Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona Qukardka

Hej śląskie Mamusie

Polecane posty

Hej Darkika wg mnie skoro ma tylko jedną drzemke w ciągu dnia to raczej mu to wystarcza :) Mój od dłuższego czasu spi raz na dzień. Co do pomarańczek to niewiem co mają na myśli,o czym by chcIały rozmawiać. Skoro post dotyczy dzieci to wiadomo, że będą poruszane tematy kupek, ząbkowania, wysypek, karmienia itp. Rodziłam SN, poród troszke trwał, nie nalezał do łatwych ale się udało :) Niecałe 16 miesięcy karmiłam piersią. Synuś ma 12 ząbków, chodzi i broi na całego :) To chyba tyle o mnie ;) NICK.............IMIĘ.....WIEK....MIASTO........PORÓD.. . .IMIĘ /WIEK DZIECKA Mania2311.....Edyta....24.......Knurów..........Sn...... ..Maksymilian - 11 mies. dorcia20...Dominika....20.......Bielsko-B........Cc...... ..Martyna - 1 mies. czerwona Qukardka...19.......Knurów....................Jakub - 5 mies. jak_k.......................23.......Częstochowa........ .....Krzyś - 3,5 mies. darkika........Daria......21.......Strzelce Op......Cc.......Amelia - 11 mies. Kasieńkaa__..............22.......Sosnowiec............. ..Aleksander - 9,5mies. Martita__85.............27........Częstochowa........... .Igor-2,córeczka -28 tyd Bunia88............Natalia 23....K-ce,Ch-ów.....sn......Kacper/2 latka Malwina21.........Malwina...24....L-C............SN......Krzyś- 17 miesięcy Pozdrawiam

Darkika przepraszam Cię, teraz doczytałam, że masz córeczke, napisałam z rozmachu ze chłopiec.

NICK.............IMIĘ.....WIEK....MIASTO........PORÓD.. . .IMIĘ /WIEK DZIECKA Mania2311.....Edyta....24.......Knurów..........Sn...... ..Maksymilian - 11 mies. dorcia20...Dominika....20.......Bielsko-B........Cc...... ..Martyna - 1 mies. czerwona Qukardka...19.......Knurów....................Jakub - 5 mies. jak_k.......................23.......Częstochowa........ .....Krzyś - 3,5 mies. darkika........Daria......21.......Strzelce Op......Cc.......Amelia - 11 mies. Kasieńkaa__..............22.......Sosnowiec............. ..Aleksander - 9,5mies. Martita__85.............27........Częstochowa........... .Igor-2,córeczka -28 tyd Bunia88............Natalia 23....K-ce,Ch-ów.....sn......Kacper/2 latka Malwina21.........Malwina...24....L-C............SN...... Krzyś- 17 miesięcy kaka87........Klaudia......25....Gliwice......sn........Hania 3,5 miesiąca

Dzieciaczki słodkie. Ale już duże moja to taki mały kropek mój.

moja mała ma kłopoty z zasypianiem w wózku i nosidełku w samochodzie śpi bez końca ale w domu w łóżeczku na glowie staje bo nie wiem jak to okreslić i zasypia mi dopiero około północy

z jak_k mogłabym wiecej popisać bo ma syneczka w podobnym wieku. no i dorcia

Kaka ja co do zasypiania niestety nie doradze. Moj zasypiał przy piersi czy na noc czy w dzień. Jak już go odstawiłam to nadal sam nie zasypia. Na noc kłade go u nas na łózku, głaszcze go po główce, albo puszcze mu krótką bajke w telefonie po czym się kręci, coś tam pośpiewa po swojemu i zaśnie. Ale musze być z nim. Jak już spi to go przekładam do łóżeczka. A w dzień śpi w wózku na spacerze.

A ja ją na rękach uśpię a jak położę do łóżeczka to się obudzi oczy jak 5 złoty.

Gość gość
dorcia20 Ile ta Twoja mała ma że waży już 5 kg ? Chociaż każde dziecko inaczej przybiera Z tego co pamiętam mój mały bardzo mało przybierał na początku potem dopiero poszedł jak burza :)darkika No kto wie może i polityk hehe on tylko wiadomości i reklamy a najbardziej reklama Oreo :D Hehehe no te zdjęcie jest cudne ogólnie te wszystkie to takie wspomnienia bezcenne :) Mój mały ma 8 lutego roczek ale planuje wyprawić dopiero 26 lutego bo wtedy w kościele są chrzciny i roczki :) No niestety opiekunka kosztuje a żłobek to nie do końca dobra sprawa Ja postanowiłam zostać z małym i pracować w domu a do przedszkola puścić go mając 3 latka kaka87 Z spaniem to sie jeszcze dużo zmieni bo to małe dziecko ale nie przyzwyczajaj na rekach i w wózku żeby bujać potem jest to wielki problem przy wzroście obowiązków Ja z moim kładę się na łóżko trzymam za rączki i tak zasypia przytulony do mnie :)

