Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xaxnxixa

MOJA NASTOLETNIA CÓRKA ZASZŁA W CIĄŻE!!

Polecane posty

prawda jest taka ,że niestety Ty takze duzo zawinilas.... Twoja córka poprostu sie nie szanuje skoro w wiekub 15 lat juz takie rzeczy robi... świat stacza sie na dno... jak ktos Ci pisze że z niej maly kurwiszonek nie wyzywaj,bo niestety musisz sie z tym pogodzic,choc bolesna niestety to prawa. Fajnie bylo jak sie wkladalo, ale jeszcze wyjsc musi...;)

Gość Adzka z podwala
Napisze ci moja historie choć wiem ze zaraz zostanę tutaj obrażana i krytykowana ale chce ci pomóc. Zaszlam w ciążę jak miałam 15 lat, urodziłam mając 16. Z ojcem dziecka wynajelismy mieszkanie i sie " odcielismy" od mojej rodziny zeby nie było gadaniA ze dziecko zrobiłam a matka go wychowywać i żywić musi. On zaczął pracować, jak dziecko miało rocZek zatrudnilismy opiekunkę a ja nadrabialam zaległości w nauce. Dzisiaj mam 21 lat, mój syn ma 5, ojciec dziecka jest moim mężem i zaczęłam studia. Niech Ci to da do myślenia! Jeśli córka jest odpowiedzialna osoba to da sobie radę. Powodzienia!

a ciąża, poród, wstyd przed kolegami będa dla niej kara na całe życie niech poniesie konsekwencje. Jaką karą na całe życie? Co ty wypisujesz? Myślisz,że jej koledzy ,koleżanki nie uprawiają sexu? Może nie wszystkie, ale w dzisiejszych czasach przypuszczam,że połowa tak.Mają tylko więcej szczęścia i może rozumu, bo się zabezpieczają. Wstyd? Jaki ? Wstyd to będzie jak usunie ,albo odda.Nie jest wstydem mieć dziecko, kochać je i dbać o nie.

i teraz placze? teraz? twoja corka to tepa malolata mogla myslec co robi anie sie puszczac jak typowe kurwisko. Maskara;) i masz racje siedza tu same zakompleksione dziewczynki tym ze nie dawly dupy w wieku 15 lat;D masz racje, ja juz zaczynam miec kompleksy a Wyy?

Gość nieeeeeeeeeeeźleeeeeeee
A ja ci powiem że nie pozwól swojego dziecka wyzywac od kurwiszonków i sama nigdy nie mów że jest puszczalska!

Adzka z podwala U mnie zasługujesz na podziw.Nie wybrałaś najłatwiejszej drogi, tylko tę najtrudniejszą i niestety jedyną słuszną. Jednak w przypadku autorki postawiłabym na początku na samotne macierzyństwo jej córki.

Córka autorki robi to samo co tysiące innych nastolatków tyle, zae jej poprostu nie poszło - czasami tak bywa. Dlatego autorka powinna ratowac swoja córke i na szczęście zyjemy w czasach gdzie sa lekarstwa na ciążę. Na rodzenie dzieci bedzie miała czas w przyszłości

jestmoc1990 i teraz placze? teraz? twoja corka to tepa malolata mogla myslec co robi anie sie puszczac jak typowe k**wisko. Maskara i masz racje siedza tu same zakompleksione dziewczynki tym ze nie dawly d**y w wieku 15 lat;D masz racje, ja juz zaczynam miec kompleksy a Wyy? Ja w wieku 15 lat nie wiedziałam co to sex, poznałam w wieku 20.Kompleksów też nie mam. A ty Autorko nie daj sobie wmówić ,że twoja córka jest k*wą , bo tak nie jest.

Gość bleblebleeeee
do kasi 1975 chodzić z brzuchem w wieku 15 lat to wstyd jak cholera tak uważam i przed rodziną i przed kolegami chodźby z e względu na to że była na tyle głupia że dała się zapłodnić mimo tego że antykoncepcja jest powszechnie dostępna-prezerwatywa dla jasności. niewiele 15-latek zachodzi w ciążę mimo iż uprawiaja seks. a trudy ciąży i porodu może dałyby jej do myślenia i następnym razem nie zrobiłaby tego z byle kim bez zabezpieczenia. odddać dziecko to wstyd- co ty pleciesz. a tak w ogóle to powinnaś jakoś starać sie pomóc autorce a nie czepiać się wypowiedzi innych- do ciebie jej nie kierowałam.

