Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Neli8 klocek z niej niezły,plecy mnie nie bolą, bo praktycznie jej nie noszę.W dzień lezy na macie,w leżaczku,lub w łóżeczko.Podnoszę ją do odbicia i kiedy juz naprawdę krzyczy a w zasadzie warczy jak juz ma dosć.I musimy wymyślać cos innego.Szybko sie nudzi trzeba do niej mowic.Mogę rozmawiac przez tel i patrze sie na Ami,a młoda myśli, ze rozmawiam z nią :) odpowiada i się uśmiecha. cukinia ja używam tylko butelek TT i jestem bardzo zadowolona,może kupiłaś jakąś wadliwą?? Szczesliwa fajny Twój synuś juz taki kumaty:)) Kropelka Zosia cud miód i orzeszki i ten usmiech-bezcenny mark_a no no no całkiem fajnie Ci to wyszło Izzkka77 ja słyszałam teorie,ze juz 3 miesieznego brzdaca powinno sie odzwyczajac od karmienia nocnego ( karmionego mm) - ile połoznych tyle opini Skoro w/g mojego pediatry mam juz powoli dawac tylko 5 posiłków to sądze,ze najlepiej zrezygnowac z nocnego karmienia Oczywiswcie jesli bedzie jeden wielki krzyk to przeciez nie bede czekała do 7 z butla tylko dam niuni wcześniej.Puki co jemy 6 posiłków o stałych porach (czasami z małym poślizgiem) tak zostanie jeszcze przez dwa tygodnie.

własnie oblukałam schemat zywienia niemowlaka Amelka mm zjada max 120ml raz zdarzyło jej sie zjeść 150 kaszki .A w/g tabelki niebawem 180 ml wskoczy :D widocznie je żołądeczek nie miesci sie w statystykach :)

Pigułeczko, szacun!!!! Wreszcie któraś dziewczynka przebiła Kluskę hihi udały się nam dziewuszki co? Ściągam nadal ale tylko 2 x na dobę bo młoda teraz jada 3x po 160 ml i raz 180 a daję jej 2 razy daję modyfikowane, żeby nie było problemu z przejściem bo to mój ostatni miesiąc karmienia.

Dla mam wstających dużo w nocy. Dziewczyny, syn mojej kuzynki skończył 8 miesięcy i nadal budzi się co 2 h cała noc! Ona od 8 miesięcy prawie nie śpi. Podziwiam ją że jeszcze nie zwariowała

==Kropelko bardzo to pocieszające co napisałaś...:) ==u nas ze spaniem jest tak, że od 20 do ok 1 w nocy śpi mocno i twardo i nic go nie budzi, ale po karmieniu i odłożeniu do rana się kręci niemiłosiernie cały czas daje smoczek, a on wypluwa i zaraz go szuka, więc po omacku szukam tego smoczka i wkładam mu do buziaka, a za chwilę już go nie ma i tak nawet ze 3 godz.no i standardowa pobudki o 6:15 ==u nas stałe pory jedzenia i w ogóle jakiś grafik nie ma sensu, bo Antoni raz śpi 3h raz 20 minut, raz spędza przy cycu 30min a raz 5 i za chwilę głodny, więc póki co jest dobrze jak jest ==Pigułeczko waga Gośki imponująca! U nas po kleiku ryżowym też kupi są rzadziej i bardziej zbite

cukinia, nie trzeba nagrywć Pan Youtube jest zaopatrzony także w dźwięk odkurzacza. Podejrzewam, że Bartuś to taki w właśnie typ, że szybko się nie wyśpimy. ja bym chociaż do 7 chciala i żeby w ciągu dnia chociaż 2 godziny z rzędu przesoał żeby można było się drzemnąć. Mam nadzieję, że drugie dziecko to będzie aniołkiem:)

amiaga, Bartek też zje ostatnio góra 120, ale przeważnie ok 90 (mniej niż 3 miesiące temu) w nocy lubi zjeść 150

ale podobno normami nie należy się sugerować jeżeli dziecko prawidłowo przybiera na wadze:) u nas kolejny mały sukces, maluch obrócił się z brzuszka na plecy:) a już się bałam, że to nie nastąpi szybko po tej dawnej wizycie u tego nieszczęsnego neurologa, który twierdził, że ma urodę wiotkiego dziecka. Teraz bryka pupcią i non stop się śmieje (o ile nie wydziera się w wózku:D) już nie mogę doczekać się kiedy przejdziemy na spacerówkę:) myślę, że jescze tak miesiąc bo mały się ledwo mieści:)

