Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Stella Izka trzymam kciuki Swoją droga to dziwne ze teraz zakazała Ci lezec, a potem moze sie okazac ze lezenie do konca ciazy.... ze teraz lezenie złe a potem bedzie lepsze...? no nic...nie znam sie, ale trzymam kciuki za Twoją szyjkę :) zeby była długa i twarda...i Twoje nerwy zeby tez były twarde No a z łozytskiem przodującym to tez nie ciekawie kurde no.... ale ono jeszcze moze sie lepiej ustawic? czy juz nie ma szans? za twoje łozysko tez trzymam kciuki zeby nie bylo takie do przodu no.... a Ty poznanski kwiatuszku teraz tez wygladasz ładnie a zadnym wrednym kciukiem sie nie przejmuj, no...szkoda nerwów

Gość strzałka :)
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu u Was nie było :) dużo mam do poczytania, teraz tylko pobieżnie przeleciałam ostatnie strony :) Generalnie u mnie ok, torbiel znacząco się zmniejszyła, chociaż przez branie duphastonu, luteiny dopochwowej, później jeszcze globułek dopochwowych to ciągle czepiają się mnie jakieś infekcje... mam nadzieję, że jak teraz 17go pójdę to już wszystko będzie ok... chociaż wątpię... mam do Was krępujące pytanko... czy wiecie może z jakiego powodu mogę mieć niemal czarny kał? nie jest czerwonawy, raczej zielonoczarny... to już 2 tygodnie więc się niepokoję, jutro idę zrobić badanie, ale chciałabym wiedzieć czy może to normalne w ciąży? Jak ja zazdroszczę tym, które już czują ruchy :) ja się nie mogę doczekać! i nie mogę się doczekać, żeby w końcu poznać płeć, co mamy obiecane na 17go :) co do witamin to też biorę Prenatal Classic. Wózek wybraliśmy taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=2088713672&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Posiada wszystkie cechy na jakich nam zależało a cenowo jest bardzo tani :)

oj widzicie z tego wszystkiego źle napisałam, oczywiście chodziło mi o bezwzględny nakaz leżenia. A zobaczymy za tydzień bo jak nic się nie zmieni bo będę musiała mieć zakładany krążek bo może mi grozic przedwczesny poród. I sorry Nadia__25 żle napisałam. Ale mam nadzieję ze będzie wszystko dobrze.

Strzalka, czarny kał może oznaczać że jest w nim krew. Powinnaś to pilnie przebadać, skierowanie od zwykłeg internisty weź. Co do tego czym skutkuje krew w kale to sie już nie bede wypowiadać, ale nie można tego lekceważyć, zwłaszcza, że to już trwa. Predzitko sie lec przebadac, bo krew w kale nigdy nie jest normą

Kropelka no własnie tak pomyślałam... tylko wcześniej brałam tabletki na których było wspomniane, że może zmieniać kał, dlatego nie zwracałam uwagi, ale już dość długo ich nie biorę a nic się nie zmienia, więc jutro rano do rodzinnego po skierowanie... mam nadzieję, że to nic groźnego...

Gość jorgj
czarny kał mozna miec po zażywaniu witamin z zelazem w ciąży i to też jest bardzo częste

hej hej:) strzalka .... a ze tak powiem zaobserwowalas to jedno, dwurazowo? czy wiecej.... bo moze po prostu zjadlas duzo czekolady i np szpinakow....no pewnie bedzie lepiej jak zapytasz lekarza..... izzzka... no wlasnei sie domyslalam ze chodzi o NAKAZ lezenia a nie zakaz.... kurcze z ta miekka szyjka to problem, ale jak ci zaloza krazek to wlasciwie nie bedzie chyba duzego ryzyka..... a powiedziala z czego to sie bierze?? nam lekarz zakazal przy seksie "konczyc" w srodku bo powiedzial ze sperma ma do siebie to ze moze spowodowac dojrzewanie, zmiekczanie szyjki macicy.... no ale lez lez kochana, bedzie wsio ok!! tylko mnie zdziwila ze ci kazala jesc slodycze zeby przytyc.. przeciez to puste kalorie...... zazwyczaj to kaza jesc nabial, mieso i takie tam wartosciowe jedzonko..... no i dzidzi sie do was dupka wypielo ihih:):) w pierwszej ciazy o tym nie wiedzialam i ze tak powiem..... HUlaj dusza ahahha.. i nic sie nie stalo... stella a to ty tez lezysz??? a no tak lezysz... w gory jechac nie mozesz:((:(: szkoda szkoda, tyle sniegu....:) ale pociesz sie ze ci przynajmniej tylek nie odmarznie:) Nadia no to mialas rzeczywiscie dziwny sen......!!wiesz jak sobie pomsle to chyba tez mi sie cos takiego z danielem w ciazy , ale za cholere bym sobie nie przypomniala co dokladnie.... teraz to mi sie snia historie z liceum.. z dawnych lat i takie tam stare histore.. eheh jak mi posta nei ucielo to i tobie nie utnie:) no a Nadia co do buraczki kolezanki, to wstapilismy dzisiaj po wizycie u pediatry bo to akurat tam blisko, kolyske obczailam owszem. nawet glupich tekstow nie bylo. Fabio powiedzial ze jak cos to furgonem po nia przyjedzie bo do samochodu nie wejdzie. duza nawet... no zobaczymy... jak nie znajde nic to se wezme a co.w dupie mam. luisa:) witaj witaj:) stella o jakim dobrym ustawieniuj piszesz???? o dziecku?? poznanski kwiecie polny :):) a to taaaaaaakie buty do roboty:) ale o co chodzi w zdaniu zbanowane kciukiem???? to jest jakis topik?? ogolnie jestem pozytywna bo....... siostrze mojej dzisiaj pani gin potwierdzila ciaze!!! serducho pokazala i dala posluchac bicia i fotka jest:) siostra szczesliwa choc to niespodzianka , ale...... jak wszystko bedzie ok to w maju do pl sie na slub wybieramy:):):):)

