Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blue_eyed

Dziewczyny w Londynie laczmy sie:)

Polecane posty

ja mam kilka.. chce wiecej podrozowac. swiat jest taki piekny. w ogole, mieszkam w londynie a nigdy nie bylam w wales, szkocji czy idac dalej - w irlandii.. potem mam kilka odnosnie siebie samej. podejrzewam ze sa typowe wiec sie nie bede rozpisywac - schudniecie, zadbanie o wlosy, poznanie fajnego faceta.. :P

Ja tez mam postsnowienie- odchudzanie. Wrrr aaa i jeszczd jedno!:) zapuszczam wlosy. I juz nie bede farbowac:) chce miec swoj natural color:)

no ja tez, zero eksperymentowania - malowania, scinania itp. nakupywalam sobie odzywek, dobrych szamponow i zaczynam! :) oprocz tego chce sie troche bardziej rozwinac towarzysko. mam znajomych glownie z pracy. co ma swoje plusy i minusy.. mam kilku znajomych z uni ale dzwonimy do siebie tylko w sprawach zaliczen itp. zero inicjatywy zeby cos wykombinowac. a mnie marza sie wypady ze znajomymi na fajne gigi, jakies wydarzenia artystyczne.. tak wiec w 2012 to z m i e n i a m :)))

Tez cos takiego mam w planach hehe;) ostatni czas to tylko byl dom i tyle. Chociaz i tak malo mam znajomych tu. Tzn mam ale wiekszosc dzieci juz maja takze juz dom i te sprawy:)

Wszystkiego naj w Nowym Roku. Troszke nie na czasie ,ale lpeij niz wcale ;). Dolacze do postanowien i tez mam zamiar schudnac...ociupinkie :D. numerowa kiedy przeprowadzka?

Gość numerowaaaaaa
Ja sie bede przeprowadzac 27 kwietnia, wiec jeszcze mam troche czasu. Co do znajomych to pewnie tez bede musiala znalezc nowych w nowym miejscu. Przeprowadzam sie z chlopakiem i kolezanka, wiec przynajmniej ich bede miala :) plus ludzie z pracy, wiec jakos to bedzie. Jakb bede mieszkac w Londynie i byscie szukaly towarzystwa do wyjscia do muzeum, parku czy na koncert to ja sie chetnie dolacze.

Jasne! Bede tutaj zaglądać i mam nadzieje ze pewnego dnia uda nam sie spotkać! A po drodze zwerbowac jeszcze jakieś inne forumowiczki!! :)) lecę spac. Jutro podudka o 6. Hejka! Xxx

Gość mala bukaaa
hej dziewczyny, ja wlasnie przezywam rozstanie z chlopakiem i mieszkam w Londynie. Oczywiscie jestem uczulona na facetow wiec nie szukam pocieszenia wiec jacykolwiek faceci odpadaja...tylko szukam jakiejs kolezanki zeby wlasnie wyjsc gdzies do muzeum, pozwiedzac itp. :) jestem spokojna osoba, lubie kino, teatr itp. A mam 22 lata. Jest tu ktos fajny w podobnym wieku?

Ja jestem w podobnym przedziale wiekowym. Mieszkam na ealing common. A wy?

Gość mala bukaaa
ja mieszkam we wschodnim londynie ale podrozowanie na drugi koniec Londynu to pestka. Jesli miejsce w ktorym mieszkacie jest blisko do stacji metra to super ;) juz od dawna chce sie wybrac do Natural History Museum (wiem ze to nie kazdy lubi ale bylby ktos chetny? ) :)

Czesc dziewczyny,ja jestem troszke starsza w dodatku z tych dzieciatych:D. Bylam w tym muzeum ale chyba zly czas wybralam,czekalam 3 godziny w kolejce zeby wejsc. Po drodze polecam london eye,super widoki.

