Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka z dooopy

Moja kolacja to kanapki z cebulą i czarna herbata!

Polecane posty

Gość studentka z dooopy
Rosół z ziemniakami jadłam wiele razy :D

Gość marnotkqa
quis wiem ze to dziwne polaczenie ale zaskakujaco smaczne, po prostu jajka na slodko, polecam! babeczki :) lody z kurkami o tym nawet bym nie snila

Gość tanova
No to teraz ja podam mój przepis na niebo w gębie:) kupujemy jakies 2 kg podgradla wieprzowego swiezego (cena 1 kg to okolo 5 złTrzeba odkroić tą skóre , a mięso kroimy na drobna kostkę. Niestety , tu się nie da oszukać i zmielic , bo mielone wstrętne.Wrzucamy to do duzego gara i zalewamy wodą w takiej ilosci , by zakryła mięso.właczamy malutki płomień i gotujemy .Mieszamy od czasu do czasu , zeby nie przywarlo do garnka, Gotujemy kilka godzin , do czasu , az mieso zacznie sie rozpadac . Przyprawiamy wedle uznania, ja np. dziele zawartośc na kilka porcji i dodaje do jednej majeranek , do innej cebulę podsmazona , mozna też zrobić porcję z czosnkiem.Tu juz zupełna dowolność obowiązuje. Umieszczamy to w lodowce i mamy rewelacyjna rzecz na kanapki , mozna to długo przechowywać , nawet zamrozić , ńiech się schowa najlepsza wedlinka.A jak macie faceta , ktory lubi takie rzeczy , to macie z glowy kanapki, bo bedzie cinał jak szalony:) sprawdzone und wypraktykowane przez jakieś 6 lat , co najmniej 2 razy w miesiącu, robie to tez znajomym .

Ale sprobujecie to! Chleb , maslo na to serek homogenizowany i na to nutella :) MNIAM!

Tak. Podobnie jajka na twardo z dżemem są super. Ale kurki z lodami... w sumie mogę to sobie wyobrazić. To byłby taki słodki sos i w nim soczek z grzybów... coś w tym jest... pewna analogia do pieczarek w śmietanie.

Gość marnotkqa
tnaova, n o no dobry przepis :) to taki jakby smalec na kanapki

Mój jadłospis na dzisiaj: Śniadanie: kanapki z kaszanką kupowaną na metry w hurtowni rolniczej + herbata ekspresowa zalewane co najmniej dwukrotnie, gdyż producenci oszukują i wsypują za dużo suszu do saszetki, żebyśmy musieli wiecej kupować. Drugie śniadanie: mus z 250 ml mleka (kupowanego na wiadra prosto od krowy, na szczęście stać mnie na to, żeby pojechać taksówką po mleko na wieś) zmiksowanego z zebranymi w parku owocami jarzębiny - mnóstwo witminy C. Obiad: zupa szczawiowa (szczaw rośnie w pobliskim parku), kupione na metry ziemniaki okraszone tłuszczem uzyskanym z kiszki po kaszance ze śniadania + kotlety z mięsa mielonego z lidla + surówka uzyskana z odcedzeniu szczawiu z zupy. Kolacja: kanapki z makrelą za 2,70.

Gość marnotkqa
to ja sie przymierzam do zrobienia zupy z glowy jagniecia z jogurtem ;) na serio!

Gość studentka z dooopy
babeczki-słodycz lodów i charakterystyczny smak kurek to było przyjemne doznanie ;)

Gość tanova
Moze i trochę snmalec , ale większość zawartości stanowi chude miesko , to samo w sobie jest dość chude , nic nie ocieka tłuszczem , naprawde polecam . Przy ograniczonym , studenckim budzecie to super sprawa.

Gość marnotkqa
babeczki, wow to sie nazywa jedzenie regionalne i tego co w sezonie, jestes de best, zapraszam do siebie, ugotowalbys mi cos ze swojego menu :)

Gość studentka z dooopy
Albo usmażona kania obtoczona w jajku i bułce ;) z chebkiem :P

Gość wyszłam za mąż zaraz wracam
babeczki z dupeczki :D:D

Gość studentka z dooopy
babeczki-tak.jedzenie odgrywa bardzo ważną rolę w moim życiu ;) na szczęście mogę jeść co chcę i ile chcę i nie martwić się o kalorie :D