Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dragonno 11

Już nie ogarniam z moją dziewczyną w ciąży. Co mam jeszcze zrobic?

Polecane posty

Gość yyyhmyyy
W romowach w toku, były takie. Pazuty na 10cm, solara, codziennie fryzjer, siłownia, dziecko podrzucane dziadkom, no i facio zapierdziula 24 na dobę na potrzeby swojej pani, co za przychlasty z takich facetów.

Własnie są świetni i jej tez w dupe wchodzą podpowiedz jej mamie zeby opowiedziała jej jak to było gdy ona w ciąży była jak sie obawiała cieszyła i tak dalej niech jej wytlumaczy ze to piekny stan trzeba go docenić i pokazać ze jest się do niego gotowym a swoim zachowaniem tylko utwierdza ze ona nie jest.

Gość Dragonno 11
Kocham ją za to jaka była wczesniej. Kilka miesiecy złego zachowania nie przekreśli dla mnie tego jaka ona jest naprawdę według mnie i tego jak sie zachowywała wczesniej.

Gość mireczkaa
może znasz ja 5lat, ale sam pisałes, że razem jesteś zaledwie dwa lata! Nie zakładaj, że to hormony tylko załóż, że laska pokazała swoją prawdziwą twarz. I postaw się- jak się wystarszy to może zakuma, że przegina!

Gość manusia30
lepiej jak wytlumaczysz panience że was nie stać na kosmetyczkę i drogie zakupy . Ona też powinna coś dać z siebie to że jest w ciąży nie znaczy że wszystko może . Wasze życie zmieni się o 180 stopni jak przyjdzie na świat dziecko nie będzie się przelewać bo dziecko jest drogie niech panienka wydorośleje bo marnie to widzę.

Gość jxdjtj
fakt ona zachowuje sie nieodpowiedzialnie i egoistycznie. ale może jest tak że ona ma jakąś depresje czy w ogóle takie myśli, zobacz ona ledwo liceum kończy bach ciąża dorosłe życie, może ją to przerasta, może miała inne plany marzenia, ja jestem trochę starsza i załamałabym się gdybym miała dziecko teraz i każdr reaguje inaczej może ona w ten sposób nie radzi sobie z tym problemem. moze chce ciagle od Ciebie wymagac dowodow milosci wlasnie w taki sposob co jest chore i niezdrowe ale trzeba jej pomoc a nie osadzac z gory. i nie pieprzcie glupot ze skoro uprawiala seks w tym wieku to bla bla.. jakbyscie wszyscy zaczeli uprawiac sesk jak byliscie gotowi do bycia rodzicem..

Gość norr rr
wiesz ja znam taką jedną dziewczynę której w szkole i w ogóle znajomi nie mogli sie nachwalić. W ogóle super dziewczyna a w domu wychodziło szydło z worka -dwie lewe ręce, wszystko na odwal i w ogole szkoda słów. Cóż też zaszła w ciąże i ma dobrego męża i mimo że nie zachowuje się jak twoja dziewczyna to mąż znalazł się tak głeboko pod pantoflem że nawet bez jej zgody się prawie nie odzywa. ale fakt że sama sobie ze wszystkim daje radę i nie wykorzystuje innych poza mężem. Piszę to żeby ci uświadomić że można udawać, szczególnie jeśli związek polega na randkach kilka razy w tygodniu.

Gość taka_zagubiona_ona
nie martw się,moja koleżanka urodziła teraz córkę u Zośki na Żelaznej i jej przeszło :) Powodzenia

Gość mireczkaa
no sorry, ale chyba każdy liczy się z tym, ze seks mozę skończyć się ciążą, prawda? Problem polega na tym, że ta dziewczyna nie daje od siebie NIC. Chłopak zakasał rękawy,a ona zamiast mu pomóc strzela fochy! Gościu usiłuje z nią rozmawiać to słyszy, że już jej nie kocha. Sorry, ale ja naprawdę bym się zastanowiła, czy to wpadka była..

Gość jxdjtj
wiedza i teoria to jedno a praktyka to drugie okey sa rozne przypadki moze byc tak jak piszecie ale moze byc tez tak jak ja napisalam, nie znamy ich, jak zyja i w ogole jak to wyglada ale wszyscy az sie palą do oceny i osądu. zalosne, wszystkim sie wydaje ze sa niewiadomo jak madrzy

Jej zachowanie nie jest ok. Nie pochwalam tego ale czy choć raz zastanowiles jak ona sie czuje?? Ty konczysz studia, znajdziesz dobra prace... A ona?? MoZe tez chciała iść na studia, pózniej mieć wymarzona prace? MoZe jest rozgoryczona tym co sie stało i dlatego sie tak zachowuje. Pomysl co ona musi czuć zamiast studiowania bedZie miała pieluchy.

