Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgiwehtgi

Pizza z pieczarkami?

Polecane posty

Gość jhgiwehtgi

Czy pieczarki na pizzę uprzednio trzeba jakoś usmażyć czy można je dać na ciasto surowe?

Gość jesli surowe to niedużo
bo puszczą sok i będzie się gotowało a nie piekło ewentualnie możesz surowe zetrzec na grubej tarce bezpieczniej jest podsmażyć, zeby odparowała woda

ja kroję w cienkie plasterki i jest OK :) i soku nie puszczają :)

Gość fdffff
ja nie smarze daje zawsze surowe i pizza pyszna wychodzi nic sie nie gotuje jak tu ktos wyzej napisal chyba nigdy tak nie robil i plecie głupoty

Gość bardzo uczynna osoba
pizza z pieczarkami robie tak, ze pieczarki klade na koniec na ser i wtedy przypieka sie (a nie ugotuja) i od razu wtapia sie w ser :)

Pieczarki pokroj w cieniutenkie plasterki ( nie wiecej niz 4-5 pieczarek na standardowej wielkosci pizze) - gwaramtuje, ze nie puszcza wody. ALE Warstwy jakie powinno się wówczas polozyc wyglądają tak: cienkie ciasto, sos pomidorowy, ser (pycha jest mozarella starta i troche żółtego), szynka- co kto lubi, Pieczarki. Pieczarki są na samej górze. Podczas pieczenia ser wyplynie na wierch przez wszystkie warstwy, a pieczarki będąc na wierzchu nei puszcza wody bo się ładnie upieką i obeschną. Z serem nie nalezy przesadzać, ogólnie z innymi skladnikami również.

Gość harmid
ja kładę surowe w plasterkach, żadnego soku nie puszczaja.

Gość gość
Uwielbiam pizze z pieczarkami!

Gość gość
Ja dobre pieczarki kupuję od http://lomania.pl/ To firma, która oferuje całe pieczarki, ale tez krojone a nawet gotowe farsze, pieczarki marynowane czy po grecku. Wszystkie pycha!!

Gość gość
Ja nigdy nie mam czasu na robienie pizzy. Zazwyczaj szukam dobrych na portalach typu http://www.alepizza.com/ . i przyznam, że w wielu pizzeriach mają doskonałe pieczarki .