Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kafeterianskak

Tusk ma zabrac ulgi na dziecko ! kto glosowal na niego

Polecane posty

Gość jaPO
ja wiem, że każdy ma prawo godnie żyć, całkowicie się z tym zgadzam, ale nie mówcie, że pracy nie ma bo w wielu miastach JEST. poza tym temat był o kasie od państwa za robienie dzieci a nie o pracy :)

Gość normalny człowiek w dzikim kra
aha i tam potrzeba aż 8 inżynierów i nie ma chętnych? ha ha ha i ciekawe ile ludzi ten zakład zatrudnia i za ile pracują zwykli pracownicy, pewnie 1200zł

ale nie mówcie, że pracy nie ma bo w wielu miastach JEST. Chyba za 1000 zł

Gość jaPO
wawcia powraca6969 tak jak piszę - w małym mieście to wystarczająco, jakbym mieszkała w Wawie to myślę, ze 8 by mnie satysfakcjonowało :D hehehe nie no ludzie, trzeba trochę dystansu nabrać i trzeźwiej na to spojrzeć bo samo narzekanie nic nie da i nic się tak czy siak nie zmieni. nie można liczyć na rząd w każdej sytuacji :)

Gość asolotyk
japo czyli maiałam racie produkują części do samochodów czyli np praca nie stabilna bo pierwsze co pada w kryzysie to fabryki samochodowe zmniejszają produkcje i po etacie i po pieniądzach

Jak czytam pier..nie na temat nieudacznikow to mnie kurwica bierze i jakżem cyganka to rzucę na Was klątwę:) Po pierwsze-nie wszyscy musza być wykształceni ,bo ktoś musi byc kucharzem ,murarzem,krawcem....bo Paniska wykształcone sobie nie poradzą bez nich! A po drugie co za argument nieudacznik,????????????? Masz zawód,mieszkasz w rejonie polski gdzie placą malo bo duże bezrobocie i pracobucodawcy się z tego cieszą-TO co kur.a ma się czlowiek pochlastać??????????????? Zabić skur...ów ,dzieci i siebie???????????? No niech ktoś poradzi,bo radzi sie dobrze jak się ma pełno w dupie,bogatego tatusia lub jest przy korycie albo miesza jeszcze z mamusią!!!!!!!!!!!! KRETYNI!!!!!!

przeżyj za 4000zł w dużym mieście a nie na wiosce i utrzymaj jeszcze żonę i dwójkę dzieci za to - pewnie żyjesz sam, mieszkanie masz z mamusią albo dostałeś po dziadku i grasz wielkiego cwaniaka forumowego nie znając w ogóle realiów życia z tego wynika :D

Gość jaPO
zatrudnia dużo osób, a sam dział w którym potrzebują tych 8 zatrudnia 1600 osób :) co, niemożliwe"? a jednak :) małe miasto, mało wykształconych osób :) a tak serio, to na wielu sklepach wiszą info że szukają ludzi (nie wiem za jaką kasę, ale praca jest), więc ja wolałabym pracować za te 2tys niż siedzieć w domu i narzekać :)

Gość asolotyk
japo to nie temat o KASIE OD PAŃSTWA ZA rObiENIE DZIECI a o podnoszeniu podatków o zabieraniu ulg od tych dla których ten 1000 zł na dziecko to jakby 13 wypłata w roku pieniądze na wakacje czy ksiązki ,meble itp

Gość jaPO
normalny człowiek w dzikim kra - jestem kobietą, mam męża, od rodziców nie wzięłam grosza od 10lat i mieszkam ponad 100km od nich więc źle oceniłeś mój profil ;)

bopewnie wiekszosc spierdolila na zmywak do anglii zanim ta fabryka powstala dobrze pisze tutaj kolezka ze jak przyjdzie kreyzys w waszym regionie to 500 z miejsca zostanie wyjebanych na pysk

tak bo wg. tych cieciów każdy kto nie ma pracy to debil i nieudacznik - banda gnojów która nigdy nie była głodna i którym mamusi gacie pierze do 40-tki :D

w sklepach to się dziecino pracuje za 1000zł i jeszcze płaci za dojazd autobusem 100zł/mc

Gość asolotyk
japo a jak ci etat zmniesza w fabryce bo kryzys to nie będziesz chciał zeby ci rząd pomóg jakies dofinansowanie itp jak w fabryce fiata

pytałem ile zarabia zwykły popychacz w tej wielkiej fabryce? dowiem się?

