Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xaxnxixa

MOJA NASTOLETNIA CÓRKA ZASZŁA W CIĄŻE!!

Polecane posty

Gość Alkomat @
Bedziesz babcią gratuluje :D

Gość a moje zdanie jest takie
pewnie ma już wyruchaną piz.de ;) przez wszystkich tam kolesi głupia jrowo a ty myślisz ,zę ona z jednym śpi ;0 dziwka pospolita dlatego nie chce chłopakowi mówić , bo sie boi ,ze tto on nie jest ojcem . Pozdro dla lachociągu

Gość Alkomat @
15lat to pewnie chłopak pójdzie siedzieć za gwałt a dziecko zabierze wam opieka społeczna.Takie są realia u nas w polsce.

Gość xaxnxixa
Ale to nie był gwałt, moja córka daje wszystkim dupy:( chyba to po mnie ma .

Gość myszaaaaaaaaaa
15lat to pewnie chłopak pójdzie siedzieć za gwałt a dziecko zabierze wam opieka społeczna.Takie są realia u nas w polsce. facet tej dziewczyny o której pisałam miał 20 lat a ona 14 (tak, wiem, to chore). Siedzieć nie poszedł,wiem że do 5 roku życia na pewno oboje zajmowali się dzieckiem, potem nie wiem bo wyjechałam z tego miasta.

Gość chicaboom
Tu jakieś tępe trolle siedzą jak czytam niektóre wypowiedzi. Aborcja w polsce jest bardziej legalna niż myślisz, tylko o tym nikt na głos nie mówi ;) O ile oczywiście masz na to pieniądze. W polsce całe podziemie aborcyjne kwitnie i nikt tego nie ruszy :)

Gość xaxnxixa
Beznadziejny podszywacz. Życzę Ci takiego samego problemu z dzieckiem, może wtedy przestaną Cię śmieszyć głupie teksty, które są zwyczajnie nie na miejscu. Większości obelg nie będę komentować, bo widzę, że siedzi tu na prawdę dużo zakompleksionych dziewczynek, które w jakiś sposób muszą wyładować swoją frustrację.

Gość Endziks
Dobra przestancie na nią jechać;/ Kazdemu mogło się zdarzyć. A do autorki : dlaczego boi się przyznać mu ?

Gość xaxnxixa
Endziks- no bo ja jestem najsławniejszą dziwką na osiedlu, wszyscy mnie brali. I jej głupi się przyznać,ze jest tez tania

Gość Endziks
Podszyw ?

Gość xaxnxixa
Nie mam pojęcia dlaczego. Mówi, że boi się, że ją wyśmieje.

Gość xaxnxixa
Oczywiście, że podszywacz, bo jak inaczej :)

Gość PRZECZYTAJ MAMO MAŁOLATY
sluchaj,ja matce tez taki numer zrobilam,tfu sama sobie - wpadka, mialam 18 lat i mature przed soba i wiesz co? zdalam mature, z dzieckiem chwile byla babcia,slub wzielam i zyjemy na wlasny rachunek,moze to kwestia organizacji? ktos musi pomoc,zeby Twoja corka dala rade,ona wlasnie dorosleje w ekspresowym tempie,obserwuj ja to zobaczysz, chociaz mysle,ze to prpvo,bo moja matka porad nie szukala na necie, tylko gadala z nami jak sobie to wyobrazamy i jak nam pomc, pozdrawiam,a i mam teraz 22 lata,wiec jak sie chce to mozna sobie dac rade w takiej sytuacji,nie ona pierwsza i nie ostatnia

Gość miedzianowłosa
odpowiadając na pytanie moje zdanie jest takie ze zaciągnełabym ją na zabieg i juz, w 8 tygodniu nie bedzie problemu, jest za mloda na macierzyństwo, na dziecko przyjdzie jeszcze czas, sama jest jeszcze dzieckiem wiec powinna sie zająć czymś innym a nie przewijaniem pieluch, wybaczcie ale dla mnie oddanie do domu dziecka nie jest likwidacją problemu tylko zamiecieniem go pod dywan, nie chce wiedziec jak sie czują dzieci w domu dziecka które codziennie budzą sie z myslą ze "mama i tata ich nie chcieli". Chyba ze macie mozliwosc adopcji ze wskazaniem, ktoś po urodzeniu od razu weźmie to dziecko, to inna kwestia

Gość owca z kawowca
do dzis pamietam,jak rodzice namawiali mnie na aborcje.Moja córka ma 19lat a ja 37.

Gość vbfalvb
Gdyby moja corka w wieku 15 lat zaciazyla. Niestety wyslalabym ja na usuniecie.

Gość xaxnxixa
Wiem może to dziwne, że szukam porad na necie, ale gdzie indziej mogę? Żadna z moich znajomych nigdy nie miała takiego problemu z dzieckiem. Tylko jednej córka urodziła w wieku 16 lat, ale jej pomógł chłopak i wyszli na prostą.A z córką rozmowy nie ma w ogóle obecnie. Nie chce rozmawiać, jest w szoku, cały czas płacze.

