Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredka3

Rekonwalescencja po operacyjnym face liftingu - praktyczne porady

Polecane posty

Widzisz,po raz kolejny dajesz wyraz swojemu prostactwu. Ahaha martwi się o okres bezpośrednio po operacji i ja dałam jej propozycję fryzury ,która na pewno pomoże zatuszować świeże blizny a w takich fryzurach widuję nawet gwiazdy telewizji ,ale one raczej nie znają się na modzie (?) No , może gdybyś ty je oświeciła..... Co do dr.Szczyta to ja nigdy nie powiedziałam ,że to jest marny lekarz ,nie znajdziesz takiej mojej wypowiedzi,to jest dobry lekarz,ale na pewno nie cudotwórca i nie jest wart czekania na zabieg 2 lata.Ty naprawdę masz problemy z rozumieniem tego co ktoś pisze. Wyobraź sobie ,ze ja po moim tanim lekarzu też nie mam blizn i to już od dawna i wyobraź sobie ,że ja wiedziałam ,że tak będzie już 10 dni po zabiegu ,ale ja w przeciwieństwie do ciebie mam trochę wiedzy na ten temat dlatego wszystkie panie namawiam do nie przepłacania za zabieg , czy to sławny dr.Szczyt czy tani lekarz z Czech , zabieg robiony jest w identyczny sposób. Najważniejsze jest ,żeby lekarz przestrzegał procedur i miał trochę wyobraźni ,wtedy efekt jest 100%.

Gość zszokowana15
Vega,czego ty wymagasz od kogoś z takim poziomem intelektualnym. ".stara baba w garnku na glowie " , "ty krowo" ,brak słów.Trudno uwierzyć ,że są tak niekulturalne osoby i co zdanie to jeszcze gorzej. Wstyd i hańba,didey rzeczywiście ją broniła,podobieństwa podobno się przyciągają

Gość Irka54
Vega, w jednym z postow pisalas, ze z powodu opatrunku na glowie wypadlo Ci duzo wlosow. Czy to bylo tylko jednorazowo, albo jest to trwaly, nieporzadany rezultat. Jeszcze jedno, popieram Twoje wypowiedzi, a jesli chodzi o propozycje tej fryzurki, to tylko znaczy o Twojej bezinteresownej checi pomagania innym. Dobrze byloby, zeby na tym forum kazdy zabral do siebie to, co mu odpowiada i co potrzebuje, a nie zaraz tak nieladnie krytykowac. Jak tak dalej pojdzie, to zadna z nas sie nie odezwie, nie podpowie co dobre, co zle. Ale sluszna i madra krytyka jest potrzebna i na pewno zostanie przez innych prawidlowo zrozumiana.

Gość gość
Starzy ludzie to już nie mają prawa bytu.Ty też będziesz stara baba.Niedopuszczalne zachowanie,brak morale

Gość Vega11
Irka54 , to jest tak ,że tuż przed operacją pielęgniarka w odpowiedni sposób wiąże włosy ,robi takie kucyki tak aby potem lekarz między tyki kucykami mógł zrobić cięcia we włosach .To bardzo ogranicza wycięcie włosów i zapobiega goleniu włosów ,ale siłą rzeczy trochę włosów jest wyciętych .Po zabiegu kucyki zostały a na szwy został założony jałowy opatrunek i głowa została zabandażowana na 10 dni .Sama rozumiesz ,że gdy po tym czasie odwinięto mi bandaże i uwolniono z tych kucyków to trochę wyciętych wcześniej włosów wypadło .Więcej się to nie powtórzyło. W innych klinikach wygląda to różnie,niektóre kliniki zawijają głowę tylko na 1 dobę lub na 3 doby,w takim czasie można nawet nie zauważyć wypadnięcia tych włosów,bo pielęgniarka zdejmie bandaż i wycięte włosy pewnie też a w tak krótkim czasie włosów jeszcze się nie myje,bo rany są zbyt świeże.

