Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kafeterianskak

Tusk ma zabrac ulgi na dziecko ! kto glosowal na niego

Polecane posty

Gość jaPO
normalny - idiotą to Ty jesteś jak już. nie umiesz czytać (lub rozumieć to co czytasz) to się nie wypowiadaj na temat tego co piszę. Ja musiałam przeżyć za 900zł więc wiem co to znaczy, nie wiem skąd pomysł, że mnie to nic nie obchodzi jak inni żyją? naprawdę jesteś strasznie głupi :/ przecież nic takiego nie napisałam. i skoro nie umiesz czytać to napisze dużymi literami: NIE TWIERDZĘ, ŻE RZĄD JEST DOBRY, NIE TWIERDZĘ, ŻE W KRAJU DOBRZE SIĘ ŻYJE, NIE TWIERDZĘ, ŻE ZA PŁACĘ MIN. DA SIĘ PRZEŻYĆ T W I E R D Z Ę, ŻE SIĘ NIE DA!! T W I E R D Z Ę, ŻE NARZEKANIE I TAK NIC NIE DA, BO ŻADEN RZĄD NIGDY NIC Z TYM NIE ZROBIŁ I ŻADEN NIE ZROBI. i że Twoje myślenie, że rząd nakaże podwyższenia płac o 100% a przedsiębiorcy się zgodzą i nie zwieją do Chin jest zwyczajnie naiwne (a właściwie po prostu głupie...) Teraz choć odrobinkę zrozumiałeś? nie będę już z Tobą dyskutować bo to nie ma sensu, myślałam, że umiesz normalnie rozmawiać, wymieniać opinie, ale Ty tylko głupio się kłócisz, PRZEINACZASZ MOJE SŁOWA i wmawiasz mi rzeczy, których nie napisałam. Żegnam, i tak ŻYCZĘ CI MNIEJ JADU i wyzywania ludzi od idiotów.

Gość hmmm jak dla mnie to trochę
moim zdaniem tym chorym praktykom się powinno wreszcie ukręcić bicz, bo że tak robią prawie wszyscy wiedzą wszyscy, ale nikt z tym nic nie zrobi, a nasze emerytury, jeśli do nich dożyjemy, będą potem tak szczątkowe, jak wynagrodzenia które w legalu były wypłacane.

Gość trewolta
wszyscy czekamy na slowa premiera ... klamalismy rano , klamalismy w dzien , caly czas klamalismy sytuacja finansowa Polski jest tragiczna, zadluzylismy kraj na 300 mld .... podaje sie do dymisji

Gość Z tym do Rostowskiego i
E tak jeszcze nie powie bo trochę do ukradzenia i sprywatyzowania zostało!! Jak już wszystko rozdrapią to ....może! Jeszcze jest troche w korycie!!!!!

Gość flegmatycznie
No i BARDZO DOBRZE, ze tusk chce pozabierac!!!! bardzo bardzo dobrze!!!!!!!!!!!! smiejeje sie wam w twarz tepe krowy, wiedzialam ze tak bedzie!!!!!!!!!!! chcieliscie tuska - to macie tuska!!!!! a teraz placz i zgrzyt zebow,..... hahahaha a czego tu sie po zlodzieju spodziewac??? ja tez jestem w ciazy ale ciesze sie ze pozabiera, ja nie zbiednieje bo jestem osoba zaradna i kreatywna a was ciemna masa nauczka wreszcie spotka. chociaz wy tacy tepi jestescie ze watpie....

Gość Yebus Maximus, rzymianin
i bardzo słusznie, że zabiera i tak juz jest za duzo bachorów a potem bezrobotnych.

Gość niezła ściema
300 mld to SLD zrobiło, a ryży dobija do 900 aktualnie... by żyło się lepiej.

Gość jedna z wielu biednych
Mój mąż zarabia 1600 zl za pracę POD ZIEMIĄ 8h/dziennie w warunkach koszmarnych. Mamy 2 dzieci ja nie pracuję nie stać mnie na przedszkole. JA SIĘ PYTAM JAK ŻYĆ?!! Mąż szuka pracy w Szwajcarii - jak wyjedzie znajdzie mieszkanie ja wyjeżdżam z dziećmi do niego. Z głodu tu umrzemy. Za tą śmieszną pensje robimy opłaty a na jedzenie rodzice dają. Paranoja żeby dorosły człowiek pracował i nie był w stanie utrzymać rodziny! Tusku kiedyś zapłacisz za te kłamstwa!