Edyta to mamy obie impreze:) ja tez robie dopiero 26 lutego roczek, bo u nas jest co druga niedziele miesiaca roczki wiec wypada ona 12lutego, a raczej do kosciola idzie sie po roczku a nie przed, wiec imprezka bedzie 26 lutego a do kosciola idziemy 11 marca i to w dzien, kiedy tatus ma urodzinki:) hehe troche pokrecone, ale sie juz przyzwyczailam z tym pomyslem:)

Ze tak zapytam Edyta a jak pracujesz w odmu? co takiego robisz? moze ja sprobuje:) zawsze choc 100zl sie przyda:) o ile bede miec na to kwalifikacje:D

Gość Karooolinnna
Hej, jestem z Knurowa... Lat: 25 :) dwoje dzieci Chętnie się do Was dołączę ;)

Gość Karooolinnna
Ehhhhh.... dopiero zzauwazylam, ze jest tabeela :D NICK.............IMIĘ.....WIEK....MIASTO........PORÓD.. . .IMIĘ /WIEK DZIECKA Mania2311.....Edyta....24.......Knurów..........Sn...... ..Maksymilian - 11 mies. dorcia20...Dominika....20.......Bielsko-B........Cc...... ..Martyna - 1 mies. czerwona Qukardka...19.......Knurów....................Jakub - 5 mies. jak_k.......................23.......Częstochowa........ .....Krzyś - 3,5 mies. darkika........Daria......21.......Strzelce Op......Cc.......Amelia - 11 mies. Kasieńkaa__..............22.......Sosnowiec............. ..Aleksander - 9,5mies. Martita__85.............27........Częstochowa........... .Igor-2,córeczka -28 tyd Bunia88............Natalia 23....K-ce,Ch-ów.....sn......Kacper/2 latka Malwina21.........Malwina...24....L-C............SN...... Krzyś- 17 miesięcy kaka87........Klaudia......25....Gliwice......sn........H ania 3,5 miesiąca Karooolinnnna.............25....Knurów....2xSyn.......3lata/16m-cy

hej dziewczyny ,sorki troszk ę wypadłam z obiegu :) czy mamy jakieś konto gdzie można wstawić zdjęcia dziecka?

KASIEŃKAA_ na ten mail mozesz wyslac zdj dziecka:) mamuski@poczta.onet.pl Karooolinnna witamy:)

Gość gość
darkika No widzisz to będziemy w ten sam dzień imprezować :D hehe A co do pracy to mówiłam na początku że jestem opiekunką w wakacje zajmowałam się czwórką dzieci teraz obecnie czekam na nowe oferty bo u Nas w Knurowie rzadko jakieś oferty są.Karooolinnna Witam ja też jestem z Knurowa :D Z jakiej dzielnicy jesteś ?

hej mojego małego cos rozkłada zobaczymy co bedzie do jutra pozdrowionka

NICK.............IMIĘ.....WIEK....MIASTO........PORÓD.. . .IMIĘ /WIEK DZIECKA Mania2311.....Edyta....24.......Knurów..........Sn...... ..Maksymilian - 11 mies. dorcia20...Dominika....20.......Bielsko-B........Cc...... ..Martyna - 1 mies. czerwona Qukardka...19.......Knurów....................Jakub - 5 mies. jak_k.......................23.......Częstochowa........ .....Krzyś - 3,5 mies. darkika........Daria......21.......Strzelce Op......Cc.......Amelia - 11 mies. KasieŃKAA__....Kasia.....22.......Sosnowiec.......SN.......Aleksander....9,5mies. Martita__85.............27........Częstochowa........... .Igor-2,córeczka -28 tyd Bunia88............Natalia 23....K-ce,Ch-ów.....sn......Kacper/2 latka Malwina21.........Malwina...24....L-C............SN...... Krzyś- 17 miesięcy kaka87........Klaudia......25....Gliwice......sn........H ania 3,5 miesiąca Karooolinnnna.............25....Knurów....2xSyn.......3l ata/16m-cy

Gość gość
Dobranoc dziewczynki wpadnę jutro :)

