Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xaxnxixa

MOJA NASTOLETNIA CÓRKA ZASZŁA W CIĄŻE!!

Polecane posty

Gość 5. Nie zabijaj
Ja znam osobiście dwie dziewczyny z mojego miasta, które bez problemu dostały nauczanie indywidualne zarówno na czas ciąży, jak i po porodzie :) A wiem skądinąd, że takich przypadków było więcej, więc o szkołę bym się nie martwiła :)

Gość autorko wróciłaś
już od tego chłopaka? napisz jak przebiegła rozmowa :)

Gość Adzka z podwala
Mówicie ze 15 latka nie moZe byc dobra matka.! To zależy od podejścia i dojrzałości a nie wieku. Już pisałam ze wyprowadzilAm sie gdy matka mówiła o aborcji. Jak urodziłam to bałam sie wziasc dziecko na ręce. Mój mąż ( wtedy jeszcze chłopak ) musiał iść do pracy aby nas utrzymać , na matkę nie miałam co liczyć. Wróciłam z dzieckiem do domu i od 1 dnia byłam zdana sama na siebie. Przewijanie zajmowało mi pól godz, ubieranie dziecka 1.5h i kąpać tez musiałam sama. Zdałam sie na instynkt. Wszystkiego musiałam nauczyć sie sama , było cieżko ale dzisiaj patrzę na syna i wiem ze było warto. Jest mądrym uczuciowym i grzecznym chłopcem . Gdy na niego patrzę to daje mi wspaniale uczucie ze mimo młodego wieku wychowalam go do tej pory dobrze, ze dokonalam cZegos co jest dla ludzi niedorzeczne. Ze ja mogę byc równie dobrze dobra matka jak 20-30 latki.

Adzka z podwala Ja uważam,że może.Większość nastolatek w ciąży bardzo szybko staje się ,,dojrzałymi kobietami"...

Zapytałam właśnie córkę co ona jako nastolatka myśli o aborcji.Co by zrobiła, gdyby teraz okazało się ,że jest w ciąży i chłopak ją zostawił. Odpowiedziała,że nie usunęłaby ciąży, a ja bym jej pomogła wychować.Przy okazji uśmiała się, że tata miałby z kim na spacerki chodzić:-)

Gość byłam tu i jestem
Hej Ja zapytałam o to młodszą kuzynkę;P Powiedziała że by urodziła I cytuję "Jak się seks uprawia bez zabezpieczenia to chyba się wie jakie ryzyko nie?" jednak nie wszystkie 15nastki są niedojrzale;)

wkurzyły mnie słowa jedej osoby: dla niektórych aborcja jest morderstwm dla innych nie jest. Obron tez pedofila ktory twierdzi ze dla jednych seks z dziecmi jest przestepstwem a dla innych nie. Kots moze uznawac zasadnosc przeprowadzenia aborcji ale niech nie mowi ze to jest dobre !!! Autroko - cieszę sie z ostatnich Twoich wpisów. Porozmawiaj przede wszystkim z córka i jakąkolwiek decyzje podejmie to ja wesprzyj.

Gość kaqalinama
up

Gość xendźia
widać jak wychowałaś córkę ja w tym wieku nie pomyślałam żeby mi jakiś facet tam swojego fajfusa wciskał przeciez to dziecko jeszcze

Gość xaxnxixa
Witam Was. Przepraszam, że wcześniej nie napisałam, ale miałam obowiązki w domu. Trzeba było trochę sprzątnąć przed świętami :) Byłam wczoraj u tego chłopaka i mówię wam - TRAGEDIA. Cała okolica okropna - brud, smród i ubóstwo, że tak powiem. Stał razem z kolegami na bramie. Podeszłam i kulturalnie go zapytałam czy możemy porozmawiać o mojej córce. Odeszliśmy na bok, bo nie chciałam przy towarzystwie opowiadać o tym, że jest w ciąży. Kiedy mu oznajmiłam o wpadce jego reakcja (cytuję) - CO TY KURWA PIERDOLISZ? - nie przypominam sobie, żebym przeszła z nim na "Ty" to raz. Dwa - chwilę jeszcze myślał, bo chyba dokładnie do niego to wszystko nie doszło. Po paru minutach wpadł na świetny pomysł (cytuję) - "mój ziomek załatwi tablety, naćpamy ją i poroni". Myślałam, że mu tam w ryj strzelę. Uznałam, że rozmowa z nim jest bez sensu, więc poprosiłam go żeby mnie zaprowadził do rodziców. Powiedział, że ich nie ma i będą dopiero we wtorek. Więc we wtorek wybiorę się tam znowu (muszę) i porozmawiam z jego rodzicami, bo on .. a szkoda słów zresztą. Co do córki nadal jest niezdecydowana czy podjąć się aborcji, czy urodzić dziecko, ale ja już w nocy (nie mogłam usnąć, całą noc nie spałam z nerwów) ustaliłam sobie, że ja jej w tej decyzji nie pomogę. To będzie jej dziecko, więc sama musi zadecydować które wyjście będzie lepsze. Dziękuję za odpowiedzi :) Zaraz przeczytam te co pojawiły się od wczoraj :)

jak to mozliwe ze dziewczyna którą opisujesz jako swoją córke poszła do łozka z takim chłopakiem? Jak sie czuje Twoja córka?