Gość Arti4
Wlosy nalezy umyc juz w 3 dobie po operacji zaraz po zdieciu opatrunkow uciskowych... letnia woda i mydlo orzyspieszaja gojenie...nie mozna tylko suszyc suszarka ... ktos tu napisal ze woda z mydlem rozpuszcza szwy- wierutna bzdura... im czesciej myjemy rany tym lepiej sie goja...

Gość Arti4
Wlosy nalezy umyc juz w 3 dobie po operacji zaraz po zdieciu opatrunkow uciskowych... letnia woda i mydlo orzyspieszaja gojenie...nie mozna tylko suszyc suszarka ... ktos tu napisal ze woda z mydlem rozpuszcza szwy- wierutna bzdura... im czesciej myjemy rany tym lepiej sie goja...

Gość Arti4
Ale co ja tam wiem po studiach medycznych...;) Lepiej sluchajcie samozwanczej znachorki ;););)

Gość gośćdidey
Do Arti. U mnie były dokładnie takie same zalecenia. Po zdjęciu opatrunku uciskowego MYĆ !Woda i mydło ! Skóra zostaje oczyszczona z codziennego brudu i bakterii.:). Głowę umyłam będąc jeszcze w klinice :)

Fajnie ,że napisałyście jak to było u was ,bo jak widać każda klinika ma inne zasady i wszystko co dobrze się kończy jest na pewno dobre. Arti ,po studiach medycznych????? twój poziom wiedzy i kultury są żenująco niskie.Ty możesz być co najwyżej po studium medycznym. Wybacz,ale osoby po studiach medycznych można łatwo odróżnić.Nikomu nie wmówisz żadnych studiów,nie mówiąc już o medycznych.Czego to sobie ludzie nie dodadzą.

Irka54 (inne kobiety również) ,od razu zaznaczam ,że nie jest to skierowane pod adresem Arti więc nie musisz wściubiać swojego nosa. A więc wiele kobiet tak jak ty szuka odpowiedniego lekarza i odpowiedniej kliniki do zrobienia swojego np.liftingu .Czym często kierują się Polacy?Otóż bardzo często rozumowanie jest takie ,że to co drogie to musi być dobre (tylko w Polsce jest takie przekonanie) no i sława klinik czy lekarzy rozreklamowana przez niewątpliwie najskuteczniejszego reklamodawcę jakim jest telewizja .Wygląda to tak,ze jedni są mniej operatywni ,inni bardziej i ci bardziej operatywni podpisali umowy z telewizją na show i teraz mają zapewnioną pracę na kilka lat na przód. Na innym forum gdzie wypowiada się lekarz z renomowanej kliniki dr.Sankowskiego kobieta opisała swój przypadek a konkretnie swoją "przygodę " z dr.Lembasem. Cytat zamieszczam w drugim poście .