Gość mala bukaaa
O jaaa!!! 3 godziny???? Ja tam byłam raz ale widziałam tylko trochę bo wielkie to muzeum a ja wszystko muszę przeczytać i pooglądać :) ale ludzi wcale nie było. Rok temu w lutym, w tygodniu Same wycieczki szkolne. A bylyscie w science muzeum? Jeśli masz dzieci to naprawdę wielka frajda dla nich :) Ja byłam tam 3 razy i sama grałam w te wszystkie gry co tam mają :D

Gość numerowaaaaaa
Ja bylam w obydwoch muzeach, najpierw tylko z chlopakiem, a potem jeszcze z rodzicami jak przyjechali w odwiedziny. Nie stalam na szczescie w kolejkach, moze najwyzej w ktrotkich. Chyba Science Museum bardziej mi sie podobalo. Ja mam 32 lata i bede sie przeprowadzac wlasnie do Ealing, przynajmniej taki jest plan.

NIe pamietam dokladnie ale byl wtedy half term w szkole, i pewnie dlatego.Corka ma 6 lat, ja 32. Nie bylam w science muzeum ,ale moze wlasnie w lutym sie wybiore. Numerowaaaa oby plany sie powiodly;).

Ja mam 21:) A mieszkam w polnocnym londynie:) Chociaz dla mnie to i tak nie problem dojechac tu czy tam :) Ja tez mam chlopaka, gdyby nie on to wogole bylabym tu sama;/

hej dziewczyny:) Ja postanowilam zmienic prace. Juz nie wyrabiam w tej atmosferze. W ciagu 3 lat tak sie wszystko zmienilo, ze szok. Tyle niedobrych emocji jest teraz w moim miejscu pracy, ze chociaz pracuje poki co na pol etatu to nie wyrabiam. Jeden drugiemu noz by wbil w plecy, obgadywanie, jakas chora zazdrosc. Ughhh trzeba uciekac

Blue_eyed tez chce zmienic prace.. mysle ze na przelomie kwietnia, maja.. musze wyczuc dobry moment (i wykorzystac przyslugujacy mi urlop!). boje sie ze te oferty beda sezonowe - na wakacje, na swieta.. ale w martwym sezonie nie ma nawet co probowac.. no nie wiem sama. w mojej pracy robi sie coraz gorzej.. dostalam transfer do innego miejsca pracy (ale ta sama firma). manager wiedzial ze mam doswiadczenie, wiec spoko. lepiej dla niego. byl taki slodki migdalek na poczatku ze szok!! momentami chyba nawet mnie podrywal. oczywiscie bylam cala w skowronkach, gadalam wszystkim glupio ze jest fantastycznie, bezstresowo, manager super. moze i z nim troche flirtowalam, dobra. z biegiem czasu pewnie mu sie odwidzialo (ja tymardziej nie bylam zainteresowana) i zrobil sie chamski, docinal mi, komentowal. doprowadzil do takiego stanu rzeczy ze mi sie chce rzygac jak mam isc do pracy.. reszta ludzi jest ok. sami przyznaja mi racje ze zawsze cos do mnie ma. obecnie dostalam pierwszy warning za swoja postawe. jaka postawe? robienia pracy zle, ktora wiem ze robie dobrze i ogolnego zachowania!! chce zmienic prace :(

Gość maluczka8686
hej USIALALA piszesz , że masz 6-cio letnią córkę, jak wyglądają zapisy do szkoły w londynie? Można zapisywać cały rok czy są jakieś konkretne miesiące ? Do której godziny trwa nauka w szkole podstawowej ?Trudno jest pogodzić pracę z zaprowadzaniem i odbiorem dziecka ze szkoły? Z góry dzięki za odpowiedź

Najlepiej jak pojdziesz do najblizszej swzkoly, i tam dostaniesz informacje jak ostr4zymac aplikacje , i kiedy mozna je skladac. Nie pamietam juzod ktorego miesiaca..maja,byc moze od czerwca. W aplikacji wybierasz 3 szkoly ktore ci odpowiadaja.Jedna z nich zostanie wam przydzielona,przewaznie wybieraja szkole ktora znajduje sie najblizej domu. Szkoly sa od 9 do 15-stej. Niektore zaczynaja 8.45, lub 8.30. Ja pracowalam bardzo krotko ,ale mialam mozliwosc poniewaz kuzynka mieszkala z nami wiec dziecko mi odbierala. W tej chwili nie pracuje,ale rozmylam nad porotem do pracy w najblizszym czasie. Jasne ze ciezko polaczyc wszystko razem.Duzo zalezy gdzie mieszaasz ,a gdzie pracujesz.

