Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umndra

zaginiona Madzia

Polecane posty

Gość z tego co wiem to paszporty d
ja jestem kulturalna, to,ze jestem latwa i brzydka nie oznacza,że niekulturalna

Gość z tego co wiem to paszporty dz
Co wy podszywy nawet nie umiecie dokladnie spisać nicku ? Może jestem dziw.ką i ladacznica ale jestem kulturalna

Gość Żallll
zżalik szallik

Gość znak zapytaniaaaaaaa
widze,ze temat ciagle na topie i ciagle sa tacy, ktorzy dalej osadzaja rodzicow, wymyslaja juz jak do tego doslzo... oj ludzie, kiedy wy sie zmienicie.

Gość lakim*
To tak dla wyjasnienia bo z wpisów wnioskuje ze nie wszyscy wiedzą co to jest paszport DNA Paszport biometryczny (DNA) dokument tożsamości odczytywany przy pomocy urządzeń optycznych i elektronicznych, zawiera dane biometryczne. Dokument pozwala zidentyfikować tożsamość na podstawie cech ciała, takich jak linie papilarne czy wzór siatkówki oka. Informacje są przechowywane na chipie EEPROM o pojemności minimum 32 KB według standardu ISO 14443, a także w kartotekach lub bazach danych urzędów najczęściej w sposób zdecentralizowany, według miejsca zameldowania.

Gość rtyutre
ale co ten paszport DNA da-przeciez nei ebda kazdego dziecka w kazdym kraju badac , sprawdzac pod kątem lini palilarnych

Gość profil sprawcy
Porywacz półrocznej Magdy to najprawdopodobniej mężczyzna w wieku 20-30 lat, który działał pod wpływem emocji i impulsu. Mieszkał w bliskiej okolicy od miejsca porwania i niedawno doświadczył silnego, przykrego wydarzenia - uważa profiler z policji w Katowicach insp. Bogdan Lach. - Psychologia często nazywa tego typu osoby ludźmi w kryzysie - podkreśla. http://www.tvn24.pl/-1,1733242,0,1,profiler-o-porywaczu-mlody--w-kryzysie--mieszkal-w-okolicy,wiadomosc.html

Gość wiesz co? ten profil DNA
to sobie moga wsadzić. Mam 3 dzieci i żadne nigdy nie miało sprawdzanego DNA. Myślisz że takie badania się wykonuje przy każdym szczepieniu, czy jak? To są specjalistyczne badania!

Gość profil sprawcy
bo nie jesteś podejrzana, ale statystycznie biorac przychodzi do lekarza ktoś z dzieckiem na ręku , z ulicy , nie ma jego dokumentow, albo dokumenty nie figuruja w rejestrach, albo sa podejrzane etc wtedy moga sprawdzic, po cos to sie robi nie dal idei

Gość truskawkowe cistkoooooooo
przeglądam sobie zdjęcia na necie , i sorry ale ci rodzice mają coś na sumieniu ! Leki lekami , nerwy nerwami , ale kto po czymś takim jak porwanie własnego dziecka zaklada wielkie kolczyki ( mówie tu o matce ) , albo ubiera sie w garnitur i krawat na konferencje ( nie ubierając sie tak na codzień ) ? Poza tym te wzbranianie się przed jasnowidzem ...cała ta sprawa hujem podjeżdża . Napastnik - widmo . Podczas napadu żywego ducha w okolicy , a po 10 minutach tyle osób ją cuciło ... Nagle wyrośli jak spod ziemi . Moze w tym wózku już dawno Madzi nie było , tylko matka szła z pustym wózkiem przez miasto . Ktoś widział Madzię w tym dniu oprócz podejrzanych rodziców ? Nie było Madzi , nie było i napastnika .

Troszkę działa mnie na nerwy fakt, że w mediach apelują, aby polskie społeczeństwo było czujne i starało się pomóc w znalezieniu Madzi itd, tymczasem prokuratura prawie ze wszystkiego robi tajemnice. Ja rozumiem, pewnych szczegółów nie można ujawnić, no ale do cholery jasnej, tyle ważnych rzeczy trzymają w sekrecie jak zakochana nastolatka w pamiętniku, a później się dziwią, że ludzie mają wątpliwości co do całego zajścia. Tak jak tutaj, same niejasności.. http://tnij.org/o7dl

Skoro policja rozmawiała ze świadkami, i policja wykluczyła udział rodziców w zniknięciu Madzi, tzn, że tak właśnie nie jest. No ale skoro jesteś mądrzejsza od policji to może z powołaniem się pomyliłaś? Ubrał się w garnitur, bo jak wcześniej ubierał się w swoim stylu, to ludzie osądzali go od satanistów. Co ma ubiór do tego? Tępota niektórych jest przerażająca.. I właśnie o takie zachowanie mi chodzi, ze wszystkiego robią tajemnice, a później takie hieny wypisują tutaj teorie z kosmosu.

