Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

kochane ja też jestem nie opuszczam forum tylko u mnie w domu remont straszny i nie mam dostępu do internetu. może później mi się uda dłużej pogadać

Gość bezikmmalinowy
hej babeczki , ja mam strasznie dużo pracy więc tylko wieczorkami sie pojawiam :) wczoraj byłam u gina wydębiłam recepty, pęcherzyk pękł i była owulka , mówił że w sobote musiała być , było wtedy przytulanko ale nie robie sobie nadzieji wiadomo dlaczego , sama niewiem co dalej robić :(

Gość bezikmmalinowy
hej babeczki , ja mam strasznie dużo pracy więc tylko wieczorkami sie pojawiam :) wczoraj byłam u gina wydębiłam recepty, pęcherzyk pękł i była owulka , mówił że w sobote musiała być , było wtedy przytulanko ale nie robie sobie nadzieji wiadomo dlaczego , sama niewiem co dalej robić :(

Ja dziś kupiłam sobie testy owulacyjne... nie wiem od którego dnia cyklu zatestowac? Dzisiaj mam 7dc moze od 11-go ?

Gość bezikmmalinowy
krzewuszko ja też se zakupiłam teścik , ACON LH , owulacyjny test kasetowy , w przyszłym cyklu sobie wyprubuje czy opłaca sie go używać , w instrukcji jest napisane kiedy należy testować ale mimo to ja i tak jestem tempak więc nie wiem co z tego wyjdzie :D

hej ja tez jestem i forum nie opuszczam więc kruszynko nic się nie martw sama nie jestes i nie musisz na inne forum sie przenosić. A poza tym musze nadmienic ze to Ciebie sporo czasu nie bylo wiec wpadaj do Nas czesciej wtedy pewnie forum sie rozbuja. Ale wiadomo nadchodzi wiosna więc wolimy spędzać czas na swiezym powietrzu ale to zupelnie zrozumiale pominąwszy prace i male dzieci. Zresztą jak skonczysz studia i zaczniesz prace zawodową-zrozumiesz:) kszewuszka obserwuj sluz a jesli masz z tym problemy to inna opcja - długość cyklu- jesli 28-30dni to proponuje kolo 10 lub 11dc ale pod warunkiem ze nie zdazyl sie nigdy krótszy np. 25 jak u mnie bo wtedy zdecydowanie opcja pierwsza czyli juz kolo 7dc. Trzymam kciuki:p Eliza jak tam@ przyszla? Masz jakies objawy,przeczucia? Mam nadzieje ze zobaczysz te dwie krechy!Zycze malucha ze szczerego serducha! Ulegalko ty kochana dzialaj a nie remontem sie zajmuj!:p bezik to masz wyczucie w samą owu BRAWO-teraz czekamy ma pozytywny test:)

Gość bezikmmalinowy
to gin dał mi clo i jak byłam w piątek na monitoringu to pęcherz miał 18mm i powiedział żeby w weekend sie kochać , a wczoraj byłam spr czy faktycznie pękł pęcherz i pękł i potwierdził drugi raz że była owu w sobote, ale mąż ma mało nasionek więc nie wiem czy jest szansa kurcze , teraz pracuje przed kompem i szamam kurak wędzonego :)

Gość bezikmmalinowy
dziewuszki, prosze wytłumaczcie mi co to dokładnie obniżona rezerwa jajnikowa ? ja mam taką , to znaczy że mam małe szanse na ciąże ? :(

Beziku tyle znalazłam... REZERWA JAJNIKOWA Każda kobieta posiada w jajnikach określoną pulę pęcherzyków jajnikowych pierwotnych zdolnych do przekształcenia się w dojrzałą komórkę jajową. W każdym cyklu część z tych pierwotnych pęcherzyków jajnikowych jest zużywana. Rezerwa jajnikowa jest zależna od ilości pozostałych w jajniku pęcherzyków pierwotnych i jest jednym z podstawowych czynników określających potencjał rozrodczy danej kobiety. Kobiety z wyczerpaną rezerwą jajnikową rzadko zachodzą w ciążę, a jeśli nawet to najczęściej ma to miejsce podczas stosowania leków hormonalnych i skomplikowanych protokołów stymulacji owulacji. Do badania rezerwy jajnikowej służy oznaczenie FSH około 3 dnia cyklu wraz z następne wykonanym testem z cytrynianem klomifenu (Clostilbegyt). Podaje się go najczęściej od 5 do 9 dnia cyklu i oznacza FSH około 10 -12 dnia cyklu. Wartość FSH poniżej 3 mIU/mln oznacza niewydolność przysadki. Wartość FSH od 3 do 9 mIU/ml satysfakcjonująca rezerwa jajnikowa. Wartość FSH od 9 do12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową. Wartość FSH od12 do 18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową. Wartość FSH powyżej 18 mIU/ml oznacza wyczerpaną rezerwę jajnikową, stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe. Wraz ze wzrostem poziomu FSH maleje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę nawet jeśli uda się wywołać owulację. Biegaczka chyba zatestuję 10 dc po ostatnim clo miałam pęcherzyk 25mm.Ciekawe co w piątek wyjdzie? Kupiłam testy LH TEST -domowe laboratorium 5szt za 20 zł ,zobaczymy czy są coś warte...? Pozdrawiam :) biegne na kawusie do sąsiadki :)

