Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

ankis27>> zazdroscimy!!!! trzymaj sie , ciesz sie maluszkiem :) duzo spokoju zyczymy!! no slyszalam wlasnie ze glod niemiloscierny :P dzieki za rady :D

No ja właśnie liczę na zero rozstępów na brzuchu - bo na cyckach zrobiły mi się pierwsze w 4 miesiącu - od wewnętrznej strony, a w ostatnich tygodniach dodatkowo od zewnętrznej. Więc w bikini w tym roku nie wystąpię, bo nie dość, że przy moim obecnym rozmiarze byłabym roznegliżowana na miarę baywatch (tylko wymiary nie te ;-) to jeszcze ze stanika wystawałyby te rozstępy. Lipa czyli. Za to mój nowy kostium powinien być w miarę git. Mam nadzieję, że mój tyłek już się nie rozrośnie + że moje nowe poporodowe cycki wejdą w ten rozmiar, który kupiłam ;-) Ja generalnie na basen chwilowo też się nie szykuję, ale pod koniec sierpnia chcemy jechać nad morze, a potem pod koniec października na kolejne wakacje, więc tak czy inaczej jakiś kostium jest potrzebny.

Ankis, to super! :D Znajdziesz chwilę to wpadnij, bo my głodne wiedzy. I Maleństwo chcemy zobaczyć ;) Moja kuzynka też mi właśnie mówiła, że po porodzie następuje największy głód na świecie :) I żeby zakupić landrynki na czas skurczy, bo jeść nie pozwalają a ssanie cukierka trochę głód oszukuje ;) Ola, obkurczymy się szybko, obejdzie się bez prania w 60st. :P Ja brzuchem tak się nie martwię, mnie nadal przeraża mój tyłek. Skromnie powiem, że zawsze byłam z niego dumna (wystający po tacie :D ), a teraz jest flak z celluitem.. :)

Pinaa - wybór kostiumu to kuriozum - ja wzięłam do przymierzalni po 3 rozmiary każdego modelu, bo nie miałam pojęcia, w co wejdę. Kupiłam... największy ;-) Ale tłumaczę sobie, że to mało przyjazna rozmiarówka :-D Nie muszę mówić, jak wyglądałam w tych kostiumach - opinające majteczki - wielki bebol - stanik utrzymujący się na szczycie brzucha :-D

:D ja tak szeroko zakrojonych planow wakacyjnych raczej nie mam.. jesli wypali i dzidzius bedzie łąskawy to na pare dni w góry wyskoczymy :) oj ciekawa jestem jaka bedzie ta naszaq Emilka.. :) jesli bedzie miala temperament po mamusi to zaczynam sie bac :D hehe narazie pokazuje ze raczej spokojna nie bedzie.. bo nie ma godziny zebym nie czula wszystkich moich wnetrznosci :P

Kasia, wielkie gratulacje :) kiedy czytam te cudowne wiadomości o kolejnych rozpakowanych mamusiach, to też już coraz bardziej nie mogę się doczekać kiedy będę mogła przytulić swoją Zosieńkę :) no ale trzeba cierpliwie czekać na rozwój wydarzeń :) Ola, jak urodzisz i będziesz miała przy sobie Dzieciaczka, to nawet nie zauważysz kiedy zleci Ci ten czas pobytu w szpitalu :) ja też nigdy nie leżałam w szpitalu (poza tym kiedy się urodziłam :P ), ale jakoś sobie nie wyobrażam, żeby zaraz po porodzie wyjść do domu... Bałabym się chyba... a u mnie straszna duchota dzisiaj... Normalnie nie ma czym oddychać. A mi zachciało się wiśni, więc idę zaraz na bazarek :) dobrze, że to tylko 5 minut spacerkiem od domku, bo jakby było dalej, to bym się musiała tylko smakiem obejść ;)

Stella, to ja chyba poczekam na wybór kostiumu po porodzie. Zawsze coś się znajdzie, i chyba też postawię na takie skompletowanie jak u Ciebie ze spódniczką, żeby ten tyłek okropny zakryć :P Ola, to jak mój! A po 37 tyg dzieci niby są spokojniejsze, u nas widzę to się nie sprawdziło. Filipek Marki się wyciszył w 37tyg, no i po porodzie jest taki spokojniutki, że cały czas jej śpi. Nasze będą oddział roznosić :D

Melduję się 2w1 tak szybciutko bo padam na twarz taki upał. Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam :) Jutro napiszę do Ciebie Izzzkkaa sms czy będę rodzić :)

Pina>> hehe az strach sia bac :P juz niedlugo sie przekonamy :D moja wogole nie byla spokojna, teraz tylko coraz silniejsza :D Szkrabiczek >> powodzenia, trzymaj sie!!! :) ide dalej odpoczywac , milego dnia wszystkim :)

