Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LepiejMnieZywicNizUbierac

PROBLEM JEM MALO O TYJE...POMOCY!!!!KAZDY NIE WIERZY ZE TAK JEM ...

Polecane posty

BO POWINNAM WYGLADAC JAK CHUDY PATYCZAK!!!! Jestem dość dziwnym przypadkiem... mało jem zmuszam się jesc normalnie 5 razy dziennie chociaz tego nie potrzebuuje to jest jakies chore.. kiedys bylam grubaaaa po ketanolu... wtedy mialam apetyt i jadlam duzo.... 160-79kg straszna grubaska... schudlam cwiczac mniej jadlam np jedzac mieso gotowane,udko,fileta z kurczaka, sama kukurydze w puszcze,chude wedliny owoce... oczywiscie pilam herbate naopoje nieslodzone...:) chudlam pozadnie super sprawa... przez pol roku schudlam do 56kg supeeeer:) pozniej wage swoja utrzymywalam... chodzilam nastepnie na silownie oczywiscie na codzien mialam taka prace w ktore ciagly ruch mialam tez... hmmm nadal jadlam normalnie... w sensie nie jadam slodkiego,napojow slodonych,pije tylko wode,herbatke,i soki wyciskane... i tak w kolko jem tylko ryz niesolony!!pieczywo ciemne oczywiscie wybieram takie ktore maja duzo otrebow itp itp..patrze na kazdy skladnik w czymkolwiek co kupuje... jak najmniej weglowodanow moze byc bialko i tluszczu troche... jem tak jak mowilam ...warzywa,owoce,jem chuda wedline, mieso gotowane,czasem jakis jogurt ale oczywiscie ktory nie zawiera cukru...jem jajka gotowane gotowane miesko ,nie jem smazonego nie sole... czasem do salatki dodam ciut oliwy z oliwek monini tzn ostatnio zaczelam bo moze organizm potrzebuje jakiegos tluszczu tez..., i tak w kolko to sa Moje posilki... wiem ze to chore... ale dojdzmy do sedna sprawy... mam taK zrabany organizm.. ze zamiast chudnac albo stac w wadze w ktorej stalam z 3 lata... tyjee!!! w ciagu 8-9 miesiecy moja waga doszla do 70 kg;( brak slow... a jem ciagle tak samo.. robilam badania moczu,krwi usg jestem zdrowa!!! a tyje to jest jakies chore;/ nie mam juz sil|:( jak ja mam jesc i co zeby schudnac i zyc normalnie? czekam na wizyte w poradni metabolicznej i co Mi powiedza??? nie uwierza pewnie ze tak jem.... bo jem jak wroboelek!!!!! nie mam sil;/ teraz juz nawet podjelam decyzje ze wezme ta lide... ciekawe jak to bedzie;/ biore ja 2 dzien.....moze troche mam sucho w buzi a takto normalnie spie nawet po 12 godzin zyje tak jak zylam... wiec nie wiem czy to cos na Moj zrabany organizm zdzaiala:/

Gość idz do dietetyka
skąd wiesz jak zareagują. Sprobowac nigdy nie zaszkodzi. Moze to tarczyca? Moze inny problem?

Gość uscislajac
ZBADAJ TARCZYCE tez mialam kolezanke z takim problemem, okazalo sie ze ma niedoczynnosc tarczycy

a porcje sa male?? z wiekiem zwlania sie nasz metabolizm i porcje tez powinny byc mniejsze pijesz wode?? minimum 1,5 litra dziennie?

Gość ACTA już działa
Co to jest KETANOL? Może etanol, bo to podobno tuczy...

Wiem wiem sprobuje cos z ta poradnia metaboliczna zdzialac:)to Moja ostatnia szansa musi Mi ktos pomoc...bo juz mam dosyc tego...;/pije duzo wody herbatki zielone,owocowe,miete oczywiscie nie slodze juz od jakis 4 lat....Jem malo jak wrobelek...Kazdy patrzy na Mnie dziwnie ze malo jem np Moi rodzice jak do nich pojade to juz sie przyzwyczaili ze nie jem tego co oni smazonego ziemniakow itp itp tylko np sama surowke z kapustki kiszonej albo sama sobie cos przynosze do jedzenia i robie sobie to co jem a Moj mezczyzna tylko je z Nimi obiad...ale glupio jak jestem u innych w "gosciach" u kogos kto Mnie tak dobrze nie zna zbyt dobrze mysla pewnie ze jestem glupia jakas albo sie brzydze czy tez wielka Pani jakas ze Mnie i tego nie zjem co oni przygotowali... nie mam Tarczycy mialam wszystkie badania robione na tarczyce cukier robiony mialam mocz ,krew,usg i zdrowa jestem...Nie mam juz sil... Ketanol to lek przecibolowy niestety mialam taki okres w swoim zyciu kiedy zmuszona bylam ten lek brac...

Gość kajshd
aten lek to chyba ketonal a nie ketanol

Gość dziwna jakaś jesteś
ty nie jesz mało z tego co czytam, tylko "zdrowo" według jakichś tam dietetyczek :) Po co jesz 5 posiłków dziennie jak mała dzidzia a nie 3? Spokojnie śniadanie obiad i kolacja by ci wystarczyła. I ruchu dużo. Ale jak wciąż myślisz o jedzeniu, wymyslasz co by tu można zjeść żeby ci nie zaszkodziło, to masz taki efekt jaki masz

znowu literowke hehe.. KEtonal;]