Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zaciazona w uk

Aborcja, Kto mial?

Polecane posty

Gość Anegdotkas
No i już po.... W czwartek odwiedziliśmy Panią psycholog w Angermunde, zadała kilka pytań po polsku dała materiały do poczytania wypisała dokumenty. Poszliśmy na zakupy bo w niemczech wiekszość rzeczy tj. spożywka prócz mięsa jest tańsza niz w Polsce. Na następny dzień stawiliśmy sie w klinice w Prenzlau na 8.00 - było tam już 10 polek z męzami, chłopakami, kolezankami, rodzicami. Ci co znali chociaż troche niemiecki mieli łatwiej mimo że personel troche polskiego zna a lekarze to polacy wiec problemów nie było. USG robili aby sprawdzić ciąże... oczywiście widziałam płód i oczywiscie wiem że to jest moralnie złe... ale nasze Państwo nie zapewnia godziwych warunków życia a pracując w budżetówce (a zatem dla narodu) można zdechnąć z głodu i Państwo polskie sie tym nie przejmie - bo po co. O 11.00 po rozmowie z anestezjologiem dostałam pokój i łóżko oraz jakieś tabletki. Ok.11.30 zabrano mnie, a wczesniej inne kobiety na operacyjny na parter gdzie robiony jest zabieg. Oczywiście byłam przytomna do puki nie podano mi zastrzyku po którym zasnęłam na dosłownie 5 minut. Obudziłam się już w innym pokoju ale nadal na operacyjnym gdzie były inne dziewczyny. 15 minut później odwieziono mnie do pokoju i w zasadzie mogłam juz iśc do domu jedynym warunkiem jaki trzeba spełnić to napić się i wysikać i pielęgniarka tego pilnuje bo jest to warunek konieczny do spełnienia aby opuścić szpital. Czy bolało? NIE! Krwawienie? jak na poczatku okresu - słabe kilkugodzinne. Z tego co wiem zabieg przeprowadzało 3 lub 4 lekarzy w tym anesteziolog, ssawkę prózniową wprowadza się tylko w miejsce gdzie znajduje się płód, nie kaleczy się innych części macicy. Metoda nie zostawia śladów wewnątrz. Kac moralny? Zeby polskie prawo było normalne i zarobki ludzkie nie zrobiłabym tego ale mam już dwójke dzieci i jest ciężko wyżyć z hipotecznym na karku - ktos powie że mozna zmienic prace...mając dzieci i kredyt nie mozna ot tak zmienić pracy bo nasz kraj dale wiele przywilejów ale nie ludziom tylko pracodawcom (umowy smieciowe, okresy próbne, niepewną sytuację na rynku pracy, niestabilność gospodarczą). To ten kraj doprowadził do turystyki aborcyjnej i chorzy ludzie którzy tym krajem rządzą.

Gość tez wpadlam,,..,
mam juz synka i wpadlismy, maz sie cieszyl a ja ryczalam. synek dal mi niezle popalic przez kolki, zabkowanie, do 2 lat nie przespal ani jednej nocy. jak dowiedzialam sie ze znowu jestem w ciazy moj swiat sie zawalil, synek byl juz odchowany chcialam odpoczac, isc do pracy bo z jednej pensji ciezko wyzyc. chcialam usunac, specjalnie bralam wrzace kapiele, bilam sie po brzuchu. cala ciaze plakalam i bylam wsciekla na mez ze nie pozwolil mi usunac, za kazdym razem kiedy dziecko poruszylo sie w brzuchhu chcialam je z tamta wyrwac i wyrzucic... przyszedl dzien porodu, ktory tak lagonie przeszedl i urodzila sie, coreczka, patrzyla na mnie takimi anielskimi oczkami, od pierwszego dnia zycia byla taka grzeczna, taka cicha, jakby jej nie bylo. teraz mam zal tylko do siebie bo zamiast cieszyc sie przez te miesiace to ja z nienawiscia myslalam o moim dziecku. dzis ma 5 miesiecy, wypelnila nasz dom. dziekuje w myslach mojemu mezowi ze nie pozwolil mi usunac

@ też wpadłam - każdy przypadek jest inny - pamiętaj o tym :) bardzo pozytywnie jest słyszeć o twoim przypadku, ale ja rozumiem również autorkę postu głównego. Mam nadzieję, że to będzie również w dłuższej perspektywie dobra decyzja. :)

Gość bbjbjgk
tak tak, wiemy o tym, ze nas spotka straszna kara. wszyscy pojdziemy do piekla. :D A teraz lece do kosciola sie pomodlic i wyspowiadac, moze trafie do nieba.

