Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latynoska25

od kiedy dziecko ogląda bajkę -tak na prawdę z zainteresowaniem?

Polecane posty

Gość latynoska25

i bez komentarzy w stylu,że telewizor jest szkodliwy prosze....chciałabym by moja mała choć z 5,10 min.bajkę obejrzała.Od kiedy wasze maluchy oglądały???

Gość tak się pytam
tez bym chciala to wiedziec

Gość a ile ma twoja
to zalezy od dziecka, jedne juz w wieku paru miesięcy patrzą w tv jak sroka w kosc a inne nawet w wieku 2 lat nie przejawiają zainteresowania

Gość kaskaada
od roku

Starsza córka zaraz po roku oglądała z zainteresowaniem prawie cały "Dobranocny ogród" i " Teletubisie". Młodsza około 1,5 roku interesowała się piosenkami na youtubie, ale bajki ją nudziły. Dopiero przed 2 urodzinami zaczeła je oglądać.

Gość Mama Nasturcja
moj roczniak oglądnie przez 20 sekund...serio...:-)

Pamiętam, że moja siostra miała 2,5 roku kiedy oglądała z zainteresowaniem niektóre bajki i dało sie wyczuć że rozumie o co w nich chodzi :) wcześniej tez patrzyła ale tak jakby tylko na obrazki.

Mój synek na 14 misięcy i nie ogląda bajek. Uwielbia za to reklamy HD FAN PACK, melodie z Kiepskich i " Pierwszej miłości" i piosenkę " Serce pik pik"!!!

Do 2 roku życia dziecko nie powinno w ogóle oglądać telewizji. Natomiast w wieku przedszkolnym nie powinno spędzać przed telewizorem więcej niż 20-30 minut.

Pro familia bzdury wypisujesz i tyle :P Moj z zainteresowaniem takim gdzie wszystko rozumie zaczal ogladac gdy skonczyl 3 latka,wczesniej to przewaznie na piosenki w bajkach reagowal to mu sie najbardziej podobalo,a teraz wlasnie ma 3 latka i 2 miesiace i jego ulubiona bajka to agent OSO :) Lubi tez klub przyjaciol Myszki MIki w sumie to te dwie bajki najchetniej oglada.

Gość nxmjdxcjd
Moja ma 3 lata i z zainteresowaniem od poczatku do końca obejrzy ulubioną bajkę.

Gość latynoska25
hej dziewczyny,wczoraj już musiałam lecieć.Moja ma 13 m-cy ale narazie ma gdzieś bajki,tylko teledyski kocha i reklamy,tak jak ktos tu pisał HD Fun Pack przede wszystkim i ciasteczka Oreo,tą melodię Ooooreo,Ooooreo,Oreeooo,hahahah:))).Kurcze,tak bym chciała by choć z 5 min.obejrzała bajkę na mini mini.

to spróbuj włączyć jej na youtubie mu jesteśmy krasnoludki lub gumi miś, moje to uwielbiają bo można przy okazji potańczyć ;)

@Azja39 - niestety psychologowie uważają, że oglądanie telewizji przez bardzo małe dziecko negatywnie wpływa na jego rozwój. System nerwowy dziecka podczas oglądania obciążony jest dużą ilością bodźców, a te atakują jego układ wzrokowy i słuchowy. I choć producenci zapewniają, że telewizja rozwija wyobraźnię, jest przeciwnie. Co więcej, kiedy dorośli oglądają telewizję w obecności dziecka zajętego zabawą, ta telewizja również mu przeszkadza, gdyż odbijane światło działa rozpraszająco. Są oczywiście programy mogące pomagać w wychowaniu, ale rodzice powinni odpowiednio dawkować spotkania z tą formą poznawania świata.

Pro-Familia- a nie wiesz że siedzenie przy kompie też jest szkodliwe ? Także co ty tu robisz? ?????????????????????????!!!!!!!!!!! Bo to promieniowanie itp........

@anita.1978 - oczywiste jest, iż we współczesnym świecie, wysoko rozwiniętym cywilizacyjne, bardzo trudno jest ochronić się przed wszystkimi szkodliwymi rzeczami, które ten nieustanny rozwój ze sobą również niesie. Niekorzystanie z nich natomiast wiąże się w pewnym stopniu ze środowiskową alienacją - skoro dla przykładu komputer czy telewizor są ważnymi środkami komunikacji międzyludzkiej. Najistotniejsze, to korzystać z tych dóbr techniki (ułatwiających jednak życie) z rozsądkiem - i jeśli chodzi o osoby dorosłe (a forum to jest dla nich przeznaczone), ich układ nerwowy jest już na tyle ukształtowany, że wpływ ten będzie wówczas znikomy. Inaczej jest z dziećmi, zwłaszcza tymi do mniej więcej drugiego roku życia - a to ich właśnie dotyczy poprzednia wypowiedź.

Gość ninex2
a wiec widzę że stary temat ale moj syn ma 2,5 roku kocha "czerwony traktorek" na you tubie przypadkiem znalezlismy i klub przyjaciol myszki miki poza tym ogladalismy razem "swietliki" pamietacie ta bajke tez jest na YOU TUBIE boskie mieszkamy w uk wiec mamy tv angielska a jest jedna bajka ktora syn oglada na dobranoc jest to nieszczesny dob ranocny ogrod kocha to poprostu tanczy klaska razem z bohaterami a jak dorwal gazete z ulubiencami w sklepie to nie bylo mowy aby jej nie kupic :) i nie zaluje bo o dziwo bardzo fajna gazeta nie wiem czy w pl jest do kupienia ale maly uzbieral sobie figurki razem rozwiazujem kolorujemy i przyklejamy naklejki sa rozne uczucia co do tej bajki ale jesli siedzimy z dzieckiem tlumaczymy o co chodzi bawimy sie pozniej z jego bohaterami to mozna calkiem pozytywnie potraktowac ogladanie tv dlatego nie jestem temu przeciwna :) nom troszke sie rozpisalam :)

Gość każdy logopeda Wam powie
NAPRAWDĘ DO 2 ROKU ŻYCIA DZIECKO NIE POWINNO OGLĄDAĆ WCALE TELEWIZJI.

Gość o qrde:))
moje ma 16 miesięcy i ogląda bajki. Nie widzę w tym nic złego.

Gość Julwe
Moja córka ma 2msc i z zainteresowaniem logląda bajki leży i cieszy się do tv macha rączkami i nóżkami .. Nie wiem czy może jej to zaszkodzić ale tak bardzo się cieszy że nie mam serca jej odciągnąć