Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kafeterianskak

Tusk ma zabrac ulgi na dziecko ! kto glosowal na niego

Polecane posty

wszystko k u r w y sprzedali wszystko nie bedzie co po nich zbierac przyjda inni do wladzy to o tamtych sie zapomni i bedzie sie nowych szkalowac taki to jest narod !! narod partaczy !!

Gość normalny człowiek w dzikim kra
Orlen też już chcą opierdolić i to za grosze jak wszystko. Jakim trzeba być debilem żeby tego nie widzieć? A czemu w wawie firma dostarczająca prąd jest niemiecka? W gdańsku też podobno niemcy przejęli energetykę i windują ceny! Otwórzcie oczy ludzie.

Gość ja86sia
zorientuj się ile taki spawacz zarabia ;) zawodowe wykształcenie da więcej kasy niż jakieś głupie socjologie i inne humanistyczne bzdety ;) ale jeśli ktoś zostaje przy średnim, nie ma zawodu to jest ciężko, niestety... "zapewne chodzi o skonczenie socjologii albo psychologii tak zwanych modnych kierunkow i pozniej otwierasz wlasny gabinet i leczysz ludzi z problemow buahahahahahahahaha" rusz mózgiem... nie trzeba być aż tak inteligentnym, żeby dzisiaj wiedzieć co jest DOBRYM kierunkiem... humanista praktycznie = bezrobotny.

tylko gdzie ten spawacz ma pracować w Polsce? Były stocznie to co zrobili z nimi?

właśnie... i tak jakby coś mu to dało w ogóle bo na każde miejsce pracy żeruje po 200 absolwentów a i tak kończą na zbieraniu buraków w niemczech :D no ale głupki od ryżego dalej swoje

Gość asolotyk
ja86.... wiem czym się różni fachowca od studenta humanisty tylko niech ktoś głupio nie pisze ze wykształcenie coś dzis w pracy w PL zmieni nie ma pracy albo jest taka za 1200 zł dla telemarketeraa

Master111-albo jesteś debil albo Ci płacą za pisanie pierdól!!!!! Kto ma ten kryzys ? bo nie elity,rządy ,tylko ludzie którzy na nich pracują!!! Puknij się w ten głupi łeb,bo ja bym chciał miec zarobki najniższe nawet te z Grecji!!!! Zrobili kryzys bo nie mogą się nażryć a ludzie Im wierzą! polska ma się najlepiej-przecież polska to Naród ,czyli My !!!!!!!!!!!! A mamy coraz gorzej,cofamy się jakbyś nie widzial!!!!!!!!!!!! Ale jest na to pełna zgoda Idiotów Polaków!!!!!!!!!!!!! Niektórych na szczęście!!!!!!!!

Gość jaPO
wawcia powraca6969 debile myślą, ze spawacz musi mieć studia...

kolega jest specjalistą inżynierem na PKP i zarabia 1800zł :D wynajmuje mieszkanie za 1300zł i ma dwójkę dzieci... wg. politruków z PO to jest normalne i godne życie? A może za słabo wykształcony?

Gość asolotyk
dokładnie spawacz w PL nic nie zarobi w innych krajach ciężej jest studiować ale te studia się liczą są coś warte u nas nic bo studentów jest za dużo

Gość jaPO
a tak jak WY to piszą ludzie co mają denną prącę za grosze. Co do studiów to nie - ciągle się trąbi, ze brakuje inżynierów i wcale nie ma 200 osób na miejsce i nie zarabia się 1300zł...

mamy sie najlepiej bo budujemy drogi i stadiony na euro a czy ktos slyszal o jakis hotelach ?? zreszta narodowy i tak buduja dla nas niemcy no kurwa skandal jeabny

i jeszcze pytanko: w którym kraju poza PL ubezpieczenie społeczne = 50% zarobków?

Gość jaPO
pracy trzeba umieć szukać. Ja też jestem inżynierem i jakoś mogę zarabiać powyżej średniej krajowej, bez znajomości, bez bogatych rodziców, tak po prostu. i jak chcecie to w moim zakładzie potrzebują jeszcze 8 inżynierów :)

nie pieprz bo akurat ja mam niezłą pracę ale masa znajomych ledwo żyje a leniami nie są i wiele lat się uczyli, np. informatyk w markecie ma 1500zł na rękę! co to kurwa ma być? na same dojazdy idzie 300zł/mc!

Gość jaPO
ja nie twierdzę, że w polsce jest dobrze, bo wiadomo, że nie jest, ale twierdzę, że na tym forum to są albo sami nieudacznicy co nie potrafią nic zmienić w życiu albo notoryczni narzekacze...

no niemożliwe to pewnie płacą 2000zł tym inżynierom i szukają frajerów :D

czyli jesteś narzekaczem bo tu piszesz?

Gość jaPO
powyżej średniej to nie jest 2000... poza tym chyba lepiej w zawodzie za średnią krajową niż w markecie za 1500 :D

Gość asolotyk
japo ale wszyscy nie moga być inżynierami to po pierwesze po drugie nie bój się coraz więcejs tudentów wybiera kierunki ścisłe więc za max 5 lat bedziemy mieć mase inżynierów a jeszcze pytanie czy twoja firma jest polską firmą czy moze zaraz zawieszą w niej produkcje bo kryzys np (fabryka fiata) i twoja pensja w najlepszym wypadku tylko zmaleja albo trzeba będzie szukać pracy bo dziś nie ma nic pewnego

pochwal się mądralo co ten zakład robi i ile zarabiasz ok?

Gość jaPO
może i trochę jestem :D a tak serio, to lubię czytać te bezsensowne forumowe kłótnie ;)

dokładnie nie każdy może i chce być inżynierem i to nie znaczy że ma żyć za 1000zł kurwa mać! piekarz, sprzedawca, sprzątacz, murarz i cokolwiek jeszcze też ma prawo godnie żyć tak czy nie?

Gość jaPO
zarabiam 4tys na rękę w rok po studiach, zakład robi siedzenia do samochodów i samolotów. nie mieszkam w dużym mieście, tu życie jest tańsze, dlatego 4tys spokojnie wystarcza na utrzymanie rodziny :) wiem, że w jakiejś Wawie to mieszkanie z 2tys kosztuje, ale u mnie raptem 600zł :)

bezsensownie to ty piszesz i jak cię trochę docisnąć to już świrujesz i migasz się od konkretnej odpowiedzi na proste pytanie