Piotruś super wcina jabłuszko:) ma_rka, świetne fotki:) też się chyba do Ciebie uśmiechnę skoro tak dobrze ci wychodzi:)

Kropelka, ten przypadek koleżanki, to miał być na pocieszenie???? :-) hihihhih to ja ją podziwiam, że piersią tak długo karmi! znajomej synek też wstawał w tym wieku, no ale raz, góra dwa... a ten to prawie jak noworodek :-) Nasze Grubaski Kochane zawsze szły w podobnej wadze, ale Twoja młodsza sporo a ciągnie nieźle! Pewnie wszyscy myślą, że jest starsza co? Ja ostatnio w przychodni usłyszałam: "o jaka dzidzia, pewnie z 7 miesięcy ma?" ... hehe... a miała 4,5

...Milka i Zuzanka! Śliczna Mama, śliczna Córcia! ...Szczęśliwa darcie gazet świetne! Uwielbiam śmiech takiego małego dziecka! ...Kropelka! Zocha niezła! Normalnie ryba w wodzie! I jaki to przystoi damie - uśmiech nie znika! ...marka dobre te fotomontaże, pomysłowa jesteś! A Gośka nauczyła się wczoraj piszczeć :-) śmieszy mnie to niesamowicie, bo robi to specjalnie, aż dziw że ją jeszcze gardło nie boli :-)

kilka spoko, to zajmuje chwilę, więc chętnie się pobawię. Tylko poproszę zdjęcia ;)

Gość Aneciór87
Statystykami co do żywienia nie należy się przejmować, mój dzidziol powinien jeść już 4X180 a zjada 120 - 150 tyle że częściej, wiec po podliczeniu wychodzi tyle samo co by zjadł po 180 a 180 mu się naraz w życiu nie zmieści:) Wy tu o odkurzaczach piszecie a ja mojemu raz próbowałam suszarkę włączyć, zaczął tak ryczeć, że malo się nie zapowietrzył, więc z odkurzaczem nawet nie próbuje, zresztą już w brzuchu takich rzeczy nie lubił, jak rozrabiałam ciasto mikserem to był taki taniec, że ho ho:p

helo Jagoda dziś zaliczyła pierwszą glebe, Leżała w leżaczku bujaczki i robiła te swoje brzuszki, chwilkę siedziała sama;) no i sie przechiliła w nie ta stronę i ziemia. Na szczęście byłyśmy w pokoju gdzie jest wykładzina. W sumie to chwilkę płakałą chyba bardziej sie wystraszyła niż ją cos bolało.

Biedna Jagoda, ja swojego już ani na chwilę w leżaczku nie mogę zostawić, bo kic dupką w górę i już podłoga...

Aneciór racja! Tymi normami nie ma co się sugerować, bo każde dziecko jest inne i nawet na każdej puszce z mleczkiem jest * i dopisane, że to są normy, które u każdego dziecka mogą być inne :) luna no to Jagoda musiała się wystraszyć. Teraz tak to jest z tymi Maluchami. Strach zostawić. U mnie też była podobna przygoda tyle, że zdążyłam dolecieć :P Mały czekał na łóżku na mleczko i patrzę a on HOP i na brzuch. Zdążyłam w ostatnim momencie. Teraz pilnuję, żeby był na środku łóżka jeśli gdzieś odchodzę, a w leżaczku zapinam go pasami. Pina wrzuciłam fotomontaże Matiego na pocztę. Zrobiłam jeszcze jeden. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że pokazuje dziewczynom :)

Ja dzisiaj próbowałam patent z suszarką i faktycznie przestał marudzić jak ją włączyłam ale na chwile, a żeby zasną przy niej nie było mowy, oczywiście musiałam go ululać... Mały zasną po 20 i łudziłam się że już będzie spał na dobre ale gdzie tam... po pół godz sie obudził :/ i pewnie jak co dzień bedzie siedział do północy :(

