - łyżka - makaron razowy - 60g - 3 łyżki ugotowanego - papryka czerwona - 200g - 1 średnia - pomidory - 2 średnie - otręby pszenne - 2 łyżki - kukurydza z puszki - 2 łyżki - czosnek - 2 ząbki - można dać więcej lub mniej Mięso pokroić, oprószyć przyprawami, smażyć na łyżce oleju, dodać pozostałe składniki, całość dusić 10 minut, podawać z makaronem.

Ocet jabłkowy jest nie tylko dodatkiem smakowym, ale także naturalnym lekiem. Lekarze, nie tylko homeopaci, rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu.W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i aminokwasów. Główną rolę w powrocie organizmu do zdrowia odgrywa tu składnik octu jabłkowego pektyna. Jest to substancja balastowa, poprawiająca procesy trawienia i pełniąca szereg pożytecznych funkcji w organizmie: obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu itp. Ocet jabłkowy zawiera także witaminę E , uważaną za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, neutralizujących szkodliwe działania wolnych rodników, które mogą być przyczyną przedwczesnego starzenia się , zaburzeń systemu immunologicznego, chorób sercowo-naczyniowych, zaćmy i chorób onkologicznych. W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenie wagi. Z pozbyciem się zbędnych kilogramów boryka się aż 40% ludzi. Większość z nich próbuje odchudzać się za pomocą cudownych diet czy głodówek. Ich efekty niestety nie są długotrwałe, gdyż w większości przypadków kończą się tzw. efektem jo-jo, który w znaczący sposób destrukcyjnie wpływa na psychikę osoby otyłej. W takich sytuacjach warto skorzystać z naturalnych, znanych od lat metod wspomagających odchudzanie, które powodują utratę zbędnych kilogramów bez stosowania drastycznych diet. Właściwości lecznicze tej przyprawy odkryto już w starożytnym Egipcie. Kleopatra zażywała rozcieńczony wodą ocet jabłkowy po każdej obfitej uczcie kulinarnej, dzięki czemu słynęła ze wspaniałej figury i dobrego zdrowia. Osoby z nadwagą pragnące przeprowadzić kurację octową powinny go pić trzy razy dziennie ( po dwie łyżki octu na pół szklanki przegotowanej wody): na czczo, przed obiadem i przed snem. Trzeba przy tym ograniczyć spożycie soli. Kuracja trwa długo, gdyż spalanie tłuszczu odbywa się powoli, za to bez szkody dla zdrowia. Nie wszyscy jednak mogą stosować ocet jabłkowy w czystej postaci (osoby z problemami żołądkowymi). W aptekach jest wiele dostępnych preparatów mających w swoim składzie ocet jabłkowy, który nie oddziałuje już negatywnie na żołądek.

Gość taka jaedna 444888
170 cm i 101 kg wagi i cos powyzej 100 to jest nadwaga Jedna ma BMI 34,9 - I stopien otylosci druga powyzej 35,0 - II stopien otylosci Powinnyscie wazyc pomiedzy 58 kg a 74 kg. Dla osób dorosłych wartość BMI wskazuje na: poniżej 15 - wyniszczenie 15,0 - 17,4 - wychudzenie 17,5 - 19,4 - niedowaga 19,5 - 24,9 - waga prawidłowa 25,0 - 29,9 - nadwagę 30,0 - 34,9 - I stopień otyłości 35,0 - 39,9 - II stopień otyłości 40,0 i więcej - otyłość kliniczna

Gość taka jaedna 444888
a ty sie jeszcze martwa piersiami jak chora mozesz byc. glupia.

Ja się odchudzam właśnie ,ze względu na zdrowie ... Wiem ,że moje kilogramy to nie obrzarstwo , tylko nierozsądne dysponowanie pokarmem i błędne wybory :/

Wiem ile waże i wiem jakie mam BMI. Umiem liczyć. Martwie się, bo jak schudnę to chcę jakoś wyglądać, a nie byle jak. Proste jak 2+2. Ty jak się ubierasz to myślisz o tym, że ładnie wyglądasz czy o tym, że są ludzie którzy nie mają się w co ubrać i marzną zimą z tego powodu? Wiem ile waże. I to moja waga, nie Twoja. Chyba chcę się pozbyć tych kilogramów, a nie siedzieć i płakać jakie choroby mnie mogą spotkać. Wystarczy pomyśleć. Nie mam nawet nadciśnienia. Więc chyba dobrze, że się odchudzam zanim cokolwiek mnie dopadło. Aż tak Ci to przeszkadza, że nie każdy ma figurę modelki?

Hej C.:) wybacz, że tak tu naskakuję, ale wkurza mnie to. Jestem gruba to nie mam prawa myśleć o estetyce. Mam być monotematyczna i w ogóle. A przecież po za ty mam jeszcze życie

Gość GRUBAS95
DZIĘKI BOGU JEST TAKI TEMAT. JA MAM 167 I WAŻE.. 46 KG TRAGEDIA MUSZE SCHUDNĄĆ 2 KG;9(( CHCE MIEC WAGE SUPER MODELINGOWĄ