Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..nadzieja...ostatnia.....

czy 40-tka może jeszcze być początkiem?

Polecane posty

Gość nie ma tak łatwo
jesli jest zadbana - dobzre ze w koncu niektóre linie lotnicze wprowadziły to ze jak wazysz za dużo to musisz wykupic dwa miejsca ... wreszcie idzie sprawiedliwosc , bo jak ja mam zapłacić mnustwo kasy bo mam bagazu 5 limo wiecej a obok mnie siedzi ktos kto ma 110 kg to bardzo przepraszam

ha ha ha nie lata, nie lata, przynajmniej jeszcze nie teraz:) Jak mi miło, że są tutaj szczesliwe kobietki w podobnym wieku, więc nadzieja jeszcze nie umarła. Choć spójrzcie, panowie, którzy tutaj wpadają, pomijam żałosnego jareczka (tu chłopek jest anoninowy więc wieeeelki hehe) mają nieco odmienne zdanie, a to przecież wśród nich miałby być ten jedyny.

Gość nie ma tak łatwo
kobieta zadbana swietnie wygladac portafi nawet do ponad 50 tki wezmy taka Grazyne Wolszczak ona ma chyba 54 lata a jak wyglada

Gość jesli dobrze oceniles ja
autorko -wsrod calej masy panow, sa tez bardzooooo normalni. Tacy , ktorzy marza o spokojnym , milym domem, gdzie po pracy mozna wypoczac, zrzucic caly balast pracy , wyciagnac sie na tapczanie , zjesc kawalek pachnacej szarlotki. A kiedy juz zmeczenie odejdzie , pojsc z kobieta " z odzysku" na basen, spacer czy wyjechac na wreszcie zasluzony urlop. Nie tylko wariaci sa na tym swiecie:-)

o kurcze, ale tendencyjne myślenie u niektorych. Nie jestem starym, grubym klocem, bez własnego światopoglądu. Naprawdę, stąd moje refleksje. Jestem zwykłą 40-latką, jak na nasze czasy. Żadna miss i żaden upiór, dbam o siebie, jestem wykształcona, mam dziecko, cudowną rodzinę i znajomych (wszystko szczęśliwe pary). A znalazłam się w punkcie wyjścia, bo tak los chciał. I gdybym tylko potrafiła wykasować ze swoich cech pragnienie związku i co najgorsze ha ha libido, pewnie byłabym na maksa szczęśliwa.

dodam do swej wypowiedzi, ze nie trzeba wygladac , jak Sofia Loren , by znalezc towarzysza zycia.Zreszta naszych partnerow, tez nadgryza zab czasu.Starzejemy sie wszyscy. Bez przesady z tym wygladem.Piekno jest w srodku kazdego z nas.Uroda zewnatrz jest , tylko otoczka dla ludzi bezdusznych.

Gość naddyyyy
zalamac sie mozna, jak to sie czyta :-0 :-0 :-0 :-0 mam 40 lat, wolny, pasjonujący zawod, znam 3 języki obce. od kilku lat zyje i kocham z wzajemnoscia przystojniaka mlodszego ode mnie 13 lat. on lepiej ode mnie zarabia, zeby nie bylo glupich tekstow, ze go utrzymuję, czy inne brednie. ma swoją firmę, gra w tenisa, jezdzi na nartach, jest poł-francuzem pól-polakiem. zyjemy tu, w PL, czasem do Francji wpadamy... on kocha mnie jak szalony, wspiera mnie pod kazdym wzgledem, rowniez materialnym :-P jestem z nim w ciąży :-p :-p :-p no i czasem wchodzę na te rozne kobiece fora i doluję się, kiedy czytam, ze czterdziestka mysli o sobie jak o babci, co juz do wnuków by poleciala i nie widzi juz zadnych szans na normalny zwiazek z normalnym facetem. i z reguly cieszy sie taka, jak ją byle jaki nawet zechce :-0 :-0 :-0

Gość nie ma tak łatwo
jednak to uroda powoduje to co najistotniejsze

Gość czterdziestka z wyglądem i
mam 40 lat, wyglądam na dużo mniej, nie musze się odchudzać, najwyzej pojedrniac skore, mam wszystkie potrzebne rzeczy, prace i brak wiary, ze jestem w stanie sie zachoac od jakiegos czasu podrywa mnie o ok 10 lat mlodszy znajomy, wczesniej tez sie ktos ciagle krecil, ale ja chce zeby to byla milosc. wewnatrz czuje sie juz stara, ale mimo wszystko nie jestem w stanie pojsc na kompromis i zwiazac sie bez uczucia zaczynam myslec ze taki juz moj samotny los :O

na urode nie moge narzekac, wrecz przeciwnie

Gość jarkubb
naddyyyy Za granica masz szanse, w Polsce marne, tu po 30 trzeba umierac ;)

Gość jarkubb
ma sie szanse na ulozenie zycia ale nie w polsce , tu bardzo male. To mam na mysli.