a co mają pisac , policja nie ma nic ! ZERO poszlak ! Piszą wiec o wykluczeniu udziału rodziców , jak sa tacy mądrzy że na 100 % wykluczają udział rodziców , dają sobie rekę za ich niewinność uciąć , to niech znajdą Madzie . Podczas rzekomego napadu nie było swiadków, cisza , mieszkam w blokowisku i sorki ale na 10 piętrze słyszę jak płacze dziecko na podwórku . A tutaj nic ! Nikt nic nie słyszał i nie widział . Jezeli ubiór chodzi , to dla mnie jest dziwne , że ojciec pogrązony w smutku i rozpaczy , prasuje sobie koszule , wiąże krawat i wkłada garnitur. W dupie bym miała co o mnie ludzie sądzą , napewno nie brałabym pod uwagę w co się ubrać żeby dobrze wypaść . To samo matka, nie pasuje mi obrazek cierpiącej matki , stosjącej przed lusterkiem i dopierającej sobie kolczyki ...

Ale to, jak się prezentujesz w Tv ma ogromne znaczenie dla sprawy. I nie chodzi tu o atrakcyjność itd., ale przede wszystkim o estetykę i szacunek do widza. To są podstawowe zasady, i wiem o tym z doświadczenia zawodowego. A poza tym nie mieszkasz z nimi, nie wiesz czy on sam sobie przygotowuje tą koszulę, z tego co mi wiadomo, cała rodzina im pomaga a mamę Madzi siłą muszą karmić. Ale to fakt, że policja i prokuratura nic nie podaje do wiadomości. Skoro obstawiają porwanie, to muszą być świadkowie, którzy widzieli jak pani Kasia szła z Madzią. U mnie od kilku dni cała redakcja tym żyje, niestety, bardzo ciężko dowiedzieć się czegokolwiek. Większość dziennikarzy uważa, że informacje, które są przekazywane są zbyt ubogie.

Gość i co ztego jak sie ubral
ludzie dobrzy wychowani mają to wpojone automatyczne, dla mne tez może cały swiat spaść na głowę, ale wiem że pewnych sytuacjach trzeba wygląać odpowiednio i robie to automatycznie

To nie jest porwanie dla okupu - przekonuje w rozmowie z Wirtualną Polską nadkomisarz Dariusz Loranty, pytany o zaginioną sześciomiesięczną Magdę z Sosnowca. Były negocjator policyjny i szef platformy eksperckiej Studium Negocjacji Kryzysowych zdradza, że "nos gliniarza i doświadczenie podpowiadają mu dwie najbardziej prawdopodobne wersje tego, co mogło się wydarzyć". - Policja prędzej czy później dotrze do prawdy, odkryje też, jakie tajemnice kryje rodzina porwanej dziewczynki. Doświadczony policjant przez skórę wyczuwa, gdy ktoś kłamie - zaznac

Zauważyłem jednak, że rzecznicy śląskiej policji świadomie i celowo chcą odwrócić uwagę mediów od tego, co naprawdę istotne w śledztwie, nad czym rzeczywiście pracują. Nie mam wątpliwości, że niektóre z ich wypowiedzi miały na celu wprowadzenie sprawców tego zdarzenia w błąd. Media są tubą przekazującą.

Jego udział nie ma żadnego znaczenia dla rozwiązania sprawy. Rutkowski robi to dla własnej reklamy. Pracowałem w wydziale do walki z terrorem kryminalnym od 1999 do 2007 r. i nie znam ani jednego przypadku, w którym zdołałby on wykryć sprawcę uprowadzenia.

co ma do tego dobre wychowanie ? Założenie kolczyków czy garnituru w najgorszym momencie swojego życia, świadczy o dobrym wychowaniu ? Żałosne ...

Należy bardzo dokładnie zbadać relacje wewnątrz rodzinyDariusz Loranty, były negocjator policyjny

Rodzice zapewniają, że nie mieli wrogów ani długów i nie mają żadnych przypuszczeń, kto mógł porwać Magdę. - We wszystkich uprowadzeniach, przy których pracowałem, nigdy nie było przypadku, żeby rodzice powiedzieli cokolwiek innego. Później zawsze jednak się okazywało zupełnie co innego, niż mówili. Często nie wynika to z ich złej woli, ale nieświadomości. To jest zadanie dla policji - tak węszyć, żeby takie rzeczy wyłapać.

Jak Cię widzą, tak Cię potraktują. Poza tym jak chcesz zaapelować w tv, to oni już na wstępie Ci mówią o odpowiednim ubiorze. Takie są zasady. Proste.

