Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ancymonka21

slubujemy - WRZESIEN 2012 :)

Polecane posty

fajny pomysł z tymi pocztówkami :) u nas zbierania na wózek nie ma :P a że tak zapytam, ile u Was dają ludzie (np para dorosłych) w prezencie? Bo u nas to jest tak 400zł czasem więcej. Wydaje mi się, ze to sporo. Ale nie mam pojęcia, jak jest w innych rejonach :)

Kasia to od groma wam powiedzieli, jakaś kosmiczna cena. Ania już kiedys czytałam ten protokół ale mi się wydaje ze protokół zalezy od ksiedza i to on go sporządza więc wcale nie musza byc takie szczegółowe pytania, może byc bardziej ogólnie. Tez tak myślę zeby wcześniej zmienic tą godzinę, bo w czerwcu moze byc za pozno, ale na razie damy mu spokój bo w tym miesiącu juz tyle razy do niego dzwoniliśmy ze aż głupio. gdzieś luty/marzec pojedziemy i zmienimy. mam nadzieje ze jeszcze nikogo nie bedzie na naszą datę a tym bardziej godzine. jak byliśmy się zapisac, to ksiądz miał jeszcze pusty zeszyt, byliśmy pierwsi na ten rok:) Ania- u nas przewaznie taka normalna dorosła para daje 400zł A co do kosztorysu ogólnego to ja jeszcze nie mam jak policzyc bo mój szanowny nie utworzył jeszcze listy gości ze swojej strony, scigam go o to już jakiś czas i ciągle mówi że zrobi:D a ja bym chciała już dokąłdnie wiedziec ile osób zapraszamy wtedy bym sobie obliczyła. Choc i tak ciężko obliczyc bo nie znam się na cenach owoców, ciast, tortów, nie wiem ile wydam na sukienkę i dodatki. Moze jak już bedę miała wszystko bardziej ustalone to oblicze A wam ile wychodzi dziewczyny?

Chyba troche przesadzilam. Nie cztery razy tyle ale i tak bardzo duzo. Sam plener kosztuje 1500zl. Mysle ze bedziemy musieli z tego zrezygnowac bo jedziemy w podroz poslubna to mysle zeby wziasc suknie I garnitur. I wynajac jakiegos fotografa na miejscu zeby zrobil jakies ladne zdjecia na plazy. Co myslicie? Wyszlo by? Pary daja u was po400zl?? Moim zdaniem to naprawde duzo. U nas 100 najwyzej 200zl, chyba ze rodzice, chrzestni lub dziadkowie to inna sprawa. U mojej siostry nawet zdarzaly sie piecdziesiatki w kopertach (ale to z rodziny jej meza)

No Patrycja to dajcie odpocząć księdzu na razie ;) hihi :) u nas na 2012 szykuje się parę ślubów. Ale na nasza datę nikogo nie ma :) chyba że coś się zmieni ;) My listę gości robiliśmy razem, teraz tylko jak nam się ktoś przypomni to dopisujemy :D bo doszło nam parę osób ze względu na to, ze mieli wesela i zaprosili nas, czy rodziców. Dużo do zaproszenia mamy tych ludziów :D Ogólnie to na bank nam wyjdzie 30 000 ... masakra! o_O Tak na oko robiliśmy ten kosztorys, ale coś takiego będzie. A! postanowiliśmy zrobić taką listę, co w jakim miesiącu załatwiać. Wódka, obrączki, zaproszenia itd. Bedzie łatwiej się ogarnąć :) Kasiu to u Was jakoś inaczej z tymi pieniążkami. My jak teraz byliśmy na weselach to dawaliśmy 400, moi rodzice 450, jak ktoś sam idzie to 200. No młodsi to mniej moze. Ale tak mniej więcej jest.

Na pewno bedzie duzo fotografow w okolicy. Mam nadzieje. Ja tez mam taka liste. Zrobilam sobie taki kalendarz kiedy co mam do zalatwienia. Rowniez mam liste co trzeba kupic i jak cos juz jest to odhaczam. Jest duzo latwiej i mam nadzieje ze nic tak nie zapomne w przygotowaniach

