Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kafeterianskak

Tusk ma zabrac ulgi na dziecko ! kto glosowal na niego

Polecane posty

Gość ja86sia
@a tu prawda - wg nich jeśli nie plujesz na rząd to niczego nie rozumiesz ;)

Gość nie jestem zdziwiony
Ale po pierwsze nie zaistniały powody demograficzne, a po drugie w tamtym linku jest informacja sprzed długiego czasu. Na tę chwilę FRD świeci pustkami, a ZUS ma deficyt 60 mld rocznie i ryży lekko robi pod siebie pomału.

Gość a tu prawda
>>>Na tę chwilę FRD świeci pustkami To nie prawda bo rząd od lipca nie pobrał z RFD ani złotówki.

Gość a tu prawda
od tego czy zaistniały czy nie jest rząd a nie ty.

Gość ZUS od zawsze ma deficyt
bo taka jest jego struktura. czyli to nic nowego ani szczególnego.

Bzdury opowiadasz: http://biznes.newsweek.pl/sposob-rzadu-tuska-na-dziure-budzetowa--pieniadze-z-rezerwy-demograficznej,64173,1,1.html W Polsce sytuacja demograficzna jest gorsza niż będzie w 2020 roku widocznie do takich wniosków doszedł gabinet Donalda Tuska. Rząd pobierze w przyszłym roku 4 mld zł z rezerwy demograficznej. Zostaną przeznaczone do załatania systemu wypłat emerytur i rent. „Rzeczpospolita alarmuje, że wzięcie 4 mld zł z Funduszu Rezerwy Demograficznej to wprawdzie sposób na obniżenie dotacji budżetowej, ale bez reformy KRUS i systemów specjalnych rezerwa będzie topniała z roku na rok. W ciągu dwóch lat - 2010-2011 - z Funduszu Rezerwy Demograficznej do Funduszu Ubezpieczeń Społecznych trafi 11,5 mld zł. Ekonomiści uważają, że obecna sytuacja demograficzna nie usprawiedliwia tak znacznego uszczuplenia FRD.

Gość w FED jest ponad
11 miliardów zapasu pieniędzy, ZUS-owski deficyt wynika ze sposobu działania tej instytucji która płaci renty i emerytury z bieżacych wpływó. tak jest od ponad 40 lat ktoś tutaj nie zna sie na finansach.

Ble ble ble POlityczna zrzędo wszystkowiedząca i wszystkotłumacząca. Szkoda czasu 🖐️

Gość w FED jest ponad
ten link z postu powyżej jest z 07 września 2010 :D

Gość w FED jest ponad
mowa jest o linku z tego postu "Bzdury opowiadasz: http://biznes.newsweek.pl/sposob-rzadu-tuska- na-dziure-budzetowa--pieniadze-z-rezerwy-demograficznej ,64173,1,1.html " czyli kompletnie nie na temat, stare wiadomości. :D:D:D:D:D

Gość a tu prawda
wygląda na to że ten co opowiadał o "obrabowaniu FRD" i "Na tę chwilę FRD świeci pustkami" to człowiek zupełnie nie zorientowany w temacie :D :D :D

Gość a tu prawda
a teraz uciekł z podkulonym ogonkiem. ale dyskutant!!! :D

Gość mentaI cut
znaczy w skrócie jak będzie? położą łapę na rezerwach?

Gość Chyży Rój
;)

Gość jesteś?????
to po co o tym opowiadasz tutaj. może się zafarbuj???

Gość a tu prawda
na razie nic na to nie wskazuje żeby ktokolwiek miał połozyć łape na FRD. przypuszczam że w przyszłym roku znowu zostanie wzieta jakas część na wypłaty...

Napisałem chyba, że z debilem operującym półprawdami nie będę dyskutował, a nie że uciekam? Kłamiesz w żywe oczy nawet jak ci się konkrety podkłada pod nos i wciskasz typowo POlityczny kit jak wszyscy tam. Niedawno tacy jak ty twierdzili, że paliwo po 6zł to fikcja podczas gdy już za miesiąc po tyle będzie. Katastra też miało nie być i też się pomyje śmiały z tego, a jednak będzie. Tak jak i podwyżka VAT do 24%. Jebany kraj zawłaszczony przez liberalne szmaty.

A z FRD ryży przerzucił kasę właśnie w wakacje i do listopada ZUS miał na wypłaty podczas gdy ty twierdzisz co innego kompletnie. Typowy manipulatorek forumowy i pewnie opłacany z budżetu, odrealniony i mający w dupie ludzi i ich los za 30 lat.

Gość a tu prawda
>>>Kłamiesz w żywe oczy nawet jak ci się konkrety podkłada pod nos jakie konkrety ? sprzed roku??? :D:D

Gość a tu prawda
>>>Katastra też miało nie być i też się pomyje śmiały z tego, a jednak będzie. może podasz cokolwiek co miały by popierać to kłamstwo?

Przecież napisałem durniu, że to wzmianka sprzed jakiegoś czasu ale dotycząca lat 2010-2011 więc o co ci chodzi?

Gość a tu prawda
>>>A z FRD ryży przerzucił kasę właśnie w wakacje i do listopada ZUS miał na wypłaty podczas gdy ty twierdzisz co innego kompletnie. twierdzę że Tusk wziął z FRD 4 miliardy i to wszystko. w kasie zostało jeszcze 11 miliardów.

Gość a co mnie obchodzą ludziee
już przestańcie gadać że ci z dziećmi to tacy biedni teraz będą :-O niestety jak się człowiek dorosły i mądry decyduje na dziecko, to powinien mieć za co je utrzymać, a nie liczyć na pomoc państwa! Poza tym to nie są czasy na rodzenie dzieci! po co wakm te dzieci? jaką przyszłośc dla nich widzicie skoro nawet na mikołaja do przedszkola was nie stać, aby zapłacić! po co wam te dzieci? co wy im dacie w zyciu, poza nędzą i narzekaniem?

Sprawdź pajacu kiedy kończy się okres przejściowy dla polski w zakresie katastra - styczeń 2012. Znana jest już stawka i wyniesie 1% na początek, urzędy dostały już w październiku informację i są w pogotowiu.

Gość a tu prawda
żeby wprowadzić nowy podatek potrzebna jest ustawa sejmowa. żeby była ustawa sejmowa to najpeirw musza się wypowiedziec komisje sejmowe, potem musi trafić pod obrady, potem zostać uchwalona. następnie musi trafić do senatu i tam pójść do komisji i dopiero trafić pod obrady żeby mogła być uchwalona. na koncu musi podpisac ją prezydent. a ty DURNIU twierdzisz że urzedy już mają informację:D

Gość ptasiek nastroszony
niech zabierają , bo to pisowska ulga która zmniejszyła dochody budżetu. Wyborcy Platformy Obywatelskiej są światli i zamożni. Nie potrzebują takiej łaski jak te marne 1100 zł na dziecko

Sąsiad jest urzędnikiem. A ty durniu pieprzysz obiegowe głupoty zapominając, że w momencie akcesji zgodziliśmy się na kataster w 2012 (99% społeczeństwa o tym nie wie bo nikt nie czytał traktatu) i że prawo unijne i ustawodawstwo w wielu obszrach stoi ponad prawem polskim. Nie będę już nic więcej pisał bo z kłamcą dyskutować to strata czasu 🖐️

Gość po drodze uchalania
musza jeszcze zostac uchalone uchwały wykonawcze. potem urzedy muszą sporządzić kataster. i dopiero wtedy mozna coś takiego wprowadzić. w polskich warunkach to minimum rok jesli nie dwa.

no ja pierdole... i sa na tym swiecie jeszcze ludzie co na niego glosuja?!:D widac wasz poziom-zadnych konkretnych argumentow poza wstawkami o dymaniu kota alika i kaczora. zadnych konkretow bo mozgi macie zaropiale pierdolone POkemony. taa kurwa wszystko zabierac, WSZYSTKO!!! i wszystko oddawac! az sie noz w kieszeni otwiera od czytania was skurwysyny ryze. kurwa normalnie bym was zajebala wlasnymi lapami za te bzdury co piszecie, jestescie popierdoleni zdrowo! jestescie okradani, dopierdalaja wam podatki a zabieraja dodatki czy ulgi ktore ulatwialy wam te marne, karalusze zycie a wy dalej nic nie widzicie i piszecie ze "dobrze". bo moze jestescie za ochydni na posiadanie partnera i potomstwa i tak sie cieszycie ze rodzice straca zwrot podatkow na dziecko? kurwa wole zeby czyjes dziecko dostalo zwrot podatkow niz zeby jakas kurwa z sejmu dostala te pieniadze do swojego koryta. a ci co mysla inaczej to zwykle scierwy i gnidy, ludzie niewarci byc zyc i zycze wam smierci. wszystkim co glosowali na tuska zycze smierci z glodu albo chorob, zebyscie larwy widzialy w jakie bagno sie wjebalyscie i ze nikt wam nie pomoze a wy bedziecie zdychac pod plotem

Gość a tu prawda.
>>>Sąsiad jest urzędnikiem. :D:D:D:D:D:D argument powala na kolana. "obiegowe głupoty" to sposób uchwalania ustaw w Polsce?:D top że zgodziliśmy się nie oznacza że będzie właśnie tak bo to wszystko musi uchwalić sejm, senat i podpisac prezydent.