Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wesoła Dwudziestka

topik dla dwudziestoparolatek

Polecane posty

Gość anitassss
ja mam 21 lat pracuje już 2,5 roku jestem na 3 roku studiów

Gość strzałka :)
hmm idealny? na pewno taki nie istnieje, ale teoretyzując... nie rozrzucający brudnych ciuchów po pokoju, robiący mi rano śniadanko lub wieczorem kolacyjkę, nie kontrolujący wydatków ;)

Ideał nie istnieje ale ja zadowalam się w zupełności swoim Mężem;p Dużo mu nie brakuje do ideału-no może za bardzo temperamentny jest ale za to nadrabia w kuchni. Gotuje przepysznie:)

W sumie to może się przedstwawię trochę:) Mężatka od lutego-w związku prawie 7 lat:) Bezdzietna. Pracuję jako księgowa w biurze finansowym. W tym roku skończyłam 4 letnie studia inż . Niestety nie obroniłam się jeszcze, także II stopnia są w zaieszeniu.

Gość pani GINEKOLOG
ja nie studiuje ,pracuje w przechodni lekarskiej, i chce teraz planuje pierwsze dziecko a wy?

ja jestem mężatką dopiero od miesiąca ale w związku jesteśmy dłużej, znamy się ponad 5 lat i mąż już bardzo chciałby mieć dziecko, ale ja dopiero obroniłam mgr inż. i nie pracowałam nigdy w zawodzie a bardzo bym chciała zrobić chociaż 6-12 miesięcy doświadczenia zawodowego... szukam pracy więc trzymajcie kciuki ;)

Gość leniuszkaaa
Hm... kończe studia licencjackie, mam stałą pracę, mam NORMALNEGO parntera od 1,5 roku, mam 6 letniego syna a sama mam 21 lat. Jeszcze mieszkam z mamą. Ogólnie jestem dumna z tego, że daje sobie radę w życiu, że mimo wpadki w bardzo młodym wieku nie poddałam się i dążę do celu. Plany: - za dwa lata wziąć ślub - najpozniej za rok mieszkac z partnerem i synem a nie u mamy - za rok zaczac studia magisterskie jesli uda mi sie obronic prace w maju - za 3 lata zaczać rezalizować marzenie jakim jest budowa domu

ja nie mam dzieci,mam faceta,zajmuj sie narazie domem,po nowym roku pomysle o pracy :-D denzela uwielbiam po człowieku w ogniu :-D

Ja nie planuje jeszcze dziecka. Czuję się za młoda. Choć teraz sporo moich rówieśnic powpadało i jakoś częściej o tym zaczynam mysleć. Wiem , że Mąż byłby szczęśliwy gdybym jednak zmieniła zdanie. Ja jakaś taka dziwna jestem. Podoba mi się czas ciąży u kobiet ale to co po porodzie mnie przeraża:)

Leniuszka, widzę, że dałaś sobie radę i masz piękne plany - gratulacje! Ja tam nie czuję się za młoda na dziecko, chciałabym :)

Gość leniuszkaaa
Boska - tak... wiem jak to brzmi, ale na prawdę nie wstydzę się tego. Ważne jest dla mnie, że zdecydowałam się urodzić i wychować a nie wyskrobać i udawać, że sprawy nie było (drugą opcje niestety wybiera duża większość nastolatek)

leniuszkaaa -Podziwiam bo sporo musiałaś przejść. Masz rację , że nie Masz się czego wstydzić. Od 15rż według prawa można wspólżyć. I na pewno wiele osób zaczyna to w tym wieku. Nie mnie to oceniać. Tylko nietkórzy mają pecha i wpadają a oczywiście najwięcej mają do powiedzenia i dogadywania Ci , którym córki za ścianą robią to samo tylko miały to szczęście , że nie zaszły w nieplanowaną ciążę.

Gość pani GINEKOLOG
ok moze sie tego nie wstydzi, i moze to jest normalka ze sie w wieku 15-lat uprawia sex, ale powinno sie zabezpieczac, bo moze ona miala szczescie trafila na partnera i ma mame ktora pomaga, ale nie wszyscy maja tyle szczescia, i co wtedy jak sie nie ma wogole kasy, co chcesz dziecku dac oprocz milosci ....miloscia go nie nakarmisz ...a w wieku 15-lat to sie jest uzaleznionym od rodzicow, nie ma sie pracy ,ani szkoly co to za przyklad dla dziecka...15-latki ,wogole nastolatki powinny bardziej uwazac, a jak sie chca kochac to tylko z zabezpieczeniem albo wcale

Gość leniuszkaaa
Akurat ojciec dziecka mimo wtedy już dorosłego wieku okazał się nawet nie dupkiem a czymś gorszym... nie wiem jak z kwestii czasu go określić... Psychol? Odizolowałam Nas (mnie i syna) od razu po porodzie. Tego też wiele osób nie pochwala, ale wierzcie mi, że miałam kolosalne powody a wrecz obowiązek chronić dziecko przed nim. Pewnie, bardzo wiele zawdzięczam mamie i reszcie rodziny, bo bez niej nie dałabym rady kontynuować nauki po porodzie, nic bez niej w sumie bym nie osiągnęła. Jednak jeśli się ma kochającą rodzinę to możesz prawie wszystko, wystarczy chcieć a ja chciałam, nie dla siebie - dla dziecka, by wiedziało, że w życiu nie było dla mnie nigdy przeszkodą tylko największą motywacją.

hmmm dobre pytanie, zastanawiam się właśnie co zrobić...

leniuszka podziwiam Cie ale tez nie pochwalam sexu w wieku 15stu lat...gdzie Ty mialas glowe!!! Ale skoro sie stalo co sie stalo to obys wychowala dobrze syna i nie wpadnie w wieku 15stu lat:P http://ugotujmyto.blogspot.com/2011/11/domowe-chipsy.html przed chwila to zrobilam i pyyycha:D Ja mam na obiad zapiekanke,ktora wczoraj zrobilam i pyszny kapusniak:D

Teraz do 15 to mam jogurt w pracy;/ Ale w domu mam dziś pomidorową z ryżem. Od dwóch tygodni mam taka faze na ta zupę, że Mąż mi codziennie ją gotuje:) A wieczorkiem jedziemy do babci na gołąbki

Gość pani GINEKOLOG
nie mam czasu gotowac obiadu pracuje do 19.00godz. ,ale moj facet ma wolne, chcial cos z ryba ugotowac chyba couscous znacie to?

a ja jestem przeziębiona i nie chce mi się cudować... może po prostu zrobię rosół? nie mam pomysłu na coś szybkiego i prostego...