Gość PannaLL
A ja myślę, że to na pewno była wpadka, dziewczyna pewnie miała plany na przyszłość, studia a tu się okazuje, że jest w ciąży..myślę, że ona podświadomie cię za to wini i robi wszystko żeby cię za to ukarać. Przez swoje postępowanie mówi "skoro zrobiłeś mi dzieciaka to teraz cierp, męcz się, zarabiaj, spełniaj każdą moją zachciankę skoro zniszczyłeś mi życie"..bardzo to niedojrzałe ale co zrobić..może porozmawiaj z nią o tym, że dziecko nie przekreśla kariery, studiów w przyszłości, że wszystko się ułoży.

Angelina ale stało się on jej nie zgwałcił na siłe dziecka nie zrobił za przeproszeniem. Ciąża to sprawa dwojga odpowiedzialność dwojga i tez przezywanie dwojga to ze to ona nosi dziecko wynika z natury ale on tez swoje przezywa i potrafił zakasac rękawy i zacząć dbac o wszystko.

Gość niekompatybilna
poniekąd słusznie. Ale studiować można też z niemowlakiem :) Mój się urodził w przerwie między semestrem zimowym a letnim, idealnie się wpasowała na tydzień po zakończeniu sesji :D Studiuję zaocznie i w łikendy "zjazdowe" małżon lulał i poił zdojonym mlekiem z butelki. Dało się.

Gość mireczkaa
zakładając, że jest tak jak piszecie wniosek jest bardzo smutny- nie ma w tej dziewczynie miłości. Bo w normalnym związku ludzie ze sobą o takich rzeczach rozmawiają. A nie wyżywają się na ukochanej osobie. Chłopak kończy studia, pracuje- a ona co?! Patrząc z boku, dla mnie, to wygląda jak złapanie na ciązę chłopa, serio. Nie widzę innego wytłumaczenia.

Gość Jesteś
Zgadzam się z wypowiedzią "jxdjtj" i mojej poprzedniczki. Zawsze trzeba spróbować zrozumieć obie strony. Wydaje mi się, że dziewczyna ma problem. Chyba wiadomość o ciąży Ją przerosła, to początek , miała plany, marzenia a tu nagle taka wiadomość. Myślę, że Ona po prostu jeszcze nie pogodziła się z tym, że będzie mamą. Ma na to te 9 miesięcy. Wydaje mi się, że skoro piszesz, że wcześniej tak nie było, to w tym tkwi problem.

Gość norr rr
jxdjtj, a oby jej wrócił rozum po porodzie. Powodzenia im życzę. :) Co do obwiniania innych o zawalenie się planów to do tanga trzeba dwojga i tak jak kobieta sama od siebie nie zajdzie w ciążę tak i facet bez kobiety nie da rady. Więc konsekwencje ponoszą razem. Facet się stara i nie olał jej tak jak wielu zrobiłoby na jego miejscu. A co do studiów to koleżanka urodziła dziecko przed samą maturą -cały czas chodziła do szkoły, potem poszła na studia więc jak widać świat się na ciąży nie kończy. A i jakoś jej nie odbiło z powodu ciązy. A co do obwinania innych to skoro to wina faceta to czemu nagle pies przestał jej odpowiadać? Obwinia cały świat za ciążę?

Gość chilliredka
wpisz sobie kuzwa porod naturalny na youtubie i ogladnij jaka to rzez i pomysl co ja czeka a jak cesarka to gojenie itd zamiast narzekac ja pierdole!! TO JEST KOBIETA W CIAZY

Gość norr rr
A to z powodu porodu który ją czeka ma prawo pomiatać facetem? Wybacz ale nie ona jedna będzie rodzić i wcale nie powiedziane że jej poród będzie "rzezią". Chyba masz pojęcie o porodzie tylko z youtube'a. Zgadzam się z wypowiedzią że w normalnym związku o problemach się rozmawia bo rozmowa to podstawa. Nie można oczekiwać że druga osoba będzie się wszystkiego sama domyślać.

Gość dsja
To nie hormony. Ona sama jest jeszcze niedojrzała. Póki byliście na etapie związku odpowiednim dla jej wieku było dobrze. Teraz jest w ciąży mając 19 lat. I na pewno nie chciała tego. Teraz chce pokazać przed koleżankami, przed nauczycielami i samą sobą, żeby wszyscy widzieli, że to nic takiego, że ma faceta, który ją nosi na rękach bo sama się z tym czuje napiętnowana. Dlatego zmusza Cię do właściwie służenia jej by mieć pozory, że Ty ją wielbisz. Dla niej opinia otoczenia jest ważna. Niestety myślę, że będzie gorzej bo wszystko to wynika z niedojrzałości. Co byś jej nie powiedział, ona nie chce słuchać, że Ty jesteś zmęczony bo Kaśka z ławki będzie drwić z niej pod nosem, że z brzuchem i plecakiem jedzie ze szkoły autobusem. Współczuję obojgu.

