Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panika-ra

panicznie boje sie zwiazku z alkoholikiem

Polecane posty

Gość pomaranczowsza
panikara, jesli myslalas o terapii, to nie ma sie nad czym zastanawiac, tylko jak masz taka mozliwosc - idz :) rozumiem twoje odczucia, obawy, bo i moje cale zycie nie bylo pozbawione nokomu do niczego nie potrzebnych, ale spowodowanych alkoholem negatywnych wibracji, zeby to ujac zartobliwie ;) ale tez nie uwazaj alkoholu za jakiegos demona, ktory tylko czyha, zeby ludzi unieszczesliwic. normalne, racjonalne picie alkoholu moze byc nawet korzystne dla zdrwia, nie mowiac o przyjemnym nastroju. ale trzeba czarno na bialym rozgraniczyc, gdzie konczy sie przyjemnosc, a zaczyna naduzycie. nieststy ta granica jest sliska i czasem latwo ja przegapic. dlatego promuje sie w sprawie alkoholu ogromna ostroznosc, co jest sluszne i zrozumiale. masz jakies konkretne przyklady z zachowania swojego chlopaka, ktore daja cie do myslenia? czasem to, ze partner jest chamem po wypiciu nie zaswadcza wcale o jego alkoholizmie, tylko chamstwie. po pierwsze sparwdz, czy picie alkoholu w jakikolwiek sposob dysfunkcjonalizuje jego zycie.

Gość kysioo
Ze wszystkich znajmoych znam 2 przypadki, jeden dotyczy ojca kolezanki popija w weekendy co prawda sa jakies drobne klotnie w domu ale reki na nikogo w zyciu nie podniosl o rozwodzie nie ma mowy bo zdarza sie to rzadko, natomiast drugi przypadek ok jest nieciekawy bo rodzina sie rozpadla ale ten facet byl porywczy i bez alkoholu, siedzial kiedys w wiezieniu.

Gość kasia438
panika-ra Ile facet ma lat?

Gość panika-ra
tzn. tak- staz mamy jak juz mowilam krotki- jestesmy arzem 6 miechow. dotad widzialam go 2 razy w stanie upojenia ( 2x wesele). generalnie wie, jak jestem przeczulona na tym punkcie i twierdzi, ze nie pije. nie mam powodow zeby mu nie wierzyc, ale tez wolę dmuchac na zimne.. nie chcialabym za nic powtarzac schematow :(