Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

Wiek rzeczywisty a na ile wyglądacie?

Polecane posty

yyy o jakim konkurowaniu Wy tu mowicie? Jest pytanie zawarte w temacie i w postach się po prostu odpowada. Nie sądziłam, ze to ma jakies jeszcze inne znaczenie ;) :P

Gość begiebe
kolejna cecha kafeterii- wszystkie 30stolatki sa proszone o dowod w sklepie :) haha, rozwalacie mnie. ale ok, jesli to prawda to pozazdroscic... ja mam 20 a daja mi 24-25. extra co??? wiecie jakie to mile uczucie? dbam o siebie, nie ubieram sie elegancko, bo to postarza. taka mam urode. i co mam zrobic?????

Gość misssplus
Mam 25 wygladam na 20

Karminowa Panna Masz sposób? To dawaj:) Sorki za nieobecność ale musiałam nakarmić syna:)

gregggggory Ale o jaki konkurs Ci chodzi?Po co doszukujesz się ukrytych powodów wypowiadania się w wątku? Nie pasuje to po co czytasz to wszystko?:P

Gość ;l;lm;lm;lmm
ja mam 27 a wygladam na 20-22. (wg innych) natomiast sa i tacy dla ktporych mam mniej niz 18 bo conjamnjiej raz w tygodniu kupujac fajki czy alko jestem pytana o dowod. ale to juz jest przegiecie i wcale nie traktuje tego jako komplement.

Gość o boze
Haha z toba twarz w twarz ty chyba zartujesz Wygladasz jak zaniedbana krowa do tego wstydu nie masz by jeszcze tak zdjecie rozjasniac boze , zalujesz pare groszy dac na regulacje matkoo Wlosy tez spalone .... Do tego jestes niby fryzjerka porazkaaaaa!!!

Gość ;l;lm;lm;lmm
jakiej konkurencji? Na dziecinny wygląd? chyba ktos tu komus czegos zazdrosci:)

Gość e tam! Same 20-tki się
wypowiadają (nie licząc zdesperowanej), że wyglądają na młodsze...To żadna sztuka, gdy nie ma się jeszcze zmarszczek, nadwagi. Wystarczy często zmienić uczesanie, kolor włosów, ubiór, makijaż i voila! Może niech się wypowiedzą panie 30+, 40+ czy ktoś często daje im mniej lat, niżeli mają w dowodzie?:)

Tez borykałam sie z kurzajką, bylam u dermatologa, ktora zapisala mi duofilm (czy jakos tak). W kazdym razie guzik pomogl. Poszukałam w necie sposobu i sprawdzil sie! usunal mi kurzajke ze stopy, z ktora meczylam sie bardzo dlugo, pozniej tym samym sposobem usunelam kurzajke z palca u ręki. Zatem: Myjesz cytrynę i odkrawasz z niej kawałki skórki, dosc grubo kroj. W kieliszek (taki od wódki) wlewasz ocet, i wrzucasz te kawałeczki skórki cytryny. zostawiasz z chlodnym miejscu (ja trzymalam na półce w spiżarni, nie w lodówce). Po 24h jest gotowe do uzycia. Wyławiasz sobie jeden kawałek skórki i przykładasz go do kurzajki ( te zalewe octowo cytrynową masz te sama dopoki nie wykorzystasz wszystkich skorek cytrynki jakie są w niej, jak sie cytryna skonczy to robisz nową miksture), zaklejasz plastrem zeby nie zleciała. Taki kompres najlepiej robic na noc bo wtedy nie zleci (jesli dobrze przyklei sie plastrem). Na dzien, w miejscu takiem jak stopa trudno utrzymac taki kompres. Zabieg powtarzasz do skutku. Noc w noc (w dzien jak masz mozliwosc tez mozesz). ostrzegam boli i piecze jak cholera! Przynajmniej u mnie tak bylo. Ale po tygodniu czy dwoch takich kompresów kurzajka po prostu zamienila sie w taki jakby zwykly strupek i po prostu wszystko odpadlo i zostala ładna zdrowa skóra :) Zastosowalam to po ponad miesiecznym, bezskutecznym stosowaniu leku od dermatolożki.

acha, do skóry przykladasz kawalek skórki cytryny ale tą białą jej częścią, zółtą na zewnątrz :P tak tylko dodam ;) A i sorki ze to nie na temat ale adalis 86 wspominała o kurzajce ;)

Gość gregggggory
akurat jestem facetem i nie kręci mnie dziecinna uroda. Mam koleżankę, która ma 25 lat a z twarzy wygląda jak napompowany niemowlak, blee. Lubię gdy kobieta wygląda jak kobieta :)

Gość ;l;lm;lm;lmm
wypowiadają (nie licząc zdesperowanej), że wyglądają na młodsze...To żadna sztuka, gdy nie ma się jeszcze zmarszczek, nadwagi. Wystarczy często zmienić uczesanie, kolor włosów, ubiór, makijaż i voila! Może niech się wypowiedzą panie 30+, 40+ czy ktoś często daje im mniej lat, niżeli mają w dowodzie? hmm no i mylisz sie. moja mam miala 46 lat, ja mam 27/ prawie zawsze obcy czy to w sklepie czy na ulicy mysleli ze jestesmy siostrami. jej zdjecie jest w moim domu-kiedy przychodza znajomi pytaja czy to ja (oprocz mlodego wygladu by;a bardzo , araczej ja do niej bardzo podobna) takie geny po prostu, u mnie w rodzinie wsrod kobiet mlody wyglad to standard greggory ja osobiscie nie znam kobiety o wygladzie dziecka..wiec ta twoja znajoma musi byc jakims fenomenem.

Gość tiaaa... jasne, a świstak...
siedzi i zawija sreberka :) Też mam wrażenie, że jakaś rywalizacja tu się wywiązała i wzajemne przekrzykiwanie, która młodziej wygląda. Do przedszkola się cofnijcie, nikt was wtedy nie przeskoczy ;) O dowód mnie stale proszą, nie mogę kupić alkoholu, na "ty" stale do mnie mówią itp., itd. Taa, jasne, ogarnijcie się, laski. Kompleksy z tytułu wieku aż wyłażą, każda wygląda jak podlotek, oczywiście ;)

A odpowiadając na pytanie w temacie: mam 32 lata, wyglądam na młodą kobietę, po prostu. Dają mi jakieś 26 lat, w sklepach mnie o dowód oczywiście nie proszą (jak większość kobiet po 30-tce), ponieważ widać, że 18 lat skończyłam i nie mam potrzeby bredzenia, że mnie mają za 16-tkę :) I jeszcze jedno - jak się ma 20-24 lata, to jeśli się jest świeżą, naturalną dziewczyną, a nie tandetną solarówą, to zawsze się wygląda na 17 lat, po prostu proces starzenia się skóry itp. jeszcze się nie rozpoczął. To jest normalne. Dlatego, jak dziewczyna na studiach chwali się tutaj, że ją 18-latek ją podrywał, to jest właśnie śmieszne po prostu. No dziwne, żeby Cię nie podrywał, naprawdę :) Norma zupełna.

Przykład: "a mialam wtedy 22 lata, to w jednej hurtowni gosc nie wytrzymal i sie pyta, czy chodze do liceum bo tak mlodo wygladam" A jak miałaś wyglądać? Miałaś 22 lata, na Boga! :) Jaka jest różnica w wyglądzie 17-latki (liceum), a 22-latki. No właśnie żadna. Chwalicie się oczywistościami.

Gość nosz ku...
Ja mam niemal 26, a i tak wszyscy dają mi 18.

Gość e tam! Same 20-tki się
;l;lm;lm;lmm hmm no i mylisz sie. moja mam miala 46 lat, ja mam 27/ prawie zawsze obcy czy to w sklepie czy na ulicy mysleli ze jestesmy siostrami. jej zdjecie jest w moim domu-kiedy przychodza znajomi pytaja czy to ja (oprocz mlodego wygladu by;a bardzo , araczej ja do niej bardzo podobna) takie geny po prostu, u mnie w rodzinie wsrod kobiet mlody wyglad to standard W czym się niby mylę? Nie zrozumiałaś najwyraźniej mojej wypowiedzi. Pisałam o tym, żeby właśnie starsze kobiety, 30+, czy w wieku Twojej mamy wypowiadały się w temacie, bo Wy, 20-kilkulatki, nie macie czym się chwalić! Toć oczywiste, że młodo wyglądacie, bo jesteście młode!:P

Przekrzykiwanie sie?:) NIE chodzi po prostu o odpowiedz na pytanie w wątku i opisanie najgłupszych sytuacji z tym odbiorem wieku związanych Jak dla mnie nie ma tu rywalizacji:)Ja w zasadzie nie potrafię się do końca ustosunkować czy się cieszę z młodego wyglądu czy nie Myślę ze jak bede miała 40 lat a bede wyglądać na 30 to będe zadowolona:) Moja mama ma 50 a wygląda na kobietkę koło 40:)Także rodzinna cecha:P Karminowa Panna Jejku dzięki:)Zaraz zabieram się za produkcję specyfiku;)

Gość nosz ku...
Moja mama teraz ma 43 lata i jakbym o tym nie wiedziała dałabym jej 35.

Gość wg mnie teraz
kurcze dziewczyny, ale macie problem nie mam potrzeby dowartosciowywania sie na forum, napisalam to w formie anegdoty i odpowiedzi na temat tak rok temu mialam 30 lat i tak proszono mnie o dowod ( w Anglli jest wymaganie, ze jezeli osoba nie wyglada na 25 lat to powinno sie sprawdzic jej wiek). ja jak sama patrze w lustro to widze juz pierwsze oznaki starzenia, ale dzwinym trafem czeto ludzie biora mnie za mlodsza jak mialam 29 lat zdarzalo sie ze ludzie szacowali ze mam 19,ktos mnie nawet chcial dodac do NK i wpisal taki przedzial wiekowy za kilka lat moge wygladac "staro", juz zaczynam miec zmarszczkowe kreseczki pod oczami i zaczyna sie odznaczac bruzda nosowo-wargowa. ale nie mam z tym problemu, bo dla mnie sa rzeczy wazniejsze niz wyglad

"Pisałam o tym, żeby właśnie starsze kobiety, 30+, czy w wieku Twojej mamy wypowiadały się w temacie, bo Wy, 20-kilkulatki, nie macie czym się chwalić! Toć oczywiste, że młodo wyglądacie, bo jesteście młode" Dokładnie. O to mi też chodzi. Dwudziestoparolatka chwali się, że wygląda na 18. Nosz, ludzie.. A jak ma wyglądać?

Gość k.mk;lmlk;m
Toć oczywiste, że młodo wyglądacie, bo jesteście młode! to wcale takie oczywiste nie jest. nie kazda kobieta 27 letnia wygladda na dwudziestolatke!!! z drugiej strony wiele trzydziestoparolatek wyglada na mlodsze, i to jest wlasnie fenomen wylowcic taka ktora wyglada na mlodsza. czy ma 20 czy 30 czy b40 lat!!!!!

Ja nie rozumiem jednego: Po co wy się doszukujecie w temacie jakiś sensacji Pytałam ile która ma lat,a na ile wygląda + jakies zabawne sytuacje A wy tu o jakiś konkursach piszecie, dziwnych zachwytach Wcale nie jest normalne ze 30 latka wygląda na 18 latkę To fajna sprawa:P I uważam ze warto o tym podyskutowac Nie wypowiadaja sie tylko kobitki które wyglądają na starsze niż są:P

I być może w związku z brakiem wypowiedzi kobiet wyglądających starzej temat wygląda na przechwałki Ja np. mam 25 lat i chciałabym byc traktowana poważnie a nie jak dziecko I miło mi poczytac ze nie tylko ja mam taki "problem"

Gość nie wiem z czego sie cieszyc
26, wyglądam na 20, max 23 słyszałam, mam taką dziecinną twarz:/ Jeszcze teraz pół biedy, ale jak kilka lat wstecz ludzie traktowali mnie jak gówniarę, no to wybaczcie, ale nie było czym się cieszyć. I do dziś słyszę: ile ty masz lat?? a nie wyglądasz na tyle!. Ja pierdole, przecież to wiem!:/

mnie to wkurzalo,bo rzeczywiscie wygladalam dziecinnie i to tak do 25-26 roku zycia po prostu ciezko bylo mi bylo dac nawet te 20 lat... no ale teraz mam 30 lat, mlody wyglad mi pozostal i czemu mam sie tego wlasnie teraz nie cieszyc? tyle sie mowi, ze kobieta w tym wieku odpada z rynku a ja sie wlasnie czuje jakbym sie na tym "rynku" dopiero co znalazla. takiego powodzenia u facetow jak teraz to nie mialam nigdy, ani jak mialam 25 lat ani tym bardziej jak mialam 20 (no chyba ze u pedofilow). takze na kompleksy z powodu wieku moze sobie jeszcze poczekam :P

skoro ja mam spalone wlosy to wyobrazam sobie jak wygladaja Twoje :D zreszta kochanienka pogadaj sobie tylko tyle Ci zostalo ;)

mam 21 lat i w zasadzie wyglądam na swój wiek, tylko często pytają się mnie o dowód kiedy kupuje alkohol. mam nadzieje, że geny odziedziczyłam po mami bo pomimo, ze ma 45 ostatnio szewc pomylił mojego 17nastoletniego brata z jej mężem :D 🖐️

Mam prawie 25 lat . Na zdjeciach wygladam na swoj wiek ,przynajmniej tak mi mowia;)ale jesli chodzi o rzeczywistosc to daja mi max 18 lat;) . Z jednej strony sie ciesze lecz mam dosc wyjmowania dowodu jak kupie sobie fajki:)