Gość flkdjashfgdshbfsvcxbs
nie uważałeś jak robiłes to teraz rób jak uwarzasz, smarkata i rozpieszczona jest i tyle, szkoda mi ze dopiero teraz o wyszło na jaw i przez dziecko ty sie bedziesz z nia meczył i dziecko zapewne z wami tez,jak bedziecie sie na siebie wydzierac, bo ty kiedys nie wytrzymasz jesli ona taka jest,to pewniak,współczuje ciazą mozna tłumaczyc zachcianki, ale nie wykorzystywanie, i pewnie jak mówisz ze czegos nie zrobisz, to beda teksty typu " ty nic dla mnie nie robisz, nie kochasz mnie juz, bo jestem w ciazy" a jak ja bys zostawił to by wszystkim opowiadała jaki zły byłes i jestes, ze zostawiłes ja bo sie przestraszyłes ze jest w ciazy współczuje szczerze i nie chce byc złosliwa ale takie po porostu sa niektóre baby, a moze nawet nie baby tylko ludzie po prostu, taki typ charakteru

Gość flkdjashfgdshbfsvcxbs
jeszcze jedna rzecz wtrace, to presja, i strach, ona nie jest dojrzała na ciaze, na powazne zycie i zwiazek,postaraj sie z nia porozmawiac a jak nie to psycholog, i to nic złego, bo ona musi zrozumiec,ze teraz sie nie liczy co powiedza jej kolezanki, i ze jak jej bedzie brakowało na mleko dla dziecka to musi sobie odpuscic nowa fryzure, trzeba z czegos zrezygnowac, inaczej sie nie da, nie wiem jak to krótko jac a tak to za duzo pisac, nie chce ci na głowe wchodzic, papa

Gość niekompatybilna
jakoś mając w bliskiej przyszłości wizję porodu, a wielki brzuch w bliskiej odległości od nosa, jeździłam do pracy zapchanym tramwajem (na stojąco oczywiście, kobiety w ciąży w tramwajach/autobusach są przecież niewidzialne), a jak byłam zmęczona wieczorem, to pytałam męża "kochanieeeee? a nie zrobiłbyś mi kanapkiiii?", a nie darłam paszczy że "ma zrobić", w dodatku "natychmiast", "a jak nie to cośtam". Sory, ale tak sie nie mówi do kogoś, kogo się rzekomo kocha i szanuje, a kto zapi*rdala na bułeczki i szyneczki do tych kanapek. Ciąża i hormony, nawet nagłe zawalenie świata w wieku lat 19 nie są wytłumaczeniem dla każdego focha w kosmosie.

Gość dsja
No tak ale Ty pewnie nie miałaś 19 lat? Nie rozgrzeszam jej bio nie znoszę rozfochowanych panienek ale ona jest niedojrzała i za kilka lat pewnie zmądrzeje ale teraz będzie rzucać fochami i już.

Gość nie licz na to ze
nie licz na to ze po porodzie sie zmieni, ze jej sie cos poprzestawia, ludzie sie nie zmieniaja ot tak, jak za dotchnieciem czarodziejskiej różdżki, tak samo jak ze niby po slubie, nie ma co wierzyc ze ktos sie nagle zmieni bo my tego chcemy, ja bym jej powiedziała ze skoro taka dorosła do fryzjera itp to niech sie pod kazdym wzgledem tak zachwowuje, moze jeszcze jak urodzi to ty bedziesz karmił piersią , daj spokój człowieku....

Gość niekompatybilna
no fakt, miałam więcej. Ale jak jej nie postawisz do pionu Autorze, to będzie buba straszna. Weź i ty się czasem odezwij, że jak chce tatusia dla dzidziusia, to niech się ogarnie, bo tak się nie zachowują partnerzy w związku.

Gość niekompatybilna
aha - i nie chcę cię martwić, ale (dla mnie przynajmniej) ciążowa ociężałość i skoki nastrojów, jak również wszelkie inne przyjemności z tym związane, to był pikuś, tyci-mały pikutek, w porównaniu z nieprzespanymi nocami, atakami kolki, obolałymi cycami (i nie tylko), napi*rdalającym kręgosłupem, niemożnością spokojnego wysikania się/najedzenia/umycia itd. Strach myśleć, co wtedy odpieprzy twa luba :(

Gość niekompatybilna
tj. po urodzeniu dziecka, oczywiście :)

Gość czegoś
tu nie rozumiem. Ona mieszka ze swoimi rodzicami a ty masz jej robic kanapki? nie rozumiem? Moze CIę o to poprosić ale Tobie należy się szacunek a to jest swego rodzaju przemoc, której się poddajesz. Porozmawiajcie o wspólnej przyszłości, zapytaj Ja wprost jak ona sobie wyobraża życie codzienne, obowiązki względem dziecka? Może ona mysli, że poleci na ploteczki, do fryzjera i kosmetyczki a Ty będziesz pracował i opiekował się dzieckiem? Rozmawiałeś z nią o tym? Jesli tak będzie , pewnego dnia nie wytrzymasz.

Gość czegoś
bo nie da się całe życie leżeć i pachnieć!!