Gość z innego forum
niejaka LALA jakiś czas temu dodała taki wpis cytuję: '' "Dziewczynka żyje i jest nadal w Polsce. Została nie tyle uprowadzona, co wykradziona-przeniesiona fortelem... w pobliskie miejsce ( okolica vis a vis wydarzenia, pobliska ulica/ osiedle lub podmiejska miejscowość ) akt dokonany przez osobę znaną z otoczenia. Tak naprawdę to dziecko wykradła (zleciła to) kobieta znana rodzinie i otoczeniu z przeszłości, z którą łączyła ich wspólna przeszłość, wspomnienia, kobieta w wieku matki prawdopodobnie. Kobieta znana rodzinie (wspólna przeszłość, krąg osób i spraw/ problemów, które zostły niby rozwiązane). Kobieta mniej więcej w wieku matki dziecka, ale bardziej mająca więź i kontakt z ojcem dziewczynki (przeszłość, wspólne sprawy), niż z matką. Kobieta w sumie samotna; ma charakterystyczną cechę...jakby nie urodziła się w tym mieście (zamieszkania), ktoś z zewnątrz, inne miasto/okolica ale w Polsce. Kobieta ma prawdopodobnie włosy w jasnym kolorze, od jasnego do ciemnego blondu, choć może teraz mieć pasemka/ balejaż w różnych odcieniach. Włosy po ścięciu, niedługie. Prawdopodobnie ma ciemn(iejsz)e oczy, po matce lub babce - kobiecie z rodziny. Powód porwania: fobia i obesja wewnętrzna, być może albo związana z brakiem dziecka/i prawdziwego domu lub b.ew. ze straopanieństwem. Wykradzenie było aktem desperacji, determinacji, żądzy. Dziecko miało być dla niej ulgą, nadzieją po poczuciu straty, wewnętrznej batalii, cierpienia. Kobieta już w czasie do 7 tygodni wcześniej bacznie obserwowała to dziecko i otoczenie, wszystko planowała, analizowała ( sposób porwania, miejsce, przeszkody, a rodzina ). Obserwacja dziecka była przeprowadzona jakby przy kontakcie z rodziną, a plan ukradzenia dziecka był już zaczęty w dalekiej przeszłości poczym powrócił w stosownych/dogodnych okolicznościach. Kobieta po porwaniu spotkała się z rodziną dziecka - dokładnie znów wychodzi tutaj krótka podróż albo przez rzekę albo z jedngo miejsca do drugiego (gdzie jest blisko zbiornik wody: staw/jezioro, ew. rzeka ). Kobieta pozuje na przyjaciółkę rodziny, kogoś kto jest obok i niby chce dobrze, a mota i prowadzi do nieszczęścia; też więź z nią mogła kiedyś (na początku) przeżywać trudne chwile (detsrukcja, problemy) a potem powróciła w lepszej formie, uporządkowanej, pozytywnej - która zyskała poparcie rodziny / mężczyzny od dziecka. Dziecko po czasie poszukiwań i poczucia, że już nic z tego nie będzie, rozważań i uczuć, że to koniec...że nie żyje, zostanie odnalezione. Czas minimum go 6 tygodni włącznie - maksimum do 8 tygodni włącznie. Odnalezienie po długim czasie szukania, walce, sprawdzania wszelkich powiązań. Dziecko zostanie odnalezione w Polsce w mieście/ okolicy znanej, związanej z tym dzieckiem, jego losami. Prawdopodobnie będzie to miasto rodzinne tego dziecka, tam gdzie jest dom jego rodziców. Dziecko będzie zdrowe, choć być może po przebytej chorobie lub potrzebie wzmocnienia go. " Mam nadzieję, że maleńka Madzia się odnajdzie cała i zdrowa. Ciągle czekam, jak wszyscy tu z nas, na dobre wieści...że już jest w ramionach swojej mamy i nie dopuszczam innej opcji, bo ukraść matce dziecko, to tak, jakby wyrwać jej serce...'' nie wiem co o tym myśleć ale może to być prawdą... policja powinna jednak węszyć w towarzystwie rodziny, znajomych i przyjaciół rodziców Madzi... a rodzice powinni zastanowić się tak dokładnie o kogo takiego mogło chodzić w tej wypowiedzi może skojarzą kogoś takiego i Madzieńka szybciej się znajdzie .....

Gość ja pier.....pewnie provo !
sorry , ludzie ale to ze ubral garnitur to zaden argument:-0 Jk by nie zalozyl to by pisali ,ze ubral sie zwyczajnie a to smierdzi :-0 Poza tym , ona miala obrazenia glowy , to co sama sie wlnela , upadlka i udawala nie przytomna ? Zgadzam sie ,ze policja nie mowi wszystkiego i nie zdradza nad czym pracuje , czy ma slad itp , wszystko po to zeby oszukac winnego , uspic jego czujnosc. Ale wasze domysly typu garnitur sa tak beznadziejne ze az szkoda pisac :-0

Gość ja pier.....pewnie provo !
do z innego forum ---wyslij ten wpis ojcu lub policji w Sosnowcu , P Rutkowskiemu , moze zwroci jakas uwage .

Zawsze znajdzie się jakiś znudzony swoim życiem "człowiek", który przyczepi się ubrania, albo jak tu gdzieś czytałam "dziwnych oczu". Porażka. A Rutkowski być może robi show, ale przynajmniej COŚ ROBI!

Gość uwaga !
(z innego forum) Moze ten wpis sam jasnowidz złożył bo nie moze patrzeć już na to wszystko, rozsyłajcie gdzie mozecie ten wpis, moze gdzies dotrze, moze jest w tym coś ważnego ..

co Rutkowski robi? ze zaczna porywac dzieci i oddaWac je zeby dostac kase za friko ?> to robi na pewno