Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IlonkaNT

Otyłość...? Damy jej radę:)

Polecane posty

Hey :) Źle jest obieść sie a na drugi dzień nic nie jeść , najlepiej wrócić do racjonalnych posiłków :) Co do banana z rana ok pod warnkiem ,że banana jesz przed jakimś bieganiem czy ćwiczeniami (na wzmocnienie , wtedy jest sie wydajniejszym ) Pozdrawiam

Nie jadłam przez kacyka:) a jeszcze mi chłopak na weekend przyjechał to wpycha we mnie. Wczoraj zrobił parÓwki w cieście... Mówię sobie ''jedną zjem, żeby mu smutno nie było'', wpychał we mnie i wzbudzał poczucie winy, że nie jem bo mi nie smakuje co zrobił itp

Hej dziewczynki:) dieta trwa... Dziś ostro. I od rana latam, to zakupy, to obiad, to do piwnicy, wszystkie meble poodsuwałam i myje, podłogę poleruję... Masakra...

a ja wczoraj padłam ofiarą własnego obżarstwa i dzis zauważyłam ze jestem przed @@ a wtedy mnie nosi:( nic to . tez porządki,latanie to tu i tam.:) pocwiczyłam w sobote tą zumbe i zauwazyłam ze większosc to układy podobne do tych co miałam na aerobiku tylko w normalnym tempie. a dzis jeszcze obow. siłownia.

jak tam dziewczynki? ja troche grzesze jedzonkiem ale chodze na siłownie, gdzie doznaje cudownych doznań:) :) :) :) polecam

Gość Cytryncia
IlonkaNT Nie wiem, jak Twoj facet moze wzbudzac w Tobie poczucie winy i wpychac w Ciebie parowy w ciescie!!! Jestes mloda, wazysz ponad 100kg. i generalnie to wypadaloby zrzucic troche kilogramow - wiem co mowie. A on zamiast Cie wspierac, pomagac Ci (no juz moze nie wymagajmy zbyt wiele), niech nie pomaga, ale chociaz nie przeszkadza, to jeszcze zarcie Ci wpycha. A Ty nie jedz, zeby "mu smutno nie bylo", bo jak za kilka lat straz na dzwigu bedzie Cie oknem wyciagac, to wtedy Tobie bedzie smutno.

ilonka a dużo schudłaś ? takie rzeczy podobno się zdarzają jak schudniesz gwałtownie dużą ilość kg. Gadałam ostatnio ze znajomą, która też była bardzo przy kości ale schudła w ciągu roku koło 30 kg, mówiła, że korzystała z diety36s bo dukan nie pomógł. Mówiła, że bardo fajny jest ten jadłospis.

Gość zatanczmy!
Jak tam Twoja dieta Ilonko? Udało Ci sie? Co do chłopaka to mam podobne przemyślenia - powiedz mu jasno, że zależy Ci na zrzuceniu nadprogramowych kilogramów i że dopóki nie osiągniesz tego celu chcesz jeść tylko dietetyczne rzeczy. Powinien zrozumieć - wpedzanie w poczucie winy to lekka przesada... Myśle, że dobrze by było gdybyś na potrzeby diety opracowała sobie jakiś plan, a nie codziennie zastanawiała sie, co kupić, co zjeść. Tak sie można łatwo zniechecić, raz czy drugi nie bedzie Ci sie chciało wymyślać dietetycznych potraw na bieżąco i skonczy sie na kebabie. Zrób sobie plan, wypisz liste zdrowych, dietetycznych przepisów i trzymaj sie tego :) Jest też inna ewentualność - możesz zawsze skorzystać z jakiejś diety z gotowymi produktami, wtedy odchodzi zupełnie problem wymyślania posiłków, bilansowania witamin i liczenia kalorii. Tylko pamietaj, żeby dobrać coś rozsądnego (żadne tabletki z tasiemcem niech Ci przypadkeim nie przyjdą do głowy!!!) - idź do dietetyka, coś Ci poradzi :) Poczytaj może o diecie Cambridge - jest zbilansowana, oparta na gotowych produktach i jasno jest wytyczony plan odchudzania, a to bardzo ważne dla systematyczności :) Prosze bardzo: dieta-cambridge.pl