Hej dziewczynyny wczoraj zbytnio nie miałam czasu pisać ... nie wiem co jest z moją odkąd daje jej ten beblion pepti to ciągle płacze, pręży sie i non stop na rękach a o spaniu nie ma mowy a przecie z nigdy tak nie miała . już wczoraj wieczorem nie wytrzymałam i dałam jej Nanu i od razu zasnęła i budziła sie w nocy tylko na jedzenie tak jak zawsze ... nie wiem co mam zrobić jak ona taka po tym pepti taka jest , dawać jej czy nie ? chyba jutro znowu wizyta u pediatry nas czeka :/ no dlatego waży 5kg bo urodziła sie 3500 także aż tak dużo nie przybiera ale z tego co lekarz mówił dzieci na początku mają taki skok a później już tak szybko nie przybierają :)

mania moja właśnie dzisiaj kończy 6tygodni :) ale to zdjęcie maksia na nocniku jest boskie :D ja specjalnie założyłam taki album z fotkami małej bo taka pamiątka i fajnie sie ogląda a na kompie to nie jest to samo :) i tak co mam jakieś fotki nowe to do wywołania :) kaka a twoja Hania to też taka grubiutka jak moja :)

No wyglada na grubiutką ale waży 5400. Dorcia musi jej to mleko nie pasować idz do lekarza zmieni na inne. Moja lekarka mowiła że jak nie zaakceptuje pepti to mi przepisze inne.

Gość Pafi86
Hej dziewczyny ja tez jestem z knurowa skad dokladnie jestescie? Ja wczesniej mieszkalam z tesciami na kosmonautow niedawno sie z moim przenioslam na swoje na sienkiewicza :D pozdrawiam

kaka a ty podajesz to pepti ? jak mała reaguje po tym? wiem że na skaze jest jeszcze nutramigen ale to podobno jeszcze bardziej śmierdzące jak pepti i gorsze w smaku

Gość Karooolinnna
Mania2311 - ja jestem z Wojska Polskiego :)

aaaaaah opiekunka:) zwyczajnie mi sie zapomnialo. To ja podziekuje moja i tak wysysa ze mnie wiekszosc energii:)

Hej mój mały też pije pepit na początku musiałam mieszać pepti i bebilon normalny żeby się przestawił ;) no ale teraz wysypka wróciła czekamy na termin do alergologa wózek wylicytowany - Quinny Buzz 3 i moje graco quattro tour deluxe idzie do sprzedania niestety ;( jest jakaś mama chętna szkoda mi go bo fajny jest ;(

Gość gość
dorcia20 Widocznie jej to mleko nie pasuje albo ma kolki skoro się pręży Co do wagi to 5 kg to dużo bo wagę urodzeniową miała w normie ale to każde dziecko inaczej nie ma się co przejmować Mój urodził się 3260 jak miał miesiąc to ważył 3840 bardzo mało przybierał potem wystartował z wagą jak zaczęłam dawać mu modyfikowane i pierś Myślę że mało przybierał bo jego picie z cycka to było pociągnięcie 3 razy i spał jak zabity he Ja miałam wszystkie zdjęcia na pendrive a mój mały siłacz chwila nie uwagi i podniósł na nim laptopa i pendrive zepsuty nie wiem czy coś odzyskam jeszcze z niego Pafi86 Hey ale fajnie że coraz więcej osóbek z Knurowa Ja jestem z Kazimierza Wielkiego a co do Sienkiewicza to jaki blok ? Moja siostra tam mieszka w 31 Karooolinnna Ja Kazimierza Wielkiego :D Nawet nie wiedziałam że tyle Knurowianek tu siedzi :D Kiedyś dałam temat to żadna nie pisała hehedarkika W sumie to wieloma dziećmi się już opiekowałam stąd już moje różne sprawdzone metody wychowania Uwielbiam dzieci a że chodziłam zaocznie to spróbowałam jako opiekunka potem ciąża i dalej zajmowałam się podopiecznym W wakacje miałam wesoło opiekowałam się Konradkiem co ma 3 lata Dawidem 11mies Wiktorią 9 mies i moim mial wtedy 6 mies Latałam jak zwariowana ale było warto normalnie tak wesoło i po dzieciach było widać jak się fajnie wychowują w grupie Teraz czekam na jakas nowa oferte widzę też ze mojemu synowi brakuje dzieci Oczywiscie z podopiecznymi do dzis sie widuje miałam super pracodawców tych od Konradka Pytanie do Pafi86 i Karooolinnna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Może ugadamy się na spacerek z dziećmi skoro jesteśmy z jednego miasta ? :)Ja bardzo chętnie :) Jak było cieplej organizowałam spotkania z dziewczynami ze szpitala które rodziły jak byłam w szpitalu :) Bardzo fajna sprawa i kobitki w różnym wieku :)

Gość gość
czerwona Qukardka Moniko widziałam właśnie ogłoszenie możesz coś więcej mi o nim podesłać na e maila mania2311@tlen.pl zdjęcia bardziej widoczne i dokładniejszy opis w razie czego jakieś wady itd Osobiście mam 3 wózki ale może bym się skusiła na inny hehe :D