Pigułeczko dzieki za miłe słowa aczkolwiek ja nie cierpię ogladać siebie na zdjęciach, nie dość, że blada to jeszcze ten wielki nochal:) Za to małej zdjęcia mogłam bym ciągle robić:) Ja wanienkę już eksmitowałam do piwnicy mała tak nóżkami wierzga, że pół pokoju było zalane:) Teraz kapie ją w brodziku i jest szczęśliwa wierzga do wali choć czasami wygladamy jakbysmy obydwie sie kapały:) Aneciór dobrze, że się zaczerniłaś bo tu czasami odzywają się jakieś głupie pomarańczki z głupimi tekstami a o podszyw łatwo. Co do tych norm to się zgadzam choć ja mam odwrotny problem do waszego mała spija 4x180ml i myślę, że jak by miała więcej też by wypiła bo ciągnie z butli powietrze na końcu:) Ech w dodatku ciągle marudna jest o ile wczoraj dzień był znośny tak dziś musiałam jej zaaplikowac czopek viburcol bo była nie mozliwa:( Ja nie wiem czemu na prawdę ząbków nie widzę, gorączki nie ma a czasami jeden dzień jest w miare ok a na drugi wytrzymać nie idzie w leżaczku płacz, na macie płacz jedynie na rękach jest spokój ale ja jej nie chce ciagle nosić od początku jej nie nosiliśmy i nie chce jej przyzwyczajać. W poniedziałek idziemy na szczepienie może lekarka mnie oświeci czy to zabki czy nie bo mnie krew zaleje. Kilka razy chciałam jej zajrzeć do buźki ale albo odrazu mnie gryzie i to tak łapczywie albo wyciąga język i nie idzie nic zobaczyć. Generalnie teraz siedzę sobie z lampką winka i czekam aż mi się zamrażarka rozmrozi bo chciałam całą lodówkę umyć a w zamrażarce jest taki lód, że to chyba do jutra będzie sie rozmrażać:( A syf taki, że aż wstyd:( Jutro biorę mała i jedziemy do mojej kosmetyczki na kawke ale tylkom kawke bo kurna krucho u nas z kasą budowa ciągnie pas trzeba zacisnąc a tu święta idą jak tak dalej pójdzie to nawet na prezent dla męża nie będę miała cholera jasna. Powiem Wam, że perspektywa posiadania swojego domku z ogródkiem to piekna rzecz ale kurna to jest skarbonka bez dna! A mamy dopiero stan surowy zamknięty, teraz podłączenie wody, elektryka, tynki no i cała reszta, podłogi, ogrzewanie, meble teraz się skarbonka dopiero zacznie:( No a po kosmetyczce jadę do teściowej na chwilę, mam nadzieje tylko, że mała grzeczna będzie, jak jutro się spisze to w niedziele znów na basen pójdziemy tym razem weźmiemy aparat to wyślę Wam fotki:) ALe się rozpisałam jak zwykle po lampce wina włączyło mi sie gadane:)

Milka= zgadza się budowa to worek bez dna... :/ nam zostało już tylko docieplić z zewnątrz ale jest jeszcze pożyczka do spłacenia... Możliwe, że to ząbki idą, nie musi być widać narazie. Lekarz bardziej sie zna od nas i Ci powie. U mnie narazie spokój z zębami, jest czasami marudny ale wiem że to pikuś w porównaniu do tego co mnie czeka...