Gość tak, trafisz do piekła
ja bym się nie cieszyła :O

Gość UK30
ja miałam aborcję kilka dni temu , . miałam swoje powody poszłam do lekarza , skierował mnie do Londynu Marie Stopes . dali mi tabletki i tyle. nie ma się co rozczulac i za duzo myślec . dlaczego to zrobiłam , jestem zła , pojdę do piekła. itd. Kobieta ma swoje powody ma możliwośc dostania tabletki pod opieką lekarzy a potem za darmo tabletki antykoncepcyjne jak ja dostałam , to czemu nie ? Zawsze można zajśc w ciążę później , tabletka to nic wielkiego , szkoda że tak mało ludzi pisze o pozytywnej sprawie dokonania takiego wyboru .

Gość lemoncoco19
Hejka! Ja jestem juz 4 dni po aborcji chirurgicznej w Londynie w Marii Stopes. Nie bede sie wypowiadac dlaczego to zrobilam, czy teraz czuje sie winna. nie obchodza mnie opinie innych osob ani ich bluzgi i hejty. Pisze tutaj do dziewzyn, ktore rowniez mialy aborcje chirurgiczna, poniewaz martwi mnie jeden aspekt. 3 dni po aborcji dobrze sie czulam nie potrzebowalam tabletek przeciwbolowych krwawic tez duzo nie krwawilam. Dopiero z piatku na sobote dostalam goraczki, ktora mi przeszla, ale zaczelam mocno krwawic. Mocniej niz na poczatku i mam strazne bole w podbrzuszu takie jak podczas okresu. Martw mie ta sytuacja, ze moze dostalam zakazenia albo infekcji. Dzwonilam na ich infolinie, ale pielegiarka powiedziala mi zeby sie nie martwic bo moj organizm szaleje. Czy ktoras z Was tez tak miala?

Gość fbhtfhtgfh
"dlaczego to zrobiłam , jestem zła , pojdę do piekła. itd. Kobieta ma swoje powody ma możliwośc dostania tabletki pod opieką lekarzy" niewierzacy czlowiek nie musi sie rozczulac, ale jesli ktos jest wierzacy i decyduje sie na aborcje to ma naprawde zryty leb i tak POWINIEN SIE ZAMARTWIAC a na niebo nie ma co liczyc Rebeka beka haha, no i czego lzesz? mozesz nie osmieszac ateistow?

Gość mieszkanka Uk
Ja też miałam aborcje zrobiona w uk wczoraj nic mi nie jest i moge normalnie funkcjonować , nie mam żalu ani pretensji co zrobiłam mam juz dwójkę dzieci które bardzo kocham.nie stac mnie na następne dziecko mam problemy finansowe idea przebyte ciężkie porody który jeden skaczyl sie transfuzja krwi nie mogłam urodzić,teraz uważa na to co robię. Powiedzcie dziewczyny kiedy wrociliscie do pracy po zabiegu.

Gość gość
LaLiLLa znowu się nudzi

Gość gość
no joanne niestety musze dodac do swojej kolekcji latawic :D ihhhhaha cheers

Gość gość
mialam aborcje,3 m-ce temu. 6 tydzien. czy zaluje? chyba nie.moze i zrobilam to dla wlasnej wygody, moze i jestem egoistka i bede smazyc sie w piekle. prawda jest taka,ze jest ,mi dobrze tak jak jest. mam juz dziecko, kolejnego nie chce. jeden szybki nr z mezem. zloty strzal-doslownie.