To jest cytat z innego forum: "Napisane przez malwina2286 Pokaż wiadomość Witam wszystkich bylam dzisiaj na konsultacji w klinica doktora Sankowskiego, u doktora Lembasa pierwsze wrazenie dr. Lembas bardzo sympatyczny i mily czlowiek, mysle ze jest godny zaufania. Operacje bede miala 28 lutego wiec napewno zdam relacje i jak sie uda to wkleje zdiecia przed i po." Teraz odpowiedź pacjentki tej kliniki po zabiegu: "no niestety i tu się możesz zawieść. Sympatyczny i miły też przestaje być jeśli już nie musi, potrafi byś bezczelny i arogancki. Z całą pewnością świetnie zna się na prawie medycznym-choć myślę, że wystarczyłaby mu wiedza z zakresu chirurgii . Widać dość często musi się zasłaniać tą pierwszą umiejetnością.I tak jak u Sankowskiego widziałam cień zakłopotania jak patrzył na moje piersi tak Lembas bez najmniejszego zająknięcia i wyrzutu, do końca szedł w zaparte. Moja rada po pierwsze-bierz tą umowę co Ci dali do podpisania i w te pędy biegnij z nią do prawnika. Wydasz 200 zł za poradę-ale będziesz mądrzejsza o wiedzę, że nic nie możesz . Wielu prawników złamało sobie zęby w sądzie na tym świstku Moja druga rada zajrzyj na znanylekarz.pl. - ja niestety tam wcześniej nie trafiłam. Czytałam co prawda opinie, że nosy to im nie wychodzą-ale o piersiach nie trafiłam na nic. Oj nie odrobiłam lekcji Moja trzecia rada-spojrzyj na dzieło dr Lembasa, tak wg niego wyglądają piękne, równiutkie i idealne piersi. Twierdził również, że NIKT by mi ładniejszych nie zrobił niż oni. Nie dość, że mnie oszpecił to jeszcze bez najmniejszych skrupułów chciał mi odebrać nadzieję, że może być dobrze. Nie udzielił mi najmniejszej pomocy po tym jak pękła mi torebka-gdyby przyznał, że doszło do pęknięcia torebki przyznałby się jednocześnie do swojej fuszerki. Zostawił mnie z bólem, drętwiejacą ręką i ogromną bezsilnością-tyle miałam ze swojego zaufania do tych panów. Szczerze życzę powodzenia, ja już teraz wiem ile radości może przynieść udana operacja. Wiem też niestety ile kosztuje nieudany zabieg w tej klinice I jeszcze na dowód, że jednak znalazł się KTOŚ kto potrafił zrobić mi piękne piersi wstawiam foteczkę. Jestem już miesiąc po reoperacji. W małej, przytulnej klinice najskromniejsza pod słońcem Pani dr stworzyła mi śliczne piersi." Myślę,że przytoczona wypowiedź nie wymaga komentarza.

Pokażę wam również jak powstaje niebotyczna cena zabiegu a szczerze powiedział o tym właśnie sam dr.Lembas na innym forum gdzie potencjalna pacjentka pytała o cenę liftingu twarzy. Tu odpowiedź dr.Lembasa: "Generalnie w życiu jest taka zasada, że "ile płacisz tyle dostajesz"; Operacje z zakresu chirurgii plastycznej są w pełni finansowane przez pacjenta; Zapewnienie najwyższych standardów wymaga nakładów finansowych ze strony kliniki; Dodatkowo prywatna instytucja nie może pozwolić sobie na stratę - to prosta droga do zamknięcia kliniki; Wysokość inwestycji w operację zależy od wielu zmiennych; Jedną z ważniejszych jest czas trwania operacji - przekłada się to bezpośrednio na koszty ze strony kliniki; Czas trwania operacji liftingu twarzy często przekracza 5 h - samej operacji (mam na myśli lifting twarzy zgodny z najwyższymi standardami); W tym samym czasie zespół może wykonać, np. 2 operacje nosa (tu inwestycja wynosi 12 tyś PLN); Biorąc to pod uwagę inwestycja w lifting twarzy 20 tyś PLN - jest rzetelnie skalkulowana; Na sali operacyjnej w trakcie lifitngu twarzy jest specjalista chirurgii plastycznej w asyście drugiego lekarza zabiegowego (często też młodszego kolegi chirurga plastyka), specjalista anestezjolog oraz 3 pielęgniarki: operacyjna, anestezjologiczna oraz tzw. "lotna", która w każdej chwili służy dodatkową pomocą; po operacji pacjentka przekazywana jest na salę pooperacyjną, gdzie czuwa nad nią około 2 h jedna dodatkowa pielęgniarka; potem wraca na swoją salę, gdzie przebywa do następnego dnia pod opieką pielęgniarki z oddziału szpitalnego oraz lekarza dyżurnego; następnego dnia trzeba wykonać opatrunek, zrobić wypis; po tygodniu jest pierwsze badanie kontrolne lekarskie oraz pielęgniarka zdejmuje częściowo szwy (ambulatorium kliniki); po dwóch tygodniach kolejne badanie kontrolne lekarskie i kolejne szwy; pacjent przez cały okres rekonwalescencji ma dostęp do natychmiastowej opieki medycznej w razie potrzeby w ramach kliniki; muszę przynajmniej wspomnieć o kadrze niemedycznej, która świadczy usługi dla pacjentów (sprawy organizacyjne - umawianie konsultacji, badań, terminu operacji, koordynacja pracy personelu medycznego - to naprawdę dużo pracy); Trzeba pamiętać o inwestorze, który zbudował szpital i stworzył dzięki temu sporo miejsc pracy - inwestorowi inwestycja powinna się przynajmniej zwrócić; Zapewnienie takiego standardu wymaga nakładów; Na koniec - proszę powrócić do pierwszej linijki;" Ja to samo a nawet więcej dostałam za 6.000zł a i inne kliniki gdzie zabiegi są tańsze dają to samo.

