Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka z dooopy

Moja kolacja to kanapki z cebulą i czarna herbata!

Polecane posty

Gość moj facet to ekscentryk
och :D swietny temat na dzis :D zeby powspominac stare dzieje, w tym tych, ktorzy odeszli .. Na szczescie moja babcia jest wsrod nas ( druga odeszla, ta od pieczarek smazonych na piecu i jajcznicy na masle sztywnej jak beton :D ) :D

sol i maslo :P ale w takich warunkach jadlo sie bez :P moj facet tez jadl :P uwierz mi --jest nas wiecej :P chodza za mna leniwe pierogi, ale boje sie zrobic bo ta tutejsza maka taka ciezka i ciemna :O

Na wakacjach u ciotki z przyjemnością wyjadałem ziemniaki z parnika. I wiecie czemu były takie smaczne? Bo nie były obierane i zachowały pełnię smaku w ten sposób. A do tego wiejskie masełko i kwaśne mleko... nic więcej nie było potrzebne.

ej no co Wy, ja ostatnio robilam ziemniaczki gotowane w mundurkach i z maselkiem roztopionym i posypane koperkiem i moj szwagier powiedzial, ze nie bedzie tego jadl, bo to jedzenie dla swin :( goopek. Ja uwielbiam tez ziemniaki pieczone w piekarniku, pokrojone w skorce ( umyte :P ) na osemki, polane oliwa, posypane swiezo zmielonym pieprzem i sola :D

Ziemniaki z parnika...mniam, albo pieczone w popielniku jabłka, albo świeże, cieplutkie mleko od krowy...uwielbiałam takie smaki dzieciństwa...:)Na wykopki ziemniaki pieczone w ognisku, kiełbaska pieczona na patyku, latem kradzione truskawki, takie z piachem, zielone jeszcze papierówki, ech...miło powspominać....a w jedynym w okolicy babci domu sklepie oranżada w woreczkach....:)

Potwierdzam :) Poza tym był na forum świetny temat o tamtych czasach... i niestety zniknął mi niespodziewanie z Ulubionych. A śledzik w śmietanie na gorące ziemniaki? :D

Quis zajezdzasz mi Skandynawia :P no byl temat, byl, nawet sie wpisalam z moimi golabkami z kleju ale nikt nie uwierzyl :D jablka pieczone jakos mnie nie przekonuja, ale lubilam chodzic z babcia na pole i pic pianke z mleka, ktora sie robila na sitku w momencie przelania mleka z wiaderka do kany :D teraz mieszkam w miescie, mam taras ale nawet nie mam trawnika, zamiast krow i kur mam kota :( troche to smieszne, ale kilka dni temu bylam w odwiedzinach u rodzinki, i akurat moj wujek oral pole za stodola i moj 2 letni synek biegal po tych swiezo zaoranych bruzdach i wyciagal dzdzownice i inne robale, a na widok kury nie mogl przestac wowowac :D

wlasnie mezus przyszedl z pracy i mi tu nadaje o chlebie z dzemem i serem ( zwyklym, zoltym w plasterkach) albo chlebie z bananem :D ale to nie my, to tubylcy :D

Quis ortalion?? ja raczej nie, ale ciocia z hameryki przysylala nam paczki ubraniowe przez lata i jako jedyna w podstawowce mialam czerwone prawdziwe jeansy ze stanem pod tzytzkami i sukienke w cekiny :D

mój facet to ekscentryk ---od jakiegoś czasu mieszkam w Sztokholmie :) pieczone jabłka są pyszne :D w dzieciństwie bałam się dżdżownicy :O takie świeżo orane pole zayebiscie pachnie :D

Quis to po sasiedzku ze mna, ja mieszkam w Oslo :P chyba sie bede musiala na swoj stary czarny nick zalogowac bo mnie znowu zdemaskuja :D no cudnie pachnie, to prawda.. Ciesze sie, ze udalo mi sie spedzic 3 dni w domu, pogoda byla zaiste piekna i nie chcialam marnowac czasu na siedzenie przez tv, chociaz moj synek jest jeszcze maly to i tak mial radoche jak nic :D

Adele az musialam wygooglowac te Relaxy :D ja tam mialam buty z Hameryki, 2 numery za duze, ale hamerykanskie :D

a jedliscie kogel mogel?? jedyna slodkosc z czasow dziecinstwa a dzis nie moge na to patrzec :D

Gość marnotkqa
co dzis jemy? mi sie marza te cebulaki, i jakas kanapeczka ze smalczykiem ❤️ oczywiscie mam obiad z wczoraj :( musze sie skusic na cebu{sece]love

Gość marnotkqa
i chce mi sie czarnej herbaty ;) kurde no!

Gość studentka z dooopy
🖐️ kogel-mogel jest :classic_cool:

bo ja jestem bidny jak komuny kuń to i wpierdalam ziemniaki z cebulom i dorabiam ideologię do tego Aby nas skłonić do ich przyjęcia, głupie idee przytaczają jako dowód olbrzymią publikę, która je wyznaje.

Gość studentka z dooopy
muszelki :P ja nie wiem co zrobic na kolacje :(