Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

my po robocie, jemy obiadek , zrobiłam pieczone ziemniaczki z wołowinką ,ogórek konserwowy do tego i soczek jabłkowy :) a wy co na obiadek dziś macie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Beziku ja dzisiaj mialam pieczona szynke w srodku z biała w sosie i ziemniaki :) teraz siedze spijam kawke i zaciagam ptasie mleczko :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja ogórkową i placki ziemniaczane, ale ja lewa jestem w gotowaniu to wiecie po najmniejszej linii oporu jadę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciamisia uwielbiam takie połączenie ogórkowa i placki ziemniaczane :):) nawet miałam teraz zrobic wczoraj ale zaczelam sie z mięsem bawic oj ogóóóóórrrrkowa mniam :P:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciamisia uwielbiam takie połączenie ogórkowa i placki ziemniaczane :):) nawet miałam teraz zrobic wczoraj ale zaczelam sie z mięsem bawic oj ogóóóóórrrrkowa mniam :P:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No ja jakoś wciąż mam ochotę na kwaśne, więc już od kilku dni na zmianę: ogórkowa, pomidorowa i rosół ;) a na mięso patrzeć nie mogę... pochwaliłam się, że mi nudności minęły, a tu mnie coś muli właśnie :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciamisia az taka lewa nie jestes jednak dajesz rade :P moja kuzynka jakis czas temu świeżo po ślubie odjebala taki numer ze książke kucharską od męża w prezencie dostała :P:P MATIJASY usmażyła hahahahahaha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hehe dobre :D nie no coś tam zrobię, czasami też piekę ciasta, nie powiem że nie, mój mąż nie jest facetem gotującym, więc wiem, że to na mojej głowie jest. Ale on na szczęście wszystko zjada, nie grymasi, nawet jak się coś nie do końca uda ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michellinka masz fb? może podam Ci maila do mnie? myszak013@interia.pl jeśli chcesz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moj też wszystko zjadliwy jest ;] nie marudzi też lubie piec aczkolwiek nie mam ręki do drożdży i za nic w świecie mi nie chcą drożdzowe wychodzic ostatnio jak drozdzowke z truskawkami zrobilam Darek sie smiał ze je słodka pizze :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a mi jeszcze nigdy nie wyszły super placki ziemniaczane, no za cholere nie chca wyjść nie wiem co robie źle :( daje 5 średnich pyrek, 1 malutką cebule 1 jajo sól i mąke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mój m uwielbia placki ziemniaczane a ja nie umiem ich robić :( za to jego mama robi zajebiaszcze , wychodzą jej takie pulchniutkie złociste mniam ! :) ja robie niby tak jak ona ale mi wychodzą przeokrótne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja trę ziemniaki na nie za małych oczkach bo wtedy wiecej wody z nich bedzie wiec na takich srednich z 6 ziemniaków dodaje srednia cebule wkrojona na drobno sol pieprz troszke papryki (lubie troszke pikantne) 1 jajko i z 2 łyzki maki ziemniaczanej mieszam i nawet nie odsaczam, na goraca patelnie z tłuszczem łyzkami troche wieksza porcje układam i smaze na rumiano z 2 stron. faktycznie jak plaskie zrobisz to jak sie usmaza to sie suche zrobia dlatego ja troszke grubsze robie mój maz nigdy nie lubial plackow ale sie nie dziwie bo jego mama na slodko robila i cukrem pudrem sypala fakt slodkie ziemniaki o fuujjj ale jak ja po swojemu zrobiłam zasmakował i uwielbia i teraz nie ma ogórkowej bez placków ziemniaczanych i polanych troche kechupem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dobrze zrozumiałam szyneczke z białą kiełbaską w środku i sosik ? ciekawie brzmi :) jak to zrobilaś ? napisz prosze i ten sosik jak robisz ? 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moj mą zalatwia szynke swieżo z uboju 10 zl za kg wiec ostatnio jak sąsiad nam przyniosł 10 kilo niewiedzialam co z tym zrobic hehe i tak sobie wymyslam czasami :P nawet zrazy z tej szynki robie . juz daje ci przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witajcie kochane dziewczynki 👄 milo ze pamietacie o mnie🌻 oj dzisiaj jakas zabiegana jestem nie mialam czasu do kompa usiasc. ale jestem jestem:-) u mnie nadal @:-| kszewuszko a ty gdzie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
niewiem jaką dużą szynke dostaniesz ja miałam coś ok 1,5 kg wiec tak 3 białe kiełbasy najpierw parzysz we wodzie normalnie ,wyciągniesz i one sobie stygną bierzesz kulke miesną ja akurat szynke miałam i ją przecinam na pół ale nie do końca tak żeby po rozcięciu utworzyła książkę (będą 2 płaty w całości) troszke obiłam tłuczkiem z jednej i z drugiej strony osoliłam popieprzyłam i od wewnętrznej strony posmarowałam chrzanem żurawinowym (może być zwykły ale bałam sie ze bedzie za ostry) dałam tam troche cebuli na drobno (tak z pół cebuli) i włożyłam tą białą (obraną ze skóry) zwinełam to jak rolade i spiełam wykałaczkami zeby sie nie rozlecialo mieso w paru miejscach nakułam na głęboką gorącą patelnie i troszke oleju położyłam obsmażyłam z każdej strony i polewałam wodą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
potrzymałam tak z 20 minut na patelni i przełożyłam do żaroodpornego naczynia te mięso polewając tą wodą z patelni aż zakryłam mięso mięso piekłam z 1,5 h pod przykryciem co jakiś czas odwracając je ostatnie 20 min bez przykrycia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak mieso bylo miekkie i kruche wyciągnełam je z tego sosu na deske i zajełam sie sosem mozesz dać co tylko chcesz te mieso i ta biała i tak już dały niesamowity smak sosowi wiec aż tak go nie upiększałam dałam koste rosołową ciupke wegety i papryki możesz dać też soli pieprzu wszystko zależy kto co lubi ja czasami dawałam szczypte bazyli ale nie konieczne no i w szklanke 1/4 śmietany 12% wlałam tego sosu chochelkę zamieszałam i wlałam do całego sosu i gotowe mozesz potem jeszcze na chwile te mieso do gotowego sosu włożyć spowrotem taka pieczen to i na gorądo i na zimno dobra jest :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hej dziewczyny, ale dzisiaj się kulinarnie rozpisałyście. Placki ziemniaczane niby prosta sprawa, ale faktycznie nie każdemu wychodzą dobre. Trzeba po prostu nabrać wyczucia co do konsystencji ciasta, bo każdy ziemniak inny - raz bardziej wodnisty raz bardziej skrobiowy itp. Nie podejmuję się instrukcji na piśmie :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×