Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona85

wyjechac z dzieckiem z Angli bez zgody ojca

Polecane posty

Gość chilliredka
Ale to wy ciagle szydzicie ze mnie to dlaczego i ja nie moge sie posmiac:). NIe jestem w ogole podporzadkowana, a moj maz nie podejmuje beze mnie ZADNEJ decyzji. Nie bylo dnia zebym zalowala swojego wyboru a wiele moich kolezanek w tym samym czasie sie porozwodzilo. Kolo mnie mieszka 40 polek i tylko jedna sie rozwodzi i to ona zdradzila itd. Tak samo jak sa dobrzy i zli polacy tak samo sa dobrzy i zli muzulmanie. To co zle nie wywodzi sie z islamu a Z KULTURY WSCHODU. Nie uwazasz ze mam prawo sie obronic skoro zostaje obrazona? Oczywiscie ze mam. Autorko moze lepiej moj messenger: berryfija@hotmail.com, mozesz tez na ten adres napisac maila. Czekam

Gość chilliredka
Zapomnialam dodac ze w Hiszpani najbardziej katolickim kraju Europy jest najwiekszy procent przemocy wobec kobiet w rodzinie;). Takze pomysle zanim napiszecie

Gość chilliredka
5 lat a 7 lat w zwiazku

"Zapomnialam dodac ze w Hiszpani najbardziej katolickim kraju Europy jest najwiekszy procent przemocy wobec kobiet w rodzinie" Jakiej przemocy ? Policzkowanie i kult macho jak w Ameryce Południowej czy zgnębienie, zakaz pracy i oblewanie kwasem ? Dzięki bardzo. Wolę Katolicką przemoc ;)

Gość chilliredka
Ehh zrozum ze to nie ma zadnego odpowiednika w Koranie. A po przeanalizowaniu Bibli moge z pewnosci powiedziec ze kobieta w Islamie ma lepsza pozycje niz kobieta w Bibli chociaz jest to porownywalne. Tylko ze malo katolikow tak naprawde studiuje swoja swieta ksiege. Slyszalas o jakims dziecku molestowanym przez Imama (odpowiednik naszego ksiedzia, ale moga zakladac rodzine)? Bo ja nie. Islam jest tak jakby kontynuacja Chrzescijanstwa a roznica polega na tym ze dochodzi jeszcze jeden prorok Mahomet i Jezus uznawany jest za proroka a nie syna Bozego. Tyle. Co do zakrywania glowy ehh widzialas jakis obraz Maryi z odkryta glowa? Nie? oooo ciekawe a jest na to tez fragment i w Biblii cytuje: " 5 Każda zaś kobieta, modląc się lub prorokująca z odkrytą głową, hańbi swoją głowę; wygląda bowiem tak, jakby była ogolona. 6 Jeżeli więc jakaś kobieta nie nakrywa głowy, niechże ostrzyże swe włosy! Jeśli natomiast hańbi kobietę to, że jest ostrzyżona lub ogolona, niechże nakrywa głowę! " Mozesz sprawdzic 1 Kor 11, 5-6. Uciekam nie mam czasu na bzudyr moze pozniej sie odezwe pa

tia.."pewnie daje sie walic po ryju, daje doopy na zawolanie, sprzata, pierze, goruje, trzyma jape na klodke, to ma dobrze z arabkiem

Gość chilliredka
W moim malzenstwie moge byc nie potrzebna a w polskim na pewno bylabym potrzebna? Czy dzieje sie cos w malzenstwach mieszanych takiego co nie zdarza sie w niemieszanych? ODPOWIEDZ BRZMI NIE. ROznica polega na tym ze kiedy robi cos muzulmanin to kazdy wie ze to muzulmanin a kiedy katolik to nikt w mediach nie zaczyna zdania od KATOLIK ZABIL tylko np Paweł P. tak? wszedzie sa swiry i dobrzy ludzie nie moja wina ze dziwczyna trafila zle

Gość chilliredka
Emm jestem cholerna bałaganiara takze raczej maz za mna chodzi i sprzata niz ja za nim. Po drugie nie umiem gotowac takze albo on gotuje albo jemy na miescie. Ok nie chce mi sie nie macie o niczym pojecia proste polaczki i naprawde jest mi was ZAL!