Gość gość
Nie rozumiem tego po co przytaczac czyjes inne wypowiedzi i na siłę starać się udowodnić swoją rację.

Gość Aleka
Dzien Dobry... Dziewczyny mam pytanie musze wyjsc z domu czy moge przyklecic plaster ba to szyte miejsce przy uchu

Po takim objaśnieniu ceny było wiele krytycznych wypowiedzi a ja również odniosłam się do tego. Tu jest moja odpowiedź: "Właściwie to obnażył Pan szczerze aż do bólu jak powstaje cena za zabieg .Ja nigdy nie miałam złudzeń ,że taka cena odzwierciedla wartość zabiegu .To zimna jak lód analiza wszystkiego : czynszu ,ilości innych zabiegów w tym samym czasie a nie wiem nawet czy podana cena liftingu nie jest zaniżona ,bo proszę pomyśleć ile w tym samym czasie można by zrobić korekt powiek no i wliczenie raty kredytu właściciela budynku jest wymownym zwieńczeniem tej fantastycznej ceny. I jeszcze jedno ,nie ma takiego powiedzenia "ile płacisz tyle dostajesz"; , jest coś tak ,ile sam dajesz tyle otrzymujesz ,ale to ma zupełnie inne znaczenie." Jeżeli ktoś nadal uważa ,że cena to jakość i , że sławne z telewizji kliniki są lepsze od innych to może te posty będą pomocne w wyborze operatora. I jeszcze dla tych ,którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem,ja nigdzie nie napisałam ,że dr.Lembas jest złym chirurgiem oraz ,że klinika Sankowskiego jest złą kliniką .Moim celem jest pokazanie ,że ci sławni lekarze i kliniki niczym nie różnią się od tych mniej sławnych a jeśli już są jakieś problemy po zabiegu to te mniej sławne kliniki jednak bardziej poczuwają się do odpowiedzialności i poprawek o czym może świadczyć również mój przypadek .W żadnej z tych sławnych klinik nikt nie zrobiłby mi korekty mojej fanaberii i do tego za darmo. Tak więc Irko54 i inne panie dobrze przemyślcie swoje wybory. Jak najbardziej czytajcie fora i wypowiedzi pacjentów,tam zawarta jest cała prawda o klinikach i operatorach.

Aleka , na pewno możesz przykleić plaster z jałowym opatrunkiem lub nawet w twoim przypadku z jakąś maścią zz antybiotykiem.Ja miełam szew zakryty plastrem aż do zdjęcia szwów.

gość dziś ,jak już napisałam, to jest dla osób umiejących czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
Przecież każdy z nas wie że tyle ile lekarzy tyle dobrych jak i zlych opinii.Żaden nie ma 100% dobrych.A to forum chyba po to jest aby opisywać swój przypadek i swoje doświadczenia z danego zabiegu i kontaktu z lekarzem a nie przytaczac czyjeś wypowiedzi.