Gość jaPO
asolotyk racja, po prostu denerwuje mnie totalnie roszczeniowe podejście niektórych osób -" rząd ma dać bo inaczej nie robimy dzieci i koniec!!" wiadomo, że jest ciężko, ale taka postawa i narzekanie tego nie zmieni... a nikt nie ma pomysłu co zrobić aby to zmienić :)

Gość jaPO
normalny człowiek w dzikim kra nie wiem, skąd mam wiedzieć? jak mi zmniejszą etat to będę się martwić i wściekać, ale nie polecę z tym do Tuska bo i tak nic nie zrobi :)

jak to co zrobić? podnieść płacę minimalną o 100% i skończyć przyzwolenie na wyzysk Polaków przez firmy zagraniczne!

Gość ehhhha a
To ja wolalabym juz ten zmywak jesli za godne pieniadze ;P

nie wiesz ile? to ja cię zapewniam, że nie więcej niż 1200-1300zł dostają te mrówki i żyj sobie kobieto za to, opłać przedszkolę albo opiekunkę, mieszkanie, rachunki i podstawowe jedzenie

Gość asolotyk
moj mąż ma własną firme transportową a nasze autka własnie dla takich fabryk te produkowane części przewożą więc wiem jak jest ludzie na magazynie zarabiają około 1200-2000 w zależnosci od ilosci godzin i umiejetnosci jazdy paleciakiem/wózkiem widłowym otp produkcja podobie

jak cię kiedyś wypierdolą i bieda zajrzy w oczy to zrozumiesz i przestaniesz kozaczyć - wkurwiają mnie tacy jak ty bez grosza zrozumienia dla słabszych jednostek w społeczeństwie

Gość jaPO
a czy ja twierdzę, że w Polsce się dobrze zarabia? NIE, twierdzę tylko, że narzekanie nic nie daje... A myślę, że dobrze wiesz, że nie podniosą stawki o 100% choćby ludzie ruszyli szturmem na parlament... poza tym nie w tym rzecz - to co rząd mógłby zrobić korzystnego to zniesienie podatków dla firm. Wtedy więcej by się ich tworzyło, bo podnoszenie stawki minimalnej = zwolnienia, co by za tą samą kasę produkować :)

Gość asolotyk
sama martwie się tym kryzysem i szukaniem oszczędnosci nie ma dzis pewnego etatu-pracy wystarczy ze produkcja spada i nam dochody spadają a jak zamkną te firmy to lądujemy na ulicy

no i powiedzmy że cała ta branża samochodowa zatrudnia na głodowych pensjach z 50 tys. ludzi w PL więc pytam co z resztą? co z tymi milionami osób, często nie mających już 20 lat tylko 30-40-50? co oni mają robić? i gdzie? i jak żyć?

Gość jaPO
przykro mi, ze jesteś taki głupi :( ale ja nie kozaczę, wychowałam się w biedzie i mam szacunek do każdego zawodu, to Ty jesteś wulgarny. Mnie tylko śmieszy Wasze roszczeniowe podejście, bo rzad to, bo tamto... ale konkretnych pomysłów na polepszenie też nie macie :) to po co ta gadka? mamy kraj jaki mamy, zyje się chujowo, większości nie stać na godne życie, ale piepszenie o tym na forum nic nie da

Gość asolotyk
japo fakt ze akurat pomysł na obnizenie podatków dla firm napwno pozwoliłby na ich rozrost ale rząd musiałby wtedy z swoich odłożyc a tego nie zrobi

jak nie podniosą w końcu to ludzie ruszą i nie miej wątpliwości

jaPO-NIC mi kurwa rząd nie musi dac i Nie chcę!!!!!!!!!!! Rządam natomiast godnych zarobków-kumasz???????????????? Podnieśli minimalna od stycznia na 1500 zl( brutto) to niech najpierw sami spróbują za to przezyć albo niech sobie takie pieniądze w dupy wsadzą!!!!!! Takich ludzi za taką pensje jest mnóstwo!!! Haslo PO -by żyło sie lepiej!!!!!!!!!!! A ja sie pytam komu??????????????? Bo zwykły człowiek ma w tym kraju do dupyy -

Gość jaPO
naprawdę myślicie, że Tusk przyjdzie do prezesa jakiejkolwiek firmy i pogrozi palcem, że ma więcej zatrudniać i więcej płacić? niestety, problem jest głębszy. i ja nie wierzę, że JAKIKOLWIEK rząd coś z tym zrobi...