Stella 2 razy na wakację, no takiej to dobrze:) A strój też pomysłowy ze spódniczką:) My się w tym roku nigdzie nie wybieramy to ja dopiero za rok będę myśleć. Pinia no ciekawe czy się sprawdzi bo moja też teraz przystopowała z ruchami, aż czasem muszę ją tam pukać żeby dała znać o sobie, ale daję:) Ale ja myślałam że pogoda też ma na to wpływ, że dzieciaczki są takie bardziej leniwe:) A mi od jutra zostało 2 tyg do porodu i jak narazie błoga cisza, a tu lekarka straszyła że rozwarcie, że będzie szybciej i narazie dupa. A ja też nigdy nie leżałam w szpitalu jeszcze w taki upał, ale damy radę, ja tam najbardziej chciałabym żeby nie było komplikacji przy porodzie, a reszta się sama ułoży. A ja zrobiłam serniczek na zimno, puki jeszcze można to trzeba wcinać kalorie, bo potem to już będzie lipa:)

Szkrabiczek to w takim razie trzymam kciuki żebyś mogła jak najszybciej przytulić swoje dzieciątko:)

Mój jest spokojny, więc liczę na to, że po porodzie też tak będzie :-) A plany wakacyjne mamy szeroko zakrojone, ale jak to w rzeczywistości będzie - wyjdzie w praniu ;-) Już w ciąży się zorientowałam, że moje plany to jedno, a rzeczywistość to całkiem co innego. Obstawiam, że pierwsze miesiące z dzieckiem są pod tym względem takie same :-) No ale póki co nie tracę nadziei i mentalnie szykuję się na wakacje :-)

fressia, toxo robiłam 3 razy (ostatniu raz miesiąc temu), hiv na początku ciąży, tak samo hbs ale będę powtarzać w tym tygodniu bo u mnie w szpitalu wymagają "świeże". Mocz i morfo robiłam co miesiąc, a teraz zamierzam przy końcówce robić co tydzień:)

Szkrabiaczek, trzymam kciuki! Mam nadzieję, że jutro nadeślesz wiadomość "urodziłam" :D Także szybkiego i bezbolesnego porodu życzę, trzymaj się! :) Ola, oj, wiem, wiem.. aż czasem strach, że żebra połamie :P Ja też uciekam trochę poleżakować przed tv :)

Bo widzicie ja sie wystraszylam ze za pozno sie biore te badania (jutro), lekarz mi zlecil teraz, a jestem w 37 tc. A jak zaczne rodzic wczesniej i przy wejsciu do szpitala jeszcze nie bede miala tych wynikow? Nie przyjma mnie???

Stella! nam facet w sobote montuje duza szafe od podlogi do sufitu, juz sie nie moge doczekac! dzis przywozi elementy. Przydatna z pewnoscia rzecz.

ale się objadłam wisienkami :) mniami :) na poczcie Anetka przesłała zdjęcie Mikusia :) ale słodziaczek maleńki z Niego :) napisałam jej smsa, co tam u nas słychać :)

Justysia, to juz sa wisnie? Ile kg? A ja wyjadlam dzem truskawkowy wlasnej roboty lyzeczka. Az nie poznaje siebie, bo prez cala ciaze zadnych zachcianek! a rano bezy... Stella, no i wygodna kanapa w telewizyjnym ;)

Ale słodziak z tego Mikołajka ale biedak już musi cierpieć i nóżki ma w gipsie, ale teraz się wyleczy i będzie dobrze. Kurcze narazie same chłopczyki się rodzą, potwierdza się teoria że na świat szybciej pchają się chłopczyki:)

hej, ja tez melduje sie jeszcze w dwupacku... nie mam sily i czasu nawet zeby cokolwiek napisac, ale czytam na biezaco.. gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek!! :) a dzieciaczki przesliczne!! :D mnie od 3 dni meczy "oczyszczenie " ze tak to powiem, maly tez byl bardzo aktywny az sie dzisiaj rano wystraszylam i myslalam ze na IP pojde sprawdzic czy wsio ok, ale w koncu sie poruszyl, takiego strachu sie najadlam ze masakra.... do tego skurcze zaczynaja meczyc, i krzyz...po za tym ciagle bym teraz tylko spala..... ciekawe czy cos to zwiastuje.... ?? milego dzionka zycze i kolejnych rozpakowanych :)

Gratulacje dla nowych mam :)) i oczywiśćie coraz bardziej zazdroszczę Dobrze, ze jutro idę do lekarza bo dzis jak siedziałąm przy stole i spojrzałam na moje stopy to były sine, teraz ok. Kurcze pogoda daje popalić, jabym miała rodzic we wrzesniu to bym sie pochlastała.