Gość rasista
Ja też mam aborcję w nie przejmuje sie co mówią inni . Mam takie k###y gdzies.

Gość jkiuyt
Dokladnie, dobrze mówisz rasisto takie ludzie to szukają sensacji w d###p z nimi i z ich myśleniem :D

Gość gość
Dokladnie tak jak mówisz są ludzie i swienie z takimi ludźmi. Ale co są tacy na świecie co zrobisz

Gość STOP MORDERSTWU
ludze, aborcja to grzech smiertelny. To morderstwo, tyle ze na niewinym ktory nie potrafi sie sam obronic. jest tyle koboet ktore latami staraja sie o dziecko a wy co? mowicie o tym jak o zakpuie nowej szminki. zygac sie chce,

Gość STOP MORDERSTWU
Jeśli nie chcesz dziecka, oddaj do adopcji ale nie morduj. Sa rozne okienka zycia, osrodki. Jesli juz tak ci wadzi to dziecko, jesli nie chcesz widziec jak raczkuje, jak cie tuli malymi raczkami jak ci patrzy prosto w oczy pelne milosci do ukochanej matki. Bedzie wdzieczne jak dorosnie ze matka podjela sluszna decyzje. Nie odbieraj innym szansy na szczescie i piekne zycie. nie zabijaj.

Gość STOP MORDERSTWU
dzis twoje dziecko mialoby prawie 2 latka, nie zal? jest tyle kobiet ktore pragna dziecka. jak mozna byc tak nieczulym? dziecko jest czlowiekiem od chwili poczecia. wazniejsze dla niektorych jest ze sie dobrze i tanio nazre w niemczech niz fakt ze zabija dziecko. sumienie nie gryzie? to jest wstrzasajace i nieludzkie. poczytajcie sobie troszeczke o wizjach sw. faustyny kowalskiej. Bog milosciwy jest. Koronka do Bozego Milosierdzia , polecam.

Gość gość
witam mam dosc nietypowa propozycje, poszukuje kobiety która własnie jest w 9 lub zaczyna 10tydzien ciazy i jest skłonna sprzedac zdjecia usg, proponuje 400zł za 4 fotki, propozycja jest kontrowersyjna ale jak najbardziej powazna zainteresowane piszcie na adres roskosze@wp.pl

Gość gość
witam mam dosc nietypowa propozycje, poszukuje kobiety która własnie jest w 9 lub zaczyna 10tydzien ciazy i jest skłonna sprzedac zdjecia usg, proponuje 400zł za 4 fotki, propozycja jest kontrowersyjna ale jak najbardziej powazna zainteresowane piszcie na adres roskosze@wp.pl

Gość gość

Gość oliwka92
W POlsce sie placilo, i to grube pieniadze.

Gość alicja92
Boże co ja czytam! Ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć kobietę rozważającą aborcję która został zgwałcona lub kiedy płód zagraża jej życiu itp. choć całkowicie tego nie popieram. Ale żeby dla własnej wygody zabijać swoje własne dziecko, poczęte razem z mężem? Jak dla mnie to obraz totalnej patologii i całkowite wyjałowienie z jakichkolwiek uczuć i człowieczeństwa. Brzydzę się takimi tworami, bo na miano człowieka nie zasługują. I żeby było jasne tyczy się to tak samo męża tej wywłoki jak i jej samej..

Gość gość
uwazaj bo poronisz z wrazenia :D

Gość gość
Miałam dwa razy aborcję zabieg trwa kilka 20 minut i jest bezbolesny .

Gość gość
Jestem W ciąży pomóżcie jak usunąć ? Lekarz zaproponował że zrobi to za 500euro ją się wacham .

Gość gość
Ja miałem ale przeżyłem.

Gość gość
Lekarz zrobił promocje i w cenie 500euro jest jeszcze eutanazja dla mnie gratis :)

Gość gość
Każdą szmatę, która dopuściła się aborcji powinno się obowiązkowo sterylizować, tak żeby już nikogo więcej w życiu nie zabiła. :(

Gość gość
powiedz to swojej matce i babce!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować