Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona Qukardka

Hej śląskie Mamusie

Polecane posty

bo mojej Hani leci z prawego oczka od urodzenia i miała na tydzień antybiotyk w kropelkach a teraz smaruje neomecyną i jak to nie pomoże to lekarka mi powiedziała że do okulisty i bedzie to trzeba przetykać

mojej nie lecialy zadne lezki, oj to nie za ciekawie:/ witamy mamusie z Wodzisławia:D

jakoś nie umie połapać w jakim wieku która ma dziecko cały czas zerkam do tabelki:)

Amelka moja ma 11 miesiecy:) myslisz ze ja pamietam:) pamietam Martnke od Dominiki i Maksymiliana od Edyty, bo z nimi najczesciej pisalam, bo wyscie teraz doszly dopiero.

inne mamy zajete maluchami:D chyba my tylko takie co chyba zajec nie mamy hahaha:D co robi twoj maluszek? bo moja strasznie dokazuje i piszczy bo dzis malo spala bo bylismy w tym opolu i w aucie tylko sie drzemnela pol godzinki i teraz marudna jest, jak wrocilismy to juz nie chciala spac:/ i bedzie zgroza do tej 20 godziny:( wrrr

moja właśnie śpi w bujaczku zasneła też byłam dzisiaj na zakupach bo odprawiam urodziny w sobotę to tez nie spała w sklepie tylko sie rozgladała a teraz marudna była i śpi

no coz ja powiem tak moja jak skonczyla 4 miesiace dostala pierwsze serki, kaszki i sloiczki, oczywiscie musialysmy potrenowac troche jedzenie lyzeczka, ale teraz to juz muci jak trza:D a jak juz skonczyla 5 miesiecy to dawalam praktycznie wszystko to co ja jadlam, to znaczy jak jadlam np kotleta to bralam maly kawalek gryzlam, az sie papka zrobila i wkaldalam jej do buzki, w ten sposob poznawala nowe smaki:) jezeli chodzi o ziemniaczki z sosem czy smeitanka, albo zupki to dawalam juz normalnie... a jak juz wyszly zabolki to dawalam male kawaleczki do gryzienia, zeby nauczyla sie przezuwac. No i jak skonczyla te 3,5 - 4 miesiace to dawalam jej do raczki biszkopta albo chlebka a ona sobie "memlala", bynajmniej spokoj byl choc na chwile, oczywiscie wszystko pod nadzorem:D

Gość gość
Ja jestem na bieżąco z Wami hehe tylko czasem nie mam jak posiedzieć ale zawsze w wolnej chwili wchodzę nadrobić i coś naskrobać Dziś mojemu małemu znowu ząb się przebił piąty ząbek w dzień babci mu wyszedł 21 potem szósty 23 a dziś siódmy 26 Nie sądziłam że tak szybko może przebić się aż 3 zęby :)E-MAIL mamuski@poczta.onet.pl< /a>NICK.............IMIĘ.....WIEK....MIASTO........PORÓD.. . .IMIĘ /WIEK DZIECKAMania2311.....Edyta....24.......Knurów..........Sn...... ..Maksymilian - 11 mies.dorcia20.....Dominika....20.......Bielsko-B........Cc.... ....Martyna - 1 mies.czerwona Q...Monika...19.......Knurów....................Jakub - 5 mies.jak_k........................23.......Częstochowa....... .......Krzyś - 3,5 mies.darkika.........Daria......21.......Strzelce Op......Cc.......Amelia - 11 mies.KasieŃKAA__...Kasia.....22.......Sosnowiec.......Sn..... ..Aleksander....9,5mies.Martita__85................27........Częstochowa........ .....Igor-2,córeczka -28 tyd.Bunia88........Natalia....23........K-ce,Ch-ów......Sn.. ....Kacper/2 latkaMalwina21....Malwina...24.............L-C............Sn.. ....Krzyś- 17 miesięcykaka87.........Klaudia.....25........Gliwice..........Sn. .......Hania 3,5 miesiącaKarooolinnnna.............25........Knurów..........Sn.. .....3lata/16m-cy

moja mała ma 3,5 miesiąca i lekarka mi powiedziała że mam jej dawać marchewkę i najlepiej jarzyny bo nie uczulaja tak jak owocki a co do kaszki to powiedziala że jak jej nie chce utuczyć to kaszki na razie nie.

nie wiem czy ja dziąsełka nie swedza bo piąstki tak wkłada do buzi i zastanawiam sie czy moge jej już dać biszkopcik

no miedzy innymi po to daje sie ta skorke tego chlebka albo ciasto zeby ona mogla sobie po dziaslach poruszac, bo mojej zaraz po 4 miesiacu pierwszy zabolek wyszedl i dawlam jej skorke albo biszkopt zeby znieczulic troche te swedzenie, a co do kaszek nie sadze zeby one tuczyly dzieciaki, moja je jadla dosyc czesto i jakos nie zauwazylam, zeby byla nie wiadomo jak gruba! one sa raczej po to zeby dziecko moglo czegos nowego probowac a nie do tuczenia.

nie złość się ja tylko pisze co mi lekarka mówiła przez to pytam was o rady???

oj ja sie nie zloszcze :) tylko sadze, ze lekarze maja za zadanie dmuchac na dzieciaki, ja nie jestem z tej grupy, wiec lekarke moja pytam tylko o rady jak pozbyc sie goraczki, katarku czy kaszelki. Na reszte zdaje sie na swoja intuicje, albo mojej mamy:) w koncu dala rade, bo miala dwojke na raz:D

ja mam pierwsze dziecko i chce się poradzić doswiadczonych mam:)

ja mam tez Amelke pierwsze dziecko i tez pytam innych, ale i tak swoje wnioski wyciagam. Mam jedna kumpele, ktora ma teraz drugie dziecko, ktore jest starsze od mojej o 9 dni i ona mi duzo doradza, bo wiadomo babcie to starej daty sa:D i nie wszystkie rady sa dobre:)

Hej Jak Wy to robicie ze macie tutaj czas pisać ?? :) Co do słoiczków to mój Krzyś nie chciał ich jeść, gotowałam mu sama zupki. Dawałam mu jedynie deserki ze słoiczka. A nasze jedzenie zaczął dostawać przed roczkiem. Drugich dań teraz nie chce jeść, niewiem, może że za dużo trzeba gryźć, więc gotuje mu różne zupki bo je uwielbia :) Kaka uważaj na seler, bo lubi uczulać. Najlepiej to podaj jedno warzywo i obserwuj mała, jak będzie ok to możesz dać co innego. Wtedy łatwiej wyłapać w razie "w" reakcje alergiczną. Zmykam bo mały się kąpie z tatą i musze go za moment powycierać i ubrać :)

nie no haha faktycznie powinni mi odebrac przez to dziecko hahahaha nic tylko sie smiac

Malwina jak mialam takie dziecko jak dominika albo Klaudia to mialam jeszcze wiecej czasu na rozne rzeczy, teraz zaczyna powolutku byc go coraz mniej, bo mala dorasta, wszedzie jej pelno i trzeba pilnowac:) ale od czego sa tatusie? niech tez sie bawia z dzieciakami nie tylko my:D

Gość Marrtyna
No, o ekspozycji na gluten to ta darkika też nie słyszała. Masakra.

Gość gość
kaka87 Odnośnie kaszki to ja też słyszałam że tuczą i nie chodzi tu o nie wiadomo jaką nadwagę ale wystarczy poczytać skład :) Mój mały też jadł kaszki ale czasem nie chciał lub jak widziałam że trochę się pulchniejszy robi to odstawiałam i za jakiś czas znowu dostawał Mojemu małemu zaczęłam dawać jakoś tydzień przed 4 miesiącami obiadki i deserki Możesz dawać słoiczki lub także robić swoje obiadki i deserki Proponuje mieszać bo czasem dzieci się za bardzo przyzwyczajają do słoików Serki mój także dostawał nie cackałam się a resztę jedzenia to już po trochu mu dawałam żeby poznawał smaki Co do biszkoptów itd to możesz spróbować ale pilnować bo wiadomo zębów nie ma Polecam z herbatką biszkopty zmieszać Teraz zacznie Ci się ślinić i pchać rączki do buzi to normalne

hej :) byłam rano z małą na pierwszym szczepieniu, bidulka tak płakała :( i cały dzień niespokojna ale gorączki nie ma i znowu znieniamy mleko na NAN HA ;/ tak to trudno kupić ze szok :/ i przyszedł mi bujaczek z allegro wrzuce później na e mail fotki małej :)

Gość gość
dorcia20 A może kup Bebiko na te mleko rzadko dzieci mają uczulenia Z tego co słyszałam wśród moich znajomych to rezygnowali z NAN.

A ona właśnie nauczona jest na zwykłym nanie i temu chciałam takie hipoalergiczne z nanu bo może nie ma dużej różnicy między nimi , ale ten NAN HA jest drogi i nie refundowany :) no ale jak nie będzie miec wysypki po nim to będe to dawać :) i podaje też kilka kropelek dziennie espumisanu :) a nie chce jej dawać raz NAN raz BEBILON PEPTI , NAN HA ,BEBIKO bo wkońcu nic jej nie będzie pasowało :) wrzuciłam też fotki na e mail i jedno z mamusią :D wy też dajcie jakieś swoje z maluchami:) albo z brzuszkami jakieś starsze :) Edyta ale kawał chłopa z Maksia :D

Gość gość
dorcia20 Drogie nie zawsze oznacza lepsze Bebiko jest dość powszechne i naprawdę dobre Ja bym na Twoim miejscu spróbowała jej dać póki jest mała cena też jest przyzwoita Ten espumisan w odpowiednim momencie odstaw :) W moim folderze co dałam zdjęcia to któreś też jest ze mną :) A no kawał kawał każdy mi ciągle gada że on ma z 1,5 roku już bo tak się zachowuje i wygląda :P a on dopiero 8 lutego będzie roczek miał :D

Mania wiem ale mi narazie zaleciła ten NAN HA ze względu na te wysypke :) więc musze spróbować , jak nie pomoże albo będzie znowu taka jak po bebilonie to następne do sprawdzenia będzie bebiko :) wczoraj wieczorem o 24 wypiła pierwszy raz i nawet spała , zjadła o 6 i dalej śpi ale w naszym łóżku , bo jak mój wychodzi do pracy to sobie ją biore do siebie i sobie leżymy:)

No Mania widziałam twoje fotki i z tatusiem też :) ja ogólnie mam dużo zdjęć na kompie i z ciązy z każdego miesiąca ale Mania chyba widziała na nk jakim byłam grubasem do ślubu :D :D :D darkika teraz czekamy na Twoje :)