Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

Gość Joa-nnnna
dzieki, troche mi lepiej :) to moje male to w ogole slabo ruchliwe rano ;) i zrobilam awidnosc cytomegalii jak wyjdzie wysoka to raczej przeszlam ja przed ciaza, wyniki za tydzien :)

Ja jutro odbieram wyniki krwi i moczu i juz sie stresuje :P Joanna wspolczuje, ze az tydzien musisz czekac :/ Szkoda, ze nie da sie od razu poznac wyniku :P Zjadlam dwa male jablka i ciezko mi na zoladku :( A taka mialam ochote... Myslalam, ze jak zjem cos zdrowego to mi nie zaszkodzi :/

Dzieki ;) Zastanawialam sie tez nad ta posciela. Sliczna jest :)

Cześć dziewczyny, sporo czasu mnie nie było, ale wpisy śledzę w miarę na bieżąco :P. Joanna a co w końcu z tym Zusem było. Pisali o której godzinie byli? Dzwoniłaś tam może? Teraz masz wstrzymane wypłaty przez to czy co?

Kurcze maz sie juz do mnie nie odzywa od prawie trzech godzin i sie troche denerwuje :( Wiem, ze ma zebranie i pewnie nie moze do mnie zadzwonic ale jakos sie dziwnie martwie :( Az mi cisnienie podskoczylo :( To chyba nie jest normalne, ze denerwuje sie zawsze kiedy tak dlugo go nie ma przy mnie :( Az mi lzy polecialy :( Mam jakies "zle przeczucia", ktore nigdy sie na szczescie nie spelnily, a i tak mnie przesladuja :(

dziewczyny jakie mialyscie u maluszka AC na badaniu polowkowym? to jest obwód brzuszka

kurcze zaczelam sie martwic bo u mnie w 18tyg 3d AC wynosilo 230mm....lekarz powiedzial ze jest za duzy brzuszek u dzidzi ale sie smial....tylko ja uwazam ze to jest znacznie za duze nie wiem od czego to zalezy zaczelam sie martwic i z tego wszystkiego jak podawal juz inne wymiary nie zapytalam go skad to sie wzielo i czy moze to czyms grozic

Gość Joa-nnnna
20+4 Ac mam 14.97 cm - czyli 2 dni za mlode. ;) Ale martwi mnie mozdzek, ktory jest o 5 dni za maly a cytomegalia ponoc m. in na to wplywa. Z zusem - napisalam do nich pismo i czekam na decyzje.. mam tymczasowo wstrzymane platnosci..

a 2B Joanna to jest chodzące???? Ja mam 1B, to chyba wtedy leżące co?

Gość Joa-nnnna
Tak, 1 B jest lezace.

Gość Joa-nnnna
\tak, napisali o ktorej byli. :P mendy jedne.

Gość kaliwia
Kochane, u mnie np. w 3D CRL nie bylo badane. Odchylenia są od -/+ 10 dni - 14 dni, wiec Jo-annna nie powinnas sie tak martwic ;) Ja robiłam USG w 19 tyg i 4 dni a wyniki mialam u Małej takie : BPD = 45.79 19 Tygodni 6 dni,Odchylenie standardowe:+/- 12 Dni HC = 166.61 19 Tygodni 3 dni,Odchylenie standardowe:+/- 10 Dni AC = 138.44 19 Tygodni 2 dni,Odchylenie standardowe:+/- 14 Dni FL = 30.40 19 Tygodni 3 dni,Odchylenie standardowe:+/- 13 Dni

Gość kaliwia
Maletka a czym Ty sie martwisz? swoim malym babielkiem? daj mu jeszcze czas, jak cialka nabiera, to dobrze ;)

Gość Joa-nnnna
Moje: 20+4 BPD:4.97 - 21+1 czyli dlugosc HC: 17.45 - 20+0 czyli glowka AC: 14.97 - 20+2 czyli brzuszek FL: 3.64 - 21+4 czyli nozki HL: 3.22 - 20+6 czyli ramie CER: 2.08 - 19+6 czyli mozdzek Stosunek wzrost - nozki - norma Stosunek brzuszek - glowka - norma Stosunek brzuszek - nozki - norma Stosunek dlugosc - wymiar potyliczno - czolowy - norma Tylko ten mozdzek mnie zastanawia i ta za mala glowka.

Gość Joa-nnnna
Nospe mozna brac :)

Gość kaliwia
wez no-spe i sie relaksuj, nawet forte mozna 3* dziennie brac a jak sie bardzo tez sresujesz to asmag forte, 3 tabl.

kaliwia ale wg tego linku co wkleila iza to brzuszęk mojego dziecka w 18 tyg ma rozmiary jąk brzuch dziecka w 27 tygodniu teraz to sie dopiero wystraszyłan.:(

Malentka ja juz pisalam na poprzedniej stronie, ze brzuszek naszego malenstwa tez byl za duzy. Potem sie okazalo, ze lekarz zle wymiar wzial i jak zmierzyl jeszcze raz to bylo dobrze. Brzuszek jest ciezko zmierzyc, bo dzidzius sie rusza atrzeba brac pomiar idealnie okragly

Gość Joa-nnnna
A ja moze powinnam wiecej zryc tych kwasow dha na rozwoj mozgu?:) Niby biore razem z witaminerem, ale to nie jest 100% dziennej dawki, a ryb nie lubie ;)

Gość Joa-nnnna
A macie taki wymiar jak cer albo cereb? Jeju, ile ja dzis pozarlam, a znowu glodna jestem ;)

Gość Joa-nnnna
Co do brzuszka - brzuszek bardzo ciezkoo zlapac do pomiaru:)

Gość Joa-nnnna
Ale nic nie nmowil o tym brzuszku, jakby cos bylo nie tak to na pewno by tego nie pominal. :)