To ja mam chyba jakies inne poczucie milości do dzieci... Gdyby moja 15letnia córka zaszła w ciąże to robiłabym wszystko zeby pomóc jej wyjść z tej opresji a nie kazała chodzic z brzuchem za kare... :O

Gość nieeeeeeeeeeeźleeeeeeee
A powiem ci że z tą rodziną zastępczą to dobry pomysł, bo dostaniesz wtedy z tego co wiem 980 zł, wiec jeśli boisz się jak dacie radę z nastoletnią córką i niemowlakiem, to to jet wyjście.

Gość Adzka z podwala
Potrafię Cie zrozumieć autorko. Tylko ze moja mama tez chciała żebym usunęła a ja sie postawilam , powiedziałam ze nie , wzięłam swoje rzeczy i już mnie nie było. A dzisiaj mnie za to przeprasza, za to ze sie mnie wstydzila, ze kazała usunąć, często mówi ze jest ze mnie dumna i kocha wnuka ponad wszystko. Napoczatku jest zawsze rozgoryczenie i zadawanie sobie pytania gdzie popelnilam błąd , ale czas leczy rany i mam nadzieje ze będziesz wspierać córkę. Moja mama nie odzywala sie przez 9 miesięcy mojej ciąży, nie zadzwoniła z pytaniem czy mam co jeść, dzisiaj sie zmieniła i jej wybaczylam ale jednak żal pozostał. Bądź przy niej i ja wspieraj. Powiedz jej ze dacie radę ze jesteś przy niej bo ona pewnie sama nie wie jak ma dalej żyć.

Gość bleblebleeeee
kara musi być :) nie no żartuje głównie chodzi mi o to że usunięcie ciąży to zbrodnia i nie powinna tego robić no ale to moje zdanie.

Gość do bmblondyn
jestem pod wrazeniem Twojej madrosci i zdrowego podejscia do zycia,zawsze marzyl mi taki madry towarzysz zycia,szkoda ze nie bylo nam dane spotkac sie na wspolnej drodze zycia,pozdrawiam

blebleble Ja wyrażam tylko swoją opinię i tak dla mnie oddanie dziecka byłoby wstydem ....ba a nawet największą porażką mego życia. Nigdy bym do tego nie dopuściła. Zostałabym babcią :-)

Gość gytd6y
zaszłam w ciążę mając 20 lat, niby żadna katastrofa, szkoła skończona, chłopak jak najbardziej akceptowany przez rodziców, pracujący... To nawet nie była do końca wpadka, tylko nieprzemyślana zachcianka na dziecko- przyznaję, że tak to było... Dziś z ta decyzją ppczekałabym napewno, facet już nie jest taki kochany, zastanawia się czy wziąć ślub czy nie, wogóle juz tak kolorowo nie jest...

Gość xaxnxixa
Adzka z podwala-bardzo dobrze, że Ci się ułożyło :) Tylko, że Ty miałaś odpowiedniego chłopaka, który Ci pomógł. W przypadku mojej córki jest niestety inaczej.

stalo sie trudno czasu nie odwrocisz, dziewczyna powinna poniesckonsekwencje, Ty powinnas jako dorosla kobietaisc do rodzicow ojca chlopaka ,niewiesz jakie jest tego zdanie a on takze ma prawo do decyzji bo to nie tylko wasz problem ale i jego i jego rodzicow

Adzka z podwala A ja Cię podziwiam Byłaś gotowa na seks i na jego konsekwencje Postąpiłaś niezwykle dojrzale: wzięłaś swoje życie i życie maleństwa w swoje ręce nie pozwalając nikomu wmówić że aborcja to najwłaściwsze rozwiązanie:) Należy Ci się szacun Jak widać jak się chce to można:)

Pani Sekutnica Lekarstwo na ciąże?:P Tak nazywasz aborcję?Buahaha Szkoda że nie ma lekarstwa na głupotę i bezmyślność No niestety