Autorko - Najważniejsze, to nie myśleć o sobie, jak o staruszcze :-) Moja kuzynka - wdowa, poznała miłość swojego życia w wieku 50 lat. On też jest wdowcem, poznali się na weselu i ta znajomość trwa już 3 lata. Pewnie niedługo bedzie ślub :-) Jestem w Twoim wieku i też na rozdrożu, bo choć jestem mężatką i mam dwoje dzieci, bardzo poważnie zastanawiam się nad zakończeniem tego małżeństwa :-( Boję się przyszłości i sama nie wiem, jak postąpić i co dalej robić ze swoim zyciem?... Mam dobrą pracę i kochane dzieciaki, ale mój mąż to jedynak - egoista :-( Mam dość takiego męża i czasem życie w pojedynkę, nie jest najgorszym wyborem, bo robisz , co chcesz, nikogo nie pytasz o zdanie i masz szansę znaleźć naprawdę kogoś fajnego :-) Czego Ci życzę :-)

nudyyyy-dobrze , ze cieszysz sie chwila.Moze i bedzie dobrze , ale 13 lat roznicy na twoja niekorzysc -przepraszam marnie to widze za 10 lat.Nie pomoga chyba nawet i 3 jezyki , wolny zawod i milion innych rzeczy. Ale Kochana -obys miala szczescie i facet z mamuska chcial siedziec za 10 lat. Co do urody -to jest glupi trend , wykreowany przez media. Patrzac na nasze, smutne ulice , nie widze kobiet z zurnala. Widze zwykle kobiety , pedzace do pracy, swoich domow. I napewno sa to wartosciowe kobiety, z ogromnym wnetrzem i dusza. To samo prosze zrobic w strone mezczyzn.Wystarczy popatrzec jacy wysiadaja na stacjach benzynowych , tankujac swoje graty ( tak tak -jezdzimy gratami z zachodu). Sa zwykli i szarzy. Ale znow-czy uroda ma przewazyc nad zaletami?

naddyyy Kochanie, obiema rękami podpisałabym sie pod Twoim postem jeszcze pół roku temu, ale zdarzają się w zyciu rózne sytuacje i momenty, ja jestem w tym gorszym. I w zalezności od indywidualnych cech charakteru różnie sobie z tym radzimy. Tu jestem anonimowa, uwierz mi, nikt kto mnie zna nawet w zyciu nie podejrzewałby mnie o takie refleksje na forum kobiecym. Ale wiem, że mi dobrze zyczysz jak inne tutaj kobitki, dlatego w żadnym razie nie załuję, że się udzieliłam:)

Gość naddyyyy
no właśnie, co za chory kraj :-0 :-0 :-0 we Francji, we Włoszech, czy Hiszpanii o urodzie kobiet mówi sie, nawet, gdy sa wiekowe. I ludzie sie nimi zachwycają. w PL ludzie są żenujący, ale pewnie wynika to z kompleksow i buraczanej mentalnosci. Pamiętam takie powiedzenie, gdy bylam we Wloszech: LA BELLEZZA NON E' SINONIMO DI GIOVINEZZA. co znaczy: piękno nie jest synonimem młodosci. i wszystko na ten temat 🖐️

na tym forum mozna dowiedziec sie co najwyzej, ze atrakcyjna czterdziestka to oksymoron, chociaz jak widac w tym temcie bywaja tu mentalne wyjatki

alez klamiesz nadyyyy.mieszkam za granica i nie jest prawda co piszesz. Mezczyzni sa otwarci na zwiazki , kobiety zmieniaja jak rekawiczki, a juz napewno nie siedza z kobietami, ktore im matkuja.Moze na chwile , poki jest swiezynka. Jest taka podaz mlodych kobiet, ze po co im starsze kobiety o pokolenie prawie. Ty zyjesz chwila trwaj .Ale to tez dobre .Przynajmniej nie masz depresji. Ale nie rob kobieto , ktore nie wyjezdzaja wody z mozgu. Tu zyje sie w wolnych zwiazkach i zyje chwila.

Gość jarkubb
naddyyyy wiele w tym prawdy , ten kraj jest chory i tyle w temacie.

tak i wyłonił nam się ciekawy wątek. Uroda. Wszystko fajnie, tylko co z tego. "Jesteś jeszcze młoda, śliczna, mądra itd" oczywiście sa to słowa bliskich osób, więc nieobiektywne. Ale dobra załóżmy, że w części prawdziwe. Tylko ja się pytam co z tego? często mówię do lustra: i co z tego pyszczku, że jeszcze się trzymasz, kogo to? Praca, duzo pracy, gdzie nie widzę nowych twarzy, poza nią gonitwa, zakupy, zajęcia dodatkowe dziecka, obowiazki domowe, jakiś fitness jak zdążę, kawa z przyjaciółkami jak się wyrobię....i co...czas leci, wszędzie się mijamy w locie, i kto ma ta moją ładną buzię wyhaczyć, a jesli on tak samo w biegu? Rozumiecie co mam na mysli?