Gość PRZECZYTAJ MAMO MAŁOLATY
to mloda dziewczyna, bedzie potem przezywac usuniecie, teraz moze i pod wplywem strach sie na to zdecyduje, ale potem bedzie jej z tym zle, mysle, ze matka powinna jej pomoc, w koncu to jej dziecko, skoro nie bylo z nia prpblemow,byla dobra uczennica, to powinna jaos szkole skonczyc, kobitki, wszystko,zbyle nie aborcja

Gość fixgaa22
kolezanki corce pomogl chlopak a Twoja cora ma Ciebie! Ma ojca, dzidkow, ciotki? Na pewno wszystko da sie tak zorganizowac zeby bylo ok. do szkoly moze chodzic az do konca jesli tylko bedzie sie czuc na silach a jak bedzie jej zle mozesz pogadac w szkole i zalatwic jej jakies lekcje w domu albo indywidualne nauczanie. Mloda jest szkole szybko nadrobi. Najwyzej zostanie rok w klasie. Zeby tylko skonczyla gimnazjum i dostala sie gdzies dalej. Wierze ze jej pomoze rodzina. Musisz ja wspierac i nie proponuj jej nawet aborcji! Sprobuj sobie wyobrazic tego kochanego szkraba za jakis rok. bedziesz go kochac calym sercem! dacie rade. to nie konciec swiata.

co tu dużo gadać: kto ma pszczoły ten ma miód, kto ma dzieci ten ma smród. A wy się rozczulacie nad dylematami przyszłej babci.

Dziwie się że masz 3 dzieci i myślisz o aborcji - przecież to morderstwo A co jeśli córka już nigdy przez to nie będzie miała dzieci? Owszem 15 lat to zdecydowanie za mało by być dobrą matką Ale Ty masz zapewne więcej Czy nie lepiej by było pomóc córce w wychowaniu?Nauczyć tego co sama umiesz?Sama widzisz ile tu przykładów tego,że jak się chce to można skończyć szkołę,znaleźć pracę i wychować dziecko - być spełnioną i szczęśliwą matką Tylko to wymaga WSPARCIA i pomocy bliskich A Twoja córka nie może na to liczyć bo Ty swoją postawą jej nie pomagasz Zamiast powiedzieć "Córko, przedyskutujmy to - możesz na mnie liczyć" To biadolisz jaki to problem, jaka kara, jakie zmarnowane życie BEz sensu zupełnie Zamiast wpajać od najmłodszych lat jaką wartość ma życie TY robisz odwrotnie Uczysz że dziecko to problem jak każdy inny i można sobie z nim poradzić i usunąć Ze można wybierać kiedy można dać życie Nie uczysz że każdy ma PRAWO do życia Skoro już popełniła głupi błąd to powinna ponieść tego konsekwencje Aborcja to tylko jedna z mozliwych dróg - najgorsza i najprostsza - dla tchórzy i ludzi którzy nie umieją radzić sobie z życiem Czy myślisz że jeśli córka zabije swoje dziecko to o tym zapomni?Nie sądzę Poza tym dlaczego odsuwacie na bok ojca dziecka i jegho rodzinę?Dlaczego problemem obciążacie siebie? Autorko ja naprawdę nie życzę Wam żle i staram się zrozumieć Ale bardzo bym chciała byście nie podejmowały tej decyzji pochopnie - by aborcja nie była głównym wyjściem z sytuacji

Gość uiyuytuty
no i co z tego zaszla to i urodzi, jedzenie na bahora pewnie tez sie znajdzie wielkie rzeczy:O

A nie przyszlo ci adalis do pustej glowy że autorka juz swoje zrobiła???? wychowała 3 dzieci, poświęciła sie im, straciła mnóstwo zdrowia, czasu energii, spedziła młodośc w pieluchach i wreszcie chce zyć sama dla siebie???? Chce cieszyc sie urokami zycia puki nie jest jeszcze starą zniedołężniała babą???? :O

To że Twoja córka jest w szoku to zrozumiałe i świadczy dobitnie że jest jeszcze małym wystraszonym dzieciakiem Naucz ją dojrzałości A zapewniam Cię że aborcja ją tego nie nauczy Rozumiem że nie uśmiecha ci się wychowywanie kolejnego dziecka Ale nie myśl że musisz to robić nie wiadomo ile To tylko etap pomocy córce - jak jest porządna osobą to skończy szkołe i znajdzie pracę - będzie miała odchowane dziecko

ona urodzi, ksiądz ochrzci i wszyscy bedą zadowoleni, ksiądz najbardziej bo zarobi, a babcia nie bardzo bo zapłaci i to dopiero bedzie początek płacenia.

Odchowała swoje to i wnuka pomoże odchować Nikt nie nakłada na nią dożywotniego obowiązku wychowania Tylko pomoc - dopóki dziecko nie skończy szkoły i nie stanie na nogi No nie wiem ja dla swojego dziecka wszystko bym zrobiła byle mu pomóc

Gość owca z kawowca
Adalis-100%racji

"Odchowała swoje to i wnuka pomoże odchować " A może ona poprostu nie chce???? nie bierzesz pod uwage, ze autorka najzyczajniej w swiecie nie zamierza pomagac??? czy ty w tej zasranej obrone papki poczetej uważasz sie za boga i bedzie decydowac kto ma komu pomagać???? kilkadziesiat wpisów wczesniej autorka wyraxnie napisała, ze nie zamierza uczestniczyć w wychowaniu tego przykrego wypadku

babcia nie jest do odchowania, tylko do rozpieszczania, wiem bo jestem dziadkiem i daj juz sobie adilas z tymi "mundrościami"

Nie wiem Ja zostałam wychowana tak,że śmierć dziecka nie jest ratunkiem z opresji Kto ma się nauczyć odpowiedzialności jeśli "życzliwi" rodzice w taki sposób rozwiązują problemy za nich Gdy matka uczy córkę że jak nie jest gotowa na macierzynstwo to może sobie wyskrobać dziecko Dla mnie taka matka to nie matka Na seks gotowa - taka napalona że w wieku 15 lat nie umiała się powstrzymać A na dziecko za młoda - dziecko to kara, problem i zmarnowane życie Nie wiem dla mnie to brzmi strasznie Jak z horroru jakiegoś Gdyby mi moja matka powiedziała "usuń bo za młoda jesteś" to bym chyba ją usunęła:P