OOOOOOOOOOOOO :) Widzę, że zaczyna się prawdziwy wysyp lipcowych dzieciaczków :) Prawie jak grzybów po deszczu :) Gratulujęr ozmpakowanym Mamom :) U nas cisza :) wczoraj niby jakieś skurcze męczyły mnie pół nocy ale się nad ranem wyciszają... jak będę tak na raty rodzić to dziękuję :) Już podanie oksytocyny byłoby lepsze ;) (chociaż do tej pory zarzekałam się, zę już nigdy więcej nie dam się nią nafaszerować). Lekarz każe mi seksualnie wykorzystywac Męzona, ale przy takim upale to sobie można pomarzyć ;) Na szczęście nie puchnę, bo przy poprzedniej ciązy już miesiąc wcześniej miejsce na kostki mi zniknęło... Stella>> Fajny wózek :) w sumie uniwersalny i dla chłopca i dla dziewcztnki :) my właśnie nabyliśmy swój :) http://www.krolestwodziecka.com/tako-princess-2011-lunares-01-p-1397.html Super się prowadzi :) i wydaje się być zrobiony solidnie :) oby sprawdził się na wertepach :) Dzisiaj odbieramy łóżeczko :) bedziemy gotowi na rozpakowanie :) a Ola dobrze pisze :) rozmiar rozmiarowi nie równy :) na pewno sklepy sieciowe mają rozmiarówke normalną :) znaczy się nie trzeba kupować na wyrost :) co innego taki mniejsi producenci, ktorzy co nieco oszczedzaja na materiale :) własnie dokupilam Niuni kilka kompletów ciuszków w smyku :) na 56 :) coby latem ją w sukienki poprzebierac :) i od razu starszemu zrobilam wakacyjne zakupy :) a teraz są kolejne obniżki i promocje :) więc warto :) Przyznam się szczerze, żę takie ciążowe sesyjki (jak Wasze) marzą mi się, bo są super, ale jestem taaaaka grubaśna, że jak pomyślę o sobie to mi się od razu odechciewa ;) Zmykam sobie włosy zafarbować :)

Fressia, są już :) nawet takie bardzo dojrzałe, bo aż prawie czarne :) u mnie na bazarku 6zł/kg :) Izzkka, a u mnie wśród znajomych prawie wszyscy chłopcy są "przeterminowani", a dziewczynki rodzą się przed terminem :)

Efciaczek - super wózek! Taki dla Czerwonego Kapturka :-) I te groszki - śliczne. Dobrze, że nasz wygląda na unisex - ma 3-letnią gwarancję, więc najchętniej za 3 lata byśmy go kompleksowo wyremontowali i używali przy drugim dzidziolu - płci nieznanej ;-)

Hej mamusie. Nie było mnie raptem jeden dzien (ta cholerna burza i brak zasiegu neta) a tu prosze jakie wiesci!!! GRATULACJE OGROMNE DLA NOWYCH MAMUSIEK I ICH BOBASKÓW :) Neonka miała termin na dzien przede mną i proszę proszę - hop i jest. Może ja bede nastepna w kolejce :) - a chcialabym bardzo :) Ja wczoraj pojechałam na rybki z moim M się troche odstresowac :)

Wtam.. Pomimo.ze porody to nie bulka z maslem,tulac mojego szkraba,takiego pachnacego noworodkiem:) wiem,ze to najwspanialsze czego kazda z nas ma mozliwosc doswiadczyc,taka nagroda za ten trud i te ciaze :) Zdrowka zycze wszystkim swiezym i przyszlym mamusia,oraz duzo wytrwalosci w wychowywaniu swoich szkrabow,ja mam 3 wiec lekko ie jest,ale warto,dzieci sa super :)

nowe mamusie gratulacje:):):):):)) wlasnie wracam z poczty, madlen, ola_fasola ... ZAJEBISTE FOTKI!!!! tak na szybko bo mnie zebra bola powiem ze wczoraj po wizycie bylam pocieszona bo mi gin powiedzial ze dziecko ma glowke juz bardzo dobrze ulozona gotowa do startu grzebal tam i grzebal, okazalo sie ze szyjka manipuluje.....sprawdzal czy sie wygina czy co...... mowil ze rozwarcia nie ma, blony w calosci, ale ta glowka daje do myslenia ze mozna z dnia na dzien rodzic i powinno szybko pojsc!.) ale to grzebanie w pizdzie za przeproszeniem czyli masaz niby czy co.... to ajajjja.. boli i nieprzyjemne! moglabym zaczac juiz rodzic.. na zlosc mojemu M , ktory poszedl grac.. wrrrr a kolyska nie skrecona po czyszczeniu. na zlosc mu pojade na porodowke i urodze wrrr lzy sie w oczach kreca jak widze zdjecia, 2 Filipkow i MIkolaja.....:):):) cudne... a NELI8- jaki to rozmiar pieluszki???? mamma mia, rzeczywiscie plywa w niej maly skarbek:):)

a madziaz jeszcze nic???? nie no , dzisiaj to musi urodzic!!! przepowiedzialam ze bedzie na pelnie i musi byc cholera no!!!:):)