Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niehistoryczna

Stan wojenny. Proszę o odpowiedź ludzi, którzy mają o tym pojęcie.

Polecane posty

Gość gość
Starym durniem wawciu jest na pewno ten który po pijaku zrobił się w bramie...

Gość gość
"no ludzie k**wa to maja byc fakty"Tak wawciu. To sa fakty. Oczywiście dla kogos kto chociaz troche zna historie... Bido intelektualna...:O

Gość gość
Ja znam wawciu bo po pierwsze przezyłem to sam a po drugie, znam historie..

Gość gość
"zreszta ty to gowno wiesz jak twierdzisz ze general cos tam uratowal"No to teraz wawciu, uzasadnij to, opierając sie na dokumentach, linkach itp. Oczywiście na tych ogólnie dostępnych...:D:D:D

Gość Mundian tu bachke
Ja nie mam tego linku.Zapewne ma go autor tego postu a ja nim nie jestem.Natomiast pamiętam pewną wypowiedź sprzed lat gdy Ciosek w wywiadzie z Torańską powiedział o "drewnianym pistolecie"przykładanym do pleców.Tak zalegoryzował "realną"groźbę interwencji radzieckiej w latach przypadających na okres stanu wojennego i uważam to za bardziej opiniotwórcze niż wypociny co niektórych jacy tu chcą autorom całej tej zawieruchy stawiać "pomniki"za życia.

Gość gość
"mpoi rodzice tez to przezyli i znaja historie i inaczej o tym opowiadaja ale na takich jak ty to sie mowi komuch i donosiciel"Komuch i donosiciel... To tez możesz uzasadnić... Oczywiście jak potrafisz...:D:D:D:D

Gość gość
"Tak zalegoryzował "realną"groźbę interwencji radzieckiej w latach przypadających na okres stanu wojennego i uważam to za bardziej opiniotwórcze niż wypociny"Czyli wypocinami nazywasz raporty dla CIA pisane przez Kuklińskiego...:O:D

dobra wez skoncz te swoje gierki wiecznie to samo pokaz linki z dupy ci je wyciagne co ty kurwa myslisz ze ja jestem idiota taki jak ty co szuka jakis linkow po sieci czlowieku to jest internet nie wsyzstko co wkleisz jest prawda kiedy to w koncu zrozumiesz?

Gość gość
"Ja nie mam tego linku.Zapewne ma go autor tego postu a ja nim nie jestem."To ci ułatwie...Nikt nie ma takiego wiarygodnego linka...Bo gdyby miał Gieremek byłby skończony za życia. Jego wrogowie na pewni nie baliby się ujawnić takiego faktu...

Gość gość
"myslisz ze ja jestem idiota"Brawo !!!! Zgadłeś !!!!!Wygrałeś prawo do zrobienia kupy...:D:D:D:D:D:

nie bylo zadnego realnego zagrozenia wkroczenia wojsk radzieckich ten pedalski rosyjski pacholek wprowadzil stan wojennny bo zwyczajnie chcial utrzymac wladze w swoich rekach kurwa to trzeba byc idiota zeby twierdzic inaczej lub jakims ruskim hujem

Gość gość
Czyli jak widac wawcia nam się znowu był łaskaw skompromitowac... Jakie to ładne...:D:D:D:D:D:D

z czym oni bny wkroczyli do polski jak toczyli wojne w afganistanie? i co okupowali by 40 milionowy kraj? no kurwa jestes zwyklym manipulantem i idiota a twoja wiedza na temat historii wlasnego kraju jest zaklamana !!

Gość gość
No to przeczytajmy co raportował Kukliński do CIA..."Sowieci chcieliby uniknąć wojskowej interwencji w Polsce za wszelką cenę. Sowieckie dokumenty wojskowe wskazują jednak, że ZSRR czyni bardzo intensywne i konkretne przygotowania do interwencji militarnej" - czytamy w raporcie z połowy czerwca...."Jaruzelski powiedział, że w najciemniejszych zakamarkach swego umysłu nie mógł znaleźć myśli, że można wprowadzić coś takiego jak stan wojenny w Polsce" - napisał płk. Kukliński.

Gość Custom sx
SW to była ostatnia próba "zdyscyplinowania"i "zastraszenia"społeczeństwa w jakim lawinowo rodziły się anty-prl'owskie nastroje.To w pewnym sensie nie wyszło więc powoli robiąc na boku różne akcje oficjalnie przystąpiono do tzw dialogu na zasadach demokratycznych co miało miejsce kilka lat po zakończeniu sw.Kto tego nie potrafi pojąć i daje się kusić na jakieś racjonalizacje jest niestety głupcem.Panowie jacy byli za miażdżeniem opozycji przeszli szybki face-lifting na matuzalemów odchodzącego socjalizmu z prostych powodów-ten się przestał opłacać.Nawet ustawa o działalności gospodarczej jakiej projektodawcą był Minister Wilczek została uchwalona przed okrągłym stołem-23 grudnia 1988 roku.Dawała ona do dyspozycji wszelkie instrumenty działania w warunkach wolnego rynku.Tak to było a opowiastki o przewrotach to se można czytać jak Pottera.

Gość gość
Nie wiem czy zauwazyłes wawciu ale mowa jest o stanie wojennym i teraz o Kuklińskim...Ani słowea nie ma o Jałcie...

Gość gość
"z czym oni bny wkroczyli do polski jak toczyli wojne w afganistanie? "A to dowód na to że nie masz ZIELONEGO pojęcia o tym co się działo..."Zapomniałeś" o tym że byli Czesi, Rumuni, Węgrzy, Niemcy chetni do wejścia... I przygotowani...Bida styraszna jesteś.... Nie tylko intelektual;na...A teraz ładnie podziękuj że sie do ciebie odezwałem...

Gość ogłupiało ogłupiało
Po co w ogole dyskutujecie z tym oszolomem shatynem ? Przeciez od dawna wiadomo, ze to manipulator i klakier peło 🖐️

Gość gość
"klakier peło" ???I podaje jako argument słowa bohatera pisowskiego ?:D:D:D

Gość ogłupiało ogłupiało
Nie wiem co wspolnego z tym tematem ma pis :o Zaraz pewnie napiszesz , ze popieram pis tylko dlatego, ze napisalem o tobie "klakier peło" ? Widzialem twoje posty/tematy wychwalajace peło. Skomentuje to bardzo krotko, jestes pozytecznym idiota :)