Dzieki...czuje sie dobrze prawa strona fajnie wyglada i nie potrzebuje plastra lewa potrzebuje wiecej czasu..ogolnie wszystko jest juz ok a to dopiero 9 dzien Pozdrawiam!

gość dziś ,przecież już pisałam,że to nie jest skierowane do ciebie,ty z tego nic nie zrozumiesz.

Gość przed decyzją
Tak czytam te wasze komentarze i uważam ,że Własnie Vega potrafi trzeżwo spojrzec na zabiegi i lekarzy i,że przytoczone przykłady mogą niejedna kobiete sprowadzic na ziemię .Przykład z cena to szok.Ja bym nazwała to wręcz bezczelnoscia tego lekarza,bo jak mozna do ceny zabiegu dodawać koszty budowy budynku w ktorym klinika wynajmuje pomieszczenia.Vega własnie pokazuje,że niema lekarzy,którzy robią tylko dobre zabiegi i pewnie trzeba wybrać tego ,ktory ma tych złych opinii mniej od innych.Mnie te przyklady bardzo pomogły,bo chyba też zbyt idealizowałam tych słynnych lekarzy.

Gość Ahaha
Ja jak zwykle z problemami swoimi :( Juz milion razy pisałam ,ze sie boję........... Napiszę jeszcze raz......... wybaczcie mi......... ,prosze. Ktoś na kafe napisał na temat liftu ,ze te 2 tyg cierpienia ........... po ...... nie są warte efektu, bo efekty nie są takie WOW buuuuuuuuuu

Gość Vega11
Ahaha ,ale jakiego cierpienia ? Ja już pisałam ,że po dobrze zrobionym liftingu nie ma bólu , nie ma siniaków , nie ma żadnego cierpienia. Jest tylko uczucie ciągnięcia skóry,ale świetnie temu przeciwdziała smarowanie skóry np.oliwką dla dzieci , ja smarowałam olejkiem arganowym ,bo akurat taki miałam. A ,że efekt nie zawsze jest taki jak życzyłaby sobie pacjentka? To na pewno dużo zależy od operatora i od oczekiwań kobiety .Operacja nigdy nie zmienia kobiety w miss świata. Lekarza trzeba dopilnować i zwrócić na wszystko uwagę tuż przed operacją .Ja tego nie zrobiłam i teraz będę mieć poprawkę,ale poza tym naprawdę nie miałam żadnych problemów ,dobre szwy,sterylność zapewniły ,że nie było żadnego cierpienia.

Gość Ahaha
O dzieki Vega za słowa pocieszenia :) Ma człowiek wątpliwości i obawy i to normalne. Do odważnych swiat należy :)))