A i Pigułeczko= szacun taką dużą córcie "wyhodować" :). Na tych zdjęciach już taka duża, fajniutka pyzia :]

Marka śliczne te fotomontaże, mogłaś pisać wcześniej że masz takie zdolności, kilka dni temu zamówiłam na allegro dla naszych rodziców na święta. A teście dziś kupili Darii sanki na mikołaja, jak będzie śnieg to zapinamy gondolę i jedziemy na sanki:) hehe Luna a mała była zapięta?? Bo ja moją zawsze zapinam w leżaczku, chodź ona też tak fika, że naprawdę nie wolno jej zostawić samej ani na chwilkę, a co dopiero będzie potem. Amiga nie no tak tylko pytałam, wkońcu pediatra wie co ma wam doradzić:) A ja wam zazdroszczę tych drzemek u waszych dzieciaczków, moja jak pójdzie na 30 minut spać przez cały dzień to będzie dobrze. Pigułęczko widać po zdjęciach, że kawał dziewczyny z tej twojej córeczki:) Milka niestety tak to już jest, ale teraz zaciśniecie zęby a potem będziecie mieli własny domek, a my z mężem to już po ślubie nie robiliśmy sobie prezentów. On stwierdził że to i tak nasza wspólna kasa niby ma rację.

Piguleczka robie testy codziennie i ze tak sie wyraze dupa moj M powiedzial ze do stycznia sie staramy a jak nie bedzie to on od stycznia chce kreatyne brac wiec nie bedzie dzidzi :-( A i musze wam sie wygadac wczoraj zadzwonila do mnie mojego M brata zona i powiedziala ze jest w szpitalu a ootem brat mojego M dzwoni wieczorem ze ciaza obumarla ehhhh az mi sie smutno zrobilo miala termin na maja :-(

Piguleczka robie testy codziennie i ze tak sie wyraze dupa moj M powiedzial ze do stycznia sie staramy a jak nie bedzie to on od stycznia chce kreatyne brac wiec nie bedzie dzidzi :-( A i musze wam sie wygadac wczoraj zadzwonila do mnie mojego M brata zona i powiedziala ze jest w szpitalu a ootem brat mojego M dzwoni wieczorem ze ciaza obumarla ehhhh az mi sie smutno zrobilo miala termin na maja :-(

Izzkka niby racja z tymi świetami ale wiesz ja miałam taką sytuację w domu rodzinnym, że jak byłam dzieckiem to były prezenty ale później matka stwierdziła, że nie ma kasy i nikt nikomu nie robił prezentów. Wigilia wygladała tak, że szybka kolacja bo albo mama na nocke albo póxna bo z dniówki z regóły wracała zła czasami wigilia kończyła się kłótnia ech książke mozna by o mojej mamie napisać. zawsze wtedy zazdrościłam mojemu chłopakowi (dziś mężowi) bo jak dzwoniłam z życzeniami u niego na wigilię dom pękał od ludzi, prezenty pod choinką, ąż chciało się tam być. do dziś lubię wigilię u teściów, teraz to będzie moja 3 wigilia u nich. mimo, że czasami nie zgadzam sie z teściami to święta u nich są na prawdę rodzinne czuje się magię świąt. Kochałam moja mame ale ona jakoś nie potrafiła spędzić rodzinnych świąt, nie nawidziła przygotowan w kuchni które ja uwielbiam ech winko działa bo mi się język rozplątał:) Uwielbiam Boże Narodzenie wydaje mi się, że nie ma bardziej rodzinnych świąt ech zawsze lubiłam grudzień święta i moje urodzinki nie długo:) Co do budowy serce się cieszy na widok tego co już mamy, mi tam dużo do szczęścia nie trzeba:) Ale ciągniemy ostatkiem sił bez kredytu, dobrze, że mąż dostał dofinansowanie z pracy bo tak to sobie tego nie wyobrażam. No ale idzie zima budowa sie wstrzymuje, wiec będzie się można troszkę odkuć.

madziaz przykra sprawa cholera cos o tym wiem poroniłam w 14tyg ale wtedy też byłam załamana a dziś co? Marudzę na ząbki:) Ból minie i będa mogli się znów starać:) Choc początki nie są łatwe z dojściem do siebie.

Pigułeczko, ale Gochna to już sama siedzi? bajer z ta stopą. Kluskę w ogóle jej stopy nie interesują ale do siadania też się rwie jak dzika

Gość anty milka
Milka znowu całą buteleczkę winka sama wydoiłas? :D

u nas to chyba jednak ząbki, dziąsełka twarde, płakusianie w nocy, a malutki od 4.30 ani myśli spać i właśnie bawi się na macie:) rozrtwkowy chłopak:)