Gość rany wielkie mi co
kurwa a co to ciaza jakas choroba smiertelna , zachowujecie sie jak pojebani , córka w ciazy ,a ty jojczysz jak by umirała , urodzi dziecko ty sie nim zajmiesz , ona bedzie sie dalej uczyc , gdzie tu tragedia jakas ???

bmblondyn No wybacz ale moim zdaniem łatwiej jest żyć z myślą że jeśli się nie było gotowym na dziecko - to trudno - stało się - teraz czas zadbać o to niewinne życie - i albo poświęcam się w 100% i sama wychowuję albo oddaję w ręce ludzi którzy wychowają i dadzą miłość niż zabić dziecko Adopcja ze wskazaniem i wiesz komu oddajesz dziecko Myśle ze najwazniejsze to wiedziec ze moje dziecko zyje - ma szansę na rozwój i miłość na kierowanie swoim życiem A nie myśl że zabiłam dziecko bo mi się nie złożyło Morderstwo to chyba najwiękse wykroczenie jakie może popełnić człowiek więc nie wmawiaj że można z tym żyć

Gość rany wielkie mi co
przez takie popierdolone kwoki jak Ty jest wlasnie aborcja , bo strach , co ludzie pwiedza , co rodzina , znajomi , dzis ciaza poza zwiazkowa o małzenska ts dalej wstyd.... to i macie co macie

Gość 5. Nie zabijaj
Autorko, 1. Porozmawiaj na spokojnie z córką, bez pretensji i żalów, niech poczuje Twoje wsparcie. 2. Koniecznie porozmawiajcie z ojcem dziecka, niezależnie od decyzji Twojej córki ma on prawo wiedzieć o ciąży! 3. Decyzja należy do CÓRKI, nie do ciebie! Skoro ona się waha, aborcja byłaby najgorszym wyjściem. Skoro córka jest w drugim miesiącu ciąży, to urodzi w wakacje - nie przeszkodzi jej to w nauce! Jeżeli z powodu braku czasu ani Ty, ani nikt inny z rodziny nie będzie mógł pomóc w opiece nad dzieckiem w czasie roku szkolnego, córka może ubiegać się o nauczanie indywidualne w domu. Kiedy dziecko podrośnie, będzie można oddawać je do żłobka, a dziewczyna wróci do szkoły. Przemyśl rodzicielstwo zastępcze - uzyskacie środki na utrzymanie dziecka, należą się wam także alimenty od ojca (lub jego rodziców). Pamiętaj, dziecko to szczęście! Nie pozwól by czuło się niechciane i odrzucone! Powodzenia, i pozdrowienia dla córki.

Gość rany wielkie mi co
nastepna popierdolona , jakie morderstwo ? wiekszosc krajów wysokorzwinietych bez problemu dokonuje aborcji do 11 tygodnia

ja doskonale autorkę rozumię. W wielkim mieście, to pryszcz, ale w małej pipidówce, sprawa przerypana, i dla mamusi przyszłej babci i dla dziewczyny, ot będzie miała przypiętą łatkę kurwiszona i przerypany żywot na amen.

Gość xaxnxixa
Wiecie co jednak aborcja nie jest dobrym pomysłem. Nie mamy kłopotów finansowych, więc spokojnie utrzymamy jeszcze jedno dziecko. Dzisiaj zamierzam pójść do tego chłopaka i wytłumaczyć mu całą sprawę. Sama pójdę, bez córki, bo jej chyba nie dam rady namówić. W poniedziałek natomiast przejdę się do szkoły i dowiem się jak to z tym nauczaniem indywidualnym, może uda mi się załatwić.

No coś ty - aborcja to nie morderstwo - ot zabieg taki jak wyrwanie zęba - pikuś - co tam - wyrywają dziecko z łona albo wywołują jego śmierć chemicznie To nic takiego Dość często są powikłania ale co tam Jest ryzyko jest zabawa Większość tak myśli o aborcji - puste matoły

no i co z tego, że większość krajów pozwala? jak większość, to ma rację? to morderstwo i tego nie da się nazwać inaczej, bo to jest ŻYWA istota