Gość maluczka8686
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i za link do szkół podstawowych, na pewno mi się przyda. Mam nadzieję, że jest możliwość pozostawiania dziecka w świetlicy, bo będę pracowała od 8 do 16.30. Obawiam się tego wszystkiego, ale wierzę , że jakoś uda mi się to wszystko pogodzić. Zamieszkam na północy londynu i mam nadzieję , że jest tam w miarę spokojnie dla mamy z dzieckiem. Usialala pozdrawiam Cie serdecznie

Gość brumbrumbrum12345
Hej, ja mam 21 lat i studiuję, jestem na 3 roku.. Mieszkam na północy Londynu. Chętnie wybiorę się czasem do muzeum, kina albo na imprezę ;) Pracuję part-time, ale od marca chcę zacząć szukać jakiegoś internship'u.. Ale nie wiem od czego zacząć :P

Gość jestem normalna i sie prowadze
A co studiujesz jeśli można spytać? :)

Gość brumbrumbrum12345
Studiuję business & marketing, sama nie wiem co o tym myśleć :P Niby nawet mnie to interesuje, ale nie na tyle żeby mnie to pasjonowało :( ale zobaczymy jak będzie, zostało mi już tylko 4 miesiące do końca.. Na jakich uniwersytetach studiujecie dziewczyny, o ile studiujecie? :)

Gość im sooo high!! (3000 ft atsl)
Ja stydiuje Biomedical Engineering. Dużo Polaków studiuje biznes, czy to trudny kierunek? Jaką po tym można dostać pracę? Masz jakieś doświadczenie praktyczne? Zawsze mnie to interesowało :)

Gość colour mix
Hej. Ja bym chciała się zapoznać z dziewczynami Polkami w moim wieku. Przedział 20-24, ale zawsze się zawiode. Już parę razy zostałam zostawiona na lodzie lub obgadana bez powodu przez właśnie takie laski. Albo fajnie się gadalo, a kontakt się urywał. myślę ze to moja wina bo jestem malomowna i zamiast częstych imprez i picia do nieprzytomności wolę gdzieś wyjść i pozwiedzac, do muzeum, na wystawy...Nienawidzę plotkowania i takich typowo kobiecych rzeczy ( podniecanie się makijazem itp) I tak jestem bez jakiejkolwiek koleżanki. Lepiej dogaduje się z facetami tylko że oni mysla że jak jestem miła to zaraz zainteresowana i się zakochuja :( błędne koło. I tak jestem samotna w Londynie....

Gość beznadziejnie zakochana:D
ja mam 29 lat i mam to samo co ty. Choc mam rodzine brak mi kolezanek na ploty. Tylko wlasnie malomowna jestem i potrzebuje czasu zeby zaufac, otworzyc sie. No i nie lubie obgadywactwa, czym chyba zniechecam do siebie:D

Heh Ja też zamiast np imprez bez sensu wolę cały dzień spędzić w parku na swuezym powietrzu lub w muzeum. Dlatego też takie typowe kobiece koleżanki które spotykają się np na wspólne zakupy to odpadają. Potkowania też nie lubię więc spotkania przy kawce też nie dla mnie . Ps. Wie ktoś gdzie w Londynie można pograć w tenisa stołowego? Nie mogę znaleźć żadnego fajnego miejsca a tak bardzo chce mi się grać!!!

Fircroft Primary School Fircroft Road, Tooting, Greater London 020 8874 1575 The Oaks Table Tennis Club www.the-oaks-club.net Place page Gunnersbury Drive London, Ealing, London 020 8992 7319 Union Street Urban Orchard www.unionstreetorchard.org.uk Place page 100 Union Street London 07916 654782 English Table Tennis Association www.etta.co.uk Place page Rosemary Gardens Southgate Road, London 01424 722525 Waterloo Table Tennis Club waterlootabletennisclub.tumblr.com Place page 1A Kennington Rd London, Greater London English Table Tennis Association www.etta.co.uk Place page Camberwell Green Camberwell Road, London 01424 722525 English Table Tennis Association www.etta.co.uk Place page Wray Crescent Turle Road, London 01424 722525 Moze cos z tego bedzie pasowac :)