Gość xaxnxixa
Nie mam pojęcia gdzie ona miała oczy. Ten chłopak to kompletna pomyłka. Córka już czuję się lepiej. Dzisiaj zjadła z nami śniadanie. Nie poruszaliśmy jeszcze tematu ciąży. Zaraz pójdę z nią porozmawiać czy może już coś zadecydowała.

Gość a wiec mmm
brawo ma corke dupodajke, gratulacje i zycze pwodzenia w wycgowywniu jej dziecka, tylko tym razem lepeij wychowaj zebyc za 15 lat znowu dziecka niemusialbyc bawic

Twoja córka musi wiedziec ze ma w Tobie wsparcie wiec bądz z nią :) Piszę to jako córka, ale tez jako matka. Mysle ze podejmiecie własciwą decyzje. A chłopaka trzeba bedzie podac do sądu, albo jego rodziców o alimenty. Trzymam kciuki aby sie wam poukładalo zycie z tym maluszkiem :)

Gość dsja
Co ja bym zrobiła. Owszem pogadała z rodzicami gówniarza ale wiele nie ma się co spodziewać. Nie pozwoliła bym 15-latce podjąć decyzji bo niestety fakt, że zawsza w ciążę w tym wieku i z takim kolesiem nie świadczy, że ma dobrze w głowie poukładane. Sama bym zdecydowała. Ma urodzić. I pomagałabym na maksa. Pomogłabym jej by mogła się uczyć i wyjść na ludzi ale by nie zapomniała, że to jej dziecko nie moje. Kocham moją córkę i co by się nie stało pomogła bym jej ale mądrze. Mówię mądrze bo znam przypadek, gdzie rodzice zajęli się dzieckiem, łóżeczko w sypialni rodziców, wszystko robili rodzice a pannica wybrała różowy wózeczek i jej jedynym obowiązkiem były popołudniowe spacerki różowym wózeczkiem z dzidzią. Skutek? Rok później mieli kolejnego wnuka w domu. Pomóż jej ale z głową. Niech nie zapomina kto jest matką ale pamiętaj sama, że ona też jest jeszcze dzieckiem.

Gość Wyje--n- przez przyjaciolke ;/
1. dobrze zrobiłaś 2. porozmawiaj z corka na powaznie czego chce. nie sugeruj sie ze aborcja jest zla. sugeruj sie tym co dobre dla twojego dziecka 3. porozmawiaj na spokojnie z rodzicami chlopaka i samym chlopakiem 4. najlepiej porozmawiajcie wszysy razem, czego chcecie i co bedzie dobre! 5. wspieraj corke! i zaakceptuj ta decyzje. moze kocha juz to dziecko. moze chce sie go pozbyc... nie wazne mi pekla gumka w wieku 16 lat, ale powiedzialam mamie mimo ogromnego wstydu. zareagowala... poszla ze mna po tab 72h po. dzieki niej nie mam dziecka a naprawde w dobrych stosunkach nie bylysmy... :) wszystko sie ulozy. pamietaj ze cos w tym jest ze los kieruje zyciem i bedzie co ma byc zapisane...

Gość Yachu Chrystman
to był włos na teście

Gość nie ma żadnego klucza
kobieto, po rozmowie z tym gnojem rucs tą swoją tępą pałą i pomyśl. Gówniarz, jakiś ćpun, mający na pewno DNA jakieś ułomne i urodzi sie niedorozwinięty debil i do końca życia będziesz miała wyrzuty sumienia, żeś nie usunęła posożyta.

Szkoda ze Ciebie nie usunęli Teraz zaniżasz poziom inteligencji populacji ludzkiej Autorko Tym bardziej nie mozna popuścic gówniarzowi Przyczynił się do wszystkiego a teraz co?Skąd się takie typy biorą Ciekawe jakich ma rodziców..........

Gość xaxnxixa
Nawet nie chcę wiedzieć jak zachowują się jego rodzice... Nie sądzę, żeby ten chłopak ćpał - nie wygląda na ćpuna.

Gość kopytko rogate
Teraz mlodzież sięgająca po narkotyki nie wygląda brudny wyniszczony narkoman. Taki obraz to przeslość lub skrajna patologia. Teraz robi się to w "białych rękawiczkach"

Gość bezzabiegoweprzywracanie
Bezzabiegowe przywracanie cyklu 100% skuteczności , farmakologicznie tel 502895456

do ginekologa i usunac, w zyciu nie pozwoliłabym zeby moja smarkata corka w tym wieku urodziłą dziecko ! ja bymjej dała potem wpierdziel na koniec.

na jaką cholere takiej smarkuli dziecko ?> żeby matka miała dwoje do wychowywania ? chore, dzis technika jest na tle w przodzie ze aborcja jest całkiem bezpieczna nie przesadzajcie, to jeszcze nie dziecko tylko zarodek ! mohery głupie

Gość lalallalla
oczywiscie, że usunąć! jesli taka 14nastka urodzi dziecko to wszystkich to unieszczesliwi - ani ona ani jej rodzina ani tym bardziej to ew. dziecko nie bedą szczesliwi. jak można w ogole myśleć, że taka gówniara poradzi sobie z obowiazkami matki i stworzy dziecku dom na miarę normalnej rodziny?