Nie, piszę o ustawieniu łożyska, bo podobno zagraża mi przodujące. Ale ma szansę jeszcze być normalne :-)

elita83 tak jak pisałam trwa to już jakieś 2 tygodnie, raz mocniej czarny, raz słabiej, ale jak dziś leciała ze mnie niemal słoma to się wystraszyłam i postanowiłam, że zrobię badania, bo już za dużo czasu minęło od tamtych tabletek, które mogły wpływać na jego kolor... Co do witamin to biorę tylko Prenatal Classic i luteinę pod język... luteinę biorę prawie od początku ciąży i wcześniej tego nie zaobserwowałam...

ja w sumie tym kałem się tak nie martwię.. bardziej badaniami, mialam dzis na toksoplazmoze i cytomegalię (140 zl...), mam kotki w domu :( i hemoglobina niska i jeszcze parę parametrów. Nadia, dziękuję 🌼 ja tez zazdroszcze ruchow, i to bardzo!

poznanski kwiatek polny hmm... ja tez mam taki ciemny stolec i co, nie martwi Cię to? czy może sprawdzałaś i wszystko jest ok?

poznanski kwiatek polny u mnie z badaniami też było nie za kolorowo, ale na szczęście już jest ok, u Ciebie na pewno też będzie ok :)

elitka, nie. jest taka uzytkowniczka forum (choc tego dzialu chyba nie), ma nick zbanowane kciukiem. i strasznie jest wredna, chamska szczeg.dla kobiet w ciazy i matek i ja raz cos ostro jej napisalam i mnie zbanowali. teraz nie moge w stopce nic zmienic nowej.. dlaczego?

strzałka nie martw się. Po prenatal kał też jest czarny. Sama je biorę i mam tak samo. Lekarka mówiła, że to normalne i żeby się nie martwić. Więc myślę, że badanie niepotrzebne. Moja koleżanka, która urodziła już poleciła mi te witaminy i też od razu wspomniała, żebym się nie zmartwiła jak będę robić na czarno :P a ja dziś co kilka godz się budziłam i za każdym razem Filip się wiercił. Te dziecko to nocny marek, w dzień śpi, a w nocy daje popalić :P teraz też nieźle daje- piękne uczucie :) MAM DO WAS PYTANIE? Jak często się wypróżniacie? Chodzi mi o grubsze sprawy. Bo od kiedy jestem w ciąży załatwiam się raz albo dwa razy na tydzień, chociaż wcześniej miałam super przemianę i robiłam codziennie... :/ ja wózek też już mam wybrany: http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-x-3-w-1-nowy-tylko-1149-i2048169564.html no i pochwalę się brzuszkiem, ale to poźniej, bo teraz śniadanko i herbatka :)

Gość kikaaa84
Cześć ma-rka jeżeli chodzi o wypróznianie to raz na dwa dni:) Jeżeli masz rzadziej to lepiej cosik na to poradź (mleko z otrębami, jogurty itp.) bo z zaparciami to zawsze smierdząca sprawa:P Elita, czytała o tej lasce i powiem ci, że mnie już nic nie zdziwi. Moja ciotka ostatnbio też zaczęła opowiadać mi historie o kobietach w ciąży, którym....szkoda gadać. Powiedziałam jej, że nie życzę sobie żeby opowiadała mi takie farmazony i żeby się zastanowiła co mówi kobiecie w ciąży. Trochę się obraziła ale mam to daleko:) Tez musze się Wam pochwalić...od niedzieli czuję lekkie kopnięcia. w Sobote jescze nie byłam pewna czy to to ale od nied nie mam złudzeń. Czuję jak leżę wieczorkiem. Leci mi 18 tydzień ale jestem chudzielec i być może dlatego tak wcześniej. Dziewczyny trzymajcie się ciepło:)