Gość chwila chwila
errerwwwwwwwwwwwwwwww jak dla mnie to ta ulga dorbze ze ejst zniesiona bo k**wa ta ulga byla tylko i wylacznie dla tych ktore maja spore zarobki!! I z tym sie zdagdzam..........ci ,którzy zarabiaja mało nigdy zwrotu nie widzieli

Gość a tu prawda
"- Deficyt budżetowy po 10 miesiącach roku wyniósł 22,5 mld zł - wynika z danych Ministerstwa Finansów. W budżecie na cały rok zapisano go na poziomie 40,2 mld zł. - To świadczy o sile polskiej gospodarki - uważa Ernest Pytlarczyk, główny ekonomista BRE Banku. Jego zdaniem, na koniec roku deficyt może wynieść dużo poniżej 30 mld zł."

Gość a tu prawda
"TO ŚWIADCZY O SILE POLSKIEJ GOSPODARKI" Dwa miesiące przed końcem roku tylko pół deficytu - Deficyt budżetowy po 10 miesiącach roku wyniósł 22,5 mld zł - wynika z danych Ministerstwa Finansów. W budżecie na cały rok zapisano go na poziomie 40,2 mld zł. - To świadczy o sile polskiej gospodarki - uważa Ernest Pytlarczyk, główny ekonomista BRE Banku. Jego zdaniem, na koniec roku deficyt może wynieść dużo poniżej 30 mld zł. Resort finansów szacował, że na koniec października deficyt będzie wynosił 38,8 mld zł wobec 40,2 mld zł zapisanych na cały rok. Jednak zgodnie z najnowszymi danymi, stanowi on zaledwie 56,1 proc. całego planu i wynosi 22,5 mld zł - tylko o 0,6 mld więcej niż we wrześniu. Wszystko dzięki o wiele wyższym dochodom o 8,5 mld zł w stosunku do tego, co szacowano, i niższym wydatkom o prawie osiem mld zł. - Przyrost tylko o 600 mln zł i bardzo dobre dochody pokazują siłę gospodarki. Popyt jest bardzo duży i na chwilę obecną budżet może śmiało liczyć na niższą realizację deficytu w tym roku, niż założono. Czyli nie będzie 40 miliardów, tylko prawdopodobnie ok. 28. Jest to bardzo pozytywne w całym tym otoczeniu negatywnych informacji zewnętrznych - powiedział w TVN CNBC Ernest Pytlarczyk, główny ekonomista BRE Banku.

Gość jedna z wielu biednych
Coraz więcej ludzi żyje w ubóstwie a tym samym coraz więcej wyjeżdża z Pl. Teraz żałuję że zdecydowałam się na dzieci. Będą miały gorzej niż my:(

Gość a tu prawda
- Spadło tempo przyrostu długu publicznego wyświetlanego na Liczniku Długu Publicznego w Warszawie. Zamiast 155 mln zł na dobę dług przyrasta w tempie 96 mln zł - poinformowała w piątek Fundacja FOR prof. Leszka Balcerowicza

Gość chwila chwila
Ogólnie światowa gospodarka zeszła na psy.To,że euro kosztuje ile kosztuje też wina Tuska ?

Gość oghólnie to będzie tak
ze jedyne co opłacalne to być hiper bogaty albo skupić się na robieniu dzieciorów :O bo te leniwe dziecioroby zawsze najwięcej dostają, a dupska do roboty ruszyć im sie nie chce- to za tych LENI powinni się wziąć najgorzej JAK ZAWSZE będzie miała klasa średnia- bo za biedni, żeby żyć dostatnio, a za bogaci, żeby dostac jakąkolwiek pomoc :O ah... jeszcze można ewentualnie wyratowac się z tej klasy średniej, KRADNĄC

Gość doradca investycyjny
http://rybinski.salon24.pl/364503,obnizenie-ratingu-polskiego-sektora-bankowego tu jest prognoza na 3 mce i poczytaj komentarze rzad ukradl pieniadze z OFE do budzetu

Gość rząd niczego z
OFE nie zabrał. ani złotówki.

Gość a tu dla matołka
>>>Agencja ratingowa Moodys podjęła decyzję o obniżeniu perspektywy ratingu polskiego sektora bankowego ze stabilnej na negatywną. >>>Zasłużona czy nie, czas pokaże. W minionych dwóch latach każda obniżka ratingu rządu krajów południa Europy była komentowana jako niezasłużona przez decydentów-autochtonów ZOSTAŁ OBNIŻONY RATING BANKÓW A NIE PAŃSTWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Rybiński manipuluje
informacją. Albo nie zna się na tym o czym mówi.

Gość doradca investycyjny
zadzon do swojego ofe i dowiedz sie ile masz a koncie i zrob to samo za rok zadzwon do zusu i dowiedz sie ile masz na koncie i za rok tez w zusie nic ci nie urosie a w ofe mal bo zmiejszyli skladke

Gość a tu prawda
zmniejszenie składki nie oznacza zabrania czegoś. oznacza zmniejszenie wpływów.

Gość nie jestem zdziwiony
To może o rezerwie demograficznej pogadamy? Bo właśnie ją ryży wykończył w tym miesiącu i szuka nowej kasy na wypłaty dla byłych esbeków.

Gość OFE przynosi straty
czyli w zus-budżecie pieniądze sa pewniejsze.

Gość kto wykończył
rezerwe demo? może jakies dane na ten temat?

Gość a tu prawda
czego wg ciebie nie rozumiem?

Gość a tu prawda
z tego linku wynika że z rezerwy pobrał rząd 4 miliardy a reszta pozostała. a więc już wiadomo że to żaden news. co więcej. rząd jest uprawniony do pobierania cześci pieniędzy z FRD bo "Fundusz Rezerwy Demograficznej Na potrzebę wypłaty świadczeń emerytalnych utworzony został dodatkowo Fundusz Rezerwy Demograficznej. Jest odrębnym funduszem posiadający określone ustawą źródła finansowania. Środki FRD mogą być wykorzystane wyłącznie na uzupełnienie niedoboru funduszu emerytalnego, który wynikałby z przyczyn demograficznych. Nastąpić to może nie wcześniej niż w 2009 roku. Część składki na ubezpieczenie społeczne (19,52% wynagrodzenia brutto) przekazywana jest na fundusz emerytalny. Z części przeznaczonej na fundusz emerytalny ok. 0,2% przekazywany jest na FRD. Powoduje to zmniejszenie kwoty budującej twój kapitał emerytalny."

Gość a tu prawda
Na koniec 2011 r. w Funduszu Rezerwy Demograficznej będzie 14,2 mld zł - powiedział minister finansów Jacek Rostowski, przedstawiając informację o stanie finansów państwa Rostowski poinformował, że na koniec 2007 r., po rządach PiS, w Funduszu było 3,5 mld zł. Tymczasem na koniec 2010 r. pod rządami koalicji PO-PSL w Funduszu było już 10,1 mld zł. Natomiast na koniec 2011 r. będzie on dysponował, mimo przekazania części jego środków do Funduszu Ubezpieczeń Społecznych, 14,2 mld zł. - Zestawiając te liczby widać jasno, który rząd więcej i bardziej myśli o przyszłych emerytach i naszych dzieciach - powiedział minister. Rostowski polemizował z zarzutami opozycji dotyczącymi wzrostu długu publicznego i wydatków na jego obsługę. Powiedział, że w Polsce nie było kryzysu - dzięki temu, że rząd pozwolił na kontrolowany wzrost deficytu i długu. Zaznaczył, że w czasie ostatniego kryzysu w 20 krajach UE relacja długu do PKB wzrosła bardziej niż w Polsce. Wiceminister Ludwik Kotecki odniósł się także do zarzutów, że rząd chce zasilić budżet pobierając tzw. dywidendy zaliczkowe z zysku za 2011 r. z Lotosu i PKN Orlen. Wyjaśnił, że w czerwcu WZA Lotosu przeznaczyło zysk w wysokości prawie 465 mln zł na kapitał zapasowy i zasilenie funduszy na finansowanie przedsięwzięć społecznych. Z kolei zysk Orlenu za 2010 r. został w całości przekazany na kapitał zapasowy. - To chyba pokazuje, że żadnej presji, aby wypłacać te pieniądze, nie ma. Sytuacja finansowa i polityka właścicielska decyduje o tym, w jaki sposób jest rozdysponowywany zysk - powiedział Kotecki.