Dziewczynki byłam teraz w łazience ...i ...zauważyłam przy podcieraniu się płodny śluz... nie dużo ale jest... Dziś dopiero 8dc! Jestem skołowana! Może to te ziółka,co radzicie zrobic dziś test?

...chyba zaczynają sie dni płodne ...spróboj zrobić test jutro jesli to dopiero poczatek...tym bardziej ze testy pokazuja owulacje na conajmniej 2 dni przed nią...powodzenia ...ale nie odpuszczaj sobie przyjemności z mężem...działaj!!!...

kszewuszka dam Tobie dobra rade - kochaj sie z mężem jesli tylko masz na to ochote i w tych dniach płodnych polecam dziennie...to działa...znam to z autopsji:p

Hej Kochaniutkie:) Jak tam mija Wam pierwszy dzień Wiosny?:) Ja siedzę,piję kawkę i oglądam Pytanie na śniadanie:)Fajne tematy dzisiaj:) Krzewuszko-ilu dniowe masz cykle?Bo ja w tym cyklu śluz płodny (taki super extra:))miałam od 11 dc a owulacja była dopiero w 21 dc:)Więc trochę dużo testów owu straciłam:)Może zacznij troszkę później testować:) W sumie to mogłam testów nie robić,bo dokładnie czułam moment owulacji...nigdy tak nie miałam.Bolał mnie tak jajnik,że chciał wyskoczyć:):)Ale wiem,że to dzięki Castagnusowi i Wiesiłkowi:) Jestem bardzo zadowolona z tych ziółek...dziś mam 28 dc a piersi mnie nic nie bolą,głowa mnie nie boli i w ogóle nie mai m żadnego napięcia:) Zrobię sobie 3 miesięczną kurację i może pomogą mi zaciążyć:) Wielu dziewczyn zaciążyło przy tej kuracji:)

Dziękuję dziewczynki za rady! Test zrobie w piatek 10 dc a juz dziś męża biorę w obroty :P

Hej dziewczynki:) Ja nie mam dobrych wieści, @ wczoraj rozhulała się na dobre...smutno mi trochę ale nic to zaczęłam nowy cykl, przynajmniej wiem że teraz mam cykle średnio 30 dniowe. Pozdrawiam:) Wpadnę czasem, ja nie mam tej przyjemności siedzenia w domku, praca dom, dziecko, pochłania mnie bez reszty, cierpię na chroniczny brak czasu:( Chyba przesilenie wiosenne mnie dopadło, bo marudzę:/

poza tym ze dzis mam ????wiosen i zaczyna bic serduszko mojej mojej dzidzi i własnie z tej okazji mąz podarował mi piękne złote serce na łańcuszku w prezencie i na pamiątkę...czuje sie cudownie nic mi nie dolega, piersi bardzo duze i tkliwe przy dotyku...w piatek idę zrobic badania i w nastepny do lekarza mykam...powinnam juz dobijac szczęsliwie do końca 7 tygodnia ciązy...

Dziewczyny...czy to możliwe żeby na testach 7 dni po owulacji wyszła druga bardzo bladziutka kreseczka?Czy to raczej niemożliwe?

No miałam 2 testy niewykorzystane(bo nie zdążyłam) z zeszłego miesiąca.I tak mnie podkusiło,bo owulka była 21 dc a dziś 28 i sobie zrobiłam.No i na dwóch wyszły słabiutkie drugie kreseczki... Tylko te testy są tej samej firmy,Apteo.Wykrywają ponoć 5 dniową ciążę,bo mają większą czułość.Nie wiem co mam myśleć.... Sex był rzadko w tym cyklu.W 14 dc,później długa przerwa i dopiero w owulkę i dzień po...

biegaczka skorzystałam z zaproszenia :) czuję potrzebę popisania z osobami o tym samym celu co ja :)

Poczekam jeszcze parę dni i zrobię następny test(jak @ się nie pojawi)... Jestem cała roztrzęsiona....boję się,że nic z tego nie wyjdzie.Ulęgałka też miała bladziutką kreseczkę i nic z tego nie wyszło:(