Cześć laski dziś w nocy mi dziadek zmarł;( W grudniu zdiagnozowali u niego raka i długo to nie trwało ;( Ach jednak coś w tym jest że ktoś musi umrzeć żeby ktos mógł się narodzić ;(

Hej dziewczyny ja codziennie z rana i wieczorem czuje ruchy malenstwa a dzis jak sie obudzilam i czekalam na kopniaczki to ich nie bylo , potem zjadlam kawelek czekolady i sie zaczelo malenstwo ruszac to ja kopniaczki na zamowienie hehe... Co do wyprozniania to z tym mam roznie ale raczej tak raz na dwa dni i tez jest taki ciemny kal pewnie przez ten prenatal bo tez go biore

ma_rka kup sobie syrop Lactulosum normalnie do nabycia bez recepty ja brałam 2 łyzeczki dziennie jakieś 30min przed przed każdym posiłkiem 2 dni i taka rewolucja w jelitach, że szok a później się normuje i normalnie się wypróżniasz. Na ulotce pisze nie stosować w ciąży ale tym się nie sugeruj mi to polecił lekarza a przecież żadna firma farmaceutyczna nie robi badań na kobietach w ciąży:) Ja teraz już tego nie stosuję na szczęście sie unormowało i normalnie już chodzę do wc, za to problemem jest u mnie bardzo silna zgaga ja mam bakterie w żołądku wykryte kilka dobrych lat temu jak jeszcze byłam gówniarą i cierpiałam na masakryczne bóle żołądka. Teraz przynajmniej raz do roku powinnam mieć kurację antybiotykiem jak bakterie się mnożą niestety ciąża mi to uniemożliwiła a już dawno nie byłam na lekach i bardzo silna zgaga to jeden z efektów tych bakterii:(

ma_rka kurcze, szkoda, że nie napisałaś wczoraj bo dziś rano pobiegłam do lekarki, dała mi skierowanie na próby wątrobowe i krew utajoną w kale... jutro mam iść zrobić. Nie wiedziałam, że po Prenatalu mogę mieć taki czarny kał, ale w sumie jakoś mniej więcej tak zaczęłam go brać jak się pojawił ten czarny kał... szkoda, że wcześniej tego faktu nie powiązałam :)

a co do wypróżniania to średnio raz na dwa dni, ale miałam z miesiąc-półtora temu okres gdzie miałam wrażenie, ze wcale tego nie robię, tak rzadko mi się zdarzało!

no to mozliwe, ze wszystkie tak mamy po tym prenatalu, ja tez go biore choc tylko na jutro mi zostal, i teraz kupilam pharmaton matruelle (przeszlo zlotowka za tabl wychodzi :O) bo mialam te wyniki badan takie dziwne, ale mam brac to tylko trzy razy w tyg... Jesli zmieni sie cos w sprawie koloru... to bedziemy wiedziec :) a ja mialam tez problem swego czasu z zaparciami, mialam straszne a mimo to wazylam 53 kg rok temu.. Otreby, siemie lniane.. sliwki suszone itp. mi pomogl ostatecznie syrop o smaku pomaranczowym Lactulosum, bez recepty, ciocia podawala go tez malemu chrzesnikowi... Tylko nie wiem czy mozna w ciazy, mam go jeszcze to zaraz spr :) ale nawet na zwyklym rutinoscorbinie co mi gin mowila ze moge brac wiadrami pisze ze "do konsultacji" wiec musialabys pewno pytac lekarza :) raz na tydz to rzeczywiscie rzadko... Dziewczyny, nie piszcie o tych kopniakach bo mi tak przykro... nie no, ciesze sie z Wami, ale ja jestem taka niecierpliwa dziewczyna.. wczoraj na youtubie pusciłam sobie piosenke Alexandra Stan- Mr Saxo beat (nawet moja mama ja lubi, taka rytmiczna) i mysle- Boze, moje kolezanki chodza na dyskoteki co tydz (ja raz bylam w grudniu, ale nie tanczylam tyle co zwykle i spijalam po znajomych przepitki:D), a ja :( ale ciocia mowi pojdziesz jeszcze nie raz :) zaczelam studia na UJ w Krakowie a tam kluby za darmo i hmm :) bo ja mam 20 lat, w pazdzierniku 21 :) gówniarz jestem ;p zaraz chyba zadzwonie do Laboxu moze podadza mi wyniki badan :/ bo sie denerwuje ;/