Gość Mylife80
Witam Was wszystkie cieplutko:) Jestem juz 1,5 mca po mini liftingu górnym, plastyce powiek dolnych , podniesieniu piersi z wszczepieniem implantu... poszłam na żywioł- mam bardzo wysoki próg bólu wiec stwierdziłam jak cierpieć to wole za jednym razem ...do rzeczy... operacja przebiegła bardzo dobrze- trwała około 5,5 h.... nie bolało mnie kompletnie nic i zresztą tak jest po dziś dzień... Leżałam kika godzin. na sali pooperacyjnej na obserwacji, potem przewieziono mnie do pokoju... Opieka jak dla mnie na najwyższym poziomie... Operacja rozpoczęła sie o godz 8 rano w pt - wieczorem spojrzałam do lusterka i mówię Wow ... skóra pod oczami o jakiej marzyłam i wszystko ogólnie gra... Jedyne co mi przeszkadzało to opatrunek na głowie bo uciskał... Niestety w środku nocy pękło naczynko, tętniczka po prawej stronie twarzy w wyniku czego nabawiłam sie krwiaka , spuchłam jak balon, na oczy ledwo widziałam ... Była sobota wcześnie rano i akcja- reakcja ... lekarz został wezwany do kliniki ..... mówiono o reoperacji ... bałam sie masakrycznie ... próbowałam sie uspokoić bo wiedziałam, ze nic juz nie zrobię ... wsadzano mi dodatkowe dreny, podłączono je do maszyny i miały oddesać nagromadzoną krew itd.... leżałam tak " podłączona" 2 dni .... aż lekarz zadecydował , ze mozna mnie odłączyć i reoperacja bedzie niepotrzebna .... 24 h mnie obserwowano ... lekarz zalecił bym pozostała dłużej w klinice ... wyszłam po tygodniu ...w trakcie pobytu w klinice tj około 5 dnia umyto mi głowę zmieniono opatrunki .... Oczywiście pomimo tego powikłania fizycznie czułam sie bardzo dobrze, gorzej z psychika,.. W dniu wyjścia do domu moja prawa strony wyglądała jak tęcza łącznie z szyją o oczach nie wspomne... Dwa razy w tyg wizyty w kilinice zmiany opatrunku i tak przez miesiąc .... Szwy w końcu zostały usunięte... z tym, źe tam gdzie był krwiak szwy miałam niespełna miesiąc ....które natluszczałam olejkiem araganowym tak jak mówiła Vega11.... blizna po lewej stronie mega estetyczna ... niestety po prawej sie rozeszła.... gdyby nie ten krwiak nie odczulabym w ogóle faktu dokonania operacji....27 marca mam wizytę kontrolna i zobaczymy co i jak ... myśle, ze bedzie mnie czekał zabieg w znieczuleniu miejscowym doty. zwężenia blizny ... czas pokaże... co do PIELĘGNACJI... do całkowitego zagojenia ciecia traktowałam woda utleniona i neomycynę - chodzi o ciecia powiek dolnych .. woda utleniona troszke podrażniała mi oczy, wiec zmieniłam na octenisept i było ok.... pózniej natluszczałam miejsca ciec olejkiem arganowym i naturalna witaminę E firmy Monoderma( delikatnie masowałam plus ucisk ) po zagojenia wprowadziłam maść na blizny Zone Scair Repair Forte firmy Regima i po dziś dzień na zmianę z olejkiem arganowym i witamina E dbam o blizny....to samo dotyczy ciec po lifcie czy plastyce biustu... EFEKTY: hmmm po samej operacji kiedy człowiek jest spuchnięty tak było w moim przypadku mimo wszystko wyglada sie dobrze.. wszystko na twarzy wyprasowane... niestety z każdym dniem opuchlizna schodzi , zasinienia sa mniejsze itd... zmarszczki wracają ( to o czym mówiła Vega11:)... oczywiście efekt i poprawa jest ... twarz jest odświerzona , bardziej napięta .... choc czasem stoję przed lustrem i sama juz nie wiem czy jest duzo lepiej czy tylko lepiej itd... wszystko zależy od dnia... moj krwiak jeszcze sie wchłania wiec minimalna asymetria jest wiec trudno mi ocenić ostateczny wynik .....z oczami tez bywa różnie ...czasem widze, ze zebrała sie limfa... to trochę spuchły.. niestety popękały mi tez pod linia rzęs delikatnie naczynka ...czasem mam zaczerwienione oczy itd... myśle, ze najbardziej " spektakularny" efekt osiągają kobiety gdzie skóra na twarzy jest w widocznej złej bądź gorszej kondycji... w moim przypadku Lift tak jak nazwał to moj lekarz miał brzmienie profilaktyki, choc blizny jak przy normalnym lifcie... dbam bardzo o siebie i zanim podjęłam decyzje o lifcie robiłam wszystko co tylko było możliwe z zakresu medycyny estetycznej ... efekt nie był taki jak oczekiwałam nie wspomne o pieniądzach , które wydałam ... a ze nie jestem zwolenniczka nici,( choc nigdy ich nie miałam) .... zdecydowałam sie na Lift.... najbardziej różnice widze na zdjęciach jak porównuje przed i po... moje wiszące " chomiki" i wklęsła skóra która wolała wypełnij mnie... to sie zmieniło na lepsze , ale z wrażenia nie padłam .... po całkowitym zagojeniu miejsc ciec zaopatrzyłam sie w korektor i dobry kamuflaż ... jestem w stanie całkowicie zamaskować blizny by nic nie było widać a dodam , ze czesze sie do gory w "koński ogon" uszy całkowicie odsłonięte, no i blizna po prawej stronie ciekawa nie jest bo raz ze szeroka w porównaniu do strony lewej a dwa sa jeszcze mega widoczne ....bardzo o te miejsca dbam...myśle, ze goja sie dobrze i tak zostanie .... sa płaskie , miękkie , elastyczne ...czekam, aż zbledną i krwiak całkowicie sie wchłonie... wiecej będę mogła powiedziec po 27 marca:).....To tak w skrócie, przeszłam sporo i czy zdecydowałabym sie jeszcze raz ... Z cała odpowiedzialnością TAK.... Teraz jestem bogatsza w wiedzę razy 100.... Bardzo ważny jest wybór lekarza.. podejście itd... Ja jestem w kontakcie z klinika... jesli doszłoby do sytuacji, ze byłaby wymagana jakas korekta lekarz zrobi to na koszt kliniki ... wiec uspakajono mnie, ze o nic mam sie nie martwić ... wiec tak tez robię.. U mnie okres rekonwalescencji całkowicie sie wydłużył także z ostateczna ocena musze jeszcze poczekać ... przed operacja warto przyjmować np : Aescin by uszczelnić naczynia krwionośne - zgadzam sie z Vega11 bo o tym wspominała. I której bardzo dziekuje za prywatna korespondencje... ze swoje strony dodam, ze warto mieć rownież krem Auriderm firmy Auriga i rozpocząć smarowanie jakieś 2 tyg przed jak i po ... Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie, tym które sa juz po szybkiego powrotu do pełnego zdrówka i radości z nowej siebie, a tym które przed Nie ma sie czego bać :)