ja doskonale rozumiem, co masz na mysli. na co dzien sprawy zajmuja dni, czas leci jak szalony, lapie mnostwo meskich spojrzen i co z tego? NIC

Gość naddyyyy
@ jesli dobrze oceniles ja - a niby po co mam kłamać?? :-0 :-0 :-0 przeciez mnie nie znasz i nie mam powodu, by sie tu przechwalac. wierz sobie lub nie. ja generalnie mam gdzies pieprzenie w rodzaju "ciekawe co bedzie za 10 lat". zyje tu i teraz i tylko to sie liczy. ostatnio leczę z nieszczesliwej milosci moja duzo mlodsza kolezanke, bo ja starszy od niej palant z dzieckiem zostawil. zreszta, takich przypadkow jest od groma, non stop sie slyszy; faceci rowiesnicy, i starsi partnerzy zdradzaja i zostawiaja dziewczyny! a jesli chodzi o facetow zza granicy to nie wkladaj wszystkich do jednego wora, bo akurat moj jest przede wszystkim cudowny jako czlowiek, domator, pomaga innym ludziom, ma swoje pasje, ale lubi stabilizacje i rodzine. no i trzeba byc debilem sadzac, ze 13 lat starsza kobieta matkuje :-0 :-0 oto wlasnie polski model myslenia 🖐️

ja na twoim miejscu -usiadlabym na czat . Sa rozne pokoje : samotni, po rozwodzie , 40 latkowie np. Poswiecilabym na to powiedzmy 3 miesiace. Nie prowadzilabym rozmow tygodniami. Rozmowa , wymiana fotek, spotkanie. Nie zalapalo -dalej . Podeszlabym do tego , jak do zadania do odrobienia :-P Male masz szanse spotkania kogos w pracy( nie bardzo radze, bo jak sie nie uda -kicha totalna), na fitness -tam tylko mlode miesniaki i pakery na ulicy -jeszcze trudniej o kogos sie potknac. Na dzisiejsze czasy polecam czat i ewentualnie gazete matrymonialna. Wychodzi taka , ale tytulu nie pamietam teraz.W kiosku Ruchu beda wiedzieli.

a że mężczyźni według panującego trendu wybierają młodsze o 20-30 lat, powinnam uderzyć w 70-latków?

naddyyy-nie wyzywaj mnie od debili-bo to swiadczy, ze juz sie boisz tego co bedzie za iles lat.Gdybys byla bez dziecka , problem rozmylby sie.Tak zostaniesz z dzieckiem w razie co i znow bedziesz sie bujac z szukaniem partnera. Zycze Ci jak najlepiej, ale tak jak napisalam , zyjesz chwila i zauroczyl Cie mlody chlopiec. Jestes dla niego stara , nawet na standarty zagraniczne. Nie przekonasz mnie, bo zyje wiele lat za granica i mam oczy otwarte.Ty zamknelas je .

demi morre jak wyglada kazdy wie, a jednak mlody maz dosc szybko ja wymienil (po mniej niz 10 latach)

autorko -wiem, ze mezczyzni chca duzoooo mlodszych kobiet od siebie. Tylko nie zdaja sobie sprawy , jak zalosni sa przy takich mlodych kobietach. Kiedys badac na przyjeciu widzialam, wlasnie taki zalosny widok. Panna mloda, jej slub, pozniej przyjecie. Obok niej siedziala przyjaciolka z mezem , conajmniej starszym o 17 -20 lat. Mlodzi ludzie szaleli bawiac sie, a Pan maz ( redaktor glowny poczytnego pisma) probowal zalosnie dotrzymac kroku. Byl zazdrosny o mlodosc swej kobiety i jak blyszczala na parkiecie, z innymi mlodymi ludzmi. On od czasu, do czasu tez wyszedl na parkiet , ale roznica wieku kolosalna i przygnebiajaca. Smutny widok.

Nie wyjeżdząłam nigdy z kraju, ale znam przypadki kilku par z różnica wieku gdzie kobieta jest sporo starsza. To się udaje dziewczyny, naprawdę, sporo lat minęło, a my otoczenie, nawet nie widzimy tej róznicy wieku, ci ludzie po prostu stworzyli zwiazki jak każde inne. W tej materii nie mozna generalizować:)

Gość życie zaczyna się po...
Nie czytałam wszystkiego. Tylko początek. Dlatego mam pytanie na które być może już padła odpowiedź. Piszesz "To wiek w którym statystycznie ma się ułozone zycie, stabilna praca, stały partner, dzieci odchowane.". A dalej, że "trzeba wszystko zacząć od początku". Co już zaliczyłaś i w tej chwili nie masz? Stabilna praca? Jest? Stały partner? Okazał się niestały? Co z dziećmi? Twoimi?

Gość Sama nie wiem...
Moja siostra miała faceta 12 lat młodszego i niestety, nie żyje. Była z nim w ciąży, ale po porodzie zmarła. Wcześniej wzięli ślub i wtedy okazało, na jakiego chama trafiła :-(