Gość chilliredka
A tak na pozegnanie taki maly cytacik dla katolikow z Bibli:D Bawcie sie zony 1 Kor 11, 8-10 " 8 To nie mężczyzna powstał z kobiety, lecz kobieta z mężczyzny. 9 Podobnie też mężczyzna nie został stworzony dla kobiety, lecz kobieta dla mężczyzny. 10 Oto dlaczego kobieta winna mieć na głowie znak poddania, ze względu na aniołów. "

"A po przeanalizowaniu Bibli moge z pewnosci powiedziec ze kobieta w Islamie ma lepsza pozycje niz kobieta w Bibli chociaz jest to porownywalne. " Owszem pod warunkiem, że jest arabką i muzułmanką oraz ma rodzinę najlepiej dobrze sytuowaną. Każda cudzoziemka jest nikim. Jest dotąd dopóki jest wygodna i potrzebna. Czy ty w ogóle byłaś w krajach arabskich czy tylko tak fantazjujesz ? Bo Islam a życie codzienne to też dwie różne bajki. "Slyszalas o jakims dziecku molestowanym przez Imama (odpowiednik naszego ksiedzia, ale moga zakladac rodzine)? Bo ja nie." Oczywiście, że słyszałam. Największy problem jest w krajach typu Afganistan, Pakistan. Większość przypadków nawet nie wychodzi na jaw i nikt o tym głośno nie mówi. Tam nie ma takiej wolności słowa jak u nas i nikogo to aż tak nie oburza. A jeśli chodzi o Kościół Katolicki to jest ostatnimi czasy ogromna nagonka na Katolików. Zobacz jacy ludzie siedzą w kościele Katolickim i komu zależy na niszczeniu Katolików : http://www.youtube.com/watch?v=07x4p2OXZEc Muzułmanki zasłaniały głowy żeby odróżnić się od prostytutek których na ulicach nie brakowało w tamtych czasach. I dziś wraca się do tego. Im więcej turystek tym więcej zakrytych kobiet.

Gość ferfer
z lotniska nikt cie cofac nie będzie, ostatnio bylam w Polsce z bratem i córeczką, ja i brat mamy takie samo nazwisko, corka ma nazwisko po ojcu, babka się tylko zapytala dlaczego corka ma inne nazwisko, wyjasniłam i tyle..nie bylo zadnego problemu, zadzwon do Home Office i powiedz ze mąz chcial jedynie wizy i papierow, na pewno się nim zainteresują, po rezydencie następnej wizy nie dostanie, to ci mogę gwarantowac, mąż kolezanki jest Albanczykiem , rozwiedli się ( ona go zdradzala od początku małżenstwa) facet po rezydencie wizy juz nie dostał, wywiozla syna do Polski i teraz wszystkim opowiada ze to ex mąż ją zdradzał..zal dupe sciska..

Gość ferfer
Augustina- nic nie przebije polskiego kebaba:) kocham..mmmmmm

Gość eeeeeee28
ukrane cie - to ja jestem jedna na tysiac, moja szwagierka druga na tysiąc kolezanka 3 , druga kolezanka 4 na tysiąc:D a 10 rok nam wszystkim leci;) ;) nigdy nie uslyszalam od męza ze czegos mi nie wolno..nigdy mnie nie wyzwal, podobnie z przyjaciolka i szwgierką, takze muzlumanin muzlumaninowi nie rowny:P

Gość poalka............
głupie cipy bez kitu

Gość chilliredka
Muzułmanki zasłaniały głowy żeby odróżnić się od prostytutek których na ulicach nie brakowało w tamtych czasach. I dziś wraca się do tego. Im więcej turystek tym więcej zakrytych kobiet. Dziewczyno zdalas mature chociaz?? Mieszkam w Turcji jesli o to Ci chodzi.

Gość Sami Su
Spróbuj udac sie do Polskiej Ambastady tam powinni Ci pomóc

Gość zuzianna
Poradz sie prawnika nim uciekniesz, zebym nie narobila sobie problemow. Ja ucieklam z dzieckiem bez zgody ojca ale my nie bylismy malzenstwem.

Gość zuzianna
Poradz sie prawnika nim uciekniesz, zebym nie narobila sobie problemow. Ja ucieklam z dzieckiem bez zgody ojca ale my nie bylismy malzenstwem.

Gość zuzianna
Poradz sie prawnika a jak sama nie mozesz to wyslij kogos z rodziny. Ja ucieklam z dzieckiem ale my nie bylismy malzenstwem wiec nie mogl mi nic zrobic.

Gość holendre
autorko i co tam?

Gość antyislam
Ja w ogóle można ciapatemu d*******y ,jakim to trzeba być imbecylem żeby myśleć ze z muzułmaninem można sobie życie ułożyć to powinno być karane w pl a kobiety wydalane

Gość gość
Czesc, jad dalas sobie rade?