Kasia to jest super pomysł tylko moze lepiej zadzwonic wcześniej i się już umowic zeby nie było tak że pojedziecie a nie będzie komu zrobic wam zdjęc 100zl u was dają od pary to troche mało. u nas tak jak u ani para 400zł, jak blizsza rodzina to troche więcej 500-700 np rodzice dziadkowie chrzestni. jak ktoś sam to 200zł, albo młode pary czy studenci. tak to się rozkłada. my robimy tak że ja robie sama listę z mojej strony, a Ł ze swoją mamą robi z ich strony. tylko że kurde ja naliczyłam az 80osób i muszę to jakoś okroic do 65, i tak wiadomo że czesc odpadnie ale co jesli wszyscy dopiszą heh, nie mozemy sobie pozwolic na tyle osób. ja też prowadze taki zeszty gdzie sobie zapisuje wszystko co gdzie ile i kiedy:)

my zrobiliśmy razem listę, a później jeszcze konsultacje, czy nikogo nie pominęliśmy ;) no my tak 120 osób chcemy, więcej niż 130 nie, bo już za dużo i sporo większe koszty ... Fajnie jakby nam wyszło te 120, bo wtedy ta cena o 5 zł od osoby spadnie. Ja odłożyłam sobie w segregator umowy nasze z dj, fot.kam i salą, papierek o tych naukach ze szkoły a resztę to zrobię teraz i też będę odznaczała wszytsko :) Ale frajda jest w tych przygotowaniach nie? :)

Ja tez zabawe mam z tymi przygotowaniami. Ale chyba do czasu. A bedziecie mialy jakies atrakcje np animatorki dla dzieci czy fontanny czekoladowe czy cos moze innego?

my chyba nic takiego nie będziemy mieć. Ost na weselu D kuzyna puszczali lampiony, fajne nawet, ale... czytałam kiedyś o kąciku dla dzieci z kredkami, malowankami itd. żeby nie przeszkadzały i miały zajęcie ;D pomysł ktoś miał dobry ;)

my chyba też nic takiego nie będziemy mieli. chcemy jedynie te tuby kupic zeby ktos wystrzelił po wyjsciu z kościoła http://allegro.pl/wystrzalowe-tuby-konfetti-platki-roz-platkami-roz-i1939203084.html Lampiony są fajne ale przy naszej sali sa drzewa i trochę się boimy bo w sumie mogą się zapalic:/ A dzici będzie malutko moze z 6 więc nic dla nich nie będziemy organizowac

no te płatki są fajne. Takie coś to fajnie właśnie. My będziemy mieć na pewno bramkę strażacką :D my mamy dużo kolegów w straży, a mój tatik jest prezesem OSP więc tym bardziej. Już kiedyś chłopaki się śmiali, ze nam zrobia taką bramkę, ze zapamiętamy ją na pewno :) I raczej sporo bramek będziemy mieć, bo u nas tak przeważnie ;) Jacie oglądam sobie jeszcze te zaproszenia i nie wiem, jak my wybierzemy. Ja bardzo niezdecydowana jestem... D pewnie powie, ze z zaproszeniami/winietkami zdaje się na mnie ;) Bukiecik jednak mi się podoba taki http://images39.fotosik.pl/795/5c4ce16cb4c2a633.jpg :) http://slubowisko.pl/files/userslibraryphoto/bukiet_slubny_promo_01_1.jpg ale ten tez śliczny http://forum.przewodnikmp.pl/richedit/upload/2k3d1ae797d5.jpg chociaż nie widziały mi się te ogonowe, to ten jest piękny ... ogólnie róż :) no ale czerwone tez świetnie wyglądają ... Chyba nigdy się nie zdecyduję :/

te z kaliami jak Twój tez są ładne. A tu z fioletem to w sam raz dla Patrycji :) Ja tez nie jestem przekonana do tych ogoniastych. Teraz młoda miała to się wkurzała, bo przy każdym zdjeciu musiała go "kierować" :D Ja właśnie tym pierwszym się zauroczyłam :)

dziewczyny a jeszcze mam pytanie - tylko się nie śmiejcie, ale ja nic a nic się na tym nie znam ... ;) chodzi mi o pazurki :) można jakieś takie zrobić, zeby były jak najbardziej naturalne, ale takie utwardzone trochę. Żeby tak "niszczycielskie" nie były dla płytki ;) bo ja najpierw myślałam o tipsach, ale to było dawno i już nie chce :P później żeby na swoich zrobić coś, ale ja mam takie coś, że jak wyhoduję ładne przed imprezą, to często szłam z jednym złamanym ... :/ a nie chciałabym na swoim ślubie z taką pałką być :D Powiedzcie mi czy istnieje takie coś jak ja chcę ;)

ania ja się zajmuje paznokciami i mam sprzęcicho do tego to ci powiem;) mozesz połozyc sobie akryl na twoich paznokciach, zapuścisz sobie ładnie idziesz do kosmetyczki i ona ci nakłada na to żel, ozdabia i co tam chcesz. nic sie nie złamie bo są utwardzone i ładnie wyglądają. też tak będę robiła wszystkie bukiety ładne, a mi się wlasnie podobają te ogoniaste ale anka dobrze zwrócila uwage ze trzeba kierowac ogonem:D nie pomyślałam o tym. ale podoba mi się tak taka gałązka wisi co do bramek to u nas też robią, mam na wsi dużo znajomych to pewnie będzie sporo

ten twoj pierwszy tez mi sie bardzo podoba. ja juz jestem zdecydowana na moj. chyba ze mi sie jeszcze odmieni przez te 9 miesiecy. uwierzycie ze jak poszlam do jednej kwiaciarni u nas w polsce to mi kobieta powiedziala ze chce 200zl za taki prosty bukiet, a to bez bukietu dla druhny i butonierek. przesada. prawda jest taka ze jak sie powie ze to slubny bukiet ma byc to cena od razu wzrasta trzykrotnie..

ale się udałaś z tym kierowaniem ogonem !!! :D sama do siebie się śmieję ;D thx za te paznokciowe porady :* ja chyba nie będe szalała ze wzorkami, czy ozdobami. Coś frenchowego raczej z jakimś delikatnym paseczkiem srebrnobrokatowym. Coś chyba takiego. Jak znajdę jakiś ciekawy wzór, to wrzucę i ocenicie ;)

ja jeszcze nie myslalam o paznokciach ale to dobry pomysl z tym utwardzaniem. mam tylko nadzieje ze uda mi sie zapuscic zeby byly dlugie i ladne bo mi sie szybko lamia

Słuchajcie ja jeszcze wróce do świadków, sorry że tak zawracam wam tym tematem głowe ale teraz to już sama nie wiem. wczoraj Ł rozmawiał ze swoją mamą na ten temat, mówił jej ze nie mozemy się zdecydowac i jego mama radzi nam wziąc tą drugą wolną pare. mowi zeby nie brac małżeństwa ja kiedyś rozmawialam ze swoją mamą i ona wprawdzie nie wierzy w zabobony ale też radziła wziąc tą drugą pare (moją koleżankę i kuzyna Ł) bo mówi ze oni są młodsi i ogolnie tacy rozrywkowi i będzie lepiej. teraz znowu rozmawiałam z moją babcią i też mówi zeby broń boże nie brac żonatych bo nam się malzeństwo rozleci itp ja w zabobony nie wierze ale teraz to już sama nie wiem. te małzeństwo z rodziny Ł sa lekko po 30stce. a ta druga para wiek 21 i 19 lat. moze rzeczywiście lepiej poprosic tą kolezankę z kuzynem. do tego ta sprawa o której wcześneij pisalam do tego każdy odradza nam brac małzeństwo. jestem totalnie zaplątana:(

no właśnie Kasiu jak patrzyłam sobie na jakiejś stronie te bukiety patrzę a tam 150,180 zł za bukiet, myślałam, że fiknę z fotela ... Musze sobie to zdjęcie pierwszego bukieciku gdzies zachomikować, na wzór ;)

Gość wieczna panna;;;;
a od kiedy to małżeństwo może byc świadkami na slubie kościelnym???

ja tez nie wierze w zabobony i wiem ze moja siostra razem z mezem swiadkowali kilka miesiecy temu i bylo ok. ale wlasnie przez ten inny problem lepiej poprosic twoja kolezanke i kuzyna. przeciez nie chcialabys miec nieprzyjemnosci na swoim wlasnym weselu

Patrycja jeśli już mamy Wam tak doradzają, to moze lepiej weźcie kuzyna i znajomą. Zabobony zabobonami, ale jak wszyscy Wam mówią, żeby ich nie brać, to faktycznie. Jeszcze mówisz, ze sa inne trudności. A tak jak już wczesniej pisałam siostrę Ł poproś o pomoc w wyborze sukni, bedzie pewnie zadowolona, że może ci pomóc.

wieczna panna- małżeństwo może byc wg kościoła, to nie jest zabronione. może byc nawet ateista, każdy,aby tylko podpisał dokumenty. ale wiesz chodzi o własne przekonania i tak ogólnie, żeby fajnie wyszło

Dzięki za rady. chyba tak wałsnie zrobimy poprosimy tą drugą wolną parę. ciekawe czy się zgodzą:)

oby tak :) słuchajcie a macie już zaplanowane jakieś fryzury, bo ja tu kiedyś pokazywałam jaką bym chciała miec fryzurke ale nikt wiięcej nie pokazał. moze już coś macie na oku?;)

ja tak jak pisałam na początku - rozpuszczone raczej na 100%, może z jednej strony podpięte, tak jak mam zazwyczaj na weselach. Tak mi jest najwygodniej i najładniej (to nie było za skromne...;) ) jak znajdę coś to zapodam linka i jak będę miała jakieś zdjęcie z tego ost wesela gdzie widac moją fryz to tez wrzucę i ocenicie, czy się nadaje ;D