Gość Vega11
Mylife80 ,przeszłaś naprawdę dużo .Podziwiam też twoją odwagę ,ale ja też tak uważam ,że jak cierpieć to za jednym zamachem dlatego odrzucałam lekarzy ,którzy nie robią jednocześnie liftingu i powiek a tacy są. Ta szrama to zrobiła ci się od mocnego spuchnięcia tej części twarzy,ale tak samo się stanie gdy skóra jest bardzo sucha a blizn niczym się nie smaruje.Wtedy też skóra napina się i rozciąga szwy. Myślę,że to dobrze,że będziesz miała korektę tej blizny. Pomysł z wodą utlenioną nie był dobry .Do przemywania blizn na powiekach odpowiedni jest borasol ,ale zawsze dobrze jest najpierw pod bieżącą wodą umyć twarz i dopiero wtedy przemyć borasolem i nałożyć maści. To optymistycznie brzmi ,że pomimo swoich problemów piszesz ,żeby inne panie nie bały się. Ja też pomimo tego ,że będę miała poprawkę to uważam ,że warto a już na pewno warto robić zabieg tam gdzie tą poprawkę wam zagwarantują .Ja pytałam o to przed operacją i lekarz powiedział mi ,że klinika nie może narażać swej renomy na szwank i ,że zawsze gwarantuje darmową korektę i słowa dotrzymał.

Aleka ,jest dużo ,dużo lepiej .Na początku to wyglądało naprawdę nieciekawie i martwiłam się o te marszczenia,ale teraz widać,że one znikły a jak oceniasz swój wygląd,czy lifting spełnił twoje oczekiwania?