IlonkaNT 0 Napisano Październik 24, 2011 Teraz miałam zjazdy więc jadłam szybkie rzeczy, ale dziś na śniadanie jadłam serek wiejski z szynką, pomidorem i dużą ilościa pieprzu(im bardziej ostre tym szybciej na wc polecisz), teraz robię sobie naleśniki, mam super patelnie to bez tłuszczu je zmażę. Będą one z kukurydzą i fasolą, na to jogurt naturalny, zjem jednego lub dwa, potem jakieś jabłko, a na kolacje może zjem jakiś jogurt albo twaróg czy jajko. 30 minut przed posiłkiem ocet, a 20 minut przed błonnik:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość valkiria742 Napisano Październik 24, 2011 dzieki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 24, 2011 Też zauważyłam, że pączusie są jakby weselsze i zadowolone z siebie... A chude częściej są sfrustrowane... Mójk chłopak mówił, że jestem jak pączek. Że na wierzchu słodka jak lukie, puszysta, z najlepszego ciasta, a w środku zawsze słodka niespodzanka, serce jak najlepsza konfitura. Dlatego nie obrażałam sie na niego za pączusia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 24, 2011 Valkiria, podałabyś swoje wymiary? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka^^ 0 Napisano Październik 24, 2011 Cześć dziewczyny!:) Właśnie skończyłam czytać wasz wątek i chyba się do was przyłącze...:) Jak wam w ogóle idzie? Są już jakies rezultaty?? IlonkaTN, czy ten ocet mogę kupić w zwykłym sklepie czy jakimś specjalnym? Tak w ogóle to nazywam się Malwina i mam 20 lat:) Tak dokładnie to 30 października skończę 20 lat^^ Mam 173 i jak ważyłam się kilka dni temu to waga pokazała mi 91 kg...:( Wielokrotnie starałam sie odchudzać, ale bez większych rezultatów;/ Przez jakiś czas nic nie robiłam... zrobiłam sobie wolne. Ale jak ostatnio stanęłam na wadze to się załamałam... Mam dość swojego ciała i tego, że nie mogę sie ubierać w każdym sklepie... Chcę kupować ubrania które mi sie podobają, a nie które na mnie pasują i wyglądają jak wyglądają. Chciałabym stanąć przed lustrem i powiedzieć, że fajnie wyglądam. Chce się czuć dobrze w moim ciele. Jak na razie odstawiłam masło i sól. Używam ich w ostateczność, ale to raz na ruski rok...:) Zaczęłam pić zieloną herbatę i zamierzam raz dziennie jeść grapefruit'a, bo zawiera dużo soku i zapycha żołądek^^ Trudniej będzie z jedzeniem regularnie z powodu uczelni ale będe się starać:) Możecie dać mi kilka rad co i w jakiej ilości jeść? Lub jakieś inne, które mi sie przydadzą:) Pozdrawiam^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 24, 2011 Hej:) witamy:) fajnie, że nas czytasz. Ocet kupisz w markecie np firmy kamis lub develey. Musi pisać, że jest na naturalnej fermentacji jabłek. Inaczej to trucizna. A co do diety to akurat jem mniej a częściej:) takie zdrowsze, mniej kaloryczne. Ale dopiero początek diety, więc wiesz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka^^ 0 Napisano Październik 24, 2011 :) To trzeba się wybrać na zakupy^^ Często przeglądam różne fora o dietach, ale zazwyczaj piszą o tych hardcorowych dietach, a ja im nie ufam... Za szybko tracąc na wadze można być pewnym efektu jo-jo... Lepiej wolniej chudnąć i cieszyć się mniejsza wagą dłużej,...:) Masz może jakieś produkty, ktore definitywnie odstawiłas?? Ja staram się ograniczać słodycze choć trudno mi to idzie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 24, 2011 Słodycze zawsze jadłam. Nie w dużych ilościach i jak już to czekoladę. Inne słodycze jakoś po mnie spływają. Uwielbiam czekoladę. Teraz zamieniłam ją na czekoladę powyżej 70% kakao. Jedna kostka dziennie, góra dwie. A kakao też przyśpiesza metabolizm. Napewno nie będę jeść nic smażonego na tłuszczu. Ani w panierce:) można te same mięso zawinąć w folię i upiec:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka^^ 0 Napisano Październik 24, 2011 Czekolada jest zbyt dobra żeby w ogóle jej nie jeść:) Ja przerzuciłam się na gorzką czekoladę:) Jestem za pieczeniem:) Nawet lepsze jest niż smażone^^ W piekarniku kiedyś robiłam frytki:) Są mniej kaloryczne^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 24, 2011 Chcesz małokaloryczne frytki? Ha! Mam świetny przepis:). Normalnie kroisz ziemniaki jak na frytki, ale potem smarujesz je białkiem:) będą super chrupiące:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 24, 2011 Możesz je przyprawić papryką ostrą:) przyspeszysz ich metabolizm:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka^^ 0 Napisano Październik 24, 2011 Ooo:) Trzeba wypróbować...xD Dzięki^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka^^ 0 Napisano Październik 24, 2011 A no właśnie, czemu ostre rzeczy przyspieszają metabolizm?? Co one takiego powodują? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 24, 2011 Nie wiem w sumie jak to działa, nie zastanawiałam się:) ale np jak będziesz jeść coś mega ostrego to za godzinę idziesz na wc, a takie tylko ostro przyprawione to tylko przyspieszają:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 25, 2011 Hej:) dzień dobry, dobry dzień:D właśnie jestem po błonniku i sobie czekam na serial, a no nim zjem śnoadanko:) jak Wam idzie kochane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaja3000 0 Napisano Październik 25, 2011 dzień dobry:) ja wcinam kromeczke grahamka z wedlinką drobiową i zabieram sie za prace. czyli wprowadzanie zmiany: sniadanko obowiązkowo rano, a nie dopiero o 10:) i oczywiscie do tego kawusia z mleczkiem i bez cukru. zaczyna mi nawet smakowac taka kaffka. miłego i poprawnego dietowo dnia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 25, 2011 Ja dziś miałam zalatany dzień i po śniadanku nie miałam czasu nic zjeść. Dopiero pół godzinki temu wszamałam szybko jabłko. Teraz robię obiad, więc chwilę posiedzę. Miałam dziś tyle do załatwienia na mieście, że naprawdę muszę usiąść. Dziś ide na kije z kumpelą i mam nadzieję, że się rozgrzejemy i będzie nam ciepło:) a tak ogólnie to powiem Wam, że dziś się czuję tak lżej:) ogólnie mi lżej na żołądku:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Październik 25, 2011 poczytajcie http://www.miischa.user.icpnet.pl/Dieta/Kwa%9Cniewski%20Jan%20-%20%AFywienie%20optymalne.pdf "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby"HERODOT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 25, 2011 Właśnie jem sobie podwieczorek:) kolację zjem o 19 bo idę późno spać. Dwa małe ogórki koszonę i pół pomidora, to wsystko w kostkę. Na to dwa ząbki czosnku i kilka kosteczek cebuli, szcypta soli i duużo pieprzu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 25, 2011 Stwierdziłam, że jednak nie zjem już kolacji... Zaraz idę na kiję, więc nie wrócę zbyt wcześnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 26, 2011 Hej, jak tam idzie dietka? Ja się w sobotę zważę dopiero:). Teraz jestem na etapie oboadu. Jem sobie zupkę: -jedna wielka marchewka -pól cebuli -mała garstwa fasoli szparagowej -dwa ząbki czosnku -majeranek -sól, pieprz, ostra papryka Pycha:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość valkiria742 Napisano Październik 26, 2011 ilonka jestes jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 26, 2011 Witaj:) jestem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość valkiria742 Napisano Październik 26, 2011 jak Twoja dietka?ja dzis wypilam szklaneczke wody z dwoma lyzeczkami octu ja blkowego octim dobre:)narazie czuje sie dobrze wiec od rana zaczynamy walke:)))a Ty jak sie czujesz?jak pijesz ocet 3 razy dziennie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 26, 2011 Piję piję:) ja już kiedyś piłam dużo octu jabłkowego. Czuję się po nim dużo lepiej i mam bardziej miękką skórę i puszyste włosy:). Czasem dodam łyżeczkę do zupy, ale już na talerzu. Albo jak jem rybę w galarecie to zamiast cytrynką to skropię octem jabłkowym:) ja teraz siedzę i się uczę, ale możemy chwilę pogadać:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość valkiria742 Napisano Październik 26, 2011 dzieki a jakiej firmy pijesz>?ktory jest najlepszy?ja mam pociag do slodyczy wiec sie boje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 26, 2011 Najbardzie smakuje mi firmy kamis:) a jak robisz w letniej wodzie to smak jest nawet znośny. Ale ja mam wrażenie, że po occie mam świeższy oddech:). Możesz też sama zrobić ocet. Domowy jest najlepszy, ja nie robię bo mi się jakoś nie chce teraz, ale są przepisy w internecie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 26, 2011 Właśnie sobie kupiłam litr maślanki:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaja3000 0 Napisano Październik 26, 2011 hej, a ja włąsnie zapisałam sie na siłownie. moze cos pomoże, a własciwie mam nadzieje ze pomoze:)pa aha i dietka raczej tez zachowana jako tako. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IlonkaNT 0 Napisano Październik 26, 2011 Siłownia super:) napewno Ci pomoże, zawsze to dodatkowe działanie:) Ja właśnie sobie zrobiłam koktajl, bo mnie głód chwycił i bym nie zasneła, a wolałam teraz niż około północy... Wziełam ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę, popieprzyłam, zalałam kilka łyżkami wody z ogórków i na to maślanka... Rano będzie rewolucja chyba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach