Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka z dooopy

Moja kolacja to kanapki z cebulą i czarna herbata!

Polecane posty

Gość studentka z dooopy
Moja mam robi takie ciasto z budyniem waniliowym, jabłkami i kruszonką..po prostu pycha. Ale nie mam przepisu:(

Gość moj facet to ekscentryk
babeczki w kropeczki, co Ty z tym smalcem :P okropne to, pamietam jak babcia zawsze przetapiala smalec albo robila inne dziwne rzeczy z prosiaczka ( galarety z nozek itd) to mnie dziwnym trafem glowa/brzuch/ oko / maly palec od stopy bolal...I kiedy uwielbialam nalesniki z cukrem albo chleb ze smietana / na jajku tak flaczki i chleb ze smalcem nie dla mnie.. pamietam, jak w niedziele zawsze sie rodzinka bila kto ma zjesc serce kurczecie z rosolu..I watrobki :D

Quis to rafaello ja znam pod nazwa domowe bounty, tez kuleczki kokosowe z mlekiem z puszki moczone w czekoladzie, tez niezbyt smakowalo :P studentka ale budyn i kruszonka to juz rarytas, buleczki cebulowe to jedzenie dla biedoty :D uwielbiam! ps. wiecie, ze dzis na necie znalazlam artykul o tym, ze bigos to polskie danie narodowe, i jakis goopek dziennikarz kazal do bigosu dodac jablko i ziemniaki :D i cukier :D

Gość studentka z dooopy
Ja tylko czekam na chwilę kiedy wyjmę z piekarnika cebulaki i zjem je w trybie przyspieszonym :D

moj facet to ekscentryk---- taka niedzielna wojna to byla w kazdej rodzinie :P u mojej kolezanki to dopiero walka 5-cioro rodzenstwa a tylko 2 zoladki :P do tej pory to wspomina :P bigos--- mmmm pyszota :D w tym roku robie sama-moj pierwszy :P ciekawe co to bedzie :P musze tylko podjechac do ikea po duuuuzy gar :P z dziecinstwa pamietam ciasta amoniaczki !!! moj tata je uwielbia a siostry do internatu wywoziły hurtowe ilosci. lubicie placki ziemniaczane z cukrem i kw. smietana ???

studentka napisze jeszcze ze maja sie piec w 180st az sie bulka zarumieni i ser stopi :D zeby juz dokonac dziela a nie zostawiac Cie z domyslami :D

Quis bigos bigosem, ja tam lubie ze swiezej kapusty taki nie odstany, ale pierwsze slysze, ze do bigosu dodaje sie jablko, cukier i ziemniaki!!!

Gość marnotkqa
bajaderki, mniam, nawet nie wiedzialam ze to z odpadkow heheh temu takie procentowe sa!

Gość studentka z dooopy
Ok :classic_cool: to bardzo dobrze, bo jako początkująca kucharka jeszcze bym coś spartoliła...ale trudno robiłabym je aż do skutku, skoro są takie genialne. Mam nadzieje, ze wyjdą mi za pierwszym razem :P

Quis placki ziemniaczane to tylko z cukrem, a w lepszych czasach ( no terazniejszych :P ) to moj maloznek lubi z sosem grzybowym z paczki :D ja wierna cukrowi jestem :D tata kiedys nam w czasach bidy robil kanapki z maslem i cukrem do szkoly :D

a byla tutaj tez mowa o "grubych plackach", plackach z maki i wody i sody :D moja mama czesto robila :D ze sosem jakims :D

nooo slyszalam o sliwkach, tesciowa tez czasem robi, tak jak ciotka moja dodaje do golabkow czosnek :D dziwnosc... z tym moim kucharzeniem jest tak, ze najprostrzy gulasz sprawia mi trudnosci, ale jakis kurczak w curry czy inne wloskie makarony nie sprawiaja mi trudnosci :P

chleb wiejska śmietana i cukier :D boshe chce wrocic do tych czasow :D truskawki z ziemia, marchew wyrwana z ziemi,wytarta o spodnie i zjedzona :D szaberek u sąsiada --mmm pyszny agrest miał :P

Gość studentka z dooopy
Muszę lecieć. Mam nadzieję, że dorzucicie jakieś przepisy jeszcze :P odnalzałam w sobie instynkt kulinarny i muszę to wykorzystać:D dobranoc 🌻

marnotkqa no ja z tego przepisu korzystam :D a cynka mam od kolezanki z Bialegostoku :D no ja te cebulaki robie na kolacje :D bez niczego :D same :D mozna dodac jeszcze pieczarki jak sie ma, ale odradzam kielbaske posmazana czy inne cuda, to ma byc CEBULAK a nie pizzerka :D

Gość marnotkqa
to my kukurydze z ojcem kradlismy jak wracalismy z gieldy samochodowej w jozefowie jakos zdaje sie, tam jest sporo po drodze he he

Quis oj tam, oj tam, ja jadlam golabki z piasku i kleju zawiniete w lisc bzu, albo zupe robiona z kurzych koop i wody z kaluzy :D czasami sie zastanawiam jak to sie stalo, ze jeszcze zyje, i czasem mi zal, ze moje dziecko nie przezyje tego co ja, lezenia na stogu siana w sierpniowa noc i podziwianie spadajacych gwiazd, latanie po wiosce i zabawa w chowanego w cieple letnie noce, wlazenie na najwyzsze drzewa i smiganie po cienkim lodzie..Ech :D

Gość marnotkqa
moj facet :D i jam z bialego, widac kolezanka zna sie na rzeczy, wygladaja przepysznie cebulowe malenstwa, slinka leci!

Gość marnotkqa
podszywy sie zabawiaja :) jak zwykle

marnotkqa to o golabkach z kleju i piasku to najprawdziwsza prawda i fakt autentyczny :D

oddałaby wszystko żeby zjeść paczki i makowiec zawijany mojej babci. Wasze babcie tez dobrze piekly i gotowaly. ?? pamietam jak babcia odsmazala mi na masle makaron--jakie to bylo dobre :D

Gość marnotkqa
:) pora sie zaczernic

Gość marnotkqa
moja babcia robila pyszne krokiety i noge kurczaka gotowana, ja probowalam tak samo zrobic jednak smak nie ten sam...

marnotkqa nie wierzysz, nie musisz, ale 4-5 letnie dzieciaki maja rozne pomysly :P Quis moja babcia piekla sama chleb, drozdzowki i babki..Robi to do dzis ( oprocz chleba, ale w gazowym / elektrycznym piecyku nigdy jej nie wychodzily jak w takim na wegiel i przestala :( pamietam co niedziele szlismy rodzinnie do babci na kakao i ciepla, pyszna babke/ drozdzowke.. Zaluje, ze nie mieszkam blisko niej bo tesknie za jej wypiekami :( rosol musial miec centymetr "oków" na wierzchu, inaczej to nie byl rosol, makaron zawsze babcia ( a potem my razem ) robila sama ( a ja lubilam piec ciasto makaronowe na piecu, wychodzily takie chrupiace chlebki wtedy :D )...ooo albo pieczarki pieczone na takim piecu ze sola :D jajecznica na masle, tak sucha, ze az widelec stawal deba :D

pamietam tez kopytka :D z wczorajszych ziemniakow z maka, gotowane na wrzatku i podawane ze smietana i cukrem :D nie przemawiaja do mnie te wersje na bogato, ze smazona cebulka i skwarkami :P

moja mama co niedziela robi rosół i swojski makaron :D tez piekłam placki makaronowe :D podkradałam mamie :P w niedziele miedzy mna a siostra zawsze byla ''wojna'' o rosol i makaron. teraz mnie juz nie ma wiec wszystko zabierze dla siebie. jak mi brakuje domowego rosołu :O jedliscie ziemniaki z parnika ?? :D

Quis jesoooo zartujesz chyba :D myslalam, ze nikt na swiecie oprocz mnie nie podkradal babci ziemniakow z parnika, ktore mialy byc jedzonkiem dla swinek